τον χριστο μου

Βεβήλωσαν με γκραφίτι το γλυπτό του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Άγνωστοι κάλυψαν με γκραφίτι το γιγάντιο λίθινο γλυπτό ύψους 40 μέτρων που παριστάνει τον Ιησού και δεσπόζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πράξη χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, Εδουάρδο Πάες, ως «έγκλημα κατά του Έθνους».

Οι δράστες του βανδαλισμού παραμένουν ασύλληπτοι. Χρησιμοποιώντας σπρέι, κάλυψαν με γκραφίτι την κεφαλή, το στήθος και τα χέρια του γλυπτού του Ιησού Χριστού.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι άγνωστοι ανέβηκαν στις "σκαλωσιές", που είχαν στηθεί για να γίνουν εργασίες συντήρησης του μνημείου, μετά τις πρόσφατες βροχές και κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

"Θα βρούμε τους βανδάλους και θα τους φυλακίσουμε" τόνισε ο δήμαρχος της πόλης.

"Ούτε η Βραζιλία, ούτε το ίδιο το Ρίο, τα αξίζουν αυτά" συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με γκραφίτι όπως "χορεύουν τα ποντίκια, όταν η γάτα λείπει" και "τιμή και δόξα σε όσους πέθαναν ή αγνοούνται" από τις φαβέλες του Ρίο, μετά τις αστυνομικές ένοπλες επιθέσεις.

Το μνημείο συμπληρώνει του χρόνου 80 χρόνια ύπαρξης καθώς η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1931.

Είναι τοποθετημένο ψηλά στο βουνό Κορκοβάδο, ύψους περίπου 700 μέτρων.

Είναι ορατό σχεδόν από από κάθε σημείο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο.

...

από , 17/04/2010 7:25 πμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License