Θα κάνει ο κ.Βγενόπουλος την αυτοκριτική του; Θα του αποδωθούν ποινικές ευθύνες;

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

γνωστός μου που δουλεύει στη Marfin (σε άλλο υποκατάστημα) μου έχει πει οτι το εργασιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά σκληρό και όλοι οι εργαζόμενοι/ες αισθάνονται πολύ άσχημα από τις έντονα ιεραρχικές και συντηρητικές σχέσεις εργασίας που απαιτεί το διοικητικό συμβούλιο. Να φανταστείς πως σε ένα υποκατάστημα ο διευθυντής είναι σε ημιόροφο πιο ψηλά από τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους για να τους βλέπει όλους εύκολα αν κάνουν τη δουλειά τους. συχνά δουλεύουν παραπάνω χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, και ζουν κάτω από μόνιμο φόβο για απόλυση. ο γνωστός μου έχει χαρακτηρίσει το εργασιακό περιβάλλον της Marfin ως μεσαιωνικό.

από ... 05/05/2010 7:33 μμ.


Πάρ΄όλο που αναγνωρίζω σε στιγμές την χρησιμότητα του indymedia, γενικώς αρνούμαι να γράφω. Ωστόσο επειδή έφτασα στα όρια μου, βάλτε να δείτε το βίντεο (δεν ξέρω να το κατεβάσω) που υπάρχει στο ζούγκλα με τον δολοφόνο Βγενόπουλου. Ο κόσμος τον βρίζει και εκείνος γελάει όλη την ώρα και όταν - ανάμεσα σε άλλα- του λένε για τα κότερα που έχουν, εκείνος γελώντας δείχνει με τα δάχτυλα ότι έχει τρία κότερα. Κρεμάλα κουφάλες για όλους σας...

από σκρόφας 05/05/2010 8:21 μμ.


το έγραψα και αλλού, ο Βγενόπουλος έφαγε τις φάπες του, αλλά οι μπάτσοι τον συνόδευσαν αντί να τον συλλάβουν. Ο κόσμος τους έβριζε αλλά αυτοί περιορίστηκαν να απομακρύνουν και το Βγενόπουλο και τον κόσμο.
Με βαση το παραπάνω υπάρχουν ποινικές ευθύνες που δεν αποδόθηκαν.
Από γνωστούς έμαθα πως η ΟΤΟΕ κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία

από ποιά είπαμε ότι είναι η Kuban; 05/05/2010 8:57 μμ.


Κάποιοι υπάλληλοι τραπεζών προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν 1 δις και 250 εκατ. ρούβλια,

από το Ρωσικό Ταμείο Συντάξεων (αν σας λέει κάτι)

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=el&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fcrimerussia.livejournal.com%2F1911272.html&sl=ru&tl=el

http://runewsline.com/2010/04/22/pension-fund-from-the-bank-robbed/

http://elnotes.com/10455.html

http://www.lenta.ru/articles/2009/11/18/cuban/

http://www.lenta.ru/news/2009/11/17/stolen/

Το κοινό και των τριών τραπεζών είναι ότι τελικά επέστρεψαν τα χρήματα στο Ρωσικό Κράτος, που έφτασαν σε αυτές για να καταλήξουν στην Κύπρο.

Οι πρώτες τρεις συλλήψεις έγιναν πέρσι τον Νοέμβρη και άλλες δυο στα τέλη του Απρίλη.

Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση, με μυστικότητα. Και εκτιμούν ότι πρόκειται για διεθνές κύκλωμα απάτης

 

 

 

 

 

 

 

 

από Τ.Λ. 05/05/2010 8:58 μμ.


Γιατί τον φυλάνε μπάτσοι τον πούστη;

Πόσοι από όλους αυτούς θα επιβιώναν αν τους άφηναν μια ώρα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς μπάτσους;

http://www.youtube.com/watch?v=hqJX0MFLHlw

στο παραπανω βιντεο βλεπουμε ατομα να κανουν φραστικες επιθεσεις στο βγενοπουλο αποκαλοντας τον δολοφονο ενω αυτός χαμογελά πίσω απο τη προστασια των μπατσων και οταν ενας αναφερει τα κότερα του βγαινοπουλου αυτος σηκώνει το χερι του σχηματίζοντας με τα δαχτυλα του τον αριθμό τρία....

δηλαδή του λένε οτι είναι δολοφόνος και οτι εχει κοτερα ενω ο λαος πειναει κι αυτος χαμογελα και με τη σταση του ειναι σα να λεει ναι ρε εχω τρια κοτερα και δε με πιανετε γιατι ειμαι πισω απ τους μπατσους. δηλαδη ειναι σα να λεει: ναι ρε εχω τρια κοτερα και τα χαιρομαι, και δε με νοιαζει που εσεις πεινατε

αυτος δεν ειναι απλα αστος, ειναι γκανγκστερ.

http://www.youtube.com/watch?v=aPQ6v4dLquM

από πράβντα 06/05/2010 3:13 πμ.


 το σημείο με τα δάχτυλα δεν αφορά στα κότερα αλλά στους νεκρούς.

από Μήτσος 06/05/2010 10:06 πμ.


Το αν θα κάνει αυτοκριτική ο Βγενόπουλος, λίγο πρέπει να μας νοιάζει, έτσι κι αλλιώς η θέση του είναι ξεκάθαρη: είναι καπιτάλας, εκφραστής συγκεκριμένων πολιτικών. Αν θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική θα ήταν στο πλαίσιο αυτό, δηλαδή αν είναι "καλός καπιταληστής", αν έκανε δηλαδή όσα έπρεπε προκειμένου να κερδίσει περισσότερα εις βάρος των άλλων με το μικρότερο δυνατό κόστος, καταπιέζοντας όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις του. Και με αυτήν τη λογική, μια χαρά τον βρίσκω. Είναι ...άξιος λοιπόν και του αξίζουν τα εύσημα (=κρεμάλα).

Αν θα περιμέναμε κάποια αυτοκριτική, αυτή θα έπρεπε να είναι από τους φίλους μας της ΟΤΟΕ, με προεξάρχοντα τον αγαπητό μας Παναγόπουλο, που ως γνήσιος και μαχητικός συνδικαλιστής, πέρα από το μισθό του έχει και  μετοχές της Εθνικής, για να συμπληρώνει το πενιχρό εισόδημά του των 150.000 ευρώ τον χρόνο, και να μπορεί απερίσπαστος να μας εκπροσωπεί.
Φυσικά, αν ζορίζεται, μπορεί να το βοηθήσει ο έτερος Καππαδόκης, ο εμετικός Πρωτόππαπας, καθώς και αυτουνού η θητεία ξεκίνησε από την ΟΤΟΕ.

Αυτοί (αρχικά) θα έπρεπε να μας εξηγήσουν πώς προάσπισαν το δικαίωμα στην απεργία , πώς κατάφεραν το μαχητικό πνεύμα της ΟΤΟΕ που κατέβαινε σε πολυήμερες (έως και μήνα) απεργίες πριν από κάμποσα χρόνια, να το οδηγήσουν να είναι από τα πρώτα σε απεργοσπάστες, να είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι από τους πρώτους που αποδέχθηκαν αλλαγή σε ωράρια, μισθούς κλπ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη λαίλαπα που ξεκίνησε και δεν έχει ακόμα κορυφωθεί

από 1 06/05/2010 2:38 μμ.


Οι δύο τύποι στο δεύτερο βίντεο, ο ένας με το μπουφάν dainese και ο άλλος με το μαύρο-κόκκινο και τα μαύρα γυαλιά προστάτευαν τον Βγενόπουλο? Γιατί είμαι σίγουρος για τον πρώτο και σχεδόν σίγουρος για τον δεύτερο, οτι πετούσαν πέτρες και φώναζαν μπροστά στη βουλή. Ας τα βλέπουμε αυτά...

από nikos 06/05/2010 6:03 μμ.


To elleipes systima pirasfaleias einai sigoura ena simantiko thema pou deixnei gia mia akoma fora ton sathro tropo me ton opoio leitourgoun oi ipiresies kai dinontai adeies sth xora mas. Epeidi omos den eimaste apanthropoi pisteuo oti prepei na katadikazoume epitheseis pou  vazoun se ameso kindino anthropines zoes opos to kapsimo mias trapezas me tous ergazomenous ths. Se auth thn periptosi h pyrasfaleia deixnei eglimatiki ameleia alla h pyrodotisi einai eglimatiki praksi...


Έχω εργαστεί σε ιδιωτική τράπεζα 7 χρόνια, σας διαβεβαιώ ότι παντού συμβαίνουν τα ίδια.... εκφοβισμοί για να μην απεργούμε, μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, απειλές καθημερινά για τις δουλειές μας, δεν νοείται κατάστημα να παραμείνει κλειστό δεν πάει να γίνεται έξω της κακομοίρας... υπερωριακή απασχόληση υποχρεωτική αλλά χωρίς απολαβές...και κανένας μα κανένας δεν νοιάζεται για συνθήκες ασφαλείας... στο κατάστημα που δούλευα (όχι της μαρφίν πάντως) είχαμε έναν τεχνικό ασφαλείας, ο οποίος ερχόταν μία φορά το τρίμηνο, έπινε καφέ, έπαιζε πασιέντζα στο λαπτοπάκι του και το μόνο που έκανε στα τόσα χρόνια που ήμουν εκεί ήταν να βάλει κάτι αυτοκόλλητα στις σκάλες για να μην γλιστράμε (στα οποία πάντως μονίμως σκοντάφταμε....). Και ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.............

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License