"Πώς να καταστείλετε ένα νεολαιίστικο κίνημα..."

το βρήκα εδώ: http://www.marxismos.com/content/view/379/71/ το βάζω βιβλιοθήκη για να υπάρχει επειδή είναι παλιότερο

Ο Φραντσέσκο Κοσίγκα είναι ένας παλιός αντιδραστικός Ιταλός πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις της Χριστιανοδημοκρατίας και Πρόεδρος της Ιταλίας από το 1985 ως το 1992. Σήμερα είναι ισόβιος γερουσιαστής. Η παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τρεις μήνες είναι εξαιρετικά επίκαιρη για όσα ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη αυτή μιλάει στην πραγματικότητα το αντιδραστικό πνεύμα της απανταχού άρχουσας τάξης που βλέπει το κίνημα της νεολαίας σαν μια εν δυνάμει απειλή για την εξουσία της.

Συνέντευξη του Φραντσέσκο Κοσίγκα στον Αντρέα Κανίνι για το "Quotidiano nazionale" 23/10/2008
Αντρέα Κανίνι: Πρόεδρε Κοσίγκα, νομίζετε ότι ο Μπερλουσκόνι το παρατράβηξε με την απειλή χρήσης δύναμης των μονάδων Δημόσιας Τάξης εναντίον των φοιτητών;

Φραντζέσκο Κοσίγκα: Εξαρτάται: αν πιστεύει ότι είναι ο Πρωθυπουργός ενός δυνατού Κράτους, τότε όχι, είχε δίκιο. Αλλά καθώς η Ιταλία είναι ένα Κράτος αδύναμο, καθώς η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον μονολιθική όπως ήταν κάποτε το Ιταλικό ΚΚ, αλλά το ψόφιο Δημοκρατικό Κόμμα, φοβάμαι ότι τα λόγια του δεν θα συνοδευθούν από πράξεις και ότι Μπερλουσκόνι απλώς θα καταλήξει με αυγά στα μούτρα.

Αντρέα Κανίνι: Τι θα έπρεπε να γίνει τώρα;

Φραντζέσκο Κοσίγκα: Εδώ που φτάσαμε, ο Μαρόνι θα έπρεπε να κάνει ό,τι εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών.

Αντρέα Κανίνι: Τι δηλαδή;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Καταρχήν, ν' αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου... φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά...

Αντρέα Κανίνι: Ενώ οι φοιτητές;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Αφήστε τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα και αφήστε τους διαδηλωτές για καμιά βδομάδα να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.

Αντρέα Κανίνι: Και μετά;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Αντρέα Κανίνι: Με ποια έννοια;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Με την έννοια ότι οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης δεν θα δείξουν οίκτο και θα τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε και τους δασκάλους τους που τους ξεσηκώνουν μαζί.

Αντρέα Κανίνι: Και τους δασκάλους;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Πάνω απ' όλα τους δασκάλους. Όχι τους γηραιότερους βέβαια, τα νέα κορίτσια όμως ναι, και αυτά. Έχετε ιδέα της σοβαρότητας αυτού που συμβαίνει; Υπάρχουν δάσκαλοι που προσηλυτίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να διαδηλώνουν - αυτό είναι εγκληματική συμπεριφορά!

Αντρέα Κανίνι: Αλλά συνειδητοποιείτε τι θα πουν στην Ευρώπη αν γίνει κάτι σαν αυτό που προτείνετε; "Ο φασισμός επιστρέφει στην Ιταλία", θα πουν.

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Τρίχες, αυτός είναι ο δημοκρατικός δρόμος - να σβηστεί η φλόγα πριν απλωθεί η πυρκαγιά.

Αντρέα Κανίνι: Ποια πυρκαγιά;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι πραγματικά πιστεύω ότι η τρομοκρατία θα επιστρέψει να αιματοκυλίσει τους δρόμους της χώρας. Και δεν θέλω ο κόσμος να ξεχνά ότι οι Ερυθρές Ταξιαρχίες δε γεννήθηκαν στα εργοστάσια, αλλά στα πανεπιστήμια. Και ότι τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν, είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από το φοιτητικό κίνημα και τα συνδικάτα της αριστεράς.

Αντρέα Κανίνι: Οπότε πιστεύετε ότι η ιστορία είναι δυνατόν να επαναληφθεί;

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Δεν είναι απλώς δυνατόν. Είναι πιθανόν. Γι αυτό λέω: ας μην ξεχνάμε ότι οι Ε.Τ. γεννήθηκαν γιατί η φλόγα δεν έσβησε στην ώρα της.

Αντρέα Κανίνι: Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Βελτρόνι είναι με τους διαδηλωτές.

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Κοιτάξτε, ειλικρινά δε βλέπω τον Βελτρόνι να βγαίνει στους δρόμους και να ρισκάρει να σπάσει το κεφάλι του. Είναι πιθανότερο να τον δείτε σε κανένα ιδιωτικό κλαμπ στο Σικάγο να χειροκροτεί τον Ομπάμα.

Αντρέα Κανίνι: Βέβαια, δε θα πάρει τους δρόμους με κανένα ραβδί στα χέρια, αλλά πολιτικά...

Φραντσέσκο Κοσίγκα: Πολιτικά, κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το Ιταλικό ΚΚ όταν είχαν αρχίσει οι φασαρίες: υποστήριξε το κίνημα, αυταπατώμενος ότι θα μπορέσει να το ελέγξει, αλλά όταν έγινε κι ο ίδιος στόχος, όπως αναμενόταν να συμβεί, μετάνιωσε. Η λεγόμενη σκληρή γραμμή που υιοθέτησε ο Αντρεότι, ο Ζατσιανίνι κι εγώ είχε προταθεί από τον Μπερλίγκουερ... Αλλά σήμερα έχουμε το ΔΚ, ένα εκτόπλασμα που καθοδηγείται από άλλο εκτόπλασμα. Κι αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίον ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

από Giusto Catania (GUE/NGL) προς την Επιτροπή 11/05/2010 4:24 μμ.


 

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις 10 Νοεμβρίου 2008 E-6025/08 ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Giusto Catania (GUE/NGL) προς την Επιτροπή

Θέμα: Δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Francesco Cossiga

Σε συνέντευξη που έδωσε στις 23 Οκτωβρίου στην εφημερίδα «Il Resto del Carlino», ο Francesco Cossiga, πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Γερουσίας, πρώην Πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εσωτερικών, καθώς και ισόβιος γερουσιαστής, προέβη σε ορισμένες δηλώσεις που προξενούν ανησυχία και διαγράφουν μια πραγματική αντιδημοκρατική και βίαιη στρατηγική καταστολής της δημοκρατικής αντιπαράθεσης που εκφράζεται με ελεύθερες και ειρηνικές διαδηλώσεις. Στη συνέντευξη (η οποία επισυνάπτεται πλήρης) ο πρώην υπουργός Εσωτερικών συνιστά στον σημερινό ομόλογό του να «πράξει αυτό που έπραξα εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών», δηλαδή «να εισχωρήσει στο κίνημα με μυστικούς πράκτορες» και να αφήσει έτσι τους διαδηλωτές να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου την πόλη». Στη συνέχεια δηλώνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «δεν πρέπει να δείξουν οίκτο» και «να τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο», «να τους ξυλοκοπήσουν και να ξυλοκοπήσουν και τους καθηγητές που τους υποθάλπουν».

Από το ύψος του σημερινού του αξιώματος, ο γερουσιαστής Cossiga δεν αποδεικνύει απλώς ότι είναι ένα αντιδημοκρατικό στοιχείο στα ιταλικά δημοκρατικά όργανα, χωρίς κανέναν σεβασμό για το κράτος δικαίου, αλλά και ότι υπήρξε ένας υπουργός Εσωτερικών που υπέθαλψε τις κοινωνικές συγκρούσεις και τη βία και μάλιστα σε μια πολύ ευαίσθητη ιστορική περίοδο για την Ιταλία (την περίοδο της απαγωγής Μόρο και της τρομοκρατίας). Υπάρχουν εξάλλου σαφείς αποδείξεις της εφαρμογής αυτής της θεωρίας το 1977, όταν διατελούσε υπουργός Εσωτερικών. Οι πολλοί και σημαντικοί θεσμικοί ρόλοι που κατέλαβε εκτείνονται σε μια σημαντική χρονική περίοδο (από το 1976 έως το 1992) για την ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας και τον καθιστούν έναν από τους πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου. Τέλος, η εφαρμογή του εγκληματικού αυτού σχεδίου γίνεται εύκολα αντιληπτή και στην αντιμετώπιση της Αντιδιάσκεψης της Γένοβας (G8) το 2001.

Δεν θεωρεί η Επιτροπή ότι τέτοιες δηλώσεις από έναν σημαντικό πρωταγωνιστή της ιταλικής πολιτικής ζωής είναι επικίνδυνες και μπορούν να προτρέψουν σε πράξεις βίας και καταστολής της κοινωνικής αντιπαράθεσης; Δεν θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση στις μεγάλες φοιτητικές και κοινωνικές διαδηλώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικίνδυνο για τα θεμελιώδη δικαιώματα τρόπο; Τέλος, δεν θεωρεί η Επιτροπή ότι θα ήταν σκόπιμο να διεξαγάγει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της σχετικής κατάστασης στην Ιταλία και ειδικότερα όσον αφορά τις μεθόδους αντιμετώπισης των κοινωνικών συγκρούσεων εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας;

από Το πρωτότυπο κείμενο 11/05/2010 4:39 μμ.


Το πρωτότυπο κείμενο

http://newrassegna.camera.it/chiosco_new/pagweb/immagineFrame.asp?comeFrom=search&currentArticle=JMSRA

 

Στα γαλλικά  Emeutes en Grèce : la stratégie Cossiga ? 

με την αγγλική μετάφραση http://www.anarkismo.net/article/10457

 

Roma - nazi-fascisti di Casapound si infiltrano nel corteo di piazza Navona per crare scontri

http://www.youtube.com/watch?v=5TeUNgcl_YE

από τα ακουσαμε απ'αλλους 12/05/2010 12:05 μμ.


ένας άλλος πρωην που υποτιθεται λυνει τη σιωπη του και κανει ως insider βαρυγδουπες βρωμικες δουλειες. Ετσι εξασφαλίζει να μην τον ξεχάσουν κιολας και να είναι το επίκεντρο μερικών δημοσιογραφων.

Ο ιδιος παντως φαινεται να δηλωνει πως η επίθεση στις 9/11 ήταν έργο της CIA στην υπερησία του σιωνισμού και ολα τα γνωστα γραφικα.

Αλλα ας μη κουράζονται μερικοί. Ενας ακομα πιο αποτελεσματικος τρόπος να 'καταστειλεις' ενα κινημα είναι να ακολουθησεις την τακτικη του πολιτικου φορεα που ανεβασε το κειμενο. Αυτόν του εισοδισμου στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝ. Αυτός ειναι και ο απωτερος σκοπος των πασιφιστων και ρεφορμιστών που αναπαράγουν αυτό το κείμενο όχι σε καμια περιπτωση να αντλησουν συμπερασμάτα από την ιστορία του κινήματος στην Ιταλία το 1977. Δεν είναι παραλογο να πει κανεις πως αν αυτοι οι κυριοι ζουσαν τοτε περισσότερη σχέση θα είχαν με τον 'ιστορικο συμβιβασμο' με τους Χριστιανοδημοκρατες και λοιπούς παρά  με το κινημα του 77. 

από τα ακουσαμε απο αλλους 12/05/2010 12:14 μμ.


Το βιντεάκι καταλαβαίνεις τι δείχνει ; Μάλλον όχι.

Τα ιδια με τα βιντεακια και τη βαρυγδουπη ανακοινωση ειχαν ανεβει σε ενα blog κνιτη.

Το βιντεο λοιπον για να σε ενημερώσω δεν δείχνει αυτό που μαλλον θελεις να μας παρουσιασεις.

Είναι μια διαδηλωση για τα τοτε μετρα στην εκπαιδευση στην Ιταλια οπου μια δεξια ομαδα και φοιτητικη παραταξη ηθελε και αυτη να κατεβει κατω και διαδηλωσει. Και το αλλο κυριο μερος της διαδηλωσης τους εντοπιζει και αρχιζουν να φευγουν καρεκλες ξυλο και αντικειμενα.

Υπαρχουν δεκαδες βιντεο στο Youtube (καλο θα ηταν να τα εβλεπες προτου αναπαράγεις την καθε κοτσανα ενος ανησυχου κνιτη) με το περιστατικο που δειχνουν τους ακροδεξιους με παλουκια στο χρωμα της ιταλικης σημαιας και πως οταν ο εμφανεστατα μεγαλυτερος ογκος της πορειας τους περνει στο κυνηγι αυτοι καταφευγουν στους μπατσους και ενας παίρνει τηλεφωνο λιγο πριν .

Αρα το βιντεο σε καμια περιπτωση δεν δειχνει την ηλιθια καραμελα καποιων 'προβοκατορων' που ειναι μαζι με την πορεια και κανουν εκτροπα και μετα φωναζουν τους μπατσους και πιανουν τους 'καλους'.

Αυτο μπορει να το δει ο καθενας καθως δεν υπάρχει καμια ειδους συμπορευση. Υπαρχει ξεχωριστο μπλοκ των ακροδεξιων που κανει προσυγκεντρωση και αφου ερχονται οι διαδηλωτες ανταλλασονται μερικες κουβεντες κατι βρισιδια και μετα καταληγει σε ξυλο και φυγη των ακροδεξιων.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License