Απολύσεις στο "Αθηνόραμα" και το αγγλόφωνο ένθετο της "Καθημερινής"

apo aygh

Το καμπανάκι της ανεργίας έχει αρχίσει να χτυπάει ανησυχητικά για πολλούς εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, όμως τις τελευταίες ημέρες το κλίμα είναι πολύ βαρύ στη Δέσμη Εκδοτική και στο αγγλόφωνο ένθετο της International Herald Tribune, στην "Καθημερινή".

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού "Αθηνόραμα", προχωρόντας σε αναστολή λειτουργίας του περιοδικού "Ευ Ζην" έχει ήδη απολύσει 5 εργαζόμενους από τη "Δέσμη Εκδοτική" και σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) έχει εξωθήσει σε αποχώρηση μία ακόμη εργαζόμενη που καλυπτόταν από προστασία μητρότητας σε έναν όμιλο, ο οποίος είναι κερδοφόρος, "λειτουργεί με οριακή σύνθεση προσωπικού και απασχολεί εργαζόμενους υπερωριακά, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την παραγωγή μιας σειράς από εκδόσεις".

Στην "Καθημερινή", ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ο περιορισμός της ύλης τόσο του τετρασέλιδου μέχρι πρότινος αγγλόφωνου ένθετου στη Ι.Η.Τ., όσο και του εβδομαδιαίου Athens Plus, δεδομένου ότι επιπλέον, στους διαδρόμους είναι έντονη η φημολογία για επικείμενες απολύσεις, 4-5, όπως λέγεται. Ήδη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων έχει καταθέσει σχετική αναφορά στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις εργασίας 18 δημοσιογράφων που απασχολούνται στην αγγλόφωνη έκδοση.


http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=541053

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License