Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Ανακοίνωση σχετικα με τα γεγονότα της 5/5

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Ανακοίνωση σχετικα με τα γεγονότα της 5/5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 5/5


“... Κι ο θάνατος δε θα έχει πλέον καμία εξουσία...”


Στα γεγονότα της 5ης Μάη με την πυρπόληση του τραπεζικού καταστήματος της Marfin Bank υπήρξαν τρεις νεκροί τραπεζικοί υπάλληλοι και χιλιάδες “ απανθρακωμένες” αλήθειες.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της σπαρακτικής υποκρισίας της προπαγάνδας και ο φθαρμένος ηθικοπλαστικός ανθρωπισμός των κασσάνδρων του ριζοσπαστικού κινήματος, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε δημόσια για τα γεγονότα. Αυτό δε σημαίνει ότι μιλάμε από τη θέση των “ειδικών” της βίας, ούτε ότι έχουμε “αυτεπάγγελτα” διοριστεί κατήγοροι η δημόσιοι υπερασπιστές των ανθρώπων που επιτέθηκαν στο τραπεζικό κτίριο.

Όμως πιστεύουμε στην αναγκαιότητα να ειπωθούν μερικά πράγματα και να τοποθετηθούν σε μια σειρά. Για να συμβεί αυτό δεν είναι απαραίτητη η βιωματική παρουσία και η αντίληψη του τι έγινε εκείνη τη μέρα σε εκείνο το σημείο. Αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μας είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση με την αντίστοιχη κατάθεση της παρακαταθήκης παρόμοιων επαναστατικών πρακτικών ( όπως η πυρπόληση μιας τράπεζας) για την αντιμετώπιση και την (αυτο)κριτική ενός υπαρκτού ζητήματος ( τον θάνατο τριών υπαλλήλων που δεν αποτελούσαν στόχο της επαναστατικής βίας).

Ο επαναστατικός μηδενισμός που εκφράζουμε προϋποθέτει μια άρτια σκέψη και πράξη που κτίζεται μακριά από επιδείξεις ψευτοκυνικότητας “έλα μωρέ τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν, καλά έκαναν και τους έκαψαν...”, αλλά και από υποκριτικές θρηνωδίες που αναζητούν ενόχους για να αποδώσουν το φταίξιμο, ρητορεύοντας από τη θέση του αλάνθαστου και ανθρωπιστή επαναστάτη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

στις μητροπόλεις και στην παρωδία ζωής που βιώνουμε, ο θάνατος δεν είναι παρά άλλο ένα ειδησεογραφικό γεγονός, μια απόμακρη πληροφορία, ανάμεσα σε τόσες άλλες, ένα μονόστηλο σε μια εφημερίδα, άλλη μια στατιστική ...

Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν σε νοσοκομεία από ασθένειες, σε αυτοκίνητα από τροχαία, σε εργατικά “ατυχήματα” στα εργασιακά κάτεργα, σε υπόγειες διαβάσεις από ναρκωτικά... Και θέλουν να μας μάθουν να είμαστε ανέκφραστοι απέναντι σε αυτούς τους δεκάδες ανώνυμους θανάτους.

Γιατί είναι απλοί αριθμοί “ τρεις νεκροί από τροχαίο, δυο θάνατοι από ναρκωτικά..” που δεν “ πουλάνε” στα media, δεν προβάλλονται με το δήθεν ανθρωπιστικό περιτύλιγμα, άρα δεν πείθουν.

Είναι θάνατοι που με λίγα λόγια δεν συμφέρουν το σύστημα. Όλοι οι τηλεδήμιοι, από τους πιο συντηρητικούς μέχρι τους πιο ανατρεπτικούς που σοκαρίστηκαν δήθεν με τους τρεις νεκρούς της Marfin δε θα άντεχαν ούτε λεπτό αν αντιμετώπιζαν έτσι όλους τους ανώνυμους θανάτους που προκαλεί το σύστημα το οποίο πιστά υπηρετούν. Η αλήθεια είναι πως πάνω στα γεγονότα της 5ης Μάη στήθηκε μια αισχρή τυμβωρυχία και ένα ισχυρό εμπόριο συναισθημάτων για τα συμφέροντα του συστήματος....


“Παράπλευρες απώλειες και συναισθηματική τυμβωρυχία”


Μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική κρίση το θέαμα του θανάτου προκάλεσε το δικό του βραχυκύκλωμα. Οι πορείες “ μαζεύτηκαν”, ακολούθησαν τα γκάλοπ ενάντια στις διαδηλώσεις και τις απεργίες, κατατέθηκαν live τα λουλούδια του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε η εισβολή στην κατάληψη Ζαίμη και στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τους δολοφόνους- κουκουλοφόρους, καλέστηκε η φασιστοσύναξη έξω από την τράπεζα και η κατάσταση έφτασε μέχρι τη δημόσια αποκήρυξη “τέτοιων συμμοριών”, “ του ατομικιστικού- μηδενιστικού χαοτικού κομφουζίου” και “ των ηλίθιων δολοφόνων” από κάποιους γραφικούς καραγκιόζηδες αναρχικούς.

Όμως πέρα απ΄ την προπαγάνδα και τις τεχνικές της, το γεγονός παραμένει γεγονός. Τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, χωρίς να αποτελούν στόχο, πέθαναν κατά τη διάρκεια πυρπόλησης του καταστήματος στο οποίο εργάζονταν. Εδώ είναι η σειρά μας να μην πέσουμε στην παγίδα της στατιστικής αλλά ούτε και της συναισθηματικής νοθείας. Σίγουρα δεν θα μιλήσουμε στην γλώσσα της “κακιάς στιγμής” και της “παράπλευρης απώλειας”. Αυτή είναι η γλώσσα του εχθρού και θυμίζει την ρητορεία του αμερικάνικου στρατού και των στρατηγών του στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Απ΄ την άλλη δεν θα υποκριθούμε τους τιμητές του θανάτου των τριών ανθρώπων, που όσο λυπηροί και αν ήταν για τους οικείους τους, άλλο τόσο θα ήταν μια αποστειρωμένη ειδησεογραφική πληροφορία για το σύστημα, αν δεν προέκυπτε στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής.

Με λίγα λόγια δεν θα διεκδικήσουμε κάποιο συναισθηματικό χώρο στη σφαίρα του θεάματος, υποκρινόμενοι τους συγκλονισμένους εν μέσω ενός τηλε-υποκινούμενου ανθρωπιστικού παραληρήματος στο οποίο εγκλωβίστηκαν αρκετοί από το εσωτερικό του ριζοσπαστικού κινήματος. Όχι δεν το παίζουμε οι “σκληροί ταγμένοι αποκλειστικά στην υπόθεση”, αλλά πιστεύουμε πως αν αυτοί οι τρεις θάνατοι είχαν συμβεί ως “ατύχημα” σε ένα τροχαίο, λίγοι θα ήταν αυτοί που θα το είχαν μάθει έστω και ως είδηση. Άρα δεν είναι το λυπηρό γεγονός του θανάτου αυτό καθ΄ αυτό, που επέδρασε καταλυτικά στη στη διαμόρφωση ενός μουδιασμένου και αμήχανου κλίματος, αλλά η αιτία απ΄ την οποία προήλθε. Έτσι αποφεύγοντας την συναισθηματική τυμβωρυχία, πρέπει να σκύψουμε με περισυλλογή για να επεξεργαστούμε το πρόβλημα στην ρίζα του.

Είναι γεγονός πως αν κάποιος θέλει να αναζητήσει στυγνούς δολοφόνους, τότε θα πρέπει να ψάξει στις τάξεις του Βγενόπουλου και των ομοίων του. Η διοίκηση και οι εντολές του σε συνδυασμό με την αποδοχή τους από τους υπαλλήλους ήταν αυτές που τους οδήγησαν να δουλεύουν σε μια φαινομενικά κλειστή τράπεζα δίχως πυρασφάλεια με κλειδωμένες πόρτες. Τέτοια καθάρματα όπως ο Βγενόπουλος είναι οι ηθικοί αυτουργοί δεκάδων φυσικών και ψυχικών θανάτων εργαζόμενων, είτε στις δολοφονίες των εργατικών ατυχημάτων είτε στις καθημερινές ταπεινώσεις και συμβάσεις των όρων εργασιακής πειθαρχίας που επιβάλλουν. Κρατώντας αυτό ως δεδομένο, οφείλουμε να αντικρίσουμε τώρα τις δικές μας ατέλειες, τα κενά, τα λάθη, την απροσεξία ώστε να διαρρήξουμε την έξοδο κινδύνου από μια μονόπλευρη σκέψη, που θέλει να φταίνε για όλα μόνο τα αφεντικά και μπορεί να μας εφησυχάζει, αλλά δεν μας εξελίσσει...


Τι έφταιξε λοιπόν και καταλήξαμε στο θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων;


Αναρωτιέμαι με ποιόν νομίζετε ότι συνδιαλέγεστε? Όλο το πατερναλιστικό ύφος του κειμένου φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιους οι οποίοι όμως δεν ανήκουν στον αναρχικό χώρο που οργανώνεται μέσα από συνελεύσεις και διαδικασίες δημόσιες.
Άρα απευθύνεται σε αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να δρουν στα σκοτάδια και στην συνωμοσία.
Αναπτύσσετε όλες τις νετσαγιεφικές μεθόδους εκμετάλευσεις των μέσων και των ανθρώπων για τον "σκοπό", κομμάτι των οποίων είναι και η δημοσίευση σε αυτό το μέσο αντιπληροφόρησης (το οποίο σαν διαδικασία το έχετε φτυσμένο).
Σε μια εποχή που ανθίζει η μαζική οργάνωση και η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών, εσείς θεωρείτε ότι είναι ευκαιρία για εκπαίδευση σε κάποιου είδους μιλιταρισμό (επαναστατικό,ωραίο επίθετο). Μιλάτε για πειραματισμό των πρακτικών πάνω στην πλάτη της μάζας χωρίς διάθεση συνδιαλαγγής με αυτήν, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι κανένας δεν γεννήθηκε επαναστάτης. Και πως έγινε δηλαδή? Εσείς δηλαδή σε ποιές διαδικασίες ριζοσπαστικοποιηθήκατε και δεν σας νοιάζουν οι διαδικασίες που μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν οι υπόλοιποι? Είσαστε αρκετοί δηλαδή οι επαναστάτες και δεν χρειάζεστε άλλους?
Και αν αυτή η μάζα που δεν σας αφορά,την επόμενη φορά μπεί μέσα στην βουλή, αν αρχίσει να οργανώνεται σε λαικές συνελεύσεις και να καταλαμβάνει δημόσια κτίρια, εσείς που θα είστε? Θα βάζετε βόμβες σε άλλα κτίρια συνεχίζοντας το δικό σας αντάρτικο και τον δικό σας σκοπό, ανεξάρτητα από την κοινωνική πραγματικότητα που θα σας έχει ρίξει στο χρονοντούλαπο? Η μήπως θα εμφανιστείτε για να απειλήσετε την νέα κοινωνική πραγματικότητα γιατί δεν θα ταιριάζετε μέσα σε αυτήν? Και αν ναι αυτοί που θα σας κρεμάσσουν στην πλατεία, θα θεωρηθούν αντεπαναστάτες?

Με την ασφάλεια της ανωνυμίας αλλά μακριά από την σκιά μου.

από καλώς 19/05/2010 6:06 μμ.


ή κακώς έχουμε δεχτεί αξιωματικά ότι η ανατροπή του καπιταλισμού, είναι πάνω από τη ζωή 3 ή 10 ανθρώπων (μια γενικευμένη ένοπλη εξέγερση είναι αδύνατο να είναι "απόλυτα καθαρή από μη επαναστατικά υποκείμενα" όπως είναι αδύνατο να έχει απόλυτο έλεγχο της βίας που θα ασκήσει). Ποιοί άραγε έχουν συμβάλλει όσο μπορούν στη δημιουργία της αντίληψης ότι το κάψιμο μιας τράπεζας είναι σώνει και ντε πράξη ανατροπής του καπιταλισμού;

από γ*α τον π* 19/05/2010 6:12 μμ.


Σε μια εποχή που ανθίζει η μαζική οργάνωση και η ριζοσπαστικοποίηση των μαζών, εσείς θεωρείτε ότι είναι ευκαιρία για εκπαίδευση σε κάποιου είδους μιλιταρισμό (επαναστατικό,ωραίο επίθετο)

Ποια μαζική οργάνωση εχει ανθίσει; Ακομα και αυτές που υπήρχαν με μελη ανω των 100 ατόμων αρχισαν να χάνουν κόσμο! Ποια ριζοσπαστικοποίηση των μαζών εννοείς? Το σύνθημα "Να καει να καει" εννοεις? Αμα μπει αυτη η μάζα στο κοινοβούλιο μια καινούργια κυβερνηση θα έρθει. Τιποτα άλλο! Οι μάζες αυτο μονο μπορούν να κάνουν! Να ειναι ενας δυνατός όχλος, χωρίς φαντασία και συνέχεια. Αν ανήκεις σε κάποια διαδικασία θα θελα να σκεφτείς τι εχεις κάνει αυτα τα 2 χρονια..και μετά μέτρα από το περσινο καλοκαίρι μεχρι τώρα τις πορείες που έχεις διοργανώσει/πάρει μέρος και σκέψου άν εισαι ικανοποιημένος ή οχι.Μετα σκέψου οτι κάποιοι εχουν επιλέξει αλλο δρόμο, ξεχωριστό απο τον δικό σου-- δεν αποκλείονται σε στιγμές να ειστε και διπλα, ετσι όπως εχει αλλάξει η σύσταση του χώρου δεν ξέρεις ποιος καθεται στο διπλανό έδρανο του αμφιθεάτρου, δεν ξέρεις ποιος ειναι διπλα σου στις πορείες-- και αυτοι κανουν αυτό που επέλεξαν και δεν χρησιμοποιούν καμια πλάτη - τόσο ιδεολογική, όσο και πρακτικη.
Και τέλος ρώτα και ψάξε για το αν υπάρχει καμία ανακοίνωση/καταγγελία από οποιαδήποτε αναρχική συλλογικότητα για την ευρεία χρήση της τακτικής "hit and run" στο seattle - ονομάστηκε και τακτική των σμηνων, "swarm's tactics"- ή στο Ευρωπαικό Κοινωνικό Φόρουμ το 2006 στην Αθήνα.. Όλοι τότε γουστάρανε και πολύ πιθανόν και εσυ...αν οχι εσυ σίγουρα υπήρχαν αυτοι οι καραγκιόζηδες αναρχικοί που τότε γουστάρανε και επίσης ειχαν και πρόβλημα που οι αριστεροι του εξωτερικού (συγκεκριμένα οι COBAS) καναν και περιφρούρηση για να προστατευτουν..Για ψάξε! Και άμα βρείς κείμενο ανεβασε το! Τότε ειχε ξεσπάσει ολοκληρο ζήτημα για το αν η αριστερά έδινε κόσμο αναρχικό στους μπάτσους με την στάση της περιφρούρησης της πορείας τους..και πολλοί καραγκιόζηδες λέγαν οτι σε επομενη φορά θα τους καψου..και ότι ειναι αντικοινωνικο να περιφρουρεις την πορεία που εσυ εχεις καλέσει ..και για ψάξε και τι έκανε η αναρχια στα φοιτητικα του 2006..Υπήρχε συλλογικότητα της αναρχίας που καλούσε και έφτιαχνε μπλοκ?!Πως γίνονταν οι "τρομερες" εκεινες "μάχες"? Ποιο μπλοκ εφτιαχνε τα "οδοφράγματα στις εκπαιδευτικές μεταρυθμίσεις"? Τα σπασίματα οι αριστεροι φοιτητες τα κάναν? Οι δικοί μας που μπαινόβγαιναν απο μπλοκ φοιτητικού συλλόγου σε μπλοκ τι καναν?Μπαίναν στα μπλοκ για να πιάσουν κουβεντούλα με το φοιτηταριατο και να γνωρισουν καινούργιο κόσμο και τρεχαν περα δωθε για να προλάβουν να γνωρίσουν πολλούς/ες φοιτητες/τριες και να δείξουν πόσο κοινωνικα οντα ειναι?!
Η μηπως η ΣΠΦ υπήρχε από τοτε και απλα δεν το έλεγε? η μηπως τελικα οι νετσαγιεφικοι ειναι εκαντοντάδες στην αθήνα και χιλιάδες στην ελλάδα;
ψάξου, μαθε , σκέψου, μίλα!

από σήκω από τη θέση σου 19/05/2010 6:55 μμ.


"Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και τα ιεραποστολικά κείμενα ανθρωπισμού που κυκλοφόρησαν από ορισμένες αναρχικές συλλογικότητες δίπλα στην καταδικαστική σιγουριά για την προέλευση των “δραστών”, παρέθεσαν την απόλυτη πολιτική κενότητα επιχειρημάτων για το “μηδενιστικό κομμάτι” που “παρασιτεί εις βάρος του αναρχικού χώρου”. Η γραφικότητά τους δε μας ενοχλεί αλλά όταν ορισμένοι φτάνουν στο επικίνδυνο σημείο να φωτογραφίζουν ανθρώπους σε αμφιθέατρα και καφενεία ικανοποιώντας τα πρόθυμα αυτιά της αστυνομίας, τότε συγκεκριμένα άτομα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αναλογεί, ως ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ με τις αντίστοιχες συνέπειες"

Πολλά ερωτηματικά και σφίξιμο στο στομάχι, τα πρώτα συμπτώματα από την ανάγνωση της ανακοίνωσης, αρκετά μπερδεμένος αλλά θα προσπαθήσω να θέσω κάποια πρώτα ερωτήματα τα οποία αφορούν μάλλον όλους και όλες μας:

1.οποιαδήποτε κριτική αποτελεί δήλωση νομιμοφροσύνης ή υπάρχει και χρήσιμη κριτική?

2. Υπάρχει κάποιο δημοσιευμένο δείγμα τέτοιας κριτικής (αποδεκτής από τις επαναστατικές -ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται-οργανώσεις) έτσι ώστε να αντιληφθούμε τι δεν αποτελεί "δήλωση νομιμοφροσύνης" ?

2. πότε είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία για κριτική?

3. ποιός είναι ο κατάλληλος τόπος για κριτική?(οκ, τα καφενεία σίγουρα δεν είναι, τα αμφιθέατρα πχ είναι?το ιντιμίντια?κάποιο άλλο μπλόγκ?στην "Ε"?,που διάολο να απευθυνθώ αν θέλω να ασκήσω την κριτικάρα μου?)

4. Αν το κείμενο κριτικής το υπογράφει μόνο η αφεντομουτσουνάραμου μετράει?πρέπει να χει καμια βαριά υπογραφή?πόσοι πρέπει να μαστε για να μετράει?.

5. ποιά είναι τα ακριβή όρια του "φωτογραφίζουν", (φαντάζομαι δεν εννοούν ότι κάποιος σύντροφος είχε φωτογραφική μαζί του σε αμφιθέατρο και τράβαγε πορτραίτα") και ποιοί απαρτίζουν το επαναστατικό δικαστήριο που θα το κρίνει? ο κατηγορούμενος ώς "ρουφιάνος" θα γνωρίζει ότι υπάρχει κατηγορητήριο είς βάρος του?θα έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του? πώς? με κείμενο στην ελευθεροτυπία?εδώ στο ιντιμίντια?σε κάποια συνέλευση?σε ποιά συνέλευση?(το "ποιά συνέλευση ?" είναι ερώτημα ρητορικό, η επισήμανση γίνεται για να μην βρεθεί κανάς μαλακάκος και μου απαντήσει και μετά τρέχω και δεν φτάνω)

6. αν κάποιος πεί ότι μάλλον φταίνε (όχι ότι ήταν οι δράστες, αλλά απλά ότι φταίνε) οι "τρελαμένοι χρουτσωφικοί ρεβιζιονιστές" και αυτοί είναι κανα 2 χιλιάρικα νοματαίοι τότε "φωτογραφίζω"? θα τις αρπάξω δηλαδή από κάποιον από τους 2.000 τρελαμένους χρουτσοφικούς ρεβιζιονιστές?

7. εκτός από το αυτί του ασφαλήτη θα πρέπει από εδώ και πέρα να έχουμε στο νού μας και το αυτί κάποιου είδους άγνωστου τιμωρού στα πρότυπα της "Ο.Π.Λ.Α."?

8. αν για να καταφέρω να αρθρώσω ένα ίχνος κριτικής πρέπει να χάσω τον ύπνο μου τότε τι σκατά είναι αυτό που έκανε λάθος το καημένο το ΚΟΥΚΟΥΕ και το χουμε κάνει λούτσα στην ροχάλα?
 


Κοίταξε, αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με το θεωρητικό κομμάτι και να το ακολουθήσουμε χωρίς ανακρίβειες, δε μπορείς να εκφράσεις καθόλου την κριτική σου, πρέπει να την καταπιείς. Δεν τίθεται καν θέμα κριτικής, όχι να ψάξεις κιόλας με ποιόν τρόπο θα την εκφράσεις. Δηλαδή από τη στιγμή που αυτοί που εκπροσωπούνται μέσω της ανακοίνωσης δηλώνουν μηδενιστές και όχι αναρχικοί, δεν υπάρχει ούτε κατάλληλος χώρος για διάλογο, ούτε περιθώριο για τριβή μεταξύ των ανθρώπων, ούτε ευκαιρία για συζήτηση, ούτε τίποτα. Παίρνονται κάποιες αποφάσεις από πάνω προς τα κάτω και τέλος.

1.Έχουν γίνει οι καλύτεροι "πελάτες" της καταστολής 2.Ανατινάζουν κάδους σκουπιδιών λανσάροντάς το ως "επαναστατική πράξη" 3.Μιλούν για αποκύρηξη της βίας,όταν σε προκυρήξεις τους,αναίρεσαν προηγούμενες δικές τους και κατέληξαν να ζητούν την απελευθέρωση ατόμου που μπροστά στον εισαγγελέα είχαν όντως αποκυρήξει την βία.. 4.Αν και δηλώνουν "μηδενιστές" επιδιώκουν με αγωνία την αποδοχή 5.Θυμούνται την αναρχία,το κίνημα,τις διαδηλώσεις που έβριζαν μόνο όταν χρειάζονται για να γίνουν πορείες αλληλεγγύης 6.Όσοι δηλώνουν για τον εαυτό τους ότι τους ταιριάζει μόνο η.."άρτια σκέψη και πράξη"Η προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης δεν έχει όρια... 7.Όσοι μιλούν για τα τραυματισμένα από πέτρες κεφάλια συντρόφων,αλλά ξεχνούν τα τραυματισμένα από σφυριά κεφάλια συντρόφων 8.Μιλούν για την "απαραίτητη αυτοκριτική",αλλά δεν έχουν κάνει ούτε μισή γραμμή αυτοκριτικής

ο καθένας όπου και όπως μπορεί,μακριά από φράξιες και δηθενισμούς, οι συντρόφοι των σπφ,επέλεξαν τον δρόμο τους,όσοι δεν τον επικροτούν με γειά τους και χαρά τους αλλά να αντιτάξουν μια σύγχρονη πολεμική απέναντι στο κράτος και τις εξουσίες του,να μη μένουν μόνο στα λόγια και την εύκολη κριτική. αυτοοργάνωση ναι συνελεύσεις ναι αυτοδιαχείριση πάλι ναι η αντιβία που πήγε; το βία στην βία της εξουσίας δεν μας κάνει πλέον; Εμπρός συντρόφοι για την κοινωνία που ονειρευόμαστε όλοι μας.

από pork 19/05/2010 8:54 μμ.


  Βασικα η συνομωσια τα εχει μπλεξει λιγο. Απο τη μια δηλωνουν ατομικιστες μηδενιστες κ απο την αλλη βγαζουν προκυρηξεις. Προς ποιον κ γιατι? Εφοσον δεν τους  ενδιαφερει η κοινωνικη αποδοχη κ κανουν διαρκως κριτικη στην κοινωνια κ οχι στο κρατος τι τα στελνουν? Ας κανουν ενεργειες μονο, κ τις αποψεις να τις κρατησουν για την παρτη τους, . Οι πετρες που αναφερουν οτι εχουν τραυματισει συντροφους δεν ηταν επιτηδες. Την 5/5 τα σφυρια προσγειωνοντουσαν σε κεφαλια συντροφων κ απλου κοσμου επιτηδες. Οποτε ειναι τελειως αστοχο το επιχειρημα τους. Παμε παρακατω. 

  Δεν ξερω αν εχουν αντιληφθει οι συγκεκριμενοι οτι εχουν απομομωνωθει πληρως, κ οτι ο,τι κ αν λενε πια δεν τους δινει κανεις καμμια σημασια. Εχει γινει ενας αγωνας δρομου μεταξυ αστυνομιας κ καποιων βομβιστων το ολο story. Ειναι προδιαγεγραμμενο το Finale της οργανωσης αυτης. Θα τυλιχτουν σε μια κολλα χαρτι θα φυλακιστουν κ ο "χωρος" θα σφυριζει αδιαφορα κ παγερα, ισως κ χαιρεκακα για την "καταληξη τους"..

  Απομονωθηκαν κ επιτεθηκαν σε ολους κ ολα. Θα επιστραφει στο 1000πλασιο αυτο εις βαρος τους.

  Οσο για τους ρουφιανους που λενε κ για τα καφενεια. Οταν ο χωρος εχει συστρατευτει εναντιον καποιων κ δημιουργει κλιμα πολεμου ψυχολογικου κυριως δεν προκειτε να πειραχτει κανενας. Ακριβως επειδη ολα αυτα προερχονται απ τους πιο "πανω". Ισως να εφταιξαν κ καποιοι που ο χωρος εχει τετοια οργη πλεον. Οποτε αυτοι που θα τσακιστουν δεν θα ειναι οι ρουφιανοι αλλα κατα πασα πιθανοτητα αυτοι για τους οποιους αναφερεται ο χωρος. Τα σεναρια της ΟΠΛΑ κ των εκαθαριστικων ομαδων ειναι εφικτα οταν εχουν και καποια αποδοχη. Οταν θελει ο χωρος να τσακισει τις ιδεολογιες κ τα ατομα που τις ενστερνιζονται ειναι απλα μια τρυπα στο νερο. Κ δεν θα εχουν αντιμετωπους μονο τους μπατσους αλλα κ εναν ολοκληρο πολιτικο χωρο. Δεν ειναι οι ιδεολογιες λανθανουσες. Αλλα τα ατομα κ ο τροπος που τις αντιλαμβανονται...

από perk 19/05/2010 9:13 μμ.


  Κ κατι ακομα!!! Εδω σε συνελευσεις σχετικα με τα γεγονοτα της 5/5 ειπωθηκαν πραγματα ανοιχτα απο συλλογικοτητες κ ατομα που η αστυνομια γνωριζει 100%. Τα καφενεια τους πειραξανε? Ας σκεφτουν οτι αλλοι ηταν αυτοι που καφενειοποιησανε την αναρχια εδω κ χρονια. Οι "μαγγες", οι "μουρες", τα "κομμαντο", οι "ετσι", τα "παρεακια". Ας κανουν κριτικη στους απο πανω κ στους εαυτους τους ισως για την καταντια αυτη.


από @ 19/05/2010 9:25 μμ.


αφού κάποιοι γραφικοί "αναρχικοί" φρόντισαν να τα γράφουν σε κείμενα τους, ή να βγάζουν βρώμες και κοτσομπολιά κατά καιρούς που διοχετεύονται με έντεχνο τρόπο στον χώρο, φυσικά και θα είναι γνωστά 100% στους μπάτσους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι ρουφιάνοι, όπως πολύ σωστά λένε οι σύντροφοι της ΣΠΦ.


 

από pirk 19/05/2010 9:28 μμ.


κάποιους αναρχικούς που σκέφτονται σαν και σένα φωτογραφίζει η προκήρυξη,έκανες την κριτική σου στους σπφ από καλόβολη θέση, για πες μας τώρα τι αγώνα και με τι μέσα προτείνεις στην αντιβία; ή είσαι αντίθετος και με αυτήν; πρότεινέ μας κάτι,μοίρασε τις επαναστατικές σου σκέψεις να καταλάβουμε τις πρακτικές σου

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε και επιχειρήθηκε να δημοσιοποιηθεί αργά τη νύχτα μεταξύ 13 και 14 Μαΐου -το ίδιο βράδυ δηλαδή που έγινε η έκρηξη στον κορυδαλλό. Για λόγους τους οποίους κατανοώ (αν και τυπικά δεν παραβίαζε, νομίζω, την πολιτική δημοσίευσης) η Σ.Ο. Αποφάσισε να το κρύψει. Το ξανακαταθέτω τώρα, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος μα μην δημοσιευτεί, ενώ αντιθέτως ίσως να έχει κάποια μικρή χρησιμότητα η δημοσίευσή του


Αν αυτή η ενέργεια έγινε από τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (που προς το παρον, όλα δείχνουν ότι έτσι είναι), η προκύρηξη που θα ακολουθήσει θα έχει οπωσδήποτε ένα ιδιαίτερο βάρος.

Ακομα κι αν η ενέργεια είχε σχεδιαστεί από αρκετό καιρό πριν, και σε αναφορα με τις συλλήψεις των μελών (και των φερομένων μελών) του Ε.Α., είναι μάλλον αναπόφευκτο στο πλαίσιο αυτής της προκύρηξης να γίνει και μία γενικότερη τοποθέτηση ως προς την τρέχουσα ιστορική συγκυρία, τα προσφατα τραγικά γεγονότα, και τις διαμαχες που ξέσπασαν στο εσωτερικό του κινήματος σαν επακόλουθο.

Αυτή η προκύρηξη όμως, συνάμα, θα διαβαστεί κι από αρκετά περισσότερους ανθρώπους από τις ανακοινώσεις των αναρχικων ομάδων για τα γεγονότα της Μαρφίν, καθότι, ως κείμενο θα κυκλοφορήσει ευρέως σε όλη τη χώρα. Σε κάποιο βαθμό μάλιστα, είναι πιθανό να συμπαρασύρει τον αναρχικό λόγο που έχει εκφραστεί μετά από την 5η Μαΐου, σε μία έκθεση έξω από τα (σχετικά) στενά όρια του indymedia, και υπ’ αυτή την έννοια να καμφθεί κάπως το κλίμα εσωστρέφειας, και η όποια κριτική, αυτοκριτική και αντικριτική να γίνει ακόμα πιο ανοιχτή και δημόσια.

Η καιριότητα της γενικότερης ιστορικής συγκυρίας, οι επικίνδυνοι κλυδωνισμοί στις ισσοροπίες του «χώρου» και η ατμόσφαιρα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» στο εσωτερικό του αναρχικού αλλά και του ευρύτερου κινήματος, επιτάσσει να ζυγίσουν τα λόγια τους πιο προσεχτικά από κάθε άλλη φορά.

Η ΣΠΦ στο πέρασμα των χρόνων έχει περάσει από διάφορες φάσεις και έχει δείξει διάφορα «πρόσωπα» -δεδομένης άλλωστε  και τις συμμετοχής σε αυτήν, διαφορετικών πυρήνων- και στις προκυρύξεις τους έχουν αναπτυχθεί διάφορες ρητορικές με διαφορετική δυναμική και ποιότητα.

(Μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι πέρα από το περιεχόμενο του λόγου των προκυρήξεων, η μορφή που πήρε σε καποιες περιόδους η ΣΠΦ, αλλά και άλλοι παρόμοιοι σχηματισμοί του ίδιου «κύματος», ανέδειξε ένα δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη μορφή ενός νέου αντάρτικου, που ίσως θα κατάφερνε να υπερβεί την παγίδα της πρωτοπορείας, και να συμπορευτεί με τις άλλες μορφές του κινήματος.)

 Το τελευταίο διάστημα, οστόσο,  η ΣΠΦ, σε επίπεδο επιχειρησιακής πρακτικής έχει δείξει ένα «πρόσωπο» σοβαρότητας, υπευθυνότητας και επαναστατικής ηθικής που στοιχειωδώς προϋποθέτει η άσκηση πολιτικής βίας (αλλά ακόμη και έναν επαναστατικό λόγο που, αν μή τι άλλο, μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά, έστω και για να διαφωνήσει).

Με αυτή την προκύρηξη μπορεί να συμβάλει στην υπεράσπιση του ήθους των επαναστατικών πρακτικών –που βάλλεται από διάφορες πλευρές- ή να συμβάλει στην εσωστρέφεια, το διχασμό και την αποδόμηση...


Η ιστορική συγκυρία είναι καίρια. Τα λόγια βαραίνουν για όλους μας Σύντροφοι.

Όσο περνάν τα χρόνια, η ευθύνη μεγαλώνει...

από pork perk 19/05/2010 9:36 μμ.


  Αυτο ακριβως λεω κ εγω ρε @. Εσυ τους λες γραφικους? Εγω τους λεω επικινδυνους. Ακρως επικινδυνους. Κατα καιρους ναι, σπερνουν φημες, ο κοσμος τσιμπαει κ αναπαραγει πολλες φορες πραγματα. Παλια τακτικη των σταλινικων ειναι αυτη. Και? Μπορεις πιστευεις να τους αντιμετωπισεις με βια οπως γραφουν οι σπφ? Ας γινει να δεις γελια μετα. Θα βγαλουν χολερα κ λεπρα στα κειμενα τους. Με αποτελεσμα να στοχοποιηθουν κ αλλοι κ αλλοι κ αλλοι... Οτι πρεπει δηλαδη για την αστυνομια κ το κρατος. Η καλυτερη σταση ειναι η πληρης απαξιωση των συγκεκριμενων. Αυτο θα τους πεθανει κ θα τους μηδενισει. Οσο ασχολουνται αλλες ομαδες του χωρου ακομα κ η σπφ με ομαδες επικινδυνων "αναρχικων" τοσο θα δυναμωνουν.

από ΠΕΡΚ 19/05/2010 9:46 μμ.


  Προς Pirk. Δεν ειναι τ παρον θεμα να σου πω για τις αποψεις μου κ την πρακτικη μου θεωρηση. Απλα παρατηρω καποια πραγματα απο μεριας σπφ που ειναι λαθος. Κ τιποτε παραπανω.

από ΠΡΟΚ ΠΡΕΚ 19/05/2010 9:51 μμ.


 Προς Pirk παλι. Απο που συμπαιρενεις οτι η προκυρηξη τους φωτογραφιζει αναρχικους σαν κ εμενα? Ασε που δεν ειμαι αναρχικος, ουτε αντιεξουσιαστης. Ασκω κριτικη κ στο χωρο κ στη σπφ.

Δεν έχουμε το δικαιωμα να κριτικάρουμε τους "αναρχομηδενιστές";και αν όχι για ποιον λόγο;
Εδώ η ΣΠΦ χαρακτηρίζει το γεγονός της Μαρφίν ως...αστοχια.Εμείς ούτε κειμενα δεν έχουμε δικαιώμα να γράψουμε;
Αυτά ειναι σταλινικες απόψεις.

από 1234 19/05/2010 10:15 μμ.


Τι μας λες ρε Πρέκα? Εδώ έχει γεμίσει ο τόπος κείμενα και μάλιστα από συλλογικότητες που μερικές με άκρως υποτιμητικό και απαξιωτικό λόγο δεν μένουν απλά στην κριτική στους "αναρχομηδενιστές" όπως τους λέτε, αλλά ρουφιανεύουν κανονικά.

Αφήνω τους άλλους που φωνάζουν γιατί επιτρέπει το ιντυμίντια να ανεβαίνουν στο κεντρικό κείμενα από άτομα που δεν είναι συλλογικότητες και φυσικά μόνο για όσα τέτοια άτομα έκφρασαν άποψη διαφορετική από τη δική τους, γιατί δεν είδαμε τις ίδιες διαμαρτυρίες για όσα κείμενα συμφωνούν μαζί τους.

Αυτό δεν είναι σταλινισμός? Σου πε κανείς ότι δεν έχεις δικαίωμα να γράψεις? 14 μέρες γράφουν όλοι, και τι καταφέρατε? Την εσωστρέφεια και την καταδίκη γενικώς...

από ΝιτσαγιεφΓιοκ 19/05/2010 10:21 μμ.


Μέχρι πριν 2 βδομάδες κανένας εδώ δε μιλούσε για τους σΠτΦ και μάλιστα κανείς δε βγήκε να τους κατακρίνει.  Ανίθετα μαζεύτηκε κόσμος για αλληλεγγύη σε όποιους κατηγορήθηκαν οτι ήταν μέλη της.  Τώρα πήραν φόρα οι ηθικολόγοι υπερευαίσθητοι και θέλουν να νταντέψουν το κίνημα και να το βάλουν στον ορθό δρόμο, τον δικό τους.
Γιατί δε μπορούμε ο καθένας σαν άτομο και σαν ομάδα και κάποτε μαζί να συμπορευόμαστε σαν ένα κίνημα αντι να προσπαθεί ο καθένας να επιβάλει τις επιλογές του στους άλλους;
Και βέβαια στις συνελεύσεις πρέπει να συζητιούνται όλα και να βγούν αποφάσεις πολιτικές κι όχι στα φόρουμ.  Ας εκφέρει ο καθένας τη γνώμη του χωρίς να θέλει να την επιβάλει, έχει διαφορά ο τόνος και η ειρωνία του στον πολιτικό λόγο.
Μακάρι να έβγαινα μια μέρα απο το σπίτι μου και να έψαχνα να βρω ΑΤΜ και να μην υπήρχε κανένα.  Καμία τράπεζα να λειτουργεί, κανένα βενζινάδικο, όλα νέκρα, και κόσμος στους άδειους δρόμους να παίζει, να φυτεύει, να γελάει, να τραγουδάει, και να χέρετε την ελευθερία του.
Καμία σημαία να κιματίζει, κανένας με στολή, κανένας κύρηκας.  Ούτε τηλεόραση και ραδιόφωνα.  Ωραία θα ήταν!  Να μαζευόμασταν πηγαδάκια να εντοπίσουμε τα πραγματικά μας προβλήματα διατροφής και διαβίωσης και πως να οργανωθούμε να τα λύσουμε.  Ο καθένας σπίτι του, χωρίς νοίκι, χωρίς δόσεις, χωρίς λογαριασμούς και χρέη.  Κομπόστα, μαρμελάδες, καπνιστά ξέρετε να φτιάξετε ρε φιλόσοφοι;  Να κόψετε ξύλα για το χειμώνα;
Αναλαμβάνω τις ψαρόβαρκες με πανί και παραδίδω μαθήματα σε αρχάριους.

από εκ-πλήξη 19/05/2010 10:25 μμ.


"Οι διαδηλώσεις λειτουργούν ως το άθροισμα χιλιάδων διαχωρισμένων μεταξύ τους προσώπων με διαφορετικές διαδρομές, (..ακόμα και εχθρικές μεταξύ τους, που συνενώνονται είτε με αιτία είτε με αφορμή ένα συντεχνιακό αίτημα (όπως το ασφαλιστικό).)"

Η επιβράβευση μακρόχρονων και επίμονων προσπαθειών της αστικής κυριαρχίας (σε όλες ανεξαιρέτως τις πολιτειακές τις εκφάνσεις) προς την Διαίρεση και την Εξατομίκευση. Τα τρισέγγονα του Διαφωτισμού, ήρθαν για να τον εκφράσουν στην πιο χυδαία του μορφή. Σε αυτήν που κατακερματίζει ακόμα και τον δρόμο και τους αγώνες που ξεδιπλώνονται πάνω του.

Κάποτε ας γίνει κατανοητό ότι η γλώσσα δεν είναι ευκαιρειακό εργαλείο, ούτε ακίνδυνο παιχνιδάκι. Και επιστρέφει μπούμερανγκ στους αδέξιους κι επίδοξους αφέντες της. Όποιος προτάσσει την διαίρεση κι όποιος λειτουργεί και αναγνώσκει βάσει αυτής, είναι βέβαιο ότι παράγει και για τον ίδιο το αντίστοιχο πλαίσιο, στο οποίο θα βουλιάξει.

Αυτό το βιολί από επιμελώς ξεκούρδιστο και καραφάλτσο γίνεται άηχο.

από πυρηνικός τερορριστής 19/05/2010 10:29 μμ.


Αντε και καλή τύχη μάγκες!!!

από και 19/05/2010 10:34 μμ.


πιστευω αυτη ειναι η γνωμη και πολυ κοσμου, ασχετα αν την εκφραζει η οχι.

από αναρχας παντου και παντα. 19/05/2010 10:39 μμ.


Τοσα χρονια περασαν.

Ακομα να ενοησουν οι ανοητοι δοσιλογοι,και ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ οτι ενδιδουν και καταδιδουν στο ονομα της ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ και ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ τους.

Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα!

 

από πρεκας 19/05/2010 10:40 μμ.


Ποιον;;Μπορεί να υποδεικτει κάποιο κειμενο έστω και αναφορικά;;Η είναι λόγια του αέρα;;

Είσαι σε λάθος χώρο. Τα κείμενα όλων είναι στο κεντρικό του indymedia, κάτσε και διάβασε τα για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου και να δεις τις ρουφιανιές.

από πρέκας 19/05/2010 10:55 μμ.


και ΔΕΝ υπάρχει καμμια ρουφιανια.

Το "Δωσιλογος",και το "Βάρκιζα" μην τα πιάνεις στα χείλη σου.Αναφέρονται σε γεγονοτα που είχανε να κάνουν με μάχες της κοινωνίας,και οχι ατομων που αρνουνται την κριτική και τον οποιοδήποτε διαφωνεί με τις πράξεις του,τον απειλούν με βια.

Κανεις δεν ρουφιάνεψε κανέναν,και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες ατεκμεριωτες πολιτικάντηκες κατηγοριες για επώνυμες συλλογικότητες.

από @@ 19/05/2010 10:59 μμ.


Μια μεγάλη αλήθεια αυτό το κείμενο που δείχνει,και με τον σωστό τρόπο,το παιχνίδι που έπαιξαν γνωστά και άγνωστα δήθεν αλφάδια μέσα σε κύκλους σε βάρος όλου του κινήματος. ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

από @ 19/05/2010 11:11 μμ.


ωραίος όρος! μου αρέσει.
Οι επώνυμες λοιπόν συλλογικότητες έχουν το ακαταλόγιστο για τον παραπάνω. Οι επώνυμοι, vip δηλαδή, μπορούν να λένε ότι θέλουν και γι' όποιον κάθε φορά επιλέγουν και βρεθεί στο δρόμο τους.
Οι επώνυμες συλλογικότητες, με την ιστορία χρόνων που κουβαλάνε, που άλλα λένε κι άλλα πράττουν, κι όταν έρθει η ώρα της πληρωμής το παίζουν κινέζοι και κατηγορούν κάποιους αόρατους άλλους, και όχι τον εαυτό τους που έχουν καταστήσει εδώ και χρόνια τη βία φετίχ για τσιμπίσουν κόσμο.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς... Τις βρωμιές για συντρόφους ότι είναι έμποροι ναρκωτικών; Οτι σύντροφοι πλακώνουν πρεζάκια στην πλατεία; Οτι είχαν κλειδώσει την πύλη του Πολυτεχνείου το 95 και παίζαμε μπουνίδια για να την ανοίξουν όσοι δεν γουστάραμε τα μπάχαλα για τα μπάχαλα;
Η πρόσφατα σε συνέλευση να καταγγέλλουν κατάληψη επειδή είχε βγάλει κείμενο σε διαφορετική ρότα από τη δική τους;

Επειδή εδώ είμαστε κι όχι αλλού, ας σωπάσουν καλύτερα οι επώνυμοι γραφικοί των εξαρχείων γιατί πολλά έχουν πει και έχουν γράψει. Υπάρχουν και όρια αντοχής και ανοχής.

από α 20/05/2010 2:32 πμ.


Φετιχοποίη της βίας, μάτσο μηδενισμός ανακατεμένος με ριζοσπαστισμό, αναρχισμός και κοσμοπολίτικο υφάκι (να θυμηθούμε και μιά προηγούμενη προκύρηξή τους που απαξίωναν το προλεταριάτο), κριτική στην κοινωνία του θεάματος με κατά βάση θεαματικές ενέργειες, εχθρική στάση απέναντι σ όποιον υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις ιδέες του, όταν διώκεται, με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει, τσαμπουκάς και απειλές. Σε πολύ επικίνδυνο πνευματικό και ιδεολογικό κομφούζιο βρίσκονται αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι της σπφ.

από μπαχαλιάρος 20/05/2010 9:56 πμ.


1 Ποιός μιλάει; Δεν αποτελούν καμια "πνευματική πρωτοπορεία" (ευτυχώς που ξεκαθαρίστηκε επειδή μέχρι τώρα όλοι κάτι τέτοιο πιστεύαμε) αλλά μιλούν απ' τη θέση αυτού που "έχει κυλιστεί στις αντιφάσεις" που κυλιόμαστε όλοι εμείς ακόμα σαν τα γουρουνόπουλα, αλλά "η ανάγκη για προσωπική και πνευματική εξέλιξη, μερικές σελίδες σε βιβλία αλλά ΚΑΙ εγχειρίδια" τους ανέβασε ένα σκαλί παραπάνω (στο "νέο αντάρτικο"), οπότε ως τέτοιοι είναι πια σε θέση να συμβουλέψουν και τους κοινούς μπαχαλοθνητούς για πράγματα που φυσικά δεν μετείχαν οι ίδιοι αλλά πήρε το αυτάκι τους από "καφενεία και αμφιθέατρα" όπως παραδέχονται.

για καλύτερη κατανόηση της αντίφασης αυτής βλ. και το βιντεάκι "Hey Panos" (http://www.youtube.com/watch?v=No8kKiZ8ZkU&feature=player_embedded).

2. Τί λέει; "Δεν έχει καμία σχέση ο αναρχικός κουκουλοφόρος που τα “σπάει” [...] με τον οργισμένο μισθωτό". Φυσικά και δεν έχει, το λέει άλλωστε κι ο πρετεντέρης, η αστυνομία, το κκε, ο συριζα. Τί είναι λοιπόν ο δεύτερος σε σχέση με τον πρώτο; Απλά αυτό το "συγχυσμένο" ον, που στην πλάτη του στήνεται το "το απαραίτητο προστάδιο, ο κατάλληλος προθάλαμος για όσους θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την επαναστατική βία" (σαν το world of warcraft ένα πράγμα), η οποία βέβαια δεν έχει και καμία σχέση με την ίδια τη διαδήλωση των "μισθωτών", τις δυνατότητες συνεύρεσης και κινηματικής ανάπτυξης, αλλά αυτονομείται σ' ένα κυνήγι της "προσωπικής ανάπτυξης" κι ανάδειξης. "Αναφερόμαστε στο φετιχισμό της ανοργάνωτης βίας", μιας και το πρόβλημα είναι η ανοργανωσιά, η αντιπρόταση στον κόσμο που τα σπάει στις διαδηλώσεις δεν μπορεί παρά να είναι μια ένταξη στο "νέο αντάρτικο" ώστε η ανοργάνωτη σήμερα "στρατιωτική" του κατάρτιση να "υποταχθεί στην ιδεολογία". Η απόσυρση δηλαδή απ' το δημόσιο πεδίο της σύγκρουσης σε μια κλειστή, συνομωτική βεντέτα ορισμένων "μηδενιστών" (τί μηδενιστές τώρα είναι αυτοί που διαθέτουν τόση δίψα για αυτεπιβεβαίωση και καούρα να προτείνουν "γραμμή" για το τί θα κάνουν οι αναρχικοί ή οι μπάχαλοι...) που "“χτυπάει” πρώτα απ' όλα στο κέντρο των ανθρωπίνων σχέσεων" (το οποίο είναι προφανώς οι χέστρες δημοσίων κτιρίων, η καταπιεστική λειτουργία των οποίων για κακή μας τύχη δεν οφείλεται στα ίδια τα κτίρια ως τέτοια, δηλαδή τούβλα και τσιμέντα αλλιώς με ικανές ποσότητες ΤΝΤ θα χαμε καθαρίσει τώρα με το κράτος και το κεφάλαιο).

από ΟΠΛΑ δεν είχαμε και ΟΠΛΑ αποκτήσαμε 20/05/2010 9:57 πμ.


 των αντιφρονούντων ως "ρουφιάνων" για να δικαιολογηθούν οι τραμπούκικες απειλές της νεο-οπλατζίδικης μιλίτσιας, δεν μας εφτανε η κρατική τρομοκρατία νάτοι και αυτοί από κοντά..


...άλλα έλεγαν. Για την περίπτωση του νεκρού αφγανού που τα media τώρα έχουν ξεχάσει, όπως ξέχασαν (σε αντίθεση ευτυχώς με εμάς) και τους νεκρούς της marfin:

"Στο ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ που ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από Επαναστατική Οργάνωση τότε η επαναστατική αξιοπρέπεια επιβάλει την δημόσια ανάληψη ευθύνης με την αντίστοιχη αυτοκριτική που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο γιατί διαφορετικά η πολιτική ανωνυμία σαμποτάρει την επαναστατική κατεύθυνση και “χρεώνει” μια ολόκληρη στρατηγική του αντάρτικου πόλης.

Τα συμπεράσματα πολλά όπως και η υπενθύμιση πως εάν πρόκειται πράγματι για “τυφλό” χτύπημα τότε είναι συγκεκριμένος ο χώρος που βρίσκεται εκ δεξιών του κράτους και έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σε τέτοιου είδους πρακτικές (Piazza Fontana, Ιταλία , εκρηκτικός μηχανισμός από παρακρατικούς ακροδεξιούς) κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κοινωνικής έντασης."

Η πολιτική κολωτούμπα είναι μεγαλοπρεπής. Ποιά αλήθεια η βαθυστόχαστη διαφορά ανάμεσα στις 2 περιπτώσεις; Εδώ γιατί η ανωνυμία δεν χρεώνει ολόκληρη τη στρτηγική του "διάχυτου μητροπολιτικού αντάρτικου"; Το κοροιδιλίκι πάει σύννεφο.

Έχει γίνει εντελώς κουραστική αυτή η ανταλλαγή τιποτολογίας. Γιατί από ένα σημείο και μετά τιποτολογία είναι. Αν δεν ξέρουμε ποιοί το έκαναν δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα για τις προθέσεις τους. Τότε όλα είναι πιθανά. Όσοι ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν ποιοί το έκαναν (μια περσόνα μάλιστα από ένα μακρινό και ευτυχώς ξεχασμένο παρελθόν λέει πως ήταν 300 μέτρα μακρυά αλλά είναι σίγουρος πως τα κοπέλια... ) και καπάκι βεβαιώνουν ότι "αν ήταν αναρχικοί" αποκλείεται να  αδιαφόρησαν ή να είχαν πρόθεση, "ρουφιανεύουν" πολύ χειρότερα από ένα-δύο κείμενα ομάδων που προσπαθούν να χρεώσουν το περιστατικό σε παλιούς τους εχθρούς για να βγάλουν το άχτι τους. Αν οι μπάτσοι έχουν αφτιά στα καφενεία ξέρουν πολύ καλά και τα κολλητιλίκια και ποιούς δεν πρόκειτε να κατηγορήσει ποτέ ποιοί...

Από την άλλη μπάντα είναι αήθης η εκμετάλλευση του γεγονότος ότι όλοι προσπαθούν να μη γίνουν ρουφιάνοι (είτε "ξέρουν" είτε "φαντάζονται") με αποτέλεσμα πράγματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν σε δύο γραμμές να χρειάζεται να γραφτούν σε δύο σελίδες, να θεωρητικοποιούνται, να γίνονται φιλολογικά και να επιτρέπουν να ανοίγει ένας διάλογος για άσχετα θέματα όπως την αντιβία, τη μολότωφ, το κάψιμο τραπεζών κλπ, κλπ.

Από τους ίδιους μάλιστα που μιλάνε για "ρουφιανιές" είναι που άκουσα την εξωφρενική απαίτηση "όποιος ξέρει ποιός το έκανε να βγει και να το πει..." ξανά και ξανά μέσα σε συνέλευση!!! Τι να πει κανείς.

Τι να πει κανείς επίσης για μια σειρά ανιστόρητες παπάρες, που δείχνουν πόσο κακή ακοή και μνήμη έχουν μερικοί για πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν και που για ηλικιακούς λόγους τους τα μετέφεραν άλλοι.

Επιθετική κριτική στο γεγονός της marfin άσκησαν ομάδες που κατηγόρησαν και αρνήθηκαν τον Χ. Μαρίνο. Την ίδια κριτική όμως άσκησαν και ομάδες που τον υπεράσπισαν λυσσαλέα. Επιθετική κριτική στο γεγονός της marfin άσκησαν ομάδες που μπορούν να κατηγορηθούν για διάφορα και σε σχέση με το πολυτεχνείο και σε σχέση με συκοφαντίες. Την ίδια κριτική όμως άσκησαν και ομάδες που με συνέπεια τους αντιτάχθηκαν και προώθησαν λογικές αποκλεισμών. Για την πάσα ακρίβεια ανοίγοντας κανείς ένα προς ένα τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν, 3-4 πετάνε την μπάλα στην κερκίδα και μόνο 2 (συλλογικά) μαζί με αυτό των ΣΠΦ έχουν στάση δικαιολόγησης για το περιστατικό. Και είναι ζήτημα αν έχουν μείνει 2-3 συλλογικότητες που δεν έχουν εκφραστεί. Κάτι που σημαίνει πως το σύνολο σχεδόν του οργανωμένου Α/Α χώρου κράτησε σχεδόν κοινή στάση. Παρά τις πολιτικές του διαφορές. Κάτι δεν σημαίνει αυτό; Σίγουρα πάντως σημαίνει ότι η υπεράσπιση της λογικής του "ατυχούς περιστατικού" στο indymedia γίνεται από μεμονωμένα άτομα. Και αυτό κάτι σημαίνει. Σίγουρα πάντως σημαίνει πως δεν υπάρχει "διάσπαση" στο χώρο...

Κλείνοντας, μερικά πράγματα ακόμα για τα τελευταία κείμενα των ΣΠΦ.

1. Φοβερή η λογική του αν είχαν μπροστά τους τους τραπεζικούς δεν θα τους πυροβολούσαν. Να υποθέσω ότι αυτοί που έβαλαν την βόμβα που σκότωσε τον Αφγανό θα τον πυροβολούσαν. Ακόμα και η αστική δικαιοσύνη έχει αναγκαστεί να αποδεχτεί τον όρο "ενδεχόμενος δόλος". Που σημαίνει πως αν εγώ πετάξω το πιάνο μου από τον 4ο όροφο χωρίς να κοιτάξω ποιός περνάει από κάτω είμαι δολοφόνος. Αν οι σύντροφοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί λάθος τότε αν περάσουν κάτω από το σπίτι μου τους συνιστώ να κοιτάνε ψηλά για να μη γίνουν αλοιφή και μετά πρέπει να με δικαιολογήσουν κιόλας.

2. Καραγκιόζηδες είπαν τους αναρχικούς και οι Μαοικοί της 17Ν. Παρόλα αυτά οι αναρχικοί ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος της αλληλεγγύης. Και οι 17άδες δεν επανέλαβαν τον χαρακτηρισμό

3. Αυτά με τους 3 πόλους στη βία είναι αυτό που λέμε bullshit. Που τους βρήκανε, πως τους ανακάλυψαν, πως τους βάφτισαν ένας θεός ξέρει. Αυτοί που σίγουρα δεν ξέρουν είναι οι διάφοροι ανήκοντες σε αυτούς τους φανταστικούς πόλους. Παρακαλούνται οι σύντροφοι να μας ενημερώσουν που ανήκουμε (αν και μη "ειδικοί στη βία") για να μην αγχωνόμαστε σε ανούσιες συνελεύσεις που "δεν παράγουν έργο"...


από Αναρχικός 20/05/2010 7:03 μμ.


Η 17Ν σε μια προκύρηξη της δεκαετίας του 80 αποκάλεσε τις αριστεριστικες ομαδες που καταδικαζουν τον ενοπλο αγωνα (και τις δολοφονιες συγκεκριμενα) καραγκιοζηδες των εξαρχειων. Δεν αποκαλεσαν τον αναρχικο χωρο. Οποτε μην παραπληροφορεις.

Σε αλλη προκηρυξη εχει γινει κριτικη σε ενα κομματι του α/α χωρου.

Η οργάνωση αυτή δηλώνει ότι αποτελείται από μηδενιστές, ποιός λοιπόν ο λόγος να ανοίγει ένα ιδιότυπο διάλογο με τις αρχές και την κοινωνία μέσω ανακοινώσεων και προκηρύξεων;

Ο μηδενισμός δεν αναγνωρίζει το διάλογο σε κανένα στάδιο. Αυτό είναι γνωστό και σαφές.

Μέσα από τα κείμενα που δημοσιεύει η οργάνωση, απαντάει ευθέως σε ερωτήματα και κριτικές που έχουν ήδη τεθεί από διάφορες μεριές, θέτει με τη σειρά της ερωτήματα που παίρνουν απάντηση στη συνέχεια και πάει λέγοντας.

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο κάποιοι που αυτοαποκαλούνται μηδενιστές νιώθουν την ανάγκη να κάνουν διάλογο, αφού θέλουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους αποκομμένους και ανεξάρτητους από το οτιδήποτε.

Γιατί όταν απαντάς σε ερωτήματα και θέτεις καινούργια, κάνεις διάλογο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου. Δεν έγινε ούτε κατά τύχη ούτε αποσπασματικά. Μιλάμε για μια συνειδητή επιλογή της συγκεκριμένης οργάνωσης, σε κάθε προκήρυξη/ανακοίνωση που δημοσιεύει.

από χμερ νουαρ 20/05/2010 10:50 μμ.


εχεις μαλλον παθει την κλασσικη αρρωστεια των συνελευσεων και αμφιθεατρων. Παπαρολογεις, λεγοντας την και στο Νικο ( εσυ το παρον και το μελλον της αναρχιας) και στους ΣπΦ, αλλα ξεχνας μια διαφορα : εσυ ΔΕΝ ρισκαρεις ΤΙΠΟΤΑ στη ζωη σου. ΤΙΠΟΤΑ. Οποτε τουμπεκι : στην ομαδα σου (πως λεμε κομμα ) και την εβδομαδιατικη συνελευση σου. ( η μεγαλη πλακα ειναι αυτο που λες οτι και καλα ολες οι συλλογικοτητες συμφωνουν στην καταδικη εκτος απο μεμονωμενα ατομα, οντως αυτη ειναι η διαφορα αναμεσα στα κομματοσκυλα-ειτε λεγεται συλλογικοτητα,κομμα , ομαδα κλπ- τα ιδια σκατα εισαστε)

από ρε "χμερ νουαρ" απο πάνω 20/05/2010 11:01 μμ.


αν το δίκιο το είχε αυτός που "ρίσκαρε" περισσότερο και μάλιστα δε σήκωνε και κριτική αυτό, τότε η πρωτοπορεία του επαναστατικού κινήματος θα ήταν οι αμερικανοί πεζοναύτες στο Αφγανιστάν ή οι αντιτρομοκρατικάριοι που παν για εξουδετέρωση εκκρηκτικών μηχανισμών. Σύνελθε και αποκαθήλωσε απ' το βάθρο των ημιθέων τους σπφ και βρες δικά σου κριτήρια για να κρίνεις τα επιχειρήματα καθενός, οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι εξτρήμ σπορ, να μετράει αυτός που θα κάνει την πιο τρελή αποκοτιά!

από ή κοινωνική δικαιοσύνη 21/05/2010 12:39 πμ.


Κάτι που κανείς δεν έχει αναφέρει και είναι και το πιο βασικό. Πολλούς από εμάς που δεν ψάχνουμε να βρούμε στις προκυρήξεις της ΣΠΦ τις αρνήσεις τους (αυτές τις είδαμε στην πράξη) αλλά τις θέσεις τους (για αυτό το λόγο στέλνουν ένα τόσο μεγάλο κείμενο-αλλιώς θα μπορούσαν απλά να κάνουν μια ανάλυψη ευθύνης) μας παραξενευει αυτό το επαναστατική αυτοδικία. Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;; Και ας μας το εξηγήσουν όσοι το κατάλαβαν γιατί εγώ διαβάζοντάς το ένιωσα απλά τρόμο. Και επειδή προσπαθώ πριν από τους άλλους να αμφισβητώ τον εαυτό μου θα κρατήσω επιφυλάξεις στο αν τρόμαξα σαν χριστιανός που του μιλούν για την υποκειμενικότητα της ηθικής ή σαν επαναστάτης που βλέπει το δίκιο του ισχυρού-το νόμο της ζούγκλας-τον φασισμό, να σερβίρετε από συντρόφους ως η ξαναζεσταμένη συνταγή της (επαναστατικής) επιτυχίας. αμην

από με τον απο πανω 21/05/2010 5:19 πμ.


Εχουν γραψει πολλα τραγελαφικα στις προκυρηξεις τους,αλλα αυτο με την αυτοδικια ..

Τι παει να πει αυτοδικια?Δεν μπορει να ο παθων(η' αυτος που νομιζει οτι ειναι παθων,η' αυτος που απλα υποστηριζει οτι ειναι παθων)να εχει αντικειμενικη αποψη του δικαιου.Αν στις παρουσες συνθηκες,οι σπτφ αντιπροτεινουν μια κοινωνια στην οποια ο καθενας θα προβαλλει το δικο του "δικιο" και που θα σφαζονται ολοι μεταξυ τους επικαλουμενοι την αυτοδικια,δηλαδη ενα χαοτικο τερατουργημα που θα δημιουργησει αργα η' γρηγορα ιεραρχικες δομες πολυ σκληροτερες ακομα και απο τις τωρινες,τοτε μαλλον θα προτιμουσα την κοινοβουλευτικη κεφαλαιοκρατια του σημερα.
Τα λαικα δικαστηρια τους λενε κατι αραγε?

Ενω λοιπον αυτο περι αυτοδικιας και δη "επαναστατικης",ειναι απο εκνευριστικο εως εξοργιστικο,τα υπολοιπα περι "ρουφιανων" και "γραφικων καραγκιοζηδων",προκαλουν απλα χαλαρο γελιο,και χαρα στο κουραγιο των συντροφων που απαντησαν σε αυτα πιο πανω.
Προσωπικα νομιζω οτι οι μονοι που τους παιρνουν στα σοβαρα ειναι ατομα οπως ο τυπος με το ονομα "πυρηνικος τερροριστης" πιο πανω.


από αναρχικός 21/05/2010 3:38 μμ.


... Κι ο θάνατος δε θα έχει πλέον καμία εξουσία...”

Ιστορικά και πολιτικά καταγεγραμμένο: ο θάνατος είναι η απόλυτη εξουσία πάνω στον άνθρωπο κατά τους μηδενιστές.

Στα γεγονότα της 5ης Μάη με την πυρπόληση του τραπεζικού καταστήματος της Marfin Bank υπήρξαν τρεις νεκροί τραπεζικοί υπάλληλοι και χιλιάδες “ απανθρακωμένες” αλήθειες.

Για την ακρίβεια πέθαναν τρείς υπάλληλοι και ένα αγέννητο παιδί. Είχε σκοπό να γίνει μητέρα η μακαρίτισσα, δε θα σταματούσε την εγκυμοσύνη.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της σπαρακτικής υποκρισίας της προπαγάνδας και ο φθαρμένος ηθικοπλαστικός ανθρωπισμός των κασσάνδρων του ριζοσπαστικού κινήματος, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε δημόσια για τα γεγονότα.

Μηδενιστές που αναγκάζονται να τοποθετηθούν λόγω της προπαγάνδας, πρωτότυπο. Ή η προπαγάνδα είναι αποτελεσματική λοιπόν, ή οι μηδενιστές δεν είναι και τόσο μηδενιστές.

Αυτό δε σημαίνει ότι μιλάμε από τη θέση των “ειδικών” της βίας, ούτε ότι έχουμε “αυτεπάγγελτα” διοριστεί κατήγοροι η δημόσιοι υπερασπιστές των ανθρώπων που επιτέθηκαν στο τραπεζικό κτίριο.

Απέχει έτη φωτός η ΣΠΦ από να μπορεί να μιλάει από θέση ειδικού της βίας. Από θέση μεγάλου υπερτυχερού του ΤΖΟΚΕΡ, ίσως.

Όμως πιστεύουμε στην αναγκαιότητα να ειπωθούν μερικά πράγματα και να τοποθετηθούν σε μια σειρά. Για να συμβεί αυτό δεν είναι απαραίτητη η βιωματική παρουσία και η αντίληψη του τι έγινε εκείνη τη μέρα σε εκείνο το σημείο.

Έχει παρατηρηθεί ότι τώρα τελευταία κυκλοφορούν στην αγορά ξανά οι γνωστές γυάλινες σφαίρες, μέσα από τις οποίες βλέπουν οι χειριστές τους το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον από απόσταση.

Αυτό που χρειάζεται κατά τη γνώμη μας είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση με την αντίστοιχη κατάθεση της παρακαταθήκης παρόμοιων επαναστατικών πρακτικών ( όπως η πυρπόληση μιας τράπεζας) για την αντιμετώπιση και την (αυτο)κριτική ενός υπαρκτού ζητήματος ( τον θάνατο τριών υπαλλήλων που δεν αποτελούσαν στόχο της επαναστατικής βίας).

Η πυρπόληση μιας τράπεζας χωρίς τις στοιχειώδεις ενέργειες αυτοπροστασίας και προστασίας των εργαζομένων, δεν είναι επαναστατική πρακτική. Η τράπεζα είναι ασφαλισμένη. Συνεπώς μηδέν κόστος.

Ο επαναστατικός μηδενισμός που εκφράζουμε προϋποθέτει μια άρτια σκέψη και πράξη που κτίζεται μακριά από επιδείξεις ψευτοκυνικότητας “έλα μωρέ τραπεζικοί υπάλληλοι ήταν, καλά έκαναν και τους έκαψαν...”, αλλά και από υποκριτικές θρηνωδίες που αναζητούν ενόχους για να αποδώσουν το φταίξιμο, ρητορεύοντας από τη θέση του αλάνθαστου και ανθρωπιστή επαναστάτη.

Δεν υπάρχει η έννοια "επανασταστικός μηδενισμός". Υπάρχει "μηδενισμός" σκέτο. Κάθε άλλη παρουσίαση είναι εργαστηριακής προέλευσης, με χαμηλά λιπαρά.

στις μητροπόλεις και στην παρωδία ζωής που βιώνουμε, ο θάνατος δεν είναι παρά άλλο ένα ειδησεογραφικό γεγονός, μια απόμακρη πληροφορία, ανάμεσα σε τόσες άλλες, ένα μονόστηλο σε μια εφημερίδα, άλλη μια στατιστική ...

Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μία μητρόπολη, η Αθήνα. Εκτός και αν με το "μητροπόλεις" γίνεται αναφορά στα εκκλησιαστικά κτήρια.

Κάθε μέρα άνθρωποι πεθαίνουν σε νοσοκομεία από ασθένειες, σε αυτοκίνητα από τροχαία, σε εργατικά “ατυχήματα” στα εργασιακά κάτεργα, σε υπόγειες διαβάσεις από ναρκωτικά... Και θέλουν να μας μάθουν να είμαστε ανέκφραστοι απέναντι σε αυτούς τους δεκάδες ανώνυμους θανάτους.

Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από ασθένειες δε νόσησαν γιατί κάποιος τους επιτέθηκε με βιολογικά όπλα.

Οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους στα τροχαία δεν είναι θύματα κάποιας επίθεσης, αλλά της κακής συμπεριφοράς/νοοοτροπίας των οδηγών και της κάκιστης κατάστασης των δρόμων.

Οι δολοφονίες των εργατών από τα αφεντικά-εργολάβους δε μπορούν να μπαίνουν στο ζύγι απέναντι από τη δυναμική των κινημάτων.

Οι χρήστες ουσιών δολοφονούνται από επώνυμους εμπόρους ναρκωτικών, που επίσης δεν αποτελούν το αντίπαλο δέος των κινημάτων.

Γιατί είναι απλοί αριθμοί “ τρεις νεκροί από τροχαίο, δυο θάνατοι από ναρκωτικά..” που δεν “ πουλάνε” στα media, δεν προβάλλονται με το δήθεν ανθρωπιστικό περιτύλιγμα, άρα δεν πείθουν.

Να πείσουν δε χρειάζεται, γιατί όταν βλέπεις ένα νεκρό μέσα στις λαμαρίνες του αυτοκινήτου ξέρεις γιατί σκοτώθηκε. Όταν βλέπεις ένα καμμένο υπάλληλο μέσα σε μια τράπεζα, αντιθέτως, δεν ξέρεις ούτε καταλαβαίνεις γιατί σκοτώθηκε. Κάποιοι βέβαια σπεύδουν να σου εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ειδικά αυτοί που, ενώ δεν μπορούν στοιχειωδώς να εκφραστούν μέσω του γραπτού λόγου, επιννοούν διαρκώς χαζοχαρούμενες έννοιες για να καλύψουν την απόλυτη γύμνια τους. Μητροπολιτικοί τερροριστές, επαναστατικοί μηδενιστές και άλλα τέτοια νεοφιλελεύθερα.

Είναι θάνατοι που με λίγα λόγια δεν συμφέρουν το σύστημα. Όλοι οι τηλεδήμιοι, από τους πιο συντηρητικούς μέχρι τους πιο ανατρεπτικούς που σοκαρίστηκαν δήθεν με τους τρεις νεκρούς της Marfin δε θα άντεχαν ούτε λεπτό αν αντιμετώπιζαν έτσι όλους τους ανώνυμους θανάτους που προκαλεί το σύστημα το οποίο πιστά υπηρετούν. Η αλήθεια είναι πως πάνω στα γεγονότα της 5ης Μάη στήθηκε μια αισχρή τυμβωρυχία και ένα ισχυρό εμπόριο συναισθημάτων για τα συμφέροντα του συστήματος....

Η τραγωδία της 11 Σεπτεμβρίου 2001 μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από όλα τα διεθνή δίκτυα.

Μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική κρίση το θέαμα του θανάτου προκάλεσε το δικό του βραχυκύκλωμα [...] καλέστηκε η φασιστοσύναξη έξω από την τράπεζα

Η ακροδεξιά ελέγχεται απολύτως από την ΕΥΠ, δεν αποτελεί βραχυκύκλωμα καμία επιχείρηση κανενός τμήματος των υπηρεσιών. Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται.

και η κατάσταση έφτασε μέχρι τη δημόσια αποκήρυξη “τέτοιων συμμοριών”, “ του ατομικιστικού- μηδενιστικού χαοτικού κομφουζίου” και “ των ηλίθιων δολοφόνων” από κάποιους γραφικούς καραγκιόζηδες αναρχικούς.

Πονάει η συσπείρωση. Πονάει η αλήθεια. Είναι επειδή στέκεται αδιαπραγμάτευτη και δεν επιδέχεται ειδικούς χειρισμούς.

Όμως πέρα απ΄ την προπαγάνδα και τις τεχνικές της

Για την ακρίβεια, η προπαγάνδα είναι μία μόνο από τις πολλές τεχνικές.

το γεγονός παραμένει γεγονός. Τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, χωρίς να αποτελούν στόχο, πέθαναν κατά τη διάρκεια πυρπόλησης του καταστήματος στο οποίο εργάζονταν.

Δεν πέθαναν κατά τη διάρκεια της πυρπόλησης, πέθαναν εξαιτίας της πυρπόλησης, από τις τοξικές αναθυμιάσεις.

Απ΄ την άλλη δεν θα υποκριθούμε τους τιμητές του θανάτου των τριών ανθρώπων, που όσο λυπηροί και αν ήταν για τους οικείους τους, άλλο τόσο θα ήταν μια αποστειρωμένη ειδησεογραφική πληροφορία για το σύστημα, αν δεν προέκυπτε στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο εξαιτίας μιας επαναστατικής πρακτικής.

Στην ουσία γίνεται αναγνώριση των δύο και ευθεία σύνδεση της λέξης "θάνατος" με την επινόηση "επαναστατική πρακτική".

Με λίγα λόγια δεν θα διεκδικήσουμε κάποιο συναισθηματικό χώρο στη σφαίρα του θεάματος, υποκρινόμενοι τους συγκλονισμένους εν μέσω ενός τηλε-υποκινούμενου ανθρωπιστικού παραληρήματος στο οποίο εγκλωβίστηκαν αρκετοί από το εσωτερικό του ριζοσπαστικού κινήματος.

Οι αυτοαποκαλούμενοι μηδενιστές μας εξηγούν το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι μηδενιστές δεν ενδιαφέρονται για το συναισθηματικό.

Όχι δεν το παίζουμε οι “σκληροί ταγμένοι αποκλειστικά στην υπόθεση”

Και να το παίζατε, ποιός σοβαρός άνθρωπος με γνώσεις και συνείδηση θα σας πίστευε.

αλλά πιστεύουμε πως αν αυτοί οι τρεις θάνατοι είχαν συμβεί ως “ατύχημα” σε ένα τροχαίο, λίγοι θα ήταν αυτοί που θα το είχαν μάθει έστω και ως είδηση.

Παγκοσμίως δεν έχουν αναφερθεί πάντως και πολλά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια κάποιας "επανασταστικής πρακτικής".

Άρα δεν είναι το λυπηρό γεγονός του θανάτου αυτό καθ΄ αυτό, που επέδρασε καταλυτικά στη στη διαμόρφωση ενός μουδιασμένου και αμήχανου κλίματος, αλλά η αιτία απ΄ την οποία προήλθε. Έτσι αποφεύγοντας την συναισθηματική τυμβωρυχία, πρέπει να σκύψουμε με περισυλλογή για να επεξεργαστούμε το πρόβλημα στην ρίζα του.

Μα οι μηδενιστές είναι εναντίον της συλλογικής ανάλυσης της ιστορίας.

Τι έφταιξε λοιπόν και καταλήξαμε στο θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων;

Έφταιξε ότι κάποιοι έβαλαν φωτιά στο κτίριο, χωρίς να το αδειάσουν πρώτα από τους εργαζόμενους.

από καποιος 21/05/2010 4:43 μμ.


καταρχας καλο ειναι οταν καποιος θελει να κανει κριτικη να γνωριζει καποια βασικα πραγματα για τα θεματα που καταπιανεται, οποως για παραδειγμα το ζητημα του μηδενισμου που αρκετοι απο εδω μεσα εχουν τοση γνωση οσο και για την αναρχια που επικαλουνται. ο μηδενισμος ειναι ενα ρευμα σκεψης με πολλες μορφες απο τον φιλοσοφικο ,τον ρωσικο (που ειχε σαφεις κοινωνικες αναφορες στις αρχες του 19 αιωνα) μεχρι αυτον που επεξηγουν σε πολλα κειμενα τους οι ΣΠΦ παρεμβαινοντας στην πραγματικοτητα που ζουμε . οποτε τα σχολιακια "αφου ειναι μηδενιστες που απευθυνονται" μαλλον προερχονται απο τυπακια που δεν μπορουν να αντικρουσουν τα επιχειρηματα τους ή παιδακια που ακολουθουν πιστα τις οδηγιες των παρηκμασμενων αναρχοπατερουλιδων και διαθετουν φτηνο χιουμορ οποως ο κενοκεφαλος απο πανω. Επισης δυστυχως οι ΣΠΦ επιβεβαιωνονται οταν μιλανε για ρουφιανους και μπορει ευκολα να το διαπιστωσει κανεισ αν διαβασει το σημερινο αρθρο του βηματος που μιλαει για το "δωσιμο που εγινε σε αναρχικη συνελευση. Αυτη ειναι η καταντια ορισμενων.Εδω προκυπτει και η αναγκαιοτητα της αυτοδικιας κι οποιος καταλαβε καταλαβε...

.

από . 21/05/2010 5:49 μμ.


Εσυ ο αποπάνω "αναρχικός" είσαι απλα ελεεινός και η κριτική σου είναι επιπέδου τροκτικού, θύμαμαι και στην προηγούμενη προκυρηξη των ΣΠτΦ πάλι την ίδια "κριτική" έκανες, τι να σου πω, απλά αξιολύπητος.

από κώστας 21/05/2010 6:46 μμ.


Παιδιά υπάρχει μια προσπάθεια να μεταφραστεί η προκύρηξη και η ανακοίνωση στα αγγλικά ωστε να καταλάβουν λίγο καλύτερα και οι συντροφοι στο εξωτερικό τα πράγματα και να σχηματίσουν καλύτερη γνώμη. Ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε ή όχι με το κείμενο καλό είναι όποιος ξέρει αγγλικά να βοηθήσει. Λόγω του οτι το κείμενο είναι μεγάλο βρήκα στο after the greek riots καποια links που βγάζουν σε μια σελίδα που σε βοηθάει στο να μεταφράζεις κομμάτι κομμάτι κάνοντας το πολύ πιο έυκολο.
Τα links είναι            
Η ανακοίνωση

http://translated.by/you/sunomosia-purenon-tes-photias-anakoinose-skhetika-me-ta-gegonota-tes-5-5/into-en/trans/
 
η οποία είναι περίπου 30% έτοιμη αν και απο τα λίγα αγγλικά που ξέρω ίσως να θέλει μια επιμέλεια
και η προκύρηξη

http://translated.by/you/sunomosia-purenon-tes-photias-analepse-euthunes/into-en/trans/

η οποία είναι 5% έτοιμη.
Θα είναι πολύ καλή κίνηση μια βοήθεια στη μετάφραση.

από χ 21/05/2010 6:50 μμ.


Η απαξίωση μιας προκύρηξης με αυτό το ειρωνικό στυλάκι δεν συμβάλει σε κανέναν πολιτικό διάλογο, απλα ρίχνει το επίπεδο της συζήτησης στην γελοιότητα. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και επισημοποιήθηκαν δυστήχως και απο τον αστυνόμο Λαμπρόπουλο σήμερα. Κάποιες συλλογικότητες με την συμπεριφορά που δείξαν μετά το γεγονός της 5/5 φτάσαν στην έμμεση ρουφιανιά. Ας το αναλογιστεί ο κόσμος αυτό και ας καταλάβει γιατί παρέμεναν απομωνομένες απο υγιειείς διαδικασίες και συνελεύσεις τα τελευταία χρόνια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

α

από αβ 21/05/2010 7:09 μμ.


άλλες φορές ότι λέει το κάθε παπαγαλάκι της ΓΑΔΑ το βαφτίζεται αμέσως ψέματα. τώρα το βαφτίσατε αμέσως αλήθεια; και εγώ που δεν ήμουν στην συνέλευση μόνο και μόνο διαβάζοντας το 2 κείμενα στο Indymedia θα μπορούσα να γράψω ένα τέτοιο άρθρο, στο κάτω κάτω και ο ίδιος δεν δίνει κανένα παραπάνω στοιχείο.

ηρεμήστε λοιπόν.

Ποιός πολιτικός διάλογος, αφού η οργάνωση λέει ότι είναι μηδενιστές και όχι αναρχικοί. Ανακοινώσεις βγάζουν, δεν τους ενδιαφέρει η επικοινωνία. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω τι να συζητήσουμε με αυτούς τους τύπους. Πολύ καλά έκανε ο σύντροφος και τους ξεβράκωσε παραπάνω. Δε μπορεί να πουλάνε τέτοιο φτηνό παραμύθι και να μιλάνε για...μητροπόλεις.

από συντρόφισσ@ 21/05/2010 7:21 μμ.


Να γράψω και εγώ δυό λόγια,δεν το συνηθίζω, αλλά πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στην σωστή βάση. Και σωστή βάση είναι μία : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΄Έχοντας παραστεί σε ΟΛΕΣ τις συνελεύσεις του χώρου τα τελευταία 3 χρόνια ένα έχω να πω: ΩΣ ΕΔΩ. Η σπφ με τις προκυρήξεις της δείχνει μια κινούμενη άμμο,αυτή θέλει να δείξει και αυτή δείχνει. Και καλά κάνει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, Ας βγούνε άλλοι μπροστά να προτείνουν,να επιλέξουν και πάνω από όλα να ΠΡΑΞΟΥΝ. Οι άλλοι από εμάς ας μείνουμε να διαβάζουμε αυτά που ΑΥΤΟΙ θέλουν να πουν. Καλή δύναμη σε όλους και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ.

από σίγουρα και εμείς 22/05/2010 2:21 πμ.


Λοιπόν κάποιες ακόμη ερωτήσεις… Αν για το γεγονός της μαρφίν τα καφενεία δεν είναι ο ιδανικός τόπος συζήτησης (που σίγουρα δεν είναι), αλλά δεν είναι ούτε οι συνελεύσεις τότε ποιος είναι; Στην επόμενη προκύρηξη ας μας διαφωτίσουν. Μήπως για τους συντρόφους κριτική επιτρέπετε μόνο εντός του γκρουπούσκουλου που ανήκει ο καθένας; Διδακτικά μαθήματα εσωτερικής κατανάλωσης. (Λίγο ΚΚΕ δεν θυμίζει αυτό;;) Η μήπως καθόλου γιατί βλάπτει τον αγώνα (ΚΚΕ;;) Υπάρχει άραγε κατάλληλος χώρος και χρόνος για τα όπλα της κριτικής ή μόνο για την κριτική των όπλων; Προσπάθεια λογοκρισίας μου θυμίζει. Σε εκβιαστικό στυλ: κοιτάξτε βουλώστε το όλοι γιατί ακούει η ασφάλεια. Η ασφάλεια βέβαια δεν είναι μόνο στις συνελεύσεις, ούτε μόνο στο ιντιμηντια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

 

Επίσης παίζει πολύ το στυλάκι: Ότι κάνετε εσείς μπορούμε να το κρίνουμε και να δημοσιοποιούμε αυτή την εσωτερική κριτική π.χ. στην ζούγκλα (και για να πω την αλήθεια όχι μόνο οι προκυρήξεις της ΣΠΦ αλλά και μεγάλου μέρους του «νεου αντάρτικου» είναι σε πολλά σημεία εσωτερικής κατανάλωσης κείμενα που αφορούν αποκλειστικά τον χώρο ή τους διαλόγους που γίνονται στους κόλπους του, στον οποίο βέβαια αυτοί δεν ανήκουν!!). Εσείς βέβαια δεν μπορείτε να αγγίξετε την ιερή αγελάδα του «ένοπλου» και της «Βίας».

 

Τι γίνεται με την αυτοδικία;;; Αν κατάλαβα καλά μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτοδικία όταν ο Καζάκος μαχαίρωνε τους ξένους στο κέντρο. Μπορουμέ όμως να το χαρακτηρίσουμε επαναστατική αυτοδικία;; Σίγουρα όχι γιατί δεν εμπεριέχει επαναστατικά χαρακτηριστικά. Αλλά αυτό το «επαναστατική» δεν είναι πολύ υποκειμενικό;; Ποιος ορίζει το τι είναι και τι όχι επαναστατικό;; Και ο Παπαδόπουλος επανάσταση έκανε. Α ξέχασα.. εσείς βέβαια οι επαναστατικές πρωτοπορείες. Όταν δηλαδή π.χ. θα γαμήσεται τους συντρόφους ρουφιάνους είναι επαναστατική αυτοδικία ενώ αν άλλοι γαμούσαν αυτούς που κάναν την μαλακία όχι μόνο στην μαρφίν αλλά και τόσες άλλες (δεν μιλώ για τα ίδια άτομα αλλά γενικά για μαλακίες) τότε αυτό είναι φασισμός. Συγνώμη αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αν σε αυτους που την καναν στην μαρφιν (αν είναι σύντροφοι) έβγαινε μια "πρωτοπορεία" και τους την έπεφτε χωρίς να ακουστεί τίποτα σε καμιά συνέλευση τότε θα ήταν επαναστατική αυτοδικία; Δεν ήμουνα στις συνελεύσεις δεν πηγαίνω στα καφενεία και δεν μπορώ να μιλήσω παραπάνω

Επίσης αν π.χ. κάποιος έχει αδικηθεί αλλά είναι αδύναμος να αυτοδικήσει ( όπως π.χ. πολλές οικογένειες στην κρήτη και γι’ αυτό αναγκάστηκαν να φύγουν ) τότε χάνει το δίκιο του;; Μήπως χάνουν το δίκιο τους γιατί δεν ήταν αρκετά δυνατοί για να το διεκδικήσουν;; Πως λέγεται αυτό; Κοινωνικός δαρβινισμός; Μήπως το κράτος δεν αυτοδικεί;; Τι άλλο κάνει αφού «δικάζει» από μόνο του, με το δικό του δίκιο και γραφωντας στα αρχίδια του όλους εμάς;; Μπορεί και το κάνει άρα έχει και δίκιο;

 

Συγνώμη σύντροφοι αλλά η γλώσσα που μιλάτε είναι η γλώσσα της εξουσίας, γεμάτη διαχωρισμούς, γνωμικά, ή δικός ή εχθρός, γενικεύσεις, ετεροκαθορισμούς, ταμπέλες, ασπρο και μαύρο, καλό κακό. Λόγος όχι φανατισμένος (αυτό δεν είναι κακό πολλές φορές) αλλά φανατικός, που τρώγεται με τα ρούχα του και σίγουρα λόγος θεαματικός, δηλαδή βγαλμένος από την μήτρα του θεάματος. Γέννημά του. Το οτι φαίνεται και όχι το οτι είναι. Μπορεί να πεί κάποιος ότι χρησιμοποιούν το θέαμα, το εκμεταλλεύονται. Αν είναι τόσο έξυπνοι μπράβο. Θα τους βγάλω το καπέλο.

 

Πάντα καλοπροαίρετα και αλληλέγγυα

Αναρχικός υπέρ του πολύμορφου αγώνα (άρα δεν καταδικάζω καμιά μορφή πάλης, αντίθετα είμαι υπέρ όλων των μορφών, για όποιον ζητήσει πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων-πράγμα συνηθισμένο τελευταία).

 

ΥΓ1: Αυτή τη θολούρα για το τι είναι δικαιοσύνη, αυτοδικία, κοινωνική δικαιοσύνη κτλ, τι ακριβώς θέλουμε εμείς, εκτός του να ρίξουμε τις φυλακές, ας το ξεκαθαρίσουμε ως χώρος κάποτε. Σε αυτό τους παραδέχομαι. Είπαν κάτι περισσότερο από λευτεριά και μετά την επανάσταση όλα μέλι γάλα. Έστω και τόσο λακωνικά…

ΥΓ2 Και κάτι τελευταίο από ένα πιο παλιό «μηδενιστικό» περιοδικάκι: οι μειοψηφίες τάγματα ξυπόλητα σκαρφαλώνουν σε σκοτάδια απόλυτα.

 

από οι άλλοι 22/05/2010 9:06 πμ.


μια επίσκεψη στην βιβλιοθήκη του indy,θα σου έδινε τις απαντήσεις για τις περισσότερες ερωτήσεις. Τις εναπομείναντες θα στις λύσει ο δρόμος και ο αγώνας για την ανατροπή. υγ Ο Σαββόπουλος δεν είχε σκεφτεί πως οι πλειοψηφίες που φέρνουν τις ανατροπές ξεκινούν -πάντα- ως μειοψηφίες ξυπόλητες.

από @ 22/05/2010 9:43 πμ.


'οι μειοψηφίες τάγματα ξυπόλητα σκαρφαλώνουν σε σκοτάδια απόλυτα' δεν είναι από κάποιο 'μηδενιστικό' περιοδικάκι, ατίχος του Διονύση Σαββόπουλου είναι

από σαβοπουλος 22/05/2010 12:50 μμ.


ή βοσκόπουλος λίγη σημασία έχει. Επειδή πάντως δεν ακούω κανέναν από τους δύο, το τσιτάτο το ξέρω από ένα περιοδικάκι που έβγαζε γύρω στο 95 ένας στιρνερικός (τότε τουλάχιστον) μπραχαμιώτης. ευχαριστώ πάντως για την αποκατάσταση της αλήθειας
γράψε ένα μικρό λάθος

από μία 23/05/2010 1:24 πμ.


Νομίζω ότι χάθηκε η μπάλα. Διαβάζω εδώ ότι "το γράψε η σπφ" ή το "επισημοποίησε ο Λαμπρόπουλος" και διάφορα άλλα αντίστοιχα και απορώ. Αφού τόγραψε ο Λαμπρόπουλος, ο βασικός εκφραστής της Ασφάλειας και γενικά της ΓΑΔΑ, είναι έτσι λοιπόν; Ή αφού η σπφ απειλεί ας το δεχτούμε ε; Ξέρω ότι ένα μέρος των συζητητών εδώ είναι μπάτσοι αλλά αυτή είναι οι δουλειά τους και δεν θάχε σημασία αυτό, αν οι υπόλοιποι δεν τσιμπάγαμε.Τέλος πάντων, δεν ξεκολάμε από την περιβόητη προκύρηξη και τις σαχλαμαροκοινοτυπίες, που με περισπούδαστο ύφος αναφέρει, να ασχοληθούμε με τίποτα πιό σοβαρό; Καθένας σ αυτήν την ζωή επιλέγει τον δρόμο που θα ακολουθήσει και πληρώνει γι αυτό.Είναι σίγουρο και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του χώρου δεν εκφράζεται από τέτοιες πρακτικές. Ούτως ή άλλως το αντάρτικό πόλεων έχει δείξει τα όριά του και έχει ξεπεραστεί στην Ευρώπη απ την δεκαετία του ΄70 και στην Ελλάδα όταν έπεσε οριστική ταφόπετρα με το θλιβερό τέλος των οργανώσεων τύπου 17 Νοέμβρη. Τώρα αν ακολούθησαν κάποιοι ελάχιστοι με τον ΕΑ και λοιπά, αφορά αυτούς, τα προσωπικά τους αδιέξοδα και δεν ξέρω τι άλλο, πάντως ούτε την κοινωνία, ούτε το κίνημα εξέφρασαν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τους κρατούμενους βορά στα χέρια της εξουσίας. Αλλά είναι διαφορετικό η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και διαφορετικό πράγμα η ταύτιση με την όποια φενάκη τους οδήγησε σ αυτήν την μορφή πάλης, την συγκεκριμμένη περίοδο.Όσο για την σπφ πολλή φασαρία για το τίποτα. Έχουμε αρκετά άλλα ουσιώδη να ασχοληθούμε, ας μην καταναλωνόμαστε. Και ας προσέχουμε επιτέλους τι λέμε και τι κάνουμε. Νομίζω ότι πιά το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό κίνημα, μετά και τα γεγονότα της Μαρφίν, πρέπει να ενηλικιωθεί πολιτικά, να προωθήσει μορφές αυτοοργάνωσης και να περιφρουρήσει τον εαυτό του, σεβόμενο την διαφορετικότητα και την πολυμορφία του.

από a 27/05/2010 7:37 μμ.


Pedia exei ipothei kai pio panw alla den exw dei kapio neo. Metafrastike to keimeno kai h anakoinosh ths Synomosias giati kai egw nomizw oti einai xrisimo na ginei gia na enimerothoun ksenoi sintrofoi pou theloun na mathoun.An kserei kaneis pws douleuei to translated.by pou kapios sintrofos arxise na to metfrazei as mou pei gia na dokimasw kai egw na voithisw. Euxaristw poli

από xx 27/05/2010 7:39 μμ.


Η ανακοίνωση δεν πρέπει να μπει στο κεντρικό μαζί με των άλλων συλλογικοτλητων, το λέω αυτό γιατι επειδή εχουν περάσει οι μέρες και έφυγε απο πάνω πάνω σαν θέμα στις ανακοινώσεις, αν μπει κάποιος δύσκολα το βρίσκει. Όποτε θεωρώ οτι το σωστό είναι να μπει μαζί με τις άλλες ανακοινώσεις στο κεντρικό.

Οι άλλες ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρεσαι προέρχονται από ανοιχτές κινηματικές δράσεις και συλλογικότητες και όχι από οργανώσεις-φαντάσματα που κανένας δε γνωρίζει και που κάνουν ευθέως επιθέσεις μέσω ανακοινώσεων εναντίον του κινήματος. Δεν έχουν καμία απολύτως θέση οι χυδαιότητες αυτές δίπλα σε κείμενα από συλλογικότητες.

από kentriko 02/06/2010 11:41 πμ.


Profanws kai prepei na mpei sto kentriko giati prepei na mporei o kathenas pou den kserei poli kalo internet na vriskei mazemenes oles tis anakoinwseis mazi sthn kentrikh selida. Ka autes o geloiotites oti den einai dimosia silogikotita pisteuw den mporoun na peisoun kanena. Mia organsh h opoia opothetei vombes, gazakia h opos palioera ekane katadromikes epitheseis se tmimata einai autonoito oti den einai men dimosia silogikotita oson afora to na gnorizoun oloi pioi thn apoteloun alla sigoura einai kommati enos kinimatos akoma kai me tis diafonies ths pros alles silogikothtes. Exei deixei mia sinepeia logou kai praxis pou sigoura pia anagnorizete san mia ekfansi tou kinimatos.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License