Το πλοίο για την γάζα ξεκίνησε.

Υπάρχει live κάμερα από το πλοίο στο ακόλουθο link. Κάπου εδώ ξεκινούν τα καθήκοντα όσων έχουν παραμείνει στην Ελλάδα..

-Αντιπροπαγάνδα στην Γκεμπελική προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει το Ισραηλινό κράτος στο διαδίκτυο.
-Πίεση.

από ροχ 25/05/2010 2:24 μμ.


Τα ελληνικά πλοία αναχωρούν για τη Γάζα! Πρώτα το φορτηγό (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και μετά το επιβατηγό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ) αναχωρούν σήμερα απο τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Γάζας. Μετά απο βδομάδες προετοιμασίας και μετά από σκληρή δουλειά φορτώματος του φορτηγού επί τρία μερόνυχτα, είναι έτοιμα να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» και να γίνουν τα μέσα για το σπάσιμο της πολιορκίας των Σιωνιστών, οι οποίοι απειλούν ότι θα τα σταματήσουν. Η ενημέρωση θα είναι συνεχής και θα γίνεται απο το σάιτ και απο την ψηφιακή πλατφόρμα. Παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μαζική κινητοποίηση, όταν αρχίσει το τελευταίο τμήμα της επιχείρησης (σε περίπου τέσσερις μέρες). Σας θέλουμε όλους μαζί μας!

www.shiptogaza.gr

από ροχ 25/05/2010 9:11 μμ.


Γάζα ερχόμαστε! Και τα δύο πλοία αναχώρησαν (το επιβατηγό του European Campaign με έντονο ελληνικό χαρακτήρα πριν λίγα λεπτά), με πρώτο προορισμό τη Ρόδο,όπου θα γίνει μία στάση για ξεκούραση και τις τελικές προετοιμασίες.Ο καιρός είναι καλός και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.Αναμένεται να είναι και τα δύο στη Ρόδο αύριο το απόγευμα.Απο εκει θα πλεύσουν νοτιοανατολικά της Κύπρου όπου μαζί με τα υπόλοιπα πλοία θα διαμορφώσουν το στόλο που θα προσπαθήσει να σπάσει την πολιορκία

από @@@ 25/05/2010 11:14 μμ.


Ιστανμπούλ, Τουρκία - 22 Μαΐου 2010

 Μέσα σε πανηγυρισμούς και με τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες να κυματίζουν, το δεύτερο πλοίο που θα συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη σήμερα το απόγευμα, Με την υποστήριξη της τούρκικης ανθρωπιστικής οργάνωσης Insani Yardim Vakfi (IHH), το πλοίο θα μεταφέρει 600 επιβάτες στη Γάζα στα πλαίσια του στόλου που θα σπάσει τον αποκλεισμό. Θα ενωθεί με άλλα οκτώ πλοία, προερχόμενα από άλλες τρεις χώρες που θα μεταφέρουν 10.000 τόνους προμηθειών στον  Παλαιστινιακό λαό, προμήθειες τις οποίες τους έχει αρνηθεί το Ισραήλ.

Τα πλοία θα συναντηθούν στην Μεσόγειο, μετά θα στρίψουν προς τη Γάζα για να φτάσουν στο πολιορκημένο κομμάτι της ακτής της στο τέλος Μάη. Το πλοίο Ρέιτσελ Κόρι, του Free Gaza Movement είναι ήδη στο δρόμο του από την Ιρλανδία και τώρα βρίσκεται έξω από την Πορτογαλία, φορτωμένο με τσιμέντο, χαρτί και προμήθειες για μαθητές σχολείων καθώς και με ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Τζον Γκινγκ, επικεφαλής της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας από το 2006 είπε "Συνιστούμε στον κόσμο να στείλει πλοία στις ακτές της Γάζας και πιστεύουμε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματούσε αυτά τα πλοία γιατί η θάλασσα είναι ανοικτή, και πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπήρξαν επιτυχείς σε προηγούμενα παρόμοια βήματα και απέδειξαν ότι το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας είναι εφικτό".

Για περισσότερες πληροφορίες:

Free Gaza Movement – Greta Berlin - +357 99187275
Free Gaza Movement – Huwaida Arraf - +306983046697
ECESG – Mazen Kahel - +33 1 46 81 12 92
IHH – Ahmet Emin Dag – +90 530 341 1934
Ship to Gaza / Greece – Vangelis Pissias - +30 697 200 9339
Ship to Gaza / Sweden – Dror Feiler - +46702855777
Η Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας αποτελείται από: Το Free Gaza Movement (FG), την Ευρωπαϊκή Καμπάνια για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (ECESG), την Insani Yardim Vakfi (IHH), το Ένα Καράβι για τη Γάζα - Ελλάδας, το Ένα Καράβι για τη Γάζα - Σουηδίας και την Διεθνή Επιτροπή για την Άρση της Πολιορκίας της Γάζας, με εκατοντάδες ομάδες και οργανώσεις σε όλον τον κόσμο να υποστηρίζουν την προσπάθεια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License