Απειλεί να «μπλοκάρει» τα Καράβια για τη Γάζα το Ισραήλ

Τον κατάπλου των εννέα πλοίων της οργάνωσης «Free Gaza Movement», που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας, απειλεί να εμποδίσει το Ισραήλ.

"Τα πλοία που ανοίγουν μόνα τους το δρόμο για τη Γάζα δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους εκεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Παλμόρ.

Μάλιστα, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ισραηλινοί αξιωματούχοι διέρρευσαν ότι οι αρχές της χώρας θα ανακόψουν τα πλοία προτού φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα συλλάβουν τους 700 ακτιβιστές που επιβαίνουν σε αυτά.

Τα πλοία, που επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό έχουν ξεκινήσει από την Ιρλανδία, την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ αναμένεται να φτάσουν στη Γάζα την Πέμπτη.

Ψυχραιμία ζητά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

"Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν εντάσεις, πιστεύουμε ότι το Ισραήλ όπως και τα μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα συμπεριφερθούν συνετά", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Αυτό που έχει σημασία, είναι να φτάσει στη Γάζα η βοήθεια που έχει ανάγκη ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας. Θα πρέπει να βρεθούν επαρκή μέσα, κατάλληλες δίοδοι για να φτάσει εκεί. Θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Στόχος δεν είναι να υπάρξει επιπρόσθετη ένταση στην περιοχή αυτή όπου η ένταση είναι ήδη μεγάλη", σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.


http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=165969

Συνεχίζουν τις απειλές ενάντια στο «Στόλο της Ελευθερίας» οι σιωνιστικές αρχές. «Ο κατάπλους στη Λωρίδα της Γάζας θα εμποδιστεί με κάθε τρόπο», επανέλαβε και χτες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, αναφερόμενος στο Στόλο της Ελευθερίας, που βρίσκεται ήδη εν πλω προς το σημείο συγκέντρωσης, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, απ’ όπου θα ξεκινήσει σε σχηματισμό για το τελικό ταξίδι προς το λιμάνι της Γάζας.

Επίσης, εφημερίδες του Ισραήλ ανέφεραν ότι έχει ήδη στηθεί κέντρο κράτησης για τους επιβάτες του Στόλου της Ελευθερίας, ενώ η εντολή, μέχρι στιγμής, είναι να μην επιτραπεί στα πλοία να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της περιοχής.

Στο ζήτημα παρενέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που συνέστησε εκατέρωθεν (;) ηρεμία, ενώ κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο της βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Η Τουρκία υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική της στην περιοχή. Στην Ελλάδα, την ώρα που ξακινούσαν η «Ελεύθερη Μεσόγειος» και η «Σφενδόνη» τον πλουν τους προς τη Γάζα, ξεκινούσε η κοινή ελληνο-ισραηλινή αεροπορική άσκηση «Μίνωας 2010»! Ο Ελληνικός λαός, μέσω της Πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα», πλέει πος τη Γάζα, για να σπάσει το βάρβαρο αποκλεισμό της και να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης στον αδελφό Παλαιστινιακό λαό, και την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση κάνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ!

O ισραηλινός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Γιτζάκ Χέρτσογκ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του θα αποτρέψει άνευ όρων τον κατάπλου του Στόλου της Ελευθερίας στη Γάζα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χέρτσογκ η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιτρέψει στο στόλο να φτάσει στον προορισμό του και να μοιράσει ανεμπόδιστα την βοήθεια σε αντάλλαγμα με μια υπόσχεση για την απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, ο ισραηλινός στρατιώτης που βρίσκεται υπό κράτηση από την Χαμάς..


Ο Χέρτσογκ ανέφερε στο Hebrew Radiο την Κυριακή: «Δεν θα επιτραπεί στο κονβόι των πλοίων να φτάσουν στη Γάζα; εκτός αν οι οργανωτές του δεσμευτούν ότι θα απελευθερωθεί ο στρατιώτης Γκιλάντ Σαλίτ, από την Λωρίδα» (!).


Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε ότι το κονβόι των πλοίων με κατεύθυνση την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζα είναι «μια καθαρά προβοκατόρικη επιχείρηση που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό (;) του κράτους του Ισραήλ». Τραβώντας ακόμη περισσότερο τα όρια της ανοχής του ακροατή, σημείωσε ότι η Γάζα «δεν αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση και δεν υποφέρει από έλλειψη τροφής» (!).


Πηγή:

http://www.middleeastmonitor.org.uk/news/middle-east/1057-israeli-minister-says-qrelease-shalit-and-the-freedom-flotilla-can-reach-gazaq

 

Υποσημείωση:


Ο Στόλος της Ελευθερίας δεν έχει καμία δουλειά με τις διαπραγματεύσεις του σιωνιστικού κράτους με την παλαιστινιακή αντίσταση. Μπορεί εκκλήσεις για ανταλλάγματα σχετικά με τον αιχμάλωτο στρατιώτη του σιωνιστικού στρατού κατοχής Σαλίτ στους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας να έχουν απήχηση στην εκφασισμένη κοινωνία του Ισραήλ, ωστόσο, στα μάτια και αυτιά της  προοδευτικών ανθρώπων όπου γης, λαμβάνουν, αν μη τι άλλο, χαρακτήρα φαιδρότητας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License