χανιά-παρέμβαση σε χωριά για τη φασιστική επίθεση

χανιά-παρέμβαση σε χωριά για τη φασιστική επίθεση

την κυριακή 7.6, περίπου 35-40 σύντροφοι πραγματοποίησησαν παρέμβαση στις Καλύβες και στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στο νομό χανίων. Η παρέμβαση είχε να κάνει με την πρόσφατη φασιστική επίθεση εμπρησμού του αυτοκινήτου αγωνιστή με αντιρατσιστική δράση στο Γαβαλοχώρι την Πέμπτη 3.6.

Μοιράστηκαν κείμενα πόρτα-πόρτα, σε μαγαζιά και καφενεία. Επίσης τοιχοκολλήθηκε το κείμενο σε αρκετά σημεία του χωριού. Σε ένα σημείο, σβήστηκαν και κάποια φασιστικά συνθήματα.

οι αντιδράσεις από τους κατοίκους ήταν σχετικά μουδιασμένες, από μια άποψη ίσως λογικό, αν αντιληφθούμε τις σχέσεις που επικρατούν στα χωριά και τις αντιδράσεις σε σχέση με "εξωτερικούς-επισκέπτες". παρ' όλα αυτά υπήρχαν και κάποια θετικά σχόλια.

την τετάρτη 9.6 έχει καλεστεί συζήτηση για τη συνέχιση των δράσεων, που θα φιλοξενηθεί στο στέκι μεταναστών στις 20.00

Υ.Γ. χτες στο indymedia αναρτήθηκε κείμενο με υπογραφή Α.Κ. Χανίων. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τέτοια συλλογικότητα στην πόλη ή έστω αν δημιουργήθηκε πρόσφατα. Πάντως το κείμενό τους ήταν ολόιδιο με αυτό που μοιράστηκε στα χωριά με κάποιες μικρές προσθήκες.Το εν λόγω κείμενο έχει κρυφτεί.

το κείμενο που μοιράστηκε στα χωριά είναι εδώ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1181119

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License