ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ...

Το διήμερο κλείσιμο των κυλικείων του Δρομοκαϊτείου που κατάφεραν να επιβάλλουν οι νοσηλευόμενοι έληξε σήμερα. Όμως οι εκβιασμοί και οι απειλές εκ μέρους του Προέδρου και ορισμένων από τη Διοίκηση επισκίασαν την κατά τα άλλα επιτυχημένη κινητοποίηση .
Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου εμπόδισε για αρκετές ώρες τους εργαζόμενους-νοσηλευόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους ,όπως είχαν  προγραμματισμένο να κάνουν.   Σε μία απίστευτη επίδειξη θράσους και αυταρχισμού ο Πρόεδρος του Ψυχιατρείου  απαίτησε από αντιπροσωπεία των νοσηλευόμενων που πήγαν να ζητήσουν τους λόγους για το "απειλητικό" κλείσιμο των κυλικείων να "ζητήσουν συγνώμη"!
Προς τιμή τους αρνήθηκαν.
Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζόμενων του Δρομοκαϊτειου με παρεμβάσεις τους έπεισαν τον Πρόεδρο να παραδώσει τα κλειδιά στους νοσηλευόμενους και να σταματήσει, προσωρινά, ο  εκβιασμός . 
Όμως είναι βέβαιο ότι η Διοίκηση του Ψυχιατρείου δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν καταφέρει να μειώσει τις αμοιβές των εργαζόμενων-νοσηλευόμενων στα κυλικεία.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι απώτερος σκοπός τους είναι, αφού υποβιβάσουν τελείως την επαγγελματική-θεραπευτική τους υπόσταση , να τα δώσουν σε Ιδιώτη..  Τώρα μάλιστα που έφεραν και τα εξωτερικά ιατρεία μέσα στο Ψυχιατρείο η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά..

Όσο για τις άλλες αποκαταστασιακές δομές που δεν έχουν κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για τη Διοίκηση σκοπεύουν απλώς να τις κλείσουν μία προς μία.
Στην παρούσα φάση οι νοσηλευόμενοι χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την έμπρακτη υποστήριξη όλων μας.. και η Διοίκηση του Ψυχιατρείου (που προσπαθεί  να επιβάλλει την πειθαρχία εγκλείοντας τις ζωές και το μέλλον των ανθρώπων «εντός των τειχών» , απομονώνοντας τους σε μία ιδιότυπη "λωρίδα της Γάζας" πρέπει να πάρει  απάντηση…


από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 16/06/2010 7:58 μμ.Της Ελιζαμπέττας Καζαλόττι

Αφορμή για τη δυσμενή μετάθεση σε άλλη υπηρεσία της ψυχολόγου και μέλους του Δ.Σ. των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Θεοδώρας Κουτζανέλου, υπήρξε, όπως όλα δείχνουν, δημοσίευμα της «Ε» (12/6/2010) με τίτλο «Η πρόνοια υπό κατάρρευση»...

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Νικόλαος Γ. Τσίκης, διέταξε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη μετάθεση της ψυχολόγου λίγα εικοσιτετράωρα μετά την καταγγελία από την ίδια, στην «Ε», των αδικιών που διαπράττονται στο ίδρυμα σε βάρος των ασθενών. Πολλοί από το προσωπικό κάνουν λόγο για εκδικητική ενέργεια και εκφράζονται έντονα υπόνοιες ότι ο πρόεδρος του νοσοκομείου, για να αποκρύψει το διωκτικό χαρακτήρα της απόφασης, την εξέδωσε με ημερομηνία Παρασκευή 11/6/2010 (προηγουμένη του δημοσιεύματος), ενώ και το γεγονός ότι σ' αυτήν (την απόφαση) αναγράφεται πως τα μέτρα «ισχύουν από αύριο Τρίτη 15/6/2010» αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίκης πήρε την απόφαση τη Δευτέρα 14/6.

Ιδια αντιμετώπιση με την Κουτζανέλου επιφύλαξε η διοίκηση και στην ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη σε ξενώνα του νοσοκομείου, Στυλιανή Γαλιάνου, η οποία μιλώντας στην «Ε» υπεραμύνθηκε της στάσης της συναδέλφου της τονίζοντας: «Αυτή συνέβαλε στο να υπερνικήσουν οι ασθενείς τους φόβους τους και να αρθρώσουν λόγο, γεγονός το οποίο συνιστά θεραπευτική πράξη».

Μετά το δημοσίευμα της «Ε», οι ασθενείς-εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κλείνοντας τα κυλικεία του Δρομοκαΐτειου και οι απασχολούμενοι ασθενείς στις ΘΕΣΥΜΟ (Θεραπευτικές Συνεργατικές Μονάδες) κήρυξαν πενθήμερες στάσεις εργασίας. Φοβούμενος αντίποινα σε βάρος των ασθενών, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου παρενέβη για να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις τους και να τους προστατεύσει από διαφαινόμενες επιθέσεις και προβοκατόρικες ενέργειες. Ο δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας απείλησε ακόμη και με παραίτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συμβαίνοντα.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου των ασθενών με πρωτοβάθμια σωματεία και λειτουργούς από πολλούς άλλους χώρους της υγείας μετείχαν χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, έξω από το υπουργείο Υγείας. Ο ογδοντάχρονος πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν «δείγματα των "δημοκρατικών" του πεποιθήσεων, παρομοιάζοντας δημοσίως τους ψυχιατρικούς ασθενείς με παιδιά που χρειάζεται να τους επιβληθεί πειθαρχία...».


από * 16/06/2010 8:02 μμ.


post image

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License