Παραπληροφόρηση από την Ελευθεροτυπία για τους 6 της Σερβίας

Δημόσια καταγγελία αισχρής προβοκατόρικης παραπληροφόρησης από την Ελευθεροτυπία για τους 6 της Σερβίας.

Η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε στις 16 Ιουνίου άρθρο που αφορά τη γνωστή υπόθεση των 6 συλληφθέντων από τη Σερβία, στο οποίο αναφέρεται πως "Οι Ράτιμπορ Τριφούνατς, Ταντέι Κούρεπα, Ίβαν Βούλοβιτς, Σάνια Τζόκιτς, Ίβαν Σάβιτς και Νίκολα Μίτροβιτς, μέλη της οργάνωσης «Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία» πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές, τη νύχτα της 24ης Αυγούστου του 2009."

Η παραπάνω παράγραφος της "Ε" είναι ψευδής και συκοφαντική, καθώς οι 6 συλληφθέντες από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Την ευθύνη για τη δράση, η οποία ήταν συμβολική και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βίαιη, ανέλαβε άγνωστη μέχρι τότε ομάδα με προκήρυξη στην οποία αναφερόταν στην υπόθεση του Θ. Ηλιόπουλου.

Η σύλληψη των 6 με κατηγορίες διεθνής τρομοκρατίας (!) μοναδικό σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τα κοινωνικά κινήματα και να φοβίσει το κόσμο που ονειρεύεται μια δικαιότερη κοινωνία. Έγινε με καθαρά πολιτικά κριτήρια και χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Ακόμη και τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών (BIS) βάλανε για να αναλύσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις όχι μόνο των συλληφθέντων μα και των συντρόφων τους, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, κάτι που τα "μεγάλα κεφάλια" της ασφάλειας το γνώριζαν ήδη αλλά ήθελαν απλά μια αφορμή για να "χαρτογραφήσουν" καλύτερα συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους.

Τελικά μπροστά σε σειρά δράσεων διεθνής αλληλεγγύης και της μεγάλης δημοσιότητας του θέματος, οι αρχές κατάλαβαν πως θα αντιμετώπιζαν πολύ μεγαλύτερη αντίδραση αν τους φυλάκιζαν με ψευδή στοιχεία. Με τη διεθνή αλληλεγγύη κατάλαβαν πως το σχέδιό τους να τρομοκρατήσουν τα κοινωνικά κινήματα απέτυχε. Όχι μόνο δεν πέρασε η τρομοκρατία, μα αμέσως μετά τη σύλληψη οργανώθηκε διεθνές κίνηση αλληλεγγύης υπέρ των συλληφθέντων, δείχνοντας την ετοιμότητα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση του κράτους εναντίων κοινωνικών αγωνιστών.

Σε κάθε σύλληψη, σε κάθε προβοκάτσια, σε κάθε επίθεση του κράτους και των αφεντικών ενάντια στη κοινωνία απαντάμε με άμεσες δράσεις αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Δεν αφήνουμε κανέναν στα αιματοβαμμένα με το αίμα των εργατών χέρια του συστήματος. Οι μεθοδεύσεις τρομοκράτησης του κράτους εναντίων αγωνιστών και ολόκληρων κοινωνικών χώρων δεν περνάνε, ούτε και οι προβοκάτσιες των δημοσιογράφων. Η μόνη διεθνής τρομοκρατία είναι αυτή του καπιταλισμού και του κράτους!

(Α)
Διεύθυνση του εμετικού άρθρου της Ελευθεροτυπίας και αναδημοσίευσή του στο Athens Indymedia:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=173872

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1184650


από @ 20/06/2010 1:53 μμ.


Μόνο που δύο από τους συλληφθέντες συντρόφους ομολόγησαν - και προς τιμήν τους - ότι προέβησαν σε πράξη αλληλεγγύης. Η "διεθνής τρομοκρατία" ήταν μια σκόπιμη υπερβολή των διωκτών (κράτους κ δικαιοσύνης) η οποία όταν κατέρρευσε ήταν πολύ ανακουφιστικό για όλους. Αλλά ας μην υπερβάλλουμε κι εμείς ότι "δεν θα περάσει η καταστολή και η κατασυκοφάντηση...", αφού μια χαρά πέρασαν και τα δύο: Έξι άτομα έμειναν στη φυλακή για πόσους μήνες, κάποιοι έφαγαν επανειλημμένα ξύλο, ζούσαν υπό διαρκή απειλή κι όλοι συζητούσαν για το "τι έκαναν και τι δεν έκαναν", λες και αυτό ήταν η ουσία...Δεν είναι αυτό υπερβολική καταστολή και κατασυκοφάντηση για μια πράξη αν μη τι άλλο εντελώς άδολη και αλληλέγγυα, που δεν προκάλεσε παρά μόνο 18 ευρώ ζημία σε μία πρεσβεία που δεν κατέθεσε καν μήνυση;;;;;... 'Ενας από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στου 6

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License