Περικοπές μισθών στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Περικοπές μισθών στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Η ηγεσία του ΚΚΕ το κατάφερε και αυτο!Εξασφάλισε την πρωτιά ανάμεσα στους εργοδότες /καπιταλιστές στην εφαρμογή του μνημονίου ΕΕ/ΔΝΤ για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ανακοίνωσε στους εργαζομένους του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ οτι θα πληρώνονται με τους μισθούς πείνας των επαγγελματικών στελεχών του κόμματος δηλαδή μεγάλη περικοπή και για όσους δεν δεχτούνε ετοιμάζει απολύσεις στην βάση των ρυθμίσεων Λοβέρδου.Βήμα πρώτο για την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων του ΚΚΕ είναι η συγκατάθεση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ στον Ριζοσπάστη .Την Τετάρτη 16/6/2010 έγινε γενική συνέλευση της ΚΟΒ και μετά απο απειλές και εκβιασμούς και μέσα σε ενα κλίμα έντασης υφαρπάχθηκε απόφαση με 43 υπέρ και 2 λευκά που προβλέπει “ εθελοντικές περικοπές “ . Η καθοδήγηση εξήγησε οτι θα γίνουν ατομικές συννενοήσεις για το ακριβές ύψος κάθε μισθού μετά τις περικοπές.Καραμπινάτη ατομική διαπραγμάτευση.Για τον φόβο των Ιουδαίων ανακοινώθηκε οτι οι καταστάσεις μισθοδοσίας θα είναι οι ίδιες αλλά οι εργαζόμενοι με το ενα χέρι θα πληρώνονται τα νόμιμα και με το άλλο θα τα δίνουν ενίσχυση στο κόμμα.Όλα αυτά επειδή το ΚΚΕ , λέει , αντιμετωπίζει οικονομικά προβληματα εξ'αιτίας της κρίσης .Τώρα ποιός τους πιάνει τους κάθε λογής καπιταλιστές και εργοδότες.Μήπως και αυτοί δεν λένε τα ίδια; Αυτοί που ηγούνται του ΚΚΕ μήπως δεν κατάλαβαν τι έκαναν; Μήπως τρελλάθηκαν;Έχει ενημερωθεί η ΚΕ του κόμματος;Έχει ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ;Τι θα κάνουν;

από χμ... 23/06/2010 6:30 μμ.


Τέτοιες εποχές που ζούμε θα έλεγα ότι για να γίνεις πιστευτός θα έπρεπε να υπάρχει κάποια πηγή.... ή κάτι...Γιατί αλλιώς ανώνυμες καταγγελίες χωρίς στοιχεία κάνει όποιος να ναι..

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 23/06/2010 6:39 μμ.


ποια είναι η πηγή ? Αποδείξεις έχεις? Σου λέω οτι λες ψέματα. Τα μέτρα που θα παρθούν δεν αφορούν τους εργαζόμενους στο ''ρ''. Δεύτερον οι εργαζόμενοι στο ''Ρ'' είναι μέλη του ΚΚΕ δηλαδή επανάστάτες και γνωρίζουν οτι ο ''Ρ'' μπαίνει μέσα γιατί δεν πουλάει DVD και άλλα. Επίσης γνωρίζούν οτι δεν δουλεύουν σε καπιταλιστή εργοδότη αλλά είναι χρεωμένοι απο το κόμμα στην έκδοση της εφημερίδας. Το να συγκρίνεις τον εργαζόμενο σε αστική φυλλάδα με το μέλος του ΚΚΕ που δουλεύει με κομματική χρέωση στο ''Ρ'' είναι σα να συγκρίνεις το σόβρακο με τη γραβάτα

από freespirit 23/06/2010 6:57 μμ.


Και δεν αναφέρομαι σε αυτή την είδηση απαραίτητα αλλά μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει κάτι τέτοιο όταν δεν έχει ούτε καν στοιχειώδεις αναφορές πώς προέκυψε μια τέτοια είδηση?
Αυτή η αναφορά δεν εμπεριέχει καμία πηγή που να μπορούσαμε όλοι να αντιληφθούμε αν πρόκειται για κάτι αληθινό ή όχι. Δεν ξέρουμε αν είναι ράδιο αρβύλα ή εσωτερική πληροφόρηση μέσα από την εφημερίδα που δεν μπορούσε να το ανακοινώσει αλλιώς, δεν ξέρουμε αν πρόκειται ακόμα και για συκοφαντική τύπου είδηση.
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε συνολικά περισσότερο προσεκτικοί όταν βλέπουμε τέτοιες ειδήσεις εδώ μέσα που όμως ΔΕΝ επιβεβαιώνονται. Να μείνουμε στην ειλικρίνεια και την καλή πίστη προς τον άγνωστο συγγραφέα? Να υποθέσουμε ότι έτσι θα είναι ότι η είδηση θα έχει βάση επειδή υπάρχει διάχυτη η "κκεδομανία" και στο χώρο και εκτός αυτού? Να μείνουμε στη λογική ότι εφόσον όλα τα αφεντικά περιμένουν αυτή τη χρυσή ευκαιρία να επιτεθούν στους μισθούς, τότε και το κκε θα έκανε το ίδιο πράγμα?
Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί να πιστέψουμε την είδηση όταν αυτή δεν πατάει πουθενά? Ούτε καν σε μια ανώνυμη ή επώνυμη καταγγελία εργαζόμενου του ριζοσπάστη...

από Γιάννης Σουηδός 23/06/2010 7:54 μμ.


Και η πηγή σου, κάποιος που άκουσε κάπου, κάτι; Είναι τυχαίο που γράφεται σήμερα που γίνεται η μάχη με τους ναυτεργάτες στον Πειραιά και ο Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης κλπ έχουν φρίξει μέσα από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης;

από φουφουτος 23/06/2010 8:07 μμ.


Η τυποεκδοτική τι ακριβώς είναι???

Δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση???

Κι αν δεν είναι γιατί τυπώνει και άλλες εφημερίδες (ναι αυτές με τα DVD) έναντι αδράς αμοιβής???

Όσοι είναι μέλη του ΚΚΕ και θεωρούν επαναστατική πράξη να υποαμοίβονται για δουλειές αυτού του κόμματος κακό του κεφαλιού τους.

Εγώ δε νομίζω οτι τους αρέσει πάντως

από α 23/06/2010 8:21 μμ.


οταν λετε πηγες...αναφερεστε στα πρακτικα της συνελευσης της ΚΟΒ ? Τι μπουρδες ειναι αυτα ? Αν η πληροφορια ειναι σωστη, τοτε υπαρχει ενα μικρο προβληματακι, για ενα κομμα που λεει οτι ειναι επαναστατικο ( επι αλεκας παντα )...Αν δεν ειναι σωστη - κι οπως ελεγε ο χαριλαος ...η ζωη θα το δειξει, τοτε λασπη στο κομμα δεν πεφτει  - τελεια και παυλα.

Αλλα για να βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα ας θυμηθουμε οτι :

1. Ο ριζοσπαστης ανηκει στην συγχρονη εποχη και οχι στην τυποεκδοτικη ( λογιστικο κολπακι )

2. η τυποεκδοτικη δεν εκδιδει μονο τον ριζοσπαστη αλλα και αλλα εντυπα και ( αστικες ) εφημεριδες και ΗΔΗ εχει χασει καποιες δουλιτσες ( καποιες εφημεριδες εκλεισαν )

 

από κομμουνιστής 23/06/2010 8:26 μμ.


στον Ρ ΔΕΝ εργαζονται ΜΟΝΟ κομματικα μελη ... κατανοητό ?

από ... 23/06/2010 8:45 μμ.


Προς τον "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ": μάλλον φίλε, πρέπει να είσαι πολύ νεαρό μέλος της ΚΝΕ για να γράφεις την μπαρούφα ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη είναι μέλη του "Κ"ΚΕ, και ότι έχουν  χρέωση. Όντως υπάρχουν πολλοί, όπως υπάρχουν και πολλά μη μέλη εργαζόμενοι και σε όλες της επιχειρήσεις του Κόμματος.
Έχει δίκιο όποιος θέλει αποδείκτικα στοιχεία για αυτή την καταγγελεία... Ξέρουμε κάλα όμως ότι μια επώνυμη καταγγελεία, θα ισοδυναμήσει με απόλυση και διαγγραφή αμα έιναι κομματικό μέλος όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του δημοσιογράφου Γιάννη Κοστάκη:  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=913134
Δεν έχει άλλωστε τόσο μεγάλη σημασία να παρουσιαστούν αποδείξεις, όσοι γνωρίζουν -γνωρίζουν... Το "φιλοθεάμων κοινό", δυστυχώς ύστερα από λίγο καιρό θα τα μάθει αν και τα επιχειρήματα είναι ήδη έτοιμα για να πέσουν στην βάση (οικονομική κρίση, οι εταιρίες του Κόμματος δεν μπορούν να μην λειτουργούν μέσα στα όρια της καπιταλιστικής διαχείρησης κτλ.)...

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 23/06/2010 10:34 μμ.


ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ''Ρ'' ΚΑΙ ΤΟΥ 902 ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ 902 ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΛΠ. Ο 902 ΚΑΙ Ο ''Ρ'' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ . ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ .ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒ ΟΠΟΥ  ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ''Ρ'' ,ΣΤΗΝ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΛΠ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΝ ΧΟΡΩ Ο ΑΣΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ''ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ'' ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥΣ

από nIKOS 23/06/2010 11:08 μμ.


Ο 902 ΚΑΙ Ο ''Ρ'' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ  ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .

Ama den einai kapitalistikes epixeiriseis tote giati typwnoun kapitalistikes kai dexies fyllades?
Pou brikan tosa disekatomiria eurw gia na agorasoun kainourgia mixanimata wste na ginoun to megalytero typografeio stin Ellada ta epomena xronia??
Giati o 902 probalei tilemarketing oli tin wra an den einai kapitalistikos kai einai politiko-kommatikos? Einai to lampaki tou anabei xwris mpataria kai oi rompes pros 95 eurw i mia politiko programma?

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Siga re megale...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΝ ΧΟΡΩ Ο ΑΣΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ''ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ'' ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥΣ

Mprabo kanate kati kai eseis tin teleutaia 20etia kai twra tha to lete gia tin epomeni..
Mprabo pou eiste toso maximoi kai sygroueste me tous efoplistes..
Tous xeskisate twra tremei to kormaki tous..
Panta tetia!! Kai me misthous petsokomenous eee! Min xehname kai ta symantika..

Τα στελέχη της μπορεί να τραγουδούν την Κομμουνιστική Διεθνή για «της γης τους κολασμένους», αλλά ο τζίρος της έφτασε τα 40.000.000 ευρώ ετησίως.

Από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα μιας επένδυσης ύψους 7 δισ. ευρώ βγαίνουν αφίσες, βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες -συμπολιτευόμενες, αντιπολιτευόμενες, αθλητικές και οικονομικές. Στην «Τυποεκδοτική» όλοι οι καλοπληρωτές χωρούν...
Ο «Ριζοσπάστης» μπορεί να είναι η «επίσημη αγαπημένη», αλλά τα «κόκκινα» τυπογραφεία δεν σνομπάρουν τα χρώματα άλλων εφημερίδων: τυπώνουν από τη «Χώρα» του Γ. Τράγκα μέχρι τον «Ελεύθερο Τύπο» της Γιάννας Αγγελοπούλου κι από τον «Πρωταθλητή» του Ολυμπιακού και του Σ. Κόκκαλη μέχρι την «Αξία» του Χρηματιστηρίου και των μεγάλων μπίζνες.

Για όλους υπάρχει χώρος στην «Τυποεκδοτική», την πιο πετυχημένη δραστηριότητα του ΚΚΕ. Και όσο πληθαίνουν οι πελάτες, τόσο επεκτείνεται: ξεκίνησε το 1981 από το «Σπίτι του Λαού», στον Περισσό, για να τυπώνει, απλώς, τα έντυπα του κόμματος.

Σήμερα, απλώνεται σε 12.000 τετραγωνικά στο Κρυονέρι Αττικής στο κέντρο μιας έκτασης 20 στρεμμάτων, ενώ από ρευστό ας είναι καλά οι τελευταίοι αναπτυξιακοί νόμοι και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Περισσού.

*Οπως κάθε επιχείρηση έτσι και η «Τυποεκδοτική Α.Ε.» ανήκει, τυπικά, σε κάποια πρόσωπα. Οχι, όμως, όποια κι όποια: ανώτερα στελέχη του ΚΚΕ τα οποία έχουν υπογράψει επαρκείς (νομικά) δηλώσεις ότι εκπροσωπούν το κόμμα. Οποιος αποστρατευθεί, δηλαδή, δεν μπορεί να «πάρει» μαζί του την επιχείρηση.

Τύποις, λοιπόν, ως πρόεδρος του δ.σ. εμφανίζεται ο Ν. Μπατιστάτος και ως διευθύνων σύμβουλος ο Ι. Μενεμενόγλου, με αναπληρωτή του τον Μ. Καλούδη.

Εμπιστα στελέχη

Ο πρώτος ανήκει και στην Οικονομική Επιτροπή του ΚΚΕ, ο δεύτερος θεωρείται η «ψυχή» της «Τυποεκδοτικής» και ο τρίτος είναι ο γιος του ηγετικού στελέχους (και ταμία του κόμματος) Ν. Καλούδη.

*Η «αιμοδοσία» από το κομματικό ταμείο, οι κρατικές ενισχύσεις μετά τη μεγάλη πλημμύρα του '94 (όταν καταστράφηκαν τα υπόγεια του Περισσού) και κάποιες καλές δουλειές με το Δημόσιο (όπως η εκτύπωση του «Χρυσού Οδηγού» από τον ΟΤΕ) επέτρεψαν στην επιχείρηση να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Κάποτε, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και ως... απεργοσπάστρια επειδή τύπωσε εφημερίδες στις οποίες η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων: «Ημασταν δεσμευμένοι εμπορικά», απάντησαν τότε οι σύντροφοι υπεύθυνοι...

*Πριν από τέσσερα χρόνια, όμως, η Αλέκα Παπαρήγα κήρυξε «άνοιγμα» ακολουθώντας την κινέζικη «συνταγή»: κομμουνισμός στην ούγια - ελεύθερη αγορά στην πράξη.

*Σ' αυτή την εξόρμηση, ωστόσο, θεωρήθηκε εμπόδιο η κοινή εταιρική σχέση της «Τυποεκδοτικής» με τον «Ριζοσπάστη». Η «μεγάλη απόσχιση», όπως την αποκαλούν στον Περισσό, έγινε, λοιπόν, το 2003: η εφημερίδα πέρασε στην «αδελφή» επιχείρηση «Σύγχρονη Εποχή Εκδοτική ΑΕΒΕ» και η «Τυποεκδοτική» όρμησε στην αγορά απαλλαγμένη από το πρωτοσέλιδο σφυροδρέπανο και τις ζημιές του.

*Η οικονομική ανάσα (σ.σ.: ο ισολογισμός του 2003 είναι ο πρώτος κερδοφόρος) ανακούφισε τους εργαζόμενους, αλλά αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Οι μεγάλες υποχρεώσεις στις τράπεζες (στο 1,5 εκατ. ευρώ έφτασαν οι πληρωμές σε τόκους και δάνεια) και η μετακίνηση πακέτου μετοχών στον «βασικό μέτοχο», δηλαδή στο ΚΚΕ, την οδήγησαν το 2004 σε ζημιές 3 εκατ. ευρώ!

Πώς ήρθε η ανάκαμψη

*Ευτυχώς, όμως, εμφανίστηκαν τότε οι πελάτες και... η Ν.Δ. Η ανάκαμψη ήρθε από τα νέα «γερά» συμβόλαια από διαφημιστικές εταιρείες, εκδότες («Ελεύθερος», «Πρώτο Θέμα»), αλλά και από... τον Δ. Σιούφα, ο οποίος υπέγραψε, πέρυσι, την υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε ένα εκατομμύριο ευρώ για την «αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων της», όπως διαβάζουμε στην υπουργική απόφαση.

*Σήμερα η «Τυποεκδοτική» ολοκληρώνει τις νέες εγκαταστάσεις της και ετοιμάζεται για νέα εφόρμηση, αποδεικνύοντας ότι το κόκκινο δαιμόνιο μπορεί να ντριμπλάρει τον καπιταλισμό ακόμη και μέσα στο γήπεδό του. Οσο για την επανάσταση, βλέπουμε...
 
 
σ.α : Για ευνόητους λόγους (θα τον παρενοχλεί η .... FSB) , δεν αναδημοσιεύω την υπογραφή του συγγραφέα του παραπάνω κειμένου.  

από ... 24/06/2010 1:14 πμ.


Επειδή είσαι παλιός, δεν λες και στους υπόλοιπους από που βρέθηκαν τα χρήματα, για την αγορά των μηχανημών του σταθμού του Περισσού;
Μήπως, λέω ρε αδελφέ, μήπως από την Ευρωπαϊκή Ένωση;;;;;;;;;
Μην δείχνεις το ήθος σου, λέγοντας ότι ένας  εργαζόμενος, ξευτιλίστηκε επειδή τόλμησε να ζητήσει τα δικαιωματά του...
Α, και τα παπατζιλίκια περί του χτυπήματος του "Κ"ΚΕ, αλλού... Δεν σε είδα να κατεβάζεις τους Κνίτες όταν το λιμάνι το αγόραζε η Cosco...

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 24/06/2010 2:23 πμ.


ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ! ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ. ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ! ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ? ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ? ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΜΕ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ .ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο 902?  ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ ΣΤΗΝ COSCO THN ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ. ΕΙΣΤΕ ΑΦΑΝΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΣΤΑΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΤΑ ''ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ'' Η ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΗΚΩΣΑΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΡΑΣΗ , Ο ΣΚΑΙ , Η ΝΔ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΤΖΕΣ!! ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΒΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΠΑΤΖΕΣ


Αυτό που περιγράφεται στο άρθρο είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος - να παίρνουν δηλαδή κανονικά το μισθό τους και να δίνουν πίσω ένα μέρος του ως εισφορά στο κόμμα. Κάθε μήνα εισφορά στο κόμμα, με το ίδιο ακριβώς ποσό, δε στέκεται με τίποτα νομικά. Μήπως ο Περισσός έχει αποφασίσει να προκαλέσει μετωπική σύγκρουση με τις υπηρεσίες οικονομικών ελέγχων, για επικοινωνιακούς λόγους;

από mara 24/06/2010 5:15 πμ.


Αν και διαφωνώ στα περισσότερα με το κκε και δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφωνία με ένα κομμουνιστικό κόμμα απο το να διαφωνεί κάποιος με την ιδεολογία του,δηλαδή τον μαρξισμό-λενινισμό θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράματα στη θέση τους για να μην τρελαθούμε κιόλας.
Η κατηγορία ότι το κκε είναι κομμουνιστικό κόμμα και δεν πρέπει να έχει επιχειρήσεις είναι τουλάχιστον...γελοία και για μικρά παιδιά.Μου θυμίζει κάτι δεξιους στο πανεπιστήμιο που όταν τους έλεγες ότι πρέπει να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό ως σύστημα σου απαντούσαν ότι "αν δε σου αρέσει η δουλειά στον καπιταλισμό τότε γιατι δουλεύεις ;".Πιστεύω ότι στους περισσότερους εδώ μέσα είναι κατανοητό το...βλακώδες του ερωτήματος οπότε δεν χριάζεται και καμμιά απάντηση.Εκτός αν αυτοί που τα γραφουν αυτά είναι οι δεξιοι που γνώριζα στο πανεπιστήμιο.
Επίσης για όσους τώρα προέρχονται απο  κάποιον..."χώρο" και τα λένε αυτά θα πρέπει να μας απαντήσουν αν υπάρχουν "μαγαζιά" του χώρου,αν ο χώρος κάνει εκδηλώσεις και μαζεύει λεφτά και αν έχει και ο χώρος σχέση με εκδόσεις ή με άλλου είδους επιχειρήσεις.Γιατί δεν είμαστε και χτεσινοί και γνωρίζουμε και πρόσωπα και  καταστάσεις.Γιατί δεν σε κάνει επιχείρηση το γεγονός ότι έχεις την ταμπέλα ΑΕ αλλά ότι σου μένει περίσσευμα απο όλα τα παραπάνω.
Στην τελική ότι είμαστε -αν είμαστε-επαναστάτες δεν σημαίνει ότι είμαστε και βλάκες.Το κέρδος θέλουμε να καταργήσουμε και όχι να δώσουμε ότι βγάζουμε εμείς δωρεά και το κέρδος να συνεχίσει να υπάρχει.Οποιος έχει διαφορετική γνώμη ας πάει αυριο στον εργοδότη του και ας του πει ότι απο εδώ και στο εξής θα δουλεύει....τσάμπα γιατι δεν θέλει να συντηρεί το σύστημα. της....μισθωτής εργασίας.Τέτοια κορόιδα θα ήθελαν και οι εργοδότες να έχουν στην δούλεψη τους.

από που στον πειραια 24/06/2010 8:12 πμ.


δινοταν μια μεγαλη μαχη,ακομη και εδω μεσα καποιοι παιρνουν εμμεσωs πλην σαφωs την θεση των εφοπλιστων και των μμε τουs απεναντι στο κκε.

τι κουβεντα εγινε εδω μεσα για την μαχη του πειραια και τι κουβεντα εγινε για τον ριζοσπαστη....???

τελικα το μεγαλυτερο προβλημα μερικων σημερα ειναι το κκε και οχι το κεφαλαιο...

περαστικα


Μην πει κάποιος κάτι για το κκε μπαίνουν οι μουλάδες και οι τραγόπαπες του κώματος λες και τους εθιξαν το χριστό και τον μωάμεθ που ακολουθούν τυφλά.  Η καραμέλα που ακούμε στα στραβά του κώματος είναι μια ζωή ο αντικομμουνισμός. Ελεος ρε κνίτες

από κι άλλος κομμουνιστής 24/06/2010 10:09 πμ.


Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε και οι κότες!
Όποιος ανοίγει μεγάλες επιχειρήσεις, που γίνονται μονοπώλια στο χώρο τους και καθορίζουν ακόμη και τα συνδικαλιστικά, θέλει δε θέλει είναι καπιταλιστής και θα λειτουργήσει έτσι, και κάποια στιγμή θα συγκρουστεί με τους εργαζόμενους είτε είναι μέλη του κόμματος είτε όχι, όπως και να 'χει εργαζόμενοι είναι και αντίθετα συμφέροντα θα έχουν. Εκτός και αν οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ δεν είναι και αυτές ''οποιεσδήποτε επιχειρήσεις''! Σαν την Άγρα, για να μη ξεχνιώμαστε μερικοί!
H διαπλοκή με το κρατικό μηχανισμό μέσω κάθε είδους επιδοτήσεων από διαφημίσεις στα έντυπα ως κρατικές ετήσιες "συνδρομές" φέρνει και τις ανάλογες δεσμεύσεις. Επαναστάτες, σε όποιο ιδεολογικό χώρο και αν ανήκουν, επιχορηγούμενη από το κράτος δεν υπάρχουν, αλλιώς δεν θα έπαιρναν φράγκο!
Φορολογούμενοι δεν είναι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά όλος ο ελληνικός λαός, αυτόν ποιός τον ρώτησε;
Tους αγώνες δεν τους κάνει κανένα κόμμα, οργάνωση ή συλλογικότητα αλλά ο λαός, οι αγρότες, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φοιτητές, οι μαθητές κ.λπ., κ.λπ.!
Τέλος αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ αλλά το σύνολο σχεδόν της αριστεράς, ίσως και της αναρχίας (κρατώ επιφύλλαξη γιατί δε γνωρίζω πως λειτουργούν τα έντυπα και τα στέκια του χώρου ως προς τις διαφημίσεις και τις διάφορες κρατικές επιδοτήσεις).
Τα περισσότερα έντυπα δέχονται τις κρατικές διαφημίσεις, οι περισσότερες οργανώσεις δέχονται να χρηματοδοτούνται από το κράτος.
Άντε γειά, από κάποιον που εξακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια να ξημεροβραδιάζεται!

πάντως, αν η καταγγελία παραμένει ανεπιβεβαίωτη να κοπεί. Μπορεί να έχουμε χίλια δίκια να κάνουμε οποιαδήποτε κριτική στο πτώμα του λαού αλλά μόνο με στοιχεία που είναι επιβεβαιωμένα...

από να μην ξεχνιόμαστε 24/06/2010 11 πμ.


δινοταν μια μεγαλη μαχη,ακομη και εδω μεσα καποιοι παιρνουν εμμεσωs πλην σαφωs την θεση των εφοπλιστων και των μμε τουs απεναντι στο κκε"
Δεκέμβρης 2008: "στην δική μας επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε μια βιτρίνα"
Κανεις δεν παίρνει την θέση των εφοπλιστών για να βρεθεί απέναντι στο κκε γιατί το ίδιο το κκε έχει τοποθετήσει τον εαυτό του απέναντι.
Κι αυτό είναι καλό είναι να το υπενθυμίζουν κάποιοι και αυτό κάνει το αρχικό ποστάρισμα.

από ένας αγανακτισμένος 24/06/2010 11:20 πμ.


Και είναι διασταυρωμένη. Αλλά πώς είναι δυνατό κάτι που έχει συζητηθεί εσωτερικά σε ΚΟΒες του "κόμματος" να έχει πάρει τη μορφή έγγραφων στοιχείων που ζητάτε σαν κοινοί απολογητές της Παπαρήγα;;;

Αν είναι δυνατόν! Και ποιος επώνυμα θα μιλήσει, όταν τον περιμένει διαπόμπευση από το "κόμμα", διαγραφή και απόλυση και παράλληλα χαρακτηρισμός σαν "πράκτορα της αντίδρασης";;;

Επαναλαμβάνω, αν είναι αναρχικοί αυτοί που σε κάθε post που ανοίγει για το "κόμμα" μπαίνουν και προτάσουν τα στήθη τους για την Αλέκα, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του αντιεξουσιαστικού χώρου...

από Β. 24/06/2010 11:53 πμ.


Εντάξει ρε παιδιά! τί έγινε? πετάνε μια προβοκάτσια και δες πως τσιμπάμε. Μέρα απεργιακής μάχης και εδώ κάποιοι κάνουν αντι ΚΚΕδισμό και ό,τι κάτσει. Ειναι απλά η αλλη όψη του "Αλκαφούζου". Χτυπάμε και από δεξιά και από"αριστερα" και ό,τι κάτσει. Οποιος δεν το βλέπει εινα απλα.ανόητος
Για οικονομικά πέρα από τις πολλές ανησίες που ακούγονται υπάρχει και ένα  άλλο κριτήριο. Μπορει να καταλογίσει κανείς ατομικο πλουτισμό στα στελέχη του ΚΚΕ? δεν έχω ακουσει ποτέ τίποτα ακομα και από τους γνωστούς εδώ μέσα. Δηλαδή κάνουν του κόσμου τις "απατεωνιές", "κωλοτούμπες" "συμβιβασμούς" για να πηγαίνουν καλά τα οικονομικά των εταιρειών και του κόμματος χωρίς κανένα όφελος; Χμ καό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο. ΥΓ προφανώς καποιοι θεωρούν πώς ένας αριστερός πρέπει να αρνείται τον μισθό του που τον δένει σε σχέση εξάρτησης

...

από @@ 24/06/2010 12:05 μμ.


1ον Αν όντως κόβονται μισθοί με το μηχανισμό που περιγράφηκε(πληρώνονται κανονικά και δίνουν τα χρήματα σαν οικονομική ενίσχυση), πάει να πει ότι είναι όλοι μέλη του ΚΚΕ. Αν δε δουλεύει έτσι, τότε πάει να πει ότι έχει αλλάξει η σύμβαση στο "Ρ"¨, πράγμα το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί.

2ον Αν κάποιος εργαζόμενος του "Ρ" και μέλος του ΚΚΕ αποφασίσει να φύγει από το ΚΚΕ και να κράξει το "Ρ", μπορεί μεν να απολυθεί από μια δουλειά στην οποία υποπληρώνεται(παρεπιπτόντως όποια δουλειά και να κάνει κανείς υποπληρώνεται), θα βρει σίγουρα μια καλή δουλειά με ένα παχουλό μισθό, όπως και μια θέση στα ψηφοδέλτια της αντίστοιχης παράταξης του ΣΥΝ, ακριβώς όπως και ο Κωστάκης...

από προς αγανακτισμένο 24/06/2010 12:10 μμ.


Κάνει μπαμ ότι δεν είναι αναρχικοί αυτοί που σπεύδουν προς υπεράσπιση του κώματος, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα σχετικό post. Δε ντρέπεστε για τον εαυτό σας ρε κνιτάκια να το παίζετε αναρχικοί και διαφωνούντες με το κώμα για να υπερασπίζετε από καλύτερη θεση τις αθλιότητες του;

από ερ 24/06/2010 12:12 μμ.


Μπορει να καταλογίσει κανείς ατομικο πλουτισμό στα στελέχη του ΚΚΕ? δεν έχω ακουσει ποτέ τίποτα ακομα και από τους γνωστούς εδώ μέσα.

Μα τι επιχείρημα είναι αυτό σε σχέση με τη μείωση μισθών στον Ρ που καταγγέλεται; Αντί να υποστηρίξεις το δίκιο των εργαζομένων εσύ θα υπερασπίσεις το Κώμα; Τελικά είσαι με το δίκιο των εργαζομένων ή με το Κώμα στη θέση του αφεντικού; Από εσάς περιμένει ο λαός να υπερασπίσετε τα δίκια του όταν ξεπουλάτε τους ίδιους τους εγαζόμενους για τα αφεντικά της Τυποεκδτικής που ανήκει στο Κώμα, μόνο και μόνο γιατί η Παπαρήγα ως άλλος Άνθιμος έβγαλε φιρμάνι και σούζα τα στρατιωτάκια από κάτω;

από mara 24/06/2010 12:36 μμ.


1)Οποιος ισχυρίζεται ότι κάποιος είναι κάτι άλλο απο αυτό που δηλώνει θα πρέπει να το αποδεικνύει.Αλλιώς και εγώ μπορώ να λέω για τον κάθε ένα εδω μέσα ότι είναι πράκτορας,χαφιές ή οτιδήποτε άλλο ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και να το κάνουμε παιδική χαρά αντί για συζήτηση

2) Το ζήτημα που τίθεται είναι αν έκοψε μισθούς η τυποεκδοτική ή αν έχει επιχειρήσεις το κκε ; Για το δεύτερο έχω πει τη γνώμη μου.Για το πρώτο αν έχει κάποιος πληροφορίες θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει κιόλας αυτά που λέει γιατι όπως φάνηκε μπορεί και ο οποιοσδήποτε να τον λέει ψεύτη.

3) Το ΠΑΜΕ καλά έκανε και έκανε απεργία όπως έκαναν καλά και όσα άλλα σωματεία που δεν υπακουουν στην λογική της ΓΣΕΕ.Ακόμη καλύτερα έκανε το ΠΑΜΕ που έγραψε στα ...παλιά του τα παπούτσια την απόφαση των δικαστηρηρίων και αυτό αποτελεί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ του τι θα πρέπει να κάνουν τα συνδικάτα όταν αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια.

4) Το ΠΑΜΕ δεν κάνει καλά όταν αντι να φεύγει απο τη ΓΣΕΕ παραμένει και απλώς το μόνο που θέλει δεν είναι να αλλάξει τη δομή του συνδικαλισμού αλλά θέλει τη διατήρηση της ΓΣΕΕ και το μόνο πρόβλημα που έχει είναι με την ηγεσία της.

5)Οσοι βγαίνουν εδώ και κράζουν κόσμο επειδή είναι κολλημένοι αντι-κκε και δεν σκέφτονται τους αγώνες του ΠΑΜΕ απλώς να πληροφορήσουμε ότι υπάρχουν αγώνες και άλλων χώρων που έχουν και μεγαλύτερα κόστη.Υπάρχουν άνθρωποι που είναι στη φυλακή και έχουν και το ΠΑΜΕ να τους αποκαλεί...προβοκατορες.Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν κόβονται απλώς οι μισθοί.ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.  Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας

από για να μην ξεχνιόμαστε 24/06/2010 1:30 μμ.


ότι το κκε έχει κέρδος από τις επιχειρήσεις του: οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του παράγουν υπεραξία που την κρατάει το κκε. Το ζήτημα είναι ότι το ίδιο το κκε λειτουργεί σαν καπιταλιστής και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται: σαν αφεντικό

από τι να λεμε τωρα... 24/06/2010 2:01 μμ.


Σκεφτειται απλα πως το "Κ"ΚΕ ειχε καταγγείλει ουσιαστικά την εξέγερση του πολυτεχνείου το 73 βαφτίζοντας τους 350 φοιτητές της νομικης  που κατέλαβαν το πολυτεχνειο στις 14 νοεμβρη σαν προβοκατορες, σαν πληρωμενους πρακτορες της ΚΥΠ.Εχω το φυλλο 8 της πανσπουδαστικης μπροστα μου αυτη τη στιγμη που μου χε μεινει απο τα χρονια που ημουν στη "Κ"ΝΕ ,απο τα "αχτιφ"  που καναμε πριν απο καθε επετιο της εξεγερσης σαν οργανωση ,το διαβαζω και ειλικρινα φριττω και ανατριχιάζω καθως το συνδυαζω με τα λεγομενα της αλεκας και της κανελη το δεκεμβρη του 2008,που μιλουσαν για εξεγερμενους πρεζεμπορους και σωματεμπορους.
    και βλέπεις σήμερα το "Κ"ΚΕ να εχει μετατρέψει την επετιο της εξέγερσης του πολυτεχνειου σε μια εμποροπανηγυρη ,κατι σαν το καραγκιοζοπανηγυρακι που το λενε
"φεστιβαλ ΚΝΕ-οδηγητή",πουλώντας κουπονάκια οικονομικης ενισχυσης και ριζοσπαστη ακομα και σε ενστολους μπατσους ! πραμα που το χω δει με τα ιδια μου τα ματια .
   το "Κ"ΚΕ απλως ειναι μια μεγαλη επιχειρηση τελικά, μια επιχειρηση καταστολης εξεγερσεων, επαναστασεων και συνειδησεων. Μια επιχειρηση με πολλα φραγκα.Να ξερετε επισης πως το "Κ"ΚΕ κατα κυριο λογο χρηματοδοτειται απο κατι τυπους σαν τον Κωστα Καισαρη ,τον πασιγνωστο στον κοσμο των  Celebrities κοσμηματοπωλη όπως ο ιδιος αλλωστε ειχε δηλωσει σε συνεντευξη στο "Ε" της κυριακατικης ελευθεροτυπιας
  Το "Κ"ΚΕ  ειναι η μητρικη επιχειρηση και οι θυγατρικες της ειναι η συγχρονη εποχη, η τυποεκδοτικη, ο συρμος, ο 902 και αλλες πολλες ,καθολου γνωστες στο ευρυ κοινο

Για να δούμε όμως, πόσο εκπροσωπεί ο "τιμημένος" Ριζοσπάστης τα λαϊκά συμφέροντα, και τους αγώνες.... Επειδή Κνίτες, κάποιοι δεν ξεχνάνε και δεν παραμυθιάζονται...
Σε εντεταλμένη ασφαλίτικη υπηρεσία, το "όργανο" φωτογραφίζει συντρόφους...
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=962987&textCriteriaClause=%2B%CE%92%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=964756&textCriteriaClause=%2B%CE%92%CE%9B%CE%91%CE%A3%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3

Ο "αγωνιστής" δημοσιογραφίσκος Μπογιόπουλος, που όταν είδε ότι κόπηκε το χαρτζιλίκι στο ΝΑΡ γύρισε στον Περισσό, με τον πιο αισχρό τρόπο ψεύδεται και στιγματίζει άνθρωπο σαν χαφίε και ασφαλίτη, που τον ξέρουν και οι πέτρες...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4854473&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

Οι "περήφανοι" αγώνες των εργατοπατέρων της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4991208&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

αναρχοχαφιέδες που δεν του μπουζουρίαζει η αστυνομία σε δράση...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3755394&publDate=22/1/1999

η άρχουσα τάξη, οργανώνει τα "παιδιά "- προβοκάτορες....

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3746971&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

«αναρχικοί» προβοκάτορες και διάφοροι άλλοι χαφιέδες...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1519427&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

Ασφαλίτες "αντιεξουσιαστές" ανακάλυψαν στη Πάτρα...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3755540&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

"παιδιά του συστήματος"...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3753677&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

«αναρχικοί» - μέλη των ειδικών δυνάμεων των ιταλικών υπηρεσιών στην Γένοβα του νεκρού Τζιουλιάνι...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3753677&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

Πράξη πολιτικής αλητείας το σπάσιμο του βουλευτικού αμαξιού του Σκυλλάκου, που το είχε παρκάρει στον πεζόδρομο, λίγα μέτρα από το σημείο που έπεσε ο Αλεξάκος...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5159325&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

οικολόγοι-προβοκάτορες....

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4710081&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

προβοκάτορες, που είχαν το θράσσος να τα βάλουν με την Χρυσή Αυγή...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4405517&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

Εδώ σύντροφοι παρεμβάλλω βίντεο- δίδαγμα με το πως αντιμετωπίζουν οι "κομμουνιστές" και το ταξικό ΠΑΜΕ τους φασίστες... Περνάει μπροστά και αδιαφορεί, τρώγοντας στα μούτρα ναζιστικά φει-βολάν... Φυσικά δεν ήταν αναρχικοί ή αριστεριστές, ώστε οι "σύντροφοι" να φτιάξουν αλυσίδες και να αρχίσουν τις καδρονιές... Πειραιάς 25 Μαρτίου 2010...

http://www.youtube.com/watch?v=YKMSvBiTOjg

«Αναρχικοί» στην υπηρεσία του συστήματος, φωτογράφιση εκδότη και υπενυγμοί για το που βρήκε τα λεφτά...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3012262&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

έγιναν και οι αναρχικοί νταβατζήδες του κινήματος σύμφωνα με τον Ρ....

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1420420&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%99

χαρτογράφηση (της πλάκας βέβαια), του αναρχικού χώρου...

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2801152&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9A%CE%97+%2B%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%97

Θράσος όμως που έχουν, να χτυπάνε την εφημερίδα του κόμματος...

Οπως είναι γνωστό απο....γεννήσεως του κόσμου δεν υπάρχει καμμία επιχείρηση χωρίς κέρδος.Τα κέρδη μπορεί ο κάθε ένας να τα χρησιμοποιεί όπως θέλει.Αλλος μπορεί να τα τρώει στα...μπουζούκια άλλος να τα επανεπενδύει και άλλος να ....χρηματοδοτεί αντάρτικες οργανώσεις.Τα κέρδη πάντως εξακολουθούν να είναι κέρδη.Και ο επιχειρηματίας μπορεί να λέγεται  αλαφούζος μπορεί τυποεκδοτική ή απλά να λέγεται αναρχικός εκδότης περιοδικού που πουλάει τα περιοδικά του και του μένει κέρδος απο την πώληση.
Το να καταδικάζει κάποιος τον επιχειρηματία σαν πρόσωπο στο ότι συντελεί στην ύπαρξη του καπιταλισμού είναι σαν να καταδικάζει τον εργαζόμενο στο ότι συντελεί στην διατήρηση της ...μισθωτής εργασίας.Αλλά αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί εδώ και δυο αιώνες.Εκτος αν εξακολουθεί κανείς να νομίζει ότι τον καπιταλισμό τον ίδρυσαν ένα-δυο επιχειρηματίες οπότε να πάμε να τους σκοτώσουμε να τελειώνουμε.Η μάλλον καλύτερα ας πάει να τους σκοτώσει ο ίδιος για να διαπιστώσει την επόμενη το αποτέλεσμα.Γιατί ορισμένοι είμαστε αρκετα ώριμοι ώστε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα.

από ενας 24/06/2010 2:54 μμ.


τι εκανε ο Μπογιοπουλος οταν ηταν στο ΝΑΡ και γιατι εφυγε, με τη συγκεκριμενη ομως αποφαση της ΚΟΒας εχει διαφωνησει. αυτος κι αλλος ενας

από στη μαρα 24/06/2010 3:23 μμ.


μερικοι πριν αρχισουν να μιλανε για " καταδικες επιχειρηματιων" , "για σκοτωμους κλπ," καλο θα ηταν να θυμηθουν λιγο την αναρτημενη αρχικη ειδηση
  η ειδηση ηταν πως η τυποεκδοτικη καταργει τις συλλογικες συμβασεις.φανταζομαι πως αυτη η ειδηση ειναι μια πολυ αρνητικη εξελιξη. και σαν τετια εγω εχω καθε δικαιωμα να καταδικασω το αφεντικο που θελει να προχωρησει σε κατι τετιο.Τωρα μην αρχισουμε να καταγηρουμε αυτους που καταδικαζουν τα αφεντικα για τα μετρα που επιβαλλουν στους μισθωτους σκλαβους τους !
    ελεος εδω μεσα με τους κνιτες που το παιζουν και αναρχικοι !!!!!!!!! τι ξεφτιλα !

από . 24/06/2010 3:26 μμ.


Το ΚΚΕ δικαιώνει τις απολύσεις!

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010
*Με νόμο της Χούντας, αρνείται την επαναπρόσληψη απολυθέντος στον «Ριζοσπάστη»!

Το Portnet.gr είχε στο παρελθόν αναφερθεί στο θέμα της απόλυσης, από τον «Ριζοσπάστη» του δημοσιογράφου Γιάννη Κωστάκη
, που επί σειρά ετών κάλυπτε το ναυτιλιακό και πειραϊκό ρεπορτάζ για την εφημερίδα του ΚΚΕ, τελευταία δε το ρεπορτάζ του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τότε είχαμε  αναφερθεί διεξοδικά στους προσχηματικούς λόγους που οδήγησαν στην απόλυση του συντάκτη (δήθεν «έχασε» κάποια στιγμή κάποιο θέμα…), αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Γ.Κ. αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και βρισκόταν λίγο πριν την συμπλήρωση του ορίου συνταξιοδότησης.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα εργατικά δικαστήρια, στα οποία ο «Ριζοσπάστης», δηλαδή, το ΚΚΕ (όργανό του δηλώνει επισήμως στην πρώτη σελίδα ότι είναι η εφημερίδα) την κέρδισε επικαλούμενος και χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων αντεργατικών νόμων, ακόμη και νόμο της Χούντας!

Το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης  

Με το σκεπτικό: «… η καταγγελία της συμβάσεως εργασίας αορίστου χρόνου είναι μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία και συνεπώς το κύρος αυτής δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ή την ελαττωματικότητα της αιτίας για την οποία έγινε, αλλά αποτελεί δικαίωμα του εργοδότη και του εργαζόμενου…», ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, απέρριψε στις 29/01/2010 την αγωγή του Γιάννη Κωστάκη κατά της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» για την απόλυσή του στις 30/09/2008. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το ότι μία τέτοια απόφαση το βολεύει στη δικαστική διαμάχη που έχει με ένα πρώην συντάκτη του Κομματικού του Οργάνου, την αποδέχεται και συμφωνεί σε μια γενικευμένη εφαρμογή της. Αν δεν την αποδέχεται θα την εφαρμόσει μόνο στη δική του περίπτωση και αν ναι, με ποιο ηθικό ανάστημα θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε άλλη απόλυση, από οποιονδήποτε εργοδότη;

Δυστυχώς για το ΚΚΕ στο ερώτημα αυτό έχει απαντήσει δια του δικηγόρου που το εκπροσωπούσε στη δίκη με τον Γιάννη Κωστάκη. Ο δικηγόρος Αντώνιος Μπιτσάκης και διά αυτού το ΚΚΕ δείχνει στους εργοδότες τη νομική οδό για να απολύουν αναιτιολόγητα και ανεξέλεγκτα. Γράφει ο Αντ. Μπιτσάκης: «Κατά τη διάταξη του άρθρου 669 ΑΚ η καταγγελία της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου είναι μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία, συνεπώς δεν χρειάζεται να δικαιολογείται από τον καταγγέλονται και αποτελεί δικαίωμα των εργοδοτών και του εργαζόμενου». Είναι καταπληκτικό. Το ΚΚΕ, κόμμα που υποτίθεται πως προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων υποδεικνύει στους εργοδότες πώς να κάνουν νόμιμες απολύσεις! Το ακόμα εκπληκτικότερο είναι ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως εργοδότης και εργαζόμενος είναι ίσοι. Ο νόμος προστατεύει εξίσου και την εργασία και την εργοδοσία!!! Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να απολύει τον εργαζόμενο χωρίς καμία δικαιολογία και ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να φύγει από τη δουλειά του χωρίς να επικαλεστεί γι’ αυτό καμία δικαιολογία στον εργοδότη του.

Ο δικαστής στο σκεπτικό της απόφασή του που ο κορμός της είναι σαν να έχει γραφτεί από τα χέρια του Αντ. Μπιτσάκη, προσθέτει: «… δεν αποδείχτηκε ότι οι ως άνω αιτίες που προκάλεσαν την απόλυση του ενάγοντα οφείλεται σε εμπάθεια μίσος ή έχθρα ή σε λόγους εκδικήσεως, συνεπεία προηγηθείσης νόμιμης αλλά μη αρεστής στον εργοδότη συμπεριφοράς του ιδίου…». Ο Αθ. Παπαπαναγιώτου συνεχίζει στο σκεπτικό του γράφοντας: «… εφόσον ο ενάγων δεν απέδειξε ότι η καταγγελία της σύμβασή του ήταν καταχρηστική, η αγωγή πρέπει να απορριφθεί» και καταδικάζει τον Γ. Κωστάκη να πληρώσει 600 ευρώ στο ΚΚΕ

Πριν ο δικαστής καταλήξει στην απόφασή του είχε διαβάσει το …μάθημα Εργατικού Δικαίου που έκανε το ΚΚΕ στους εργοδότες μέσω του Αντ. Μπιτσάκη. Ο δικηγόρος του ΚΚΕ διδάσκει: «… Η άσκηση όμως του δικαιώματος αυτού (σ.σ. δηλαδή ότι  η καταγγελία της συμβάσεως εργασίας αορίστου χρόνου είναι μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία και συνεπώς το κύρος αυτής δεν εξαρτάται από την ύπαρξη ή την ελαττωματικότητα της αιτίας για την οποία έγινε, αλλά αποτελεί δικαίωμα του εργοδότη) δεν είναι απεριόριστη, αλλά υπόκειται στους περιορισμούς του άρθρου 281 ΑΚ, που απαγορεύει ως καταχρηστική την άσκηση κάθε δικαιώματος όταν υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη ή και τα χρηστά ήθη ή τον κοινωνικό και οικονομικό σκοπό του δικαιώματος εργαζόμενου…». Στη συνέχεια  όμως ο δικηγόρος του ΚΚΕ σπεύδει να καθησυχάσει τους εργοδότες τονίζοντας: «…Κατά πάγια παραδοχή της ελληνικής νομολογίας, τέτοια υπέρβαση δεν υπάρχει και επομένως η καταγγελία της εργασιακής συμβάσεως εκ μέρους του εργοδότη δεν είναι καταχρηστική όταν υπαγορεύτηκε από το καλώς νοούμενο επαγγελματικό συμφέρον του εργοδότη, με την έννοια ότι συντρέχει ένας αντικειμενικός λόγος ο οποίος να τη δικαιολογεί…»

Με άλλα λόγια το ΚΚΕ, που είναι και το ίδιο εργοδότης, με εκατοντάδες εργαζόμενους στις διάφορες επιχειρήσεις του, λέει στους άλλους εργοδότες ότι ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να απολύουν ανεξέλεγκτα και αναιτιολόγητα και πως δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί από τα δικαστήρια καμία τέτοια απόλυση σαν καταχρηστική, εφ όσον αυτή υπαγορεύτηκε από το καλώς νοούμενο επαγγελματικό συμφέρον του εργοδότη. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΚΚΕ και η απόλυση του Γ. Κωστάκη από την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»,  υπαγορεύτηκε από το καλώς νοούμενο επαγγελματικό συμφέρον του εργοδότη του, δηλαδή από το επαγγελματικό συμφέρον του ΚΚΕ.

Ολοκληρώνοντας το διά μέσου του Αντ. Μπιτσάκη προς εργοδότες μάθημα το ΚΚΕ εκ των υστέρων ισχυρίζεται ότι η απόλυση του Γ. Κωστάκη «… έχει ως πραγματικό κίνητρο την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του απολυομένου ή την από πλευράς του παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων…». Με τον τρόπο αυτό το ΚΚΕ δίνει μία πολύ καλή πάσα στους εργοδότες, λέγοντας πως καμία απόλυση δεν είναι καταχρηστική όταν υπαγορεύεται από το καλώς νοούμενο επαγγελματικό τους συμφέρον (των εργοδοτών), ενώ ο εργοδότης σε κάθε περίπτωση μπορεί να επικαλεστεί πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του απολυομένου ή την από πλευράς του εργαζόμενου παράβαση των συμβατικών του υποχρεώσεων και o λόγος του εργοδότη θα γίνει δεκτός χωρίς δεύτερη κουβέντα από τα ελληνικά δικαστήρια.

Αν μετά από αυτά το ΚΚΕ είναι κόμμα εργατικό ή εργοδοτικό ο καθένας μπορεί να το κρίνει.

Στο σκεπτικό της απόφασής του ο δικαστής κάνοντας χρήση των νόμων που του δείχνει το ΚΚΕ λέει ακόμα: «…Δεν συντρέχει όμως περίπτωση καταχρηστικής καταγγελίας εκ μόνου του λόγου ότι δεν υπάρχει γι’ αυτή κάποια αιτία, αφού, ενόψει των όσων εκτέθηκαν για τον αναιτιώδη χαρακτήρα της καταγγελίας και την άσκηση αυτής καθ΄ υπέρβαση των ορίων του άρθρου 281 ΑΚ για να θεωρηθεί η καταγγελία άκυρη ως καταχρηστική, δεν αρκεί ότι οι λόγοι που επικαλέστηκε γι’ αυτήν ο εργοδότης ήταν αναληθείς ή ότι δεν υπάρχει καμία εμφανής αιτία, αλλά απαιτείται η καταγγελία να οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους εξαιτίας των οποίων η άσκηση του σχετικού δικαιώματος του εργοδότη υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλει το άρθρο 281 ΑΚ. …».

Με απλά λόγια το ΚΚΕ προκειμένου να απορριφθεί η ακύρωση της απόλυσης του Γ. Κωστάκη δείχνει στον δικαστή ένα Χουντικό νόμο και ο δικαστής με τη σειρά του τον αξιοποιεί, δεχόμενος ότι  η απόλυση δεν είναι καταχρηστική, ακόμα και αν ο λόγος που επικαλείται ο εργοδότης είναι ψευδής!!! Είναι προφανές πως κανείς εργοδότης δεν θα παραλείψει να κάνει χρήση των αντεργατικών νόμων που το ΚΚΕ χρησιμοποιεί για τις απολύσεις στις δικές του επιχειρήσεις.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ, όταν είχε κατηγορηθεί για σκανδαλώδη συμπεριφορά είχε πει – ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών – ότι το νόμιμο είναι και ηθικό. Ας δεχθούμε ότι το ΚΚΕ πράττει το νόμιμο (αυτό δηλαδή που θεωρεί νόμιμο το αστικό κράτος και η αστική Δικαιοσύνη) στις περιπτώσεις των απολύσεων συντακτών του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Πριν την απόλυση του Γ. Κωστάκη είχε προηγηθεί η απόλυση άλλης συντάκτριας με αστεία δικαιολογία, ενώ λίγο μετά τη δίκη που προαναφέρουμε, υπήρξε και τρίτη απόλυση συντάκτριας πάλι χωρίς καμία επίσημη αιτιολόγηση. Ανεπισήμως όμως, πριν την απόλυσή της, της είπαν ότι έχει τεθεί σε παρακολούθηση, επειδή υπάρχει η υποψία πως στρέφεται ενάντια στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Εκτός των απολύσεων η εργοδοσία του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» έχει επιβάλλει παρανόμως πρόστιμα σε συντάκτες που φτάνουν έως και τρίμηνη στέρηση μισθού, που παρουσιάστηκαν σαν εθελοντική οικονομική προσφορά στο ΚΚΕ.

Ας δεχτούμε όμως πως όλα αυτά είναι νόμιμα. Είναι όμως και ηθικά; Κι αν ένα κόμμα χάσει την ηθική του, πως μπορεί να υπερασπίζεται μια δίκαιη και ηθική υπόθεση, όπως είναι η υπόθεση της εργατικής τάξης;  

Το ιστορικό της απόλυσης

από . 24/06/2010 3:28 μμ.


Απόλυση Μαρίας Περγαντή

 

Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας της αγωγής του Γ. Κωστάκη κατά της απόλυσή του από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», οι συντάκτες της εφημερίδας παίρνουν στα e-mail τους την παρακάτω επιστολή, την οποία μάλιστα καλούνται να διαβάσουν καθ’ υπόδειξη των μελών της Συντακτικής Επιτροπής:

 

 

«Αγαπητοί σύντροφοι της Συντακτικής Επιτροπής και σύντροφε Θανάση Λεκάτη,

 

Μετά τη συνεργασία με το μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Θανάση Λεκάτη, ο οποίος εκ μέρους σας μετέφερε:

1)     την κριτική της Συντακτικής Επιτροπής προς το Γραφείο της Βόρειας Ελλάδας, οτι, δηλαδή, δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά από εκτίμηση της μέχρι σήμερα προσφοράς του

2)     την πρόθεση σας να μην κάνετε προσλήψεις για το Γραφείο της Βόρειας Ελλάδας, μετά και την συνταξιοδότηση του συντρόφου Λάκη Νικολάου

3)    τη δυσαρέσκειά σας για εμένα, προσωπικά, σχετικά με την τενοντίτιδα από την οποία υποφέρω και για την οποία κάνω κατά καιρούς θεραπείες, που απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τις οποίες υπαγορεύει γιατρός. Το μέλος σας, Θανάσης Λεκάτης, μιλώντας εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ μού είπε επί λέξη: «Τί να την κάνω εγώ τη Μαρία άμα δεν έχει χέρια.»

4)     την αδιαλλαξία σας για τον προσωπικό χρόνο, που χρειάζομαι για άλλες ανάγκες, όπως μόρφωση, ή άλλες προσωπικές μου ανάγκες για τις οποίες είχα ενημερώσει έγκαιρα το Γραφείο αλλά και επισήμανα τη σημασία τους στο Θανάση Λεκάτη

5)    την απόλυτα λανθασμένη εκτίμησή σας οτι στρέφομαι ενάντια στη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και την προσβλητική προειδοποίησή σας οτι στο εξής θα με παρακολουθείτε για επιβεβαίωση ή όχι της εκτίμησης αυτής.  

 

Μετά, λοιπόν, από το παραπάνω περιεχόμενο των λόγων σας έστειλα στο μέλος σας, Θανάση Λεκάτη, ένα φαξ προς όλους εσάς. Εγώ αρχικά το είχα στείλει μόνο σε εκείνον, αλλά ο Θ. Λεκάτης, μού ζήτησε να το στείλω προς όλους εσάς. Εκεί ζητούσα προσλήψεις, ως απαραίτητους όρους για τη βελτίωση της λειτουργίας του Γραφείου της Βόρειας Ελλάδας για τη δημοσιογραφική κάλυψη σε Μακεδονία και Θράκη, δεδομένης της γεωγραφικής έκτασης και των πολυάριθμων Κομματικών Οργανώσεων. Επίσης, ζητούσα κάποιες ώρες για προσωπικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχουν βάρδιες, ωράρια κλπ, ώστε να προγραμματίσω τη ζωή μου. Δεν έλαβα καμία απάντηση. Εισέπραξα απόλυτη αδιαφορία.

 

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και την αγανάκτησή μου για την κόπωση τη δική μου και των συντρόφων μου στο Γραφείο, την οποία προκαλεί η ανοργανωσιά σας και η καταστροφική συμπεριφορά του μέλους και προϊσταμένου του γραφείου Βόρειας Ελλάδας, Θανάση Λεκάτη, θα απέχω από την εργασία μου. Η αποχή θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και τις 9/11/09, ημέρα των γεννεθλίων μου, με αίτημα, πρώτον, να γίνει σε αυτό το διάστημα τουλάχιστον μία πρόσληψη για το Ανταποκριτικό Γραφείο Βορείου Ελλάδας, αν θέλετε να επιστρέψω και να συνεχίσω να προσφέρω, και, δεύτερον, να μου ζητήσετε συγγνώμη για την προσβολή που αφορά τη στάση μου απέναντι στη γενική γραμματέα του Κόμματος, τη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, και, τρίτον, να πάρετε πίσω όσα μού είπατε για την επαγγελματική ασθένεια από την οποία υποφέρω εξαιτίας της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.  

 

Περιμένω με αισιοδοξία τις προσπάθειές σας, Μαρία Περγαντή.»

 

Τελικά η Μαρία Περγαντή απολύθηκε, μετά από περίπου δέκα χρόνια εργασίας στο Γραφείο Θεσσαλονίκης του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Η απόλυσή της ήταν άλλος ένας, μετά τον Γ. Κωστάκη αποφασισμένος …«μονόδρομος». Η υπόδειξη από τα μέλη της ΣΕ στους συντάκτες να διαβάσουν την επιστολή της Μαρίας Περγαντή, σε συνδυασμό με την άμεση σχεδόν απόλυσή της, σχετίζεται με το κλίμα τρομοκρατίας που θέλει να συντηρεί η ΣΕ στους συντάκτες του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ».

 

Η περίπτωση της Μαρίας Περγαντή, αν και έχει σημαντικές διαφορές από την περίπτωση του Γ. Κωστάκη, έχει και ομοιότητες.

 

Και οι δύο απολύθηκαν μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην εφημερίδα.

Και οι δύο ήταν «πολιτικά ύποπτοι».

Και οι δύο είχαν προβλήματα υγείας.

 

Μία σημαντική διαφορά της περίπτωσης της Μαρίας Περγαντή, από αυτή του Γ. Κωστάκη είναι πως το μέλος της ΣΕ Θανάσης Λεκάτης της είπε την ωμή αλήθεια, ενώ στη περίπτωση του Γ. Κωστάκη κάτι τέτοιο δεν έγινε.

 

Το θέμα πάντως είναι πως όπως αποδεικνύεται από τις περιπτώσεις του Γ. Κωστάκη και της Μαρίας Περγαντή στην εφημερίδα του ΚΚΕ αν υπάρχει έστω και υποψία πως ένας συντάκτης στρέφεται εναντίον της Αλέκας Παπαρήγα, απολύεται, ακόμα και αν δεν έχει δώσει καμία άλλη αφορμή, ακόμα κι αν είναι άψογος στη δουλειά του, ακόμα έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

από Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ 24/06/2010 3:48 μμ.


 

 

Επειδή κάποιες κοπέλες αναφέρθηκαν σε μένα, χωρίς βέβαια να πουν, προφανώς λόγω σεμνότητας, το όνομά τους, επιτρέψτε μου να πω κι εγώ δύο λόγια. Το τι έγινε και τι ειπώθηκε ακριβώς στη συνεδρίαση της ΚΟΒ του «Ρ» δεν ξέρω. Το πνεύμα όμως της όλης συζήτησης και της απόφασης έχει δοθεί σωστά. Το λέω τούτο όχι επειδή έχω τα πρακτικά που ούτως ή άλλως δεν κρατιούνται,  (υπάρχει μόνο μία μαγνητοφώνηση της κουβέντας που γίνεται την οποία κρατά η καθοδήγηση), αλλά επειδή από παλιά υπήρχε η άποψη πως κακώς οι δημοσιογράφοι του «Ρ» δεν πληρώνονται όπως και τα άλλα επαγγελματικά στελέχη του Κόμματος.

 

Αυτή την αντίληψη  της διαφορετικότητας των δημοσιογράφων του «Ρ» από τους άλλους δημοσιογράφους την εξέφρασε ο Παναγιώτης Ράμμος (από τους πλέον έμπιστους της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ) στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όταν συζητήθηκε η προσφυγή μου στο συνδικαλιστικό όργανο του επαγγελματικού μου κλάδου, μετά την για πολιτικούς λόγους απόλυσή μου από την εφημερίδα (ήμουν από τους διαφωνούντες με την ηγεσία), μετά το στήσιμο που έκαναν σε βάρος μου οι Κώστας Πασακυριάκος, Περικλής Κουρμούλης και Παύλος Αλέπης, μέλη της συντακτικής επιτροπής του «Ρ». Οι ίδιοι ήρθαν και μάρτυρες της εργοδοσίας στο δικαστήριο που είχα προσφύγει. Τα της απόλυσής μου όμως είναι και γνωστά και λίγο ενδιαφέρουν. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η απόφαση του ΚΚΕ να κάνει περικοπές στους μισθούς των συντακτών του «Ρ»

 

Είχε πει τότε ο Ράμμος (Πρακτικά ΔΣ ΕΣΗΕΑ 14/10/2008) προκειμένου να δικαιολογήσει την απόλυσή μου:

 

 «Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δεν είναι επιχείρηση, δεν κυνηγάει μέσω της κυκλοφορίας και της διαφήμισης να κερδίσει, είναι όλα της κεντρικής Επιτροπής ενός συγκεκριμένου κόμματος, με εργαζόμενους που δουλεύουν, επειδή ξέρουν πολύ καλά που δουλεύουν και τον έχουν τιμήσει και τον τιμάνε, είναι εφημερίδα που δεν έχει εργαζόμενους με την κλασική έννοια του όρου. Στο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ο Διευθυντής παίρνει λιγότερα χρήματα, μισθό από τον συντάκτη».

 

Προφανώς λοιπόν η ηγεσία του ΚΚΕ έκρινε πως ήρθε η ώρα να εξισώσει τους μισθούς στον «Ρ» και ο συντάκτης να παίρνει όσα και ο διευθυντής του, αφού οι εργαζόμενοι στον «Ρ» δεν είναι εργαζόμενοι με την κλασική έννοια του όρου. Το αν θα το καταφέρει θα το δούμε στην πράξη.

 

Εξάλλου την ίδια μέθοδο εφάρμοσαν κι όταν παράνομα επέβαλαν πρόστιμο στερήσεις τριών μισθών  σε εργαζόμενους στο «Ρ». Τους έβαλαν να υπογράψουν πως πήραν τον μισθό τους  και μετά σε ένα άλλο χαρτί δήλωναν ότι τον προσφέρουν στο Κόμμα.

 

Και κάτι άλλο. Και στη ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ αποφασίστηκε κάτι ανάλογο. Επειδή η επιχείρηση δεν έχει κέρδη πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις. Αποφασίστηκε λοιπόν όσοι επιλεγούν να απολυθούν να τους ζητηθεί να υποβάλουν παραίτηση ώστε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ να μην υποχρεωθεί να τους αποζημιώσει. Εύκολο βέβαια είναι να αποφασίζεις. Τα δύσκολα έρχονται την ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων.

 

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ

6977227294

 

Υγ. Φυσικά και δεν θα σχολιάσω ανώνυμα σε βάρος μου λιβελογραφήματα, ούτε θα ζητήσω από την ΣΟ να τα σβήνει. Οι λίβελοι αυτοί εκφράζουν τους συντάκτες τους. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος κανενός είδους λογοκρισίας. Ας αφήσουμε όλα τα φυτά να ανθίσουν. Και τα τριαντάφυλλα και τις τσουκνίδες. Όλα έχουν τη χρησιμότητά τους.

από να σας διαβαζω και 24/06/2010 4:34 μμ.


να ακουω μια ζωη τα ψεματα σας. απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ψεμματα και λασπη. το ωραιο ειναι οτι κατηγορουν το κκε για πραγματα που εχουν κανει αλλοι! οσο για τον αρχικο ποστερ. ή σου τα ειπανε λαθος ή τα καταλαβες λαθος ή απλα προσπαθεις να σηκωσεις ''κλιμα''. οπως και να εχει εισαι απλα ελεεινος! οσο για τον απολυμενο δημοσιογραφο, τελικα η στην εσυεα τι αποφαση πηραν; εκτος απο αποσπασματα θα παραθεσει κανεις και ολη την θεση του "Ρ";
αν συνεχισεις φιλε μου ετσι βλεπω τις πορτες ανοιχτες στον σκαι, στο μεγκα ή οπου αλλου θες!

Ισχύει. Η αρχική δημοσίευση είναι αληθινή και ουχί παραπλανητική.

Είναι απλά τα πράγματα. Τα υπόλοιπα είναι βερμπαλισμοί και φύκια για μεταξωτές κορδέλες αν όχι αποπροσανατολισμοί.

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 24/06/2010 6:57 μμ.


O κωστάκης ομολόγησε. Απολύθηκε απο το ''Ρ'' όπως απολύθηκαν και οι οπορτουνιστές το 1991. Μήπως θα έπρεπε να κρατήσουμε  τον Τσίμα, την τρέμη , τον βαρεμένο κλπ στην εφημερίδα,? Ομόλογησε επίσης οτι ο Διευθυντής παίρνει λιγότερα απο το συντάκη. Σε όλες τις αστικές φυλλάδες αυτό γίνεται?Κύριε Κωστάκη ο Βιδάλης ζούσε με ελάχιστα και έδωσε το αίμα του για το ΄΄Ρ΄΄.Επίσης οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι χτες καλύπταν την μάχη στο λιμάνι και έδιναν τη μάχη να μην περάσει η αστική προπαγάνδα χωρίς να νοιάζονται αν ο Λυριτζής , οικονόμου και άλλοι δημοσιογραφίσκοι παίρνουν πολλά περισσότερα απο τα αστικά συγκροτήματα για να επιτίθενται στο ΚΚΕ . Δεν συναγελάζονταν επίσης με τους εργατοπατέρες της Αδεδυ. Έτσι συμπεριφέρονται οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι απέναντι στην εφημερίδα τους. Το οτι υπάρχουν απολύσεις στην τυποεκδοτική είναι ψέμα. Επίσης η τυποεκδοτική απάντησε σε όλα τα παπαγαλάκια οτι εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση των λιθογράφων και όχι της ΓΣΕΕ  Απο την στιγμή που μπήκες στη συζήτηση άκου ποια είναι τα μέτρα

1) αύξηση της τιμής του ''Ρ'' σε 1,50ευρώ μετά απο οχτώ χρόνια σταθερής τιμής στο 1ευρώ

2) πάγωμα των μισθών και των αποζημιώσεων των επαγγελματικών στελεχών και των βουλευτών - ευρωβουλευτών

3) αναστολή της οικοδομήσης του νεου κτιρίου του ιστορικού αρχείου

4) πάγωμα των προγραμματισμένων επενδύσεων σε μηχανήματα για την μετατροπή του 902 σε ψηφιακό κανάλι

5) μη έκδοση άλλου κομματικού υλικού (προκυρήξεις , φυλλάδια) μέχρι τις επικείμενες εκλογές.

εξετάζονται και άλλα μέτρα όπως συγωνεύσεις γραφείων κλπ.

Αυτά είναι αποτέλεσμα της μείωσης των βουλευτικών μισθών απο το κράτος καθώς και της μείωσης της κρατικής επιδότησης που εξανάγκασαν σε αλλαγή του προυπολογισμού της ΚΕ που είχε αποφασιστεί τον Γενάρη και προέβλεπε αυξήσεις 3% στα επαγγελματικά στελέχη  και τους βουλευτές. Να σου θυμίσω ακόμα οτι αμέσως μετά την διάσπαση και για 4-5 χρόνια που το κόμμα βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση τα επαγγελματικά στελέχη πληρώνονταν στη χάση και τη φέξη. Δεν γκρίνιαξαν ποτέ . Μπήκαν στην πρώτη γραμμή για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Έτσι κάνουν οι κομμουνιστές .Άντε λοιπόν πάλι στο καβούκι σου

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 24/06/2010 7:42 μμ.


Eπίσης κάποια λίγα πράγματα ακομα. Ο Κωστάκης γνωρίζει καλά οτι ο ''Ρ'' μπαίνει μέσα και επιδοτείτε συνεχώς απο την Κ.Ε . Επίσης ως κομμουνιστης θα έπρεπε να γνωρίζει οτι το αν ζητήσει το ΚΚΕ να δώσουμε έκτακτη εισφορά για επιλύσει ζητήματα το κάνουμε χωρίς γκρίνιες. Επίσης για το θέμα των αστικών δικαστηρίων δεν ευθύνομαστε εμείς. Απο την στιγμή που ο Κωστακης πέρασε σε ανοιχτή πολεμική με το ΚΚΕ και προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια καλά κάναμε και εμείς. Το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης διοτι ο καπιταλιστής ένα τμήμα της υπεραξίας που αποσπά το χρησιμοποιεί για ατομικό πλουτισμό και για νέες επενδύσεις που θα του επιφέρουν νέα αύηξηση του πλουτου του. Το ΚΚΕ τα όποια κέρδη έχουν οι επιχείρησεις τα χρησιμοποιεί για να λύσει τις ολόενα και διευρυνόμενες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν απο την πορεία της ταξικής πάλης . Να  θυμίσω επίσης στον Κωστάκη οτι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έδωσαν όλοι τους την περιουσία στο Κόμμα και δεν άφησαν τίποτα στα παιδιά τους γιατι γι' αυτούς πάνω απ' όλα ήταν τα ιδανικά και οι σκοποί του λαού και του κόμματος. Να θυμίσω επίσης οτι η Παπαρήγα είχε δηλώσει οτι αν μου πει το κόμμα να γίνω καθαρίστρία θα το κάνω .Έτσι είμαστε στο ΚΚΕ. Ξέρω οτι οι διάφοροι μικροαστοί που κυκλοφορούν εδώ μέσα δεν μπορούν να κατάλαβουν γιατί μετράνε την προσφορά στο λαικό κίνημα με μισθούς και όχι με θυσίες. Δεν θα ασχοληθώ άλλο . Τα λέμε στις απεργιακές φρουρές στις 29 Μαη αν και δεν σας βλέπω

aa

από AAA 24/06/2010 7:44 μμ.


αν σε μια αναρχικη εφημεριδα βγει καποιος και γραψει ενα ρατσιστικο αρθρο υπαρχει περιπτωση να ξαναγραψει;;;
αν καποιος γραψει ενα αρθρο στηριξης του κκε θα ξαναγραψει;;;
ο ριζοσπαστης δεν ειναι αστικη φυλαδα και δεν εχει σκοπο το κερδος ειναι ιδεολογικο οργανο δεν γινεται καποιος που διαφωνει με τον φορεα του να εργαζεται και να διαμορφωνει το περιεχομενο του
οι καιροι ειναι δυσκολοι μεγαλα πραγματα ερχονται και αστοι το περιμενουν και το φοβουνται και προσπαθουν με καθε τροπο να χτυπησουν τις αγωνιστες διαθεσεις που δημιουργουνται λογω των μετρων(απεργια 5/5 μαρφιν,η προβοκατσια με τους χρυσαυγητες και παραλληλα τεραστια τρομοκρατια στους χωρους δουλειας)
οι αστοι προσπαθουν να χτυπήσουν το κκε στα οικονομικα του μειωση χρηματοδοτησης συζητησεις γυρω απο τα οικονομικα του κ.α
ειναι περιεργη τοσο η μερα που βγηκε το θεμα και το γεγονος οτι ειναι ανυπογραφο οσο και ο τροπος που προσεγγιζεται(καμια αναφορα στο ιδεολογικο κομματι)
χωρις να θελω να προσβαλω καποιον αν κανενας απ'αυτους αυριο δουλεψει για καμια καθημερινη ή κανενα βημα και γραφει αρθρα για την αναγκαιοτητα των μετρων και οτι η ασκουμενη πολιτικη ειναι σωστη τη θα λετε;;;

Αργήσατε αλλά το ομολογήσατε! Η είδηση είναι αληθής! Ο Ριζοσπάστης αποφάσισε να μειώσεις τους μισθούς των συνατκτών του! Βέβαια την απόφαση αυτή την πήρε η ΚΟΒΑ. Αντε τώρα να δούμε πως θα την εφαρμόσει ο διευθυντής της εφημερίδας του "Κ"ΚΕ Στέφανος Λουκάς.

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 24/06/2010 8:13 μμ.


Που την είδες την ομολογία!! τρελλός είσαι ή αγράμματος. Παγώνουν οι μισθοί των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ........................................... Γραψτε σοβαρά πράγματα γιατι δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο

από @@ 24/06/2010 8:14 μμ.


Μετά δύο χρόνια ομολογήσατε ότι η αιτία της απόλυσης του Κώστακη ήταν πολιτική. Βέβαια τα λέτε ανώνυμα, αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι τα λέτε.

από α 24/06/2010 8:15 μμ.


με αφορμή το σχόλιο του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ για ... "Να θυμίσω επίσης οτι η Παπαρήγα είχε δηλώσει οτι αν μου πει το κόμμα να γίνω καθαρίστρία θα το κάνω .Έτσι είμαστε στο ΚΚΕ" θα μου επιτρέψει η παρέα να κάνω δύο επισημάνσεις

1. το ποιά είναι η σχέση του ΚΚΕ με το "ΚΚΕ της Αλέκας" είναι μια ιστορία, που μπροστά της ο Κωστάκης, οι οπορτουνιστές του 91, οι απολυμένοι και αυτοί που θα "απολυθούν" στο μέλλον απο το ΚΚΕ απλά ... ωχριά

2. Με την ευκαιρία εκείνης της ιστορικής δήλωσης της Αλέκας, θα υπενθυμίσω οτι υπάρχει άλλη μια ιστορική δήλωση της στην Πάτρα στον προσυνεδριακό...για το ποια είναι η σχέση του ΚΚΕ ( της ) με τον μαρξισμό - λενινισμό...Να την θυμίσω ? Στο συνέδριο ανάμεσα στα γράμματα του προσυνεδριακού που ΔΕΝ δημοσιεύτηκαν, υπηρχε και άρθρο ( που βεβαιώς τέθηκε υποψιν των συνέδρων ) ακριβώς για αυτό το ζήτημα.

3. Πάντως είναι καλή ευκαιρία αυτή για την Αλέκα, να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της...Να την δώ να σκουπίζει σκάλες και τι στόν κόσμο...

υγ ( 1 )

πάντως φαίνεται οτι το indymedia το παρακολουθούν αρκετά στελέχη...γιατί μόνο ένα στέλεχος και μάλιστα της ΚΕ θα ήξερε ότι το πρόγραμμα του κόμματος για το κτίριο του ιστορικού αρχείου έχει παγώσει

υγ ( 2 )

τα λευκά στην συνελευση της ΚΟΒ ήταν 2 - οι άλλοι ψήφισαν υπέρ. Πόσοι δέν πήγαν στην συνέλευση ?

από σε παρακαλώ 24/06/2010 8:23 μμ.


συγγνώμη, αλλά θα τρελλαθώ...

Ό Λεκάτης και η Περγαντή δέν ήταν ζευγάρι ? Απολύθηκε η Περγαντή και έβαλαν τον Θανάση να της το ανακοινώσει ?

Πολυ φθηνό ρε σύντροφοι...πολύ φθηνό γμτ

 

από τον δηθεν "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ" 24/06/2010 8:34 μμ.


Για ποια ταξική πάλη μιλαει ο "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ"  ? γιαυτην μήπως που εάν συμμετέχει κάποιος  που δεν βαραει κάθε πρωί ενέσεις σταλινινης είναι προβοκάτορας και χαφιές?
    Θυμηθείτε το Δεκέμβρη του 2008 , που η Αλέκα δήλωνε κάθε μέρα οπουδήποτε και οποτεδήποτε ,υποταγή στην αστική νομιμότητα λέγοντας πως σε "πραγματική λαϊκή εξέγερση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" . Σαν να λέει πως οι εξεγερμένοι εργάτες του Σικάγο το 1886 που έσπαγαν και έκαιγαν τις μηχανές των εργοστασίων και έστηναν οδοφράγματα ήταν "μικροαστοί τυχοδιώκτες .  Και όλοι ήταν ευχαριστημένοι μαζί του, οι νοικοκυραίοι , οι φασίστες του ΛΑΟΣ, οι μπάτσοι , η ΝΔ
    Το ψευτο "Κ"ΚΕ σήμερα απλώς έχει μια σχέση αγάπης με το κράτος. Το κράτος λέει στο "Κ"ΚΕ με απλά λόγια :  "κρατά σε καταστολή την οργή του κόσμου και από μας θα έχεις τα πάντα "
       Μου έχει μείνει από τα χρόνια που ήμουν στη ΚΝΕ,επι εποχής φοιτητικών κινητοποιήσεων, ένα εσωοργανωτικο τους κείμενο , το οποίο δίνει γραμμή στα μέλη τους για το πως θα απαντανε σε απορίες και κριτικές του κόσμου μέσα στις σχολές σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, ακριβώς σαν F.A.Q  ( Frequently asked questions)
       Και όποιος πραγματικά το διαβάσει θα καταλάβει πως αυτό το κώμα δεν έχει καμία σχέση με ταξική πάλη και αγώνες.  Το μόνο που θα καταλάβει κάνεις διαβαζοντας το ειναι πως το "Κ"ΚΕ το μονο που το ενδιαφερει ειναι τα ψηφαλακια και τα κουκια που θα μετρησει το βραδυ μετα απο καθε "εκλογικη μαχη".
      Το ΚΚΕ  σημερα ειναι ενα μεγαλο αφεντικο οσο και εαν οι στελεχαρες του προσπαθουν να μας πεισουν πως μπορουν να γινουν και καθαριστριες εαν τους το πει ο ιδιος τους ο εαυτος !!!!!!!!!
     Το ΚΚΕ θεωρεί ταξική πάλη σήμερα να "χαρτογραφεί" τις επιρροές του,δηλαδη οποιονδήποτε έχει τη παραμικρή σχέση με ένα μέλος η στέλεχος του ΚΚΕ ,ουσιαστικά ρουφιανευοντας τον και να πουλαει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και ριζοσπάστη


ο Κωστακής δεν κρύβεται... και μπράβο του για την γενναιότητα που έχει να απαντά επώνυμα...
Μην πιάνεις στο στόμα σου τον Βιδάλη... Αυτός ήταν ένας δημοσιογράφος αγωνιστής του ΚΚΕ και όχι ένα γραφειοκρατικό φερέφωνο ανθρωπάκι... Δεν χάριζε αγαλματάκια στον Γκορμπατσώφ... Ξέρεις εσύ...
Αν δεν έχεις σχολάσει από τον Περισσό, μην μπεις στο κόπο να απαντήσεις...Μην συνεχίσεις να αυτοξευτιλίζεσαι...

από καλοοο 24/06/2010 8:52 μμ.


ωραιο αστειο ! ο ριζοσπαστης δεν ειναι αστικη φυλλαδα και δεν εχει σκοπο το κερδος. και οι διαφημισεις πανω στο ριζοσπαστη τι ειναι ???
  Η πιο τραγικη ειρωνεια ειναι οταν βγαινει το ΚΚΕ και λεει "οι εργαζομενοι στον ριζοσπαστη απεργουν" !  ομως οι εργαζομενοι στη τυποεκδοτικη τι κανουν ? δουλευουν σα σκλαβοι  ημερα απεργιας για να τυπωσουν τις υπολοιπες αστικες φυλλαδες . Ολα για τα φραγκα παιδια του ΚΚΕ . 

από που γίνονται στα λιμάνια 24/06/2010 9:12 μμ.


Ο χρόνος δημοσίευσης του Thread δεν είναι άσχετος. H όλη επίθεση γίνεται για τις επιτυχημένες απεργίες των ναυτεργατών στα λιμάνια. Οι εφοπλιστές χάνουν εκατομμύρια για κάθε μέρα απεργίας και με ναυαρχίδα το SKAI πετάνε λάσπη εναντιών των ναυτεργατών. Και φυσικά εναντίων των συνδικάτων και του κόμματος που μπορεί και στηρίζει τις πετυχημένες απεργίες.

Να δείτε που σε λίγο θα βγει ο Πάγκαλος για να πει τα γνωστά για Τυποεκδοτική και Γερμανό. Απορώ που δεν μιλά ακόμα ο MR Megalos Tragoudistis  της kyrias Katexaki(το ψευδώνυμο του αντι-προέδρου  επί εποχής Οτσαλάν)

Όσοι λοιπόν είναι συνειδητοποιημένοι εργάτες, δηλαδή πιστεύουν ότι ανήκουν στην εργατική τάξη τάσσονται με το πλευρό των ναυτεργατών. Και αυτό ασχέτως κομματικών πεποιηθήσεων.

 

από ενας 24/06/2010 9:41 μμ.


της απεργιας των ναυτεργατων αλλα δεν εχει δρακο. την σκυταλη απο τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ εσυ την πηρες; εσυ θα μας διασκεδαζεις τωρα; ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ που πηγε;

από @@@ 24/06/2010 10:16 μμ.


Είναι βέβαιο ότι:

1. αποφασίστηκαν περικοπές μισθών στους συντάκτες του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

2. αποφασίστηκαν απολύσεις στη ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Δεν ξέρουμε αν αυτό αφορά μόνο τα κομματικά μέλη, ή όλους τους εργαζόμενους στις δύο κομματικές επιχειρήσεις.

Προσωπικά, επειδή γνωρίζω τις ικανότητες του Στέφαλου Λουκά, μέλους του ΠΓ του "Κ"ΚΕ που θα αναλάβει να κάνει πράξη τις αποφάσεις, πολύ αμφιβάλω ότι θα τα καταφέρει. Μακάρι να έχω δίκιο.

 

από Β. 24/06/2010 11:39 μμ.


Να τι φοβούνται οι Πορτοσάλτε και οι Αλαφούζοι:
Απο καθημερινή 24-6-2010:
" Διότι, στην επικρατούσα ιδεολογία του «προοδευτικού χώρου», που διέπει σε μεγάλο βαθμό και την Κεντροδεξιά, το ΚΚΕ, το κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη για τον Εμφύλιο, το κόμμα που έκανε προσφάτως ολόκληρο συνέδριο για να δικαιώσει τον Στάλιν, είναι ένα από τα ταμπού της δημοκρατίας μας. Το ανεχόμαστε, όπως ένα παιδάκι που φτύνει και δαγκώνει, επειδή -το καημένο- έχει νοητική υστέρηση και δεν έχει νόημα να του κάνεις παρατήρηση...
Το μόνο παρήγορο στην κατάσταση αυτή είναι ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχουν αρκετούς φανατικούς, αλλά ευτυχώς δεν έχουν αρκετούς ψηφοφόρους. Διότι αν είχαν σημαντική εκλογική δύναμη, με την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντί τους, θα μπορούσαν, για την πλάκα τους, να καταλάβουν την εξουσία, αποφασίζοντας απλώς ένα πρωί να βαδίσουν μέσα στο Μαξίμου..."

ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟ ΟΙ "ΑΛΑΦΟΥΖΟΙ - ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ"?

από ;;; 25/06/2010 1:11 πμ.


Επειδή ο Αλαφούζος τρέμει το "Κ"ΚΕ αποφασίσατε να μειώστε τους μισθούς των εργαζόμενων στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ;

από εγραψε κατι αλλα 25/06/2010 11:14 πμ.


θες να διαβαζεις αλλα! μιλησε για τα επαγγελματικα στελεχη, οι δημοσιογραφοι ΔΕΝ ειναι επαγγελματικα στελεχη, αρα δεν απευθυνεται γενικα αλλα ειδικα! επιπροσθετως λες και αλλα ψεματα τα οποια δεν μπορω ουτε και κανενας αλλος να τα σχολιασει εδω αλλα και οπουδηποτε αλλου εκτος κομματικων οργανων. ξερεις οτι δεν πρεπει να τα πουμε και ριχνεις αδεια για να πιασεις γεματα, αλλα οπως βλεπεις δεν σου περναει! μεχρι τωρα εχεις μαθει πραγματα που ετσι και αλλιως θα ανακοινωθουν επισημα και προφανως θα τα ακουσες σε καποια κουβεντα σε ερωτηση για το τι κανουμε στο κομμα!
δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις ουτε ποσοι ειναι στην συγκεκριμενη Κομ. οργ. που αναφερεις ουτε το ποσοι ηταν παρων ποσο μαλλον και την ψηφοφορια, αν εγινε ποτε εγινε και ποιοι ψηφισαν. εισαι πολυ μακρια νυχτωμενος.
οσο για τα πρακτικα, επισης ψευδονται οσοι εγραφαν αυτα που εγραφαν.
για να κλεινει το παραμυθι, στο ΚΚΕ σκουρια και λασπη δεν πιανει οτι και να πουν καποιοι οτι και να γραψουν. για αυτο και στο λιμανι προχθες και διπλασια να ηταν τα ΜΜΕ που εψελναν, οι συντριπτικη πλειοψειφια των επιβατων, ακομα και οι λιμενικοι που εχουν χασει σε τρεις μηνες 300ευρω απο τον μισθο τους, ξερουν οτι υπερασπιζομασταν το μερακαματο του εργατη και για αυτο δεν υπηρχαν αντιδρασεις.
αληθεια ποιοι ηταν αυτοι παρεα με την διοικηση του ΤΕΙ ανοιξαν την σχολη των Γραφικων Τεχνων; ετσι για να βλεπουμε ποιοι αγωνιζονται και ποιοι οχι. εμεις τουλαχιστον ακομα και σε συλλογους που δεν ''παιρνουμε'' αποφασεις δεν σαμποταρουμε κινητοποιησεις.
τα πρωτοβαθμεια σωματεια που ηταν στην απεργια;

από Τσυριζα 25/06/2010 11:50 πμ.


οτι ολα αυτα ειναι αποφάσεις της ΟΒ Ριζοσπαστη και αρα δεν μπορουν να αποδειχτουν...παραδεχεται οτι "λεμε οτι μας κατεβει να χουμε να λεμε". Εκτος αν αρχισετε να στελνετε δημοσιευσεις σε blogs και μας τα πουλησετε σαν "εγκυρα". Και τελικα απορώ πως μια συζητηση "καφενειου" γίνεται αυτοματα ειδηση? Έλεος σε λίγο θα γραφτουν και για τις μετοχες του ΚΚΕ στο Γερμανο με τα "υπαρκτα στοιχεια" του Κυρ Θοδωρου.

από @ 25/06/2010 12:23 μμ.


Καλως τον ΚΝίτη υπηρεσίας. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ που είναι; Εχει ρεπό σήμερα;

post image
ρε Ρεμπέτη, θα εκτεθείς πάλι... Η συμμορία του Περισσού αναμασά την ίδια καραμέλα περί Πάγκαλου και Καρατζαφύρερ για να καλύψει τις βρωμοδουλειές  της. Έχει παραγίνει με τον Γερμανό... Εσύ δεν ξέρεις δηλαδή ότι ο άνθρωπος ήταν στην ΚΟΒ Γκυζίου και είχε πάρει δάνειο από το κόμμα;
Από τον Περισσό με 1200 ευρώπουλα στην τσέπη και παιζοντάς το "αρχηγός" ο κάθενας αγωνίζεται ρεμπέτη μου....

Εικόνες:

από κοκκινος ρεπορτερ 25/06/2010 1:10 μμ.


 

 

Ακόμα κι αν είσαι κομματόσκυλο, ακόμα κι αν είσαι δημοσιογράφος του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, δεν είναι απλό πράγμα να έρθει κάποιος και να σου πει ότι θα μειωθεί ο μισθός σου. Πολύ περισσότερο όταν ξέρεις πως σαν επαγγελματίας δεν μετράς μία αφού το μόνο που ξέρεις είναι να γράφεις ότι σου λέει η καθοδήγηση, άρα δεν έχεις και καμία ελπίδα να βρεις αλλού δουλειά σαν δημοσιογράφος. Πολύ περισσότερο να προσληφθείς σαν προϊστάμενος κάποιου τμήματος εφημερίδας. Παρ’ όλα αυτά ακόμα κι αυτοί δεν παύουν να είναι άνθρωποι με ανάγκες που έχουν κάνει τα κουμάντα τους υπολογίζοντας σε αυτό το μισθό. Και δεν είναι όλοι σαν την Παπαρήγα που λέει αν μου πει το κόμμα να πλένω σκάλες φοράω το φακιόλι μου και τρέχω.

 

Αλήθεια φαντάζεστε τον Κώστα, τον Περικλή, τον Παύλο, τον Δημήτρη ή την Αναστασία με φακιόλι; Για τον Στέφανο δεν μπαίνει θέμα. Αυτός σαν ρεμπέτης θα πάρει το μπουζούκι του και μάλλον το γλιτώνει το φακιόλι, …εκτός κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. 

από Λυσιέν 25/06/2010 4:43 μμ.


για την οικονομική κρίση που άγγιξε και την Περισσός ΑΕ.
άνως είναι αυτό:

5) μη έκδοση άλλου κομματικού υλικού (προκυρήξεις , φυλλάδια) μέχρι τις επικείμενες εκλογές.
 

Δηλαδή τα μέλη του Περισσού δεν θα κάνουν ζύμωση με φυλλάδια και προκηρύξεις μέχρι τις εκλογές; Ή το κομματικό υλικό σας ταυτίζεται με τις εκλογές και μόνο;

Μην σας ξεφεύγουν έτσι αυτά ρε παιδιά
 

από Λυσιέν 25/06/2010 4:51 μμ.


<< Η «Τυποεκδοτική» απεργεί, οι κομμουνιστές εθελοντικά θα τυπώσουν και το «Ριζοσπάστη» και τις άλλες εφημερίδες και λογαριασμό δε δίνουν ούτε στους Λυριτζήδες ούτε σε κάθε Λυριτζήδες και ό,τι σάπιο αυτοί υπηρετούν.>>

κλαπ, κλαπ, κλαπ,.
ευχαριστούμε για την ξεκάθαρη ομολογία της απεργοσπασίας
ετσι παιδιά πρέπει να τυπώσετε και τον "Ριζοσπάστης" και τα άλλα αστικά έντυπα, και φυλλάδες και να μην κατεβείτε στην απεργία που εσείς σαν ΠΑΜΕ καλέσατε με τις ομοσπονδίες σφραγίδες!


http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5609228

... και η φτηνή δημοσιογραφία

Κι έτσι συνέχισαν να διατυπώνουν απορίες αλλά αυτή τη φορά χωρίς αντίλογο: «για να δούμε, η "Τυποεκδοτική" απεργεί, που πάνε και κλείνουν τα βαπόρια» ήταν μία απ' αυτές. Να του απαντήσουμε, λοιπόν: Η «Τυποεκδοτική» δεν είναι επιχείρηση καπιταλιστών αλλά του ΚΚΕ. Τα μέλη και του ΚΚΕ, κομμουνιστές στην «Τυποεκδοτική» εργάζονται για το ΚΚΕ και όχι για τους καπιταλιστές όπως οι Λυριτζήδες. Που καλά θα έκαναν να ασχοληθούν με τα πουλημένα σωματεία τους σαν την ΕΣΗΕΑ που πρότεινε στη διασωματειακή επιτροπή να κηρύξουν 24ωρη απεργία σήμερα 22 Απρίλη και στο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως δε συντρέχει λόγος για απεργία και αποφάσισαν όχι στην απεργία. Αλλά και οι Λυριτζήδες φαίνεται ότι ταυτίζονται με τα πουλημένα στους εργοδότες σωματεία, είναι με τ' αφεντικά τους, γι' αυτό και νόμισαν πως με παρόμοιες λαθροχειρίες θα φτιάξουν άλλοθι στο γιατί δεν απεργούν οι δημοσιογράφοι και τυπώνονται οι εφημερίδες και λειτουργούν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ετσι χαντακώνουν τους χιλιάδες δημοσιογράφους, οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων κάνουν τη δουλειά τους, οι Λυριτζήδες είναι μαζί τους, τους ενισχύουν, για άλλοθι προβοκάρουν. Η «Τυποεκδοτική» απεργεί, οι κομμουνιστές εθελοντικά θα τυπώσουν και το «Ριζοσπάστη» και τις άλλες εφημερίδες και λογαριασμό δε δίνουν ούτε στους Λυριτζήδες ούτε σε κάθε Λυριτζήδες και ό,τι σάπιο αυτοί υπηρετούν.

από απορων 25/06/2010 6:49 μμ.


Λέμε αν τελικά εφαρμοστεί η απόφαση μείωσης μισθών στους συντάκτες του "Ρ", ο Λεκάτης πως θα αποπληρώσει τα χρηματρικά δάνεια που έχει πάρει από το Κόμμα;

από !!! 25/06/2010 9:12 μμ.


Για να καταλαβω ο Λεκατης ειναι κομμουνιστης επειδη τον πληρωνει το κωμα?

από κομμουνιστης 26/06/2010 12:23 πμ.


Η απόφαση του Κόμματος να περικοπούν μισθοί απο τα κομματικά μέλη είναι στην σωστή κατεύθυνση. Τι απομένει ? Να υλοποιηθεί η απαίτηση ΟΛΩΝ των Κομμουνιστών, να μην αμοίβεται ΚΑΝΕΝΑ κομματικό  μέλος. Πολύ σωστά το ΚΚΕ αποφάσισε να περικόψει τους μισθούς των στελεχών του ξεκινώντας απο τα μέλη του ΠΓ και της ΚΕ. Και βεβαίως πολύ σωστά το Κόμμα αποφάσισε να μην περικόψει τον μισθό κανενός εργαζόμενου που δεν είναι κομματικό μέλος τόσο στον Ρ όσο και στην τυποεκδοτική...

υγ ( 1 )

σαν να λέμε τώρα οτι τα βράδια ο Στέφανος θα παίζει μπουζούκι σε κανα κουτούκι για να βγάζει τα πρός ζην και η Αλέκα θα παραδίδει ιδιαίτερα ...  

υγ ( 2 )

ρε παιδιά, ο Πλουμπίδης τι μισθό έπαιρνε ?

από ανυπαρκτος 27/06/2010 1:17 μμ.


η πληροφορία για την μείωση των μισθών των μελών της ΟΒ του Ριζοσπαστη αρχικά και των υπολοίπων στη συνέχεια, είναι σωστή και διασταυρωμένη. οσον αφορα αυτό τον γελοίο που λέει ότι είναι κομμουνιστής, γιατί πραγματικά δεν είναι και είναι και μέλος της ΚΟΒ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, θα του πω ότι στη γαλέρα αυτή, υπάρχουν εκτός από τα κομματικά μέλη και περίπου 20 άτομα που δεν είναι μέλη. μπορεί να τους έχουν υποβαθμίσει, μπορεί να τους έχουν του κλώτσου και του μπάτσου και να κάνουν όλα τα σκατά , ενώ τα αγαπημένα τους παιδάκια να κάθονται και να ξύνονται και να το παίζουν προϊστάμενοι, βλέπε: Αναστασία Μοσχόβου υπεύθυνη του εργατικού μόλις 4 χρονια δημοσιογράφος τσιράκι σκυλάκι των Λουκά - Λεκάτη, ωστόσο αυτοί οι 20 υπάρχουν και κάνουν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους. οπότε την είδηση μην την θάβεται  γιατί όχι μονο ειναι σωστή αλλά έχει και ψωμί

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 02/07/2010 10:24 πμ.


Η προσπάθεια των αστών να σπιλώσουν το ΚΚΕ θα τους γίνει μπούμερανγκ

Εδώ και μερικές μέρες, σε διάφορα site στο διαδίκτυο και σε έντυπα των αστών, διακινείται προβοκατόρικα η «πληροφορία» ότι στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» επίκεινται μειώσεις μισθών. Τα συγκοινωνούντα δοχεία της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, από τους αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», μέχρι τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια στα αστικά ΜΜΕ, δούλεψαν συγχρονισμένα, θαρρώντας πως χτύπησαν φλέβα χρυσού για να συκοφαντήσουν το Κόμμα, να σπείρουν αμφιβολίες και σύγχυση στους εργαζόμενους, σε οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ.

Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι οι πρωτομάστορες στην προπαγάνδα και την ιδεολογική τρομοκρατία υπέρ της βάρβαρης επίθεσης στο λαό ανακαλύπτουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις μόνο όταν πρόκειται να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Γιατί πάει πολύ εφημερίδες, όπως η «Καθημερινή» του εφοπλιστή Αλαφούζου, να βγαίνει ξαφνικά σαν ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όταν είναι εκείνη η αστική εφημερίδα που έχει διατάξει όλο το δυναμικό της στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των αστών υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα, που στόχο έχει ακριβώς να αντιπαλέψει την πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Το ΚΚΕ και τα κομματικά - δημοσιογραφικά του όργανα, ο «Ριζοσπάστης» και ο «902», λογοδοτούν στους εργαζόμενους και το λαό. Δεν πρόκειται να δώσουν λογαριασμό στην αστική τάξη και στις γραφίδες της για τους όρους με τους οποίους το Κόμμα διαμορφώνει τη σχέση του με τα μέλη του.

Τα κομματικά μέλη που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα που βρήκαν δουλειά στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ. Είναι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ. Εντάχθηκαν εθελοντικά στο Κόμμα, στην οργανωμένη πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η συμμετοχή τους στο ΚΚΕ είναι συνειδητή επιλογή ζωής. Αξίες τους είναι η ανιδιοτέλεια, η αυτοθυσία, η αδιαλλαξία στον ταξικό αντίπαλο, η κομμουνιστική ηθική. Αυτές οι αξίες καμιά σχέση δεν έχουν με υλικά κίνητρα για την προσφορά και δράση τους. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι, όπως και όλα τα μέλη του ΚΚΕ, βρίσκονται στην εφημερίδα - όργανο της ΚΕ, με καταμερισμό καθηκόντων.

Το Κόμμα τούς χρέωσε με το καθήκον να δουλεύουν στον «Ριζοσπάστη» και στον σταθμό. Εκεί απέκτησαν την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην εφημερίδα και στα ηλεκτρονικά Μέσα του Κόμματος - η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στην έκδοση του «Ριζοσπάστη» και στη λειτουργία του σταθμού - υπηρετούν μια δημοσιογραφία που τα παπαγαλάκια των αστών είναι αδιανόητο να αντιληφθούν.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να παλεύεις για την εργατική τάξη και να γράφεις το δίκιο της και άλλο πράγμα να συμμετέχεις στα επιτελεία εκείνων που σχεδιάζουν την αντιλαϊκή επίθεση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις καλοπληρωμένες πένες των αστών, που τώρα πρωτοστατούν στην αντιΚΚΕ επίθεση. Πολύ περισσότερο, η εφημερίδα του ΚΚΕ, το όργανο δηλαδή της Κεντρικής του Επιτροπής, και ο «902» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπως είναι τα άλλα ΜΜΕ, από τα οποία οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές εργοδότες φιλοδοξούν να αποκομίσουν κέρδος ή να υπηρετήσουν τα γενικότερα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

Για τα κομματικά μέλη που είναι χρεωμένα στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» κριτήριο της ένταξής τους στο ΚΚΕ δεν ήταν ο μισθός του δημοσιογράφου, ούτε κανένας άλλος μισθός. Αλλωστε, το ΚΚΕ, λόγω των αυξημένων καθηκόντων και του χρόνου που απαιτούν πολλές από τις κομματικές χρεώσεις, έχει επαγγελματοποιήσει στελέχη του, τα οποία, όσο βρίσκονταν στην παραγωγή, είχαν σε πολλές περιπτώσεις πολλαπλάσιες απολαβές από το μέσο μισθό ενός εργατοϋπαλλήλου, όσος είναι και ο μισθός του επαγγελματικού στελέχους του ΚΚΕ.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι ανακλητοί από το Κόμμα και αμείβονται με το μισθό του επαγγελματικού στελέχους, αφού το σύνολο των απολαβών και των συντάξεων που προβλέπει η θέση τους πηγαίνουν στο Κόμμα. Το Κόμμα γαλουχεί συνειδητούς επαναστάτες, στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης, που δεν ενεργούν με βάση το προσωπικό συμφέρον, δεν επιδιώκουν τον προσωπικό πλουτισμό. Αυτά είναι εκφυλιστικά φαινόμενα που ευδοκιμούν στις αυλές των αστικών κομμάτων. Τη δική τους σαπίλα προσπαθούν να προβάλουν στο ΚΚΕ, για να πείσουν το λαό ότι όλοι το ίδιο είναι, κανείς δεν είναι έξω από το βούρκο.

Στα 92 χρόνια της ιστορίας του Κόμματος, ο «Ριζοσπάστης» πέρασε από φωτιά και σίδερο. Τραμπουκισμοί, απαγορεύσεις, συκοφαντία, βασανισμοί και εκτελέσεις στελεχών του, είναι μερικά μόνο από εκείνα που συνδέουν την εργατική τάξη με την εφημερίδα και το Κόμμα που στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της. Η οικονομική αυτοτέλεια του Κόμματος είναι όρος αναγκαίος για την πολιτική του ύπαρξη και δράση. Ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που εντείνεται η συζήτηση για τη νομοθέτηση της αποκλειστικής χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος.

Στόχος της αστικής εξουσίας είναι να εμποδίσει με κάθε μέσο την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, που με όρους στρατηγικής αντιπαλεύει τον καπιταλισμό και το αστικό πολιτικό σύστημα. Οσοι ευελπιστούν ότι με τέτοια και άλλα τερτίπια θα καταφέρουν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Παλεύουμε για ΚΚΕ ισχυρό, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης, θωρακισμένο από παντού απέναντι στον αντίπαλο. Η αυταπάρνηση, η αυτοθυσία και η ανιδιοτελής προσφορά στην εργατική τάξη και στο Κόμμα της είναι τίτλος τιμής για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια, από όποιο πόστο και αν υπηρετεί το ΚΚΕ, την επαναστατική στρατηγική του. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη του ΚΚΕ που είναι χρεωμένα στον «Ριζοσπάστη» και στον «902».

Κανείς, όσο μελάνι κι αν χύσει, δε θα καταφέρει να μετατρέψει αυτό το μοναδικό όπλο του Κόμματος σε εφαλτήριο για τη συκοφάντησή του. Σάπιοι μέχρι το μεδούλι οι ίδιοι, θέλουν να ποτίσουν με τη σαπίλα τους τις λαϊκές συνειδήσεις, παρουσιάζοντας το ΚΚΕ σαν εργοδότη και το εκδοτικό του σαν επιχείρηση.

Η λάσπη τούς επιστρέφεται. Ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» δεν είναι επιχειρήσεις. Είναι εργαλεία του Κόμματος, στη συλλογική προπαγάνδα, διαφώτιση και οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού. Για την προβολή της στρατηγικής του ΚΚΕ και των αγώνων των εργαζομένων, που αποσιωπούνται, διαστρεβλώνονται ύπουλα, από το σύνολο των αστικών ΜΜΕ. Για τη συσπείρωση δυνάμεων, ικανών και αποφασισμένων να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, να κοινωνικοποιήσουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, να τις θέσουν κάτω από εργατικό, λαϊκό έλεγχο.

Η αναγνώριση της συμβολής του Κόμματος στις κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης, η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ που ξεπερνάει κατά πολύ την εκλογική του επιρροή και στοιχειώνει τον ύπνο των αστών, είναι η καλύτερη αναγνώριση της ατομικής και συλλογικής προσφοράς για τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος. Προχωράμε ατσαλωμένοι, σίγουροι ότι η εργατική τάξη είναι αυτή που τελικά θα καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Γι' αυτήν την προοπτική θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.


Του
Περικλή ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ

...σου απαντώ με μια επιστολή αναγνώστη στο σημερινό BLOG της Ανασύνταξης, σ΄εσένα που τολμάς να βρωμίζεις το όνομα και τις παραδόσεις του επαναστατικού ΚΚΕ.   

........''Ο Ριζοσπάστης και ο ραδιοφωνικός σταθμός ''902 αριστερά στα FM'' δεν είναι επιχειρήσεις, αλλά όργανα προπαγάνδας του κόμματος και οι εργαζόμενοι σ' αυτά, στελέχη που επιτελούν αυτό το έργο με επαγγελματική χροιά........... Οι αυξήσεις που δόθηκαν φέτος ήταν μηδενικές λόγω κρίσης που επηρεάζει τα έσοδα του κόμματος'' (η σημείωση δική μας). Ομιλία της Παπαρήγα στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη 1 Ιούλη 2010-από εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' 02/07/10.
Η αναίσχυντη Παπαρήγα αναγκάστηκε να πεί τα παραπάνω, στριμωγμένη από καταγγελίες για απολύσεις και παγώματα μισθών στις επιχειρήσεις του σοσιαλδημοκρατικού τους κόμματος, που όλο και πληθαίνουν. Δεν θα μείνουμε εδω στο θεωρητικό ζήτημα κατά πόσον παραμένει καπιταλιστική επιχείρηση μια κομματική επιχείρηση στον καπιταλισμό, ακόμη και αν πρόκειται για επιχείρηση επαναστατικού  κομμουνιστικού κόμματος και πως το κίνημα αντιμετώπισε το ζήτημα, με τη λειτουργία και τη διανομή της υπεραξίας που παράγεται, που δεν ήταν ασφαλώς με ιδεολογήματα περί ''νεκρών ζωνών'' στις παραγωγικές σχέσεις, η ''σοσιαλιτικές νησίδες''. Εδώ πρόκειται για καπιταλιστικές επιχειρήσεις καραμπινάτα αστικού κόμματος και θα μείνουμε σε δυο σημεία και μια απάτη.
α) η Παπαρήγα δικαιολογεί το ''πάγωμα των μισθών'', με την κρίση και τη μείωση των εσόδων: Κάθε μεμονωμένος καπιταλιστής η το κράτος της διχτατορίας της αστικής τάξης συλλογικά, χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς επιχείρημα, ξεχνώντας ν΄απαντήσουν αν πριν τη κρίση, μοιράζονταν τα υπερκέρδη με τους εργαζόμενους.
Ακόμη πιο αναίσχυντα η Παπαρήγα ξεχνά πως συχνά υστερικά επαναλαμβάνει πως το μόνο έσοδο του ''κόμματος'' είναι η ενίσχυση μελών και φίλων. Η κρίση είναι υπαρχτή, αλλά τα στοιχεία και της πρόσφατης οικονομικής εξόρμησης που δόθηκαν, έδειξαν και πάλι εντυπωσιακή άνοδο(!) Μόνη εξήγηση που μένει, είναι είτε πως τα μέλη συρρικνώνονται, η κατά το πρότυπο των  λοιπών  αστικών κομμάτων, δεν έχουν παρά τυπικές υποχρεώσεις ( ίσως ούτε καν συνδρομή)
β) η Παπαρήγα για πρώτη φορά όταν αυτό χτυπαέι το ''σεντούκι'' τους παραδέχεται έτσι απλά αυτό που πεισματικά αρνείται. Την ύπαρξη κρίσης, κι όχι μόνο αυτό αλλά το συνδέει με ΜΗΔΕΝΙΚΈΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ από τους ίδιους ,σαν εργοδότες.
Μια απλή ερώτηση:  με τι μούτρα θα καταγγείλει το ΠΑΜΕ τους λοιπούς εργατοπατέρες που συνδιαλέγονται για αυξήσεις αίσχους στις συλλογικές συμβάσεις, που πάντως δεν είναι μηδενικές? Και πάνω απ' όλα είναι ναι η όχι αυτή η ''επιχειρηματολογία'', βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να περάσει τα αντεργατικά της μέτρα που επιβάλει η τρόικα?
Και μια απάτη.....η μεγαλύτερη επιχείρηση των χρουστσοφικών απατεώνων η ''Τυποεκδοτική'' που τυπώνει όλες σχεδόν τις αντιδραστικές φυλλάδες ( πάντα χωρίς κέρδος!!!!), τις τυπώνει όπως μας λέει η Παπαρήγα, στα πλάισια της προπαγάνδας του κόμματος?
Η προδοσία αποκαλύπτεται μέρα-μέρα


από . 02/07/2010 1:06 μμ.


Ο Κουρμούλης λέει ακριβώς ότι έλεγε ο "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ" στις προηγούμενες ημέρες. Περικλή γιατί δε γράφεις με το όνομά σου όπως κάνει ο Κωστάκης που απολύσατε;

από η "δήθεν" απάντηση 02/07/2010 4:05 μμ.


του Ριζοσπάστη επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες για τις περικοπές μισθών στα μαγαζιά του ΚΚΕ...

από ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ 02/07/2010 5:02 μμ.


Απο και ως που το επιβαιώνει? μιλάει για προβακτορικη ένεργεια. Καταλαβαίνω σας είναι δύσκολο πως ένας άνθρωπος, ένα μέλος του ΚΚΕ εγκατέλειψε το επάγγελμα του για να γίνει επαγγελματικό στέλεχος με πολύ λιγότερα χρήματα. Καταλαβαίνω σας είναι δύσκολο να κατάλαβετε πως ο δημοσιογράφος του ''Ρ'' που εργάζεται 3 και 4 φορές περισσότερο απο την τρέμη τον χατζηνικολάου,τον μανδραβέλη και τους λοιπούς ακριβοπληρωμένους κυφήνες παίρνει πολύ λιγότερα. Δεν πειράζει καταλαβαίνει ο Λαος Πως γίνεται να έρχονται για δουλεία στο λιμάνι για να καλυφτεί η απεργία  Ακούστε ! Προσπαθήσατε με το Γερμανό και τη καταφέρατε σχεδόν τίποτα. Ούτε στοιχεία φέρατε ούτε τίποτε ουτε χτυπήσατε την επιρροή του ΚΚΕ. Σας λέμε οτι παγώνουν οι μισθοί των επαγγελαμτικών  στελεχών εσείς τίποτα! Σας λέμε οτι στην τυποεκδοτική εφαρμόζετε η συλλογική σύμβαση των λιθογράφων εσείς τίποτα. Αν έχετε το θάρρος οποιος απο εσας  λέει για περικοπή μισθού ας κάνει επίσημη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Ότι και κάνετε δεν θα τα καταφέρετε. Έχουμε περάσει ήδη στην αντεπίθεση.  Στην απεργία στις 8 Ιούλη θα πλημμυρίσει η ομόνοια  και στο λιμανι πάλι εμείς θα περιφρουρούμε  . Την τρίτη στην μεγάλη συνάυλία θα βουλιάξει το σύνταγμα. Αυτή που διέδωσαν την πληροφορία είχαν ένα συγκεκριμένο στόχο. Να αναπάραγουν μια ψεύτικη πληροφορία την στιγμή που κορυφωνόταν η σύγκρουση με τους εφοπλιστές στο λιμάνι για να την αρπάξουν τα ΜΜΕ  του Αλαφούζου και οι χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι τους, τα διάφορά blog της παραπληροφόρησης και το ΛΑΟΣ για να χτυπήθει το άμεσο πλέον ενδεχόμενο του πανεργατικού ξεσηκώμου κάτω απο το πλαίσιο στόχων πάλης του ΠΑΜΕ.

Μιας και τελείωσε το ένα thread και πήγατε στο άλλο ας κάνω λίγο κοπιάρισμα

Ο χρόνος της επίθεσης ενάντια στον Περισσό δεν είναι άσχετος με την πετυχημένη απεργία στο λιμάνι. Που -ας μην κρυβόμαστε- οφείλετε κατα κύριο λόγο  στην οργάνωση απλού κόσμου που κατα κύριο λόγο πρόσκεινται στο ΚΚ. Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Όσοι από εσάς λετε ότι είσαστε κατά της εκμετάλλευσης τι κάνετε(όχι προσωπικά - συλλογικά) για να σταματήσει η εκμετάλλευση; Παρεμβαίνετε στο σωματείο σας; Στο πλαίσιο ψηφίσματος;  Στις συλλογικότητες της γειτονιάς σας; Σε ποια τάξη θεωρείτε ότι ανήκετε; Για προτιμάτε τους ανέξοδους επαναστατικούς βερμπαλισμούς εκ του πληκτρολογίου;

Όμως ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και όχι λόγια. Τα είδη πρώτης διατροφής ακριβαίνουν μέρα με την μέρα. Σε λίγο καιρό θα ζήσουμε καταστάσεις σαν και αυτές που περιέγραφαν οι γιαγιάδες μας επί γερμανικής κατοχής. Ειδικά όταν από 1/1/2011 θα ξαναρχίσουν οι πληστηρειασμοί σπιτιών.  Ενώ αν περάσει το αντι-ασφαλιστικό, οι 45αρηδες και πάνω με οικογένειες - παιδιά θα απολύονται με αποζημειώσεις της πλάκας για να προσληφθούν 20άρηδες με 590€. Οικογένειες θα πετάγονται έξω στον δρόμο αφού δεν θα μπορούν να ξοφλήσουν τα δάνειά τους. Θα ζήσουμε εποχές συσσιτίων

Ειλικρινά   έχετε συνείδηση σε ποιες εποχές ζούμε; Και τι θα ζήσουμε αν δεν αλλάξουν τα πράγματα;

από Κνιτης 02/07/2010 8:21 μμ.


Την στιγμη λοιπον που τα συστημα αρχιζει και τα βρισκει σκουρα αφου η απεργια που μας περασε ανεδειξε σε μεγαλο βαθμο ποιος ειναι με τον λαο και ποιος με τους εφοπλιστες, αρχιζουν καποιοι την επιθεση στο ΚΚΕ αναμασωντας ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΑ με την "Καθημερινη", τα "Νεα" και αλλες αστικες φυλλαδες Τυχαιο? Οπως ακριβως κανετε τοσα χρονια με την Σοβιετικη Ενωση οπου ειτε διαβαζω αρθρογραφια του CNN, ειτε αποψεις ακροδεξιων, ειτε επιχειρηματολογια αναρχικων το ιδιο και το αυτο... Τυχαιο? Και κατι τελευταιο:Ολοι εσεις που κατηγορειτε το ΚΚΕ, στην απεργια που εισασταν?Στο λιμανι? Δεν νομιζω

από ΟΡΕΙΝΟΣ 02/07/2010 8:35 μμ.


Είσαι ένας δυστυχισμένος σοσιαλδημοκράτης που το μόνο σου επιχείρημα, είναι ''είμαστε πολλλοί'', ''θα πλημμυρίσουμε την αθήνα με συναυλίες'' ,την ώρα που επί χρόνια, είσαστε το δεκανίκι του συστήματος με ντε φάκτο απεργοσπαστικές κινήσεις, με ρατσιστικές-εθνικιστικές απόψεις, κόντρα στον επαναστατικο μαρξισμό. Ιδιαίτερα τώρα με την αισχρή πολιτική σας βοηθάτε στην αποκοίμιση του προλεταριάτου που το καλείται να περιμένει ''να πτωχεύσει η πλουτοκρατία!!!!!!........στον καπιταλισμό μαρξισταράδες της απάτης)
Δεν μου έκανε εντύπωση που δεν μου απάντησες ο ...Γόντικας δεν είναι έτοιμος ακόμη να απαντάει σε κομμουνιστές, από αυτούς όχι ''του πληκτρολόγιου'', αλλά των επαναστάσεων με το όπλο στο χέρι, σαν το Νίκο Ζαχαριάδη και όσους δεν τον πρόδωσαν, που δολοφόνησε η κλίκα σου,που καπηλεύεται το όνομα του κόμματος.
Και επειδή τελευταία το παίζετε πολύ επαναστάτες για τους ναυτεργάτες και την απεργία στον Πειραιά, απάντησε μου αφου πάρεις γραμμούλα, στα παρακάτω: ( σχετικά με τη γραμμή σας στο πρόσφατο συνέδριο της ντροπής και της αγραμματοσύνης όπου βλέπατε μικροιμπεριαλιστική-αναπτυγμένη Ελλάδα)
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Αναφορικά με τη ναυτιλία που οι ρεβιζιονιστές του ‘’Κ’’ΚΕ, δημιουργούν απατηλή εικόνα, ( κύριο άλλωστε επιχείρημάτους για ανάπτυξη του κρατικομονοπωλιακόυ καπιταλισμού στην Ελλάδα και τάχατες λόγος που καθιστά ‘’ξεπερασμένη’’ τη λενινιστική- σταλινική άποψη για εξαρτημένη Ελλάδα), τα γεγονότα τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ, η συμβολή του κλάδου των μεταφορών μέσω υδάτινων οδών στη συνολική Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) παραγωγής της χώρας ανήλθε στο 4,4% το 2008 από 2,0% το 2002. Στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ΑΠΑ του κλάδου της ελληνικής ακτοπλοΐας. Η συγκεκριμένη απότομη άνοδός της αποδίδεται στην εξής ρύθμιση του αίσχους της κυβέρνησης της μοναρχοφασιστικής ΝΔ:

Στη θεσμοθέτηση με το ν. 3091/2002 της απαλλαγής των ναυτιλιακών εταιρειών από τον ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας, με τον οποίο δόθηκε ένα επιπλέον κίνητρο να (μετ)εγκατασταθούν στην Ελλάδα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που έως πρόσφατα ήταν εγκατεστημένες στο Λονδίνο και σε άλλα ναυτιλιακά κέντρα.Η συμβολή της ναυτιλίας που σαν ποσοστό του ΑΕΠ έφτασε στο 7% περίπου το 2008, δεν στηρίζεται μόνον στη ληστεία εκ μέρους των εφοπλιστών με τις πολλαπλές απαλλαγές του εφοπλιστικού κεφάλαιου, αλλά και στην συνεχή συμβολή της στη διόγκωση της ανεργίας των ελλήνων ναυτεργατών.

Μεταξύ 1980 και 2000 η συνολική απασχόληση στην ελληνόκτητη

ποντοπόρο ναυτιλία μειώθηκε από 91.872 σε 24.853 άτομα, δηλ. κατά 73%32.

Η μείωση για τους έλληνες ναυτεργάτες ήταν 71% και για τους ξένους

76%. (έκθεσητουΟΟΣΑ, Maritime Transport 1995) . ΟΙ εφοπ-ΛΗΣΤΕΣ εκβιάζουν αλλάζοντας συνεχώς σηναίες ευκαιρίας ( πάντα για τη πατρίδα ! οι έλληνες εφοπλιστές είναι μακράν του δεύτερου πρώτοι, σε ύψωση σημαιών ευκαιρίας) και αυτό ενώ βρίσκονται σε φορολογικό παράδεισο, καταδικάζοντας τους ναυτεργάτεςσε απίστευτα επίπεδα ανεργίας.

Εσείς που συνολικά έχετε αποπροσανατολίσει ένα ολόκληρο κλάδο που είναι πνιγμένος στην ανεργία,  που στην ουσία προβάλλετε την ανύπαρχτη οικονομική συμβολή των ΕΦΟΠΛΗΣΤΩΝ, που δεν μπορείτε πια να μαζικοποιήσετε τα συνδικάτα σας και καλείτε για περιφρούρηση τη σπουδάζουσα(!), που έχετε διαγράψει δυο φορές όλους τους επαναστάτες ναυτεργάτες όταν αντέδρασαν με ταξική βία, ( θυμήσου το πτώμα του συντρόφου τους, που άφησαν στο γραφείο του Κατσιφάρα χρόνια πριν οι κομμουνιστές που σας ακολουθούσα,ν πριν διαγραφούν γι αυτό), δεν σας ξεπλένει γι αυτό μια μεμονωμένη μάχη για το καμποτάζ..................ντροπή ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣαπό ηξηκκ 03/07/2010 8:32 μμ.


ο "Ριζοσπάστης" κι ο 902 είναι κομματικά όργανα ή λειτουργούν στα πλαίσια του καπιταλισμού με κριτήρια ανταγωνισμού?Από τη μια ο Κουρμούλης λέει για κομματικά μέσα ,ενώ αν διαμαρτυρόταν κανείς στις κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ είχαν έτοιμη την απάντηση οτι "σύντροφε,δεν είμαστε νησίδα σοσιαλισμού" ...θυμάμαι οτι οταν είχε πρωτο-ανακοινωθεί η σκέψη για ανενεργό χρόνο εργασίας αν είχαμε καμιαν ανάπαυλα να πάρουμε ανάσα μας έλεγαν οτι βάσει αυτού δεν είμαστε αποδοτικοί κτλ. κτλ. Χειρότερα αφεντικά από αυτούς δεν υπάρχουν κι είναι ντροπή να το παίζουν υπερασπιστές των εργαζομένων όταν χρησιμοποιουν πρώτοι τα πιο αντιδραστικά μέτρα ,ξεπουλώντας παράλληλα τους αγώνες με πορείες-εκδρομές όπου δεν σπαει ούτε μια βιτρίνα κατηγορώντας παράλληλα άλλους ως "προβοκάτορες" ! Είναι είναι τα αφεντικά δεξιά κι αριστερά!!

από :) 03/07/2010 9:24 μμ.


Εδώ ο κόσμος χάνεται! Ο κόσμος καίγεται! Το μΠΑτΣΟΚ έχει σαρώσει τα πάντα απο δικαιώματα μέχρι σωματεία. Ο φασισμός με "ανθρώπινο πρόσωπο" σαρώνει αριστερούς αναρχικους μεταναστες εργατες...

Κι εσείς (κκεδες και άλλοι) έχετε καταφέρει κι έχετε κάνει 2 νήματα συζητήσεων κορυφαία μέσα στο athens.indymedia την στιγμή που θα έπρεπε να συζητάτε που συμφωνείτε και όχι που διαφωνείτε...

Δίκιο έχετε κάπου και οι μεν, κάπου και οι δε.

Και όποιος πει ότι η φαγωμάρα μέσα σε όσους αντιστέκονται είτε είναι κκεδες, είτε συριζαίοι, είτε εξωκοινβουλευτικοι, είτε αντιεξουσιαστές, είτε κάτι άλλο δεν βολεύει το σύστημα της εξουσίας, (του μΠΑτΣΟΚ σήμερα) τότε είναι ...ούφο!

Έτσι συνεχίστε να φαγώνεστε αντί να συζητάτε πως θα αντιπαυτεί η λαίλαπα, και στην τελική, να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε πάνω σε αυτή την βάση συζήτησης....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License