Λατινική Αμερική : Ο θάνατος του πρεζεμποράκου.

.....

"Αμείωτη συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της αριστερόστροφης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με την φιλοαμερικανική κυβέρνηση της Κολομβίας. Από την πλευρά της η Βενεζουέλα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Κολομβία Γκουστάβο Μάρκες, μετά τις κατηγορίες της τελευταίας, μετά από δηλώσεις του Κολομβιανού υπουργού Εξωτερικών Νίκολας Μαντούρο, για στήριξη των αριστερών Κολομβιανών ανταρτών του FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), από τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένης και της φιλοξενίας στο έδαφός της.Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο: 

«Ζητήσαμε από τον πρεσβευτή μας στην Μπογκοτά, Γκουστάβο Μάρκες, να έλθει στο Καράκας για διαβουλεύσεις. Ο στόχος είναι να συμμετάσχει στην αξιολόγηση μιας σειράς μέτρων που η κυβέρνηση θα λάβει τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για μέτρα πολιτικού χαρακτήρα. Του παραδώσαμε, όπως θα έπρεπε, μια νότα επίσημης διαμαρτυρίας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που απορρίπτει τα ψέματα της κυβέρνησης του προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε».


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται, καθώς η Βενεζουέλα τον Ιούλιο του 2009 τις διέκοψε, όταν η Κολομβία επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν επτά στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις στο έδαφός της. ".

http://news.ert.gr/el/kosmos/eidiseis/38560-benezouela-kolombia-neos-kyklos-politikis-antiparathesis

Colombian President Alvaro Uribe issued a statement listing their names.

Among them is one known only by the alias "Ivan Marquez;" other names include Rodrigo Granda, whose alias is "Ricardo;" Timoleon Jimenez, whose alias is "Timochenko;" German Briceno, whose alias is "Grannobles;" and Carlos Marin Guarin, whose alias is "Pablito." The president said there are other "integral members" of the group in Venezuela.

Security analysts have said FARC guerrillas operate mostly in Colombia but have carried out extortion, kidnappings and other activities in Venezuela, Panama and Ecuador.

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/07/15/colombia.venezuela.farc/index.html?iref=allsearch&fbid=Z9dmLKc71Pv

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License