post image

Ένα χρόνο τώρα γίνεται συζήτηση για το αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο, στη θέση "Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου”, το ονομαζόμενο ως και καταφύγιο "Χριστάκη".

Είναι πια χτισμένο δίπλα ακριβώς από την ομώνυμη καλύβα που εξυπηρετεί το σκοπό του καταφυγίου ανάγκης, σε μικρό χώρο με τα λιγοστά κρεβάτια της.

Το αυθαίρετο κτίσμα έγινε από τους ασυνειδήτους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να προβάλουν το οικολογικό - ορειβατικό τους ενδιαφέρον.

Δεν σκέφτηκε άραγε κανείς ότι το κάνουν μέσα στα όρια του Δρυμού του Ολύμπου μέσα στα οποίο απαγορεύεται το οτιδήποτε.

Η οικολογική καταστροφή ξεκινά από τη διάνοιξη του δρόμου που ξεκινά από τα χωριά χαμηλά και φτάνει μέχρι το υψόμετρο των 2450 μέτρων.

Πρωταρχική αιτία της διάνοιξης ήταν τα κτηνοτροφικά ενδιαφέρονται των κατοίκων και στη συνέχεια τα "φυσιολατρικά ενδιαφέροντα" της παρέας τους.

Το χτίσανε λοιπόν όμορφα με πέτρα στο εξωτερικό και τσιμεντότουβλα μέσα, μια ωραία ξύλινη σκεπή και τσιμεντένια επένδυση εσωτερικά και πέτρα εξωτερικά. Έχουν και τις θέσεις για φωτιά έξω στον προαύλιο χώρο. Μια χαρά τουριστικός προορισμός!

Καιρού επιτρέποντος ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα φιλόδοξοι εξερευνητές με τα άγρια θηρία τους – αμάξια για μια βόλτα στην άγρια φύση του βουνού. Ανεβαίνουν με τις μηχανές τους μέχρι εκεί και προσπαθούν να κατακτήσουν κάποια από τις γύρω κορυφές.

Μόνο που όλα τα παραπάνω είναι εντελώς παράνομα.

Αντίδραση υπήρξε και ευτυχώς δυναμική από τους ενδιαφερόμενους αλλά μόνο λεκτική και σε θεωρητικό επίπεδο.

Η υπόθεση έχει φτάσει στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στον έγγραφο τύπο αλλά το μόνο πού έχει καταφέρει ο κόσμος είναι να εκδοθεί μια απόφαση κατεδάφισης.

Αυτή η απόφαση μέχρι στιγμής δείχνει να έχει μπει βαθειά σε κάποιο από τα συρτάρια της παράλυτης εξουσίας.

Αν η απόφαση αφορούσε το σπίτι ενός απλού πολίτη αυτή θα είχε εκτελεστεί άμεσα και με τη συνοδεία των μπάτσων.

Όμως στην περίπτωση του αυθαίρετου έχουν ταϊστεί πολλά στόματα υπεύθυνων. Τόσο πολύ που έχουν πάθει αμνησία.

Κανείς από το κράτος δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της κατεδάφισης μιας και υπάρχουν εκλογικοί ψήφοι που στηρίζουν την εκάστοτε επιλογή του κάθε κρατικού λειτουργού.

Και μιας και δεν αναλαμβάνει το κράτος να δώσει λύση τότε το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει η άμεση δράση.

Όχι των μπάτσων αλλά αυτή του λοστού και του πριονιού!

Επίσκεψη λοιπόν στο κτίσμα. Πρόκληση ζημιάς στα υποστυλώματα της σκεπής εσωτερικά. Οριακά αν δεν επισκευαστεί θα την ρίξει το βάρος του χιονιού τον χειμώνα που έρχεται.

Φθορά στην όμορφή πόρτα – που διαθέτει κλειδαρία – τόσο καταφύγιο ανάγκης θα είναι που στην ανάγκη θα το βρίσκεις κλειδωμένο.

πόρτα και ένα ωραιότατο ενημερωτικό μήνυμα στον εξωτερικό πέτρινο τοίχο του.

Η επίσκεψη ήταν μοναχά η πρώτη φάση για να ξυπνήσει το κτήνος του σάπιου κρατικού μηχανισμού σας και να συρθεί μέχρι εκεί και να κάνει τη δουλειά του.

ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ.

Αν αυτό δεν γίνει σύντομα η επόμενη επίσκεψη θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο κτίσμα και θα το καταστήσει μια κατοικήσιμο και ασύμφορο στην επισκευή του.

Όσες φορές επισκευάζεται τόσες και θα χαλάει από εδώ και στο εξής.

Κλείνοντας, μην βιαστεί κανείς να πει για τη σωστή γραφή τον λέξεων του συνθήματος.

Είναι εκεί γραμμένες έτσι λάθος για να σας θυμίζουν ότι το πολιτικό σύστημα των 300 ηλιθίων είναι εξίσου λάθος.

Όπως θα κατεδαφιστεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αυτό το αυθαίρετο κτίσμα έτσι θα καταρρεύσει και το βρώμικο σύστημα μας με το οποίο παίζετε τις ζωές μας.


Η ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΩΡΑ

18/08/2010

Πυριφλεγέθων κωκυτώς

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License