Ο εκδοτικός οίκος Ελληνικά Γράμματα έκλεισε - 94 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ψυχάρη σε νέες περιπέτειες.

Ο πρώην Δ.Ο.Λ. / νυν Δ.Ο.Ψ. έκλεισε τον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα. 94 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά. Το ακούσατε από τα έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης; Όχι βέβαια! Μεταξύ μαφιόζων, ο νόμος της σιωπής.

Το επίσημο ιστορικό σημείωμα του εκδοτικού οίκου αναφέρει εκτός των άλλων τυπικών (η υπογράμμιση εκ των υστέρων):

"Μετά την ολοκλήρωση ενός ιστορικού κύκλου ζωής πενήντα ετών, τα Ελληνικά Γράμματα έκαναν μια νέα, δυναμική επανεκκίνηση, καθώς από τις 13 Μαρτίου 2007 εντάχθηκαν πλήρως στον όμιλο των εταιρειών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος καθίσταται πλέον μοναδικός μέτοχος της εταιρείας.  Η ενσωμάτωση των Ελληνικών Γραμμάτων στο μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο της Ελλάδας, παρέχει στη διοίκηση της εταιρείας αυξημένες δυνατότητες στη χάραξη και εφαρμογή ουσιαστικής στρατηγικής για την καλύτερη αξιοποίηση της θέσης μας στην αγορά του βιβλίου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Παράλληλα με την εκδοτική δραστηριότητα, στα Ελληνικά Γράμματα έχουμε αναπτύξει και άλλες σημαντικές δράσεις τόσο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών όσο και σε αυτόν της εμπορίας προϊόντων."

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να δουν όλοι με τα μάτια τους τι σήμαινε για τα στελέχη αυτά η χάραξη και η εφαρμογή ουσιαστικής στρατηγικής. Φυσικά, τα λαμόγια πίσω από αυτές τις κάλπικες εκφράσεις δεν πληρώνονταν με τους μισθούς ανασφάλειας που πληρώνονταν οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα. Για τα στελέχη, τους διαχειριστές, τους διευθυντές, τους επιβάτες δημοσιογραφικών σκαφών αναψυχής, το πρόβλημα είναι ο εργαζόμενος. Και τελικά, έλυσαν κατά τη γνώμη τους το πρόβλημα οριστικά. Τι να σου κάνουν οι περικοπές, οι επιλεκτικές απολύσεις, οι απειλές, οι εκβιασμοί. Όλοι στο δρόμο, από τη μια μέρα στην άλλη.

Τόσο πολύ βιάζονταν, ο Ψυχάρης και οι υπασπιστές, που η ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου είναι ακόμα σε λειτουργία, χωρίς καν να ενημερώνει τους επισκέπτες με δυο-τρεις λέξεις για το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου.

από τζουτζούκα 11/10/2010 9:27 μμ.


βιντεο απο ομιλίες εργαζομενων του εκδοτικού οίκου

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/10/11/δολιοφθορά-στα-ελληνικά-γράμματα/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License