Μια ακόμη αποκάλυψη του τι είναι η δημοσιογραφία

.

με αφορμή το παπούτσι που πέταξε ένας φασίστας στη διεθνή έκθεση στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύφθηκε ότι η φάση ήταν στημένη και προετοιμασμένη και προετοιμασμένη από ξένους δημοσιογράφους και τηλεοπτικό κανάλι.

Ας το δούμε σαν παράδειγμα για στησίματα ειδήσεων που όλα τα μέσα, τηλεοπτικά αλλά και έντυπα, στήνουν για να έχουν θέματα ή για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να περάσουν τα δικά τους συμφέροντα.


-------------------------------
Συνεργείο του BBC είχε καταγράψει από την προηγούμενη μέρα τον αυτουργό να προετοιμάζεται για τη ρίψη του παπουτσιού.

Ερωτήματα για το BBC

Ενας από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας των δημοσιογράφων παγκοσμίως είναι να μη δημιουργούν ή να μη βοηθούν στο «στήσιμο» γεγονότων και ιδιαίτερα να μην ενισχύουν τη βία. Το BBC δεν χρειάζεται από μας διαπιστεύσεις για την προσφορά του στην ενημέρωση παγκοσμίως.
Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τους λιγοστούς ακροδεξιούς και τη συμμετοχή ενός τηλεοπτικού συνεργείου, στο στήσιμο ενός βίαιου γεγονότος κατά του Ελληνα πρωθυπουργού δεν περιποιεί τιμήν στη δημοσιογραφία και στο BBC.
Λίγοι ακροδεξιοί, μετρημένοι στα δάκτυλα, ήταν που παραπλανητικά εμφάνιζαν δήθεν χιλιάδες μέλη με χιλιάδες παπούτσια, τα οποία δήθεν θα πετούσαν κατά του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών.
Το συνεργείο το μόνο που κατέγραψε κι απαθανάτισε από την προηγουμένη ήταν μερικά μόλις ζευγάρια παπούτσια μέσα στο αυτοκίνητο του ακροδεξιού γιατρού.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν το συνεργείο του ΒΒC για να στηθεί ένα γεγονός και να κερδίσουν δημοσιότητα... Το γεγονός ότι επρόκειτο τελικά για «φρι λάνσερ» δεν απαλλάσσει από ευθύνες, αν και οι αρμόδιοι του BBC, μάλλον πληροφορημένοι για τις πραγματικές συνθήκες που έγινε αυτό το «ρεπορτάζ», έσπευσαν να το αποσύρουν λίγες ώρες αργότερα.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ


---------------------

Φυσικά το κανάλι δεν φέρει καμία ευθύνη, γιατί έχει "μεριμνήσει" να δουλεύει με «φρι λάνσερ»!!!Ο έξυπνος φασίστας είχε μια πιασάρικη ιδέα, την πλάσαρε στον δημοσιογράφο του bbc, που κι αυτός ήθελε να πουλήσει θέμα στο κανάλι του.

Αλλο αυτό κι άλλο οι μπούρδες, τις οποίες εφτιαξε ο Παπανδρέου και οι επιτελείς του μαζί με το Mega, για «διεθνή προβοκάτσια» και «εκστρατεία δυσφήμισης».

Μην τσιμπάτε, κόψτε το Mega και το Εθνος (και τα ΝΕΑ, και, και...)!

.

από . 14/09/2010 5:22 πμ.


Από τη μία δεν νομίζω ότι ήταν συνομωσιολογικό το σενάριο, αλλά από την άλλη όταν θες να κάνεις μια βίαιη δράση, έστω συμβολικού χαρακτήρα, δεν καλείς τους δημιοσιογράφους την προηγούμενη μέρα για να τους το ανακοινώσεις, ούτε κάνεις δηλώσεις γι' αυτό πριν το επιχειρήσεις, αυτό και μόνο θα έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις.

Τώρα, αν αυτός που πετάει τη μία μέρα παπούτσια στον πρωθυπουργό βγαίνει την άλλη και πετάει πέτρες σε μετανάστες, συντρόφους, απεργούς, καταληψίες, μαθητές και διαδηλωτές, μοστράροντας και στις δύο περιπτώσεις έναν ψευτοπατριωτισμό, εμένα για έναν μυστήριο λόγο με νοιάζει το ποιος είναι, γιατί κάνει ό,τι κάνει και ποια συμφέροντα έχει, πόσο μάλλον όταν πριν λίγους μήνες ο ίδιος, ή τα ιδεολογικά του ξαδέρφια, ψήφιζαν μαζί με τον πρωθυπουργό υπέρ του μνημονίου επικαλούμενοι μάλιστα τον ίδιο πατριωτισμό για τον οποίο σήμερα παριστάνουν τους εξεργερμένους, μη χέσω μέσα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License