Κολομβία...

117 άμαχοι νεκροί σε εκκλησία χωριού στην Κολομβία

Μετά την τραγωδία στην εκκλησία του χωριού Bajaya της Κολομβίας χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται από τις περιοχές εκείνες, οι οποίες βρίσκονται κοντά στη ζούγκλα, με την ελπίδα να βρεθούν σε πιο ασφελή μέρη. Πέντε χιλιάδες άτομα συσσωρεύτηκαν σε πανάθλιες συνθήκες στην πόλη Quibdo, ανάμεσα στους οποίους πολλοί διασωθέντες από τη σφαγή στην εκκλησία του ψαροχωριού Bajaya. Μάρτυρες λένε πως πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούν να φάνε είτε να κοιμηθούν ύστερα από τις στιγμές που έζησαν από την πρωτομαγιά και μετά. Το FARC (όπως λέει το BBC) παραδέχθηκε ότι έπληξε με βόμβες το χωριό Bajaya, απολογήθηκε όμως για την σφαγή στην εκκλησία και χαρακτήρισε ως τραγική ατυχία το γεγονός (!). Το χωριό Bajaya εδώ και πολύ καιρό δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κολομβιανής κυβέρνησης και ήταν συχνά θέατρο συγκρούσεων μεταξύ FARC και AUC (παραστρατιωτικών ακροδεξιών - United Colombian Self Defence Forces στα αγγλικά). Οι αντάρτες του FARC επιτέθηκαν την πρωτομαγιά στους παραστρατιωτικούς που διέσχιζαν ένα ποτάμι με προορισμό το χωριό. Ο AUC εγκαταστάθηκε στο χωριό μέτά την επίθεση και ακολούθησαν μάχες που κατέληξαν στα τραγικά γεγονότα της σφαγής 117 αμάχων μέσα στην εκκλησία του χωριού.

από --- 09/05/2002 1:18 μμ.


Δηλαδή τους άμαχους ποιος τους έφαγε?

@?

από superpink 09/05/2002 1:47 μμ.


Aπ' ότι φαίνεται το FARC με βομβιστική επίθεση- δεν κόβει κανείς, ούτε κι εγώ βέβαια, και το κεφάλι του γι' αυτήν την εκτίμηση. Κανένα ειδησιογραφικό πρακτορείο από όσο ξέρω δεν έχει σαφέστερες ειδήσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License