Μετά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τώρα και Κάρτα του Πολίτη

Προσεχώς και Πιστοποιητικό του Πολίτη.

Από τις αρχές του 2011 θα ξεκινήσει από ότι φαίνεται η διαδικασία αντικατάστασης των σημερινών δελτίων αστυνομικής ταυτότητας με τη νέα ψηφιακή "Κάρτα του Πολίτη", που θα περιέχει πολλά επιπλέον στοιχεία, πέρα από αυτά που σήμερα είναι διαθέσιμα από την ταυτότητα.

Η "Κάρτα του Πολίτη" θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα έχει εκτυπωμένη επάνω της μια φωτογραφία του κατόχου και ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Στο ενσωματωμένο τσιπ θα εγγράφονται επίσημα ο αριθμός δημοτολογίου, ο Α.Φ.Μ., ο Α.Μ.Κ.Α. και ο αριθμός της σημερινής αστυνομικής ταυτότητας. Ανεπίσημα το τσιπ έχει τεχνικά τη δυνατότητα να αποθηκεύσει και άλλου είδους πληροφορίες.

Κάθε "Κάρτα του Πολίτη" θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό σειριακό αριθμό και ένα κλειδί (password). Με την εισαγωγή αυτών των δύο σε κρατικές ιστοσελίδες, θα παρέχεται πρόσβαση σε μια σειρά από δεδομένα, όπως περιουσιακά στοιχεία, φορολογικά στοιχεία, ιατρικά δεδομένα και πολλά άλλα.

Αντίστοιχη κάρτα θα εκδοθεί μετά το Μάιο του 2011 και για τους μετανάστες, η οποία θα ονομάζεται "Κάρτα του Μετανάστη".

Κάθε άτομο θα πληρώνει 5 ευρώ για να βγάλει την "Κάρτα του Πολίτη" και αρμόδιο για την έκδοση της κάρτας και τη διαχείριση των στοιχείων θα είναι, ποιό άλλο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

h-online.com/security/news/item/CCC-reveals-security-problems-with-German-electronic-IDs-1094577.html

ccc.de/de/updates/2010/sicherheitsprobleme-bei-suisseid-und-epa

από neverland δεν είχε μόνο ο Michael Jackson 29/09/2010 4:24 πμ.


H Μίζα Α.Ε., θυγατρική εταιρεία της μητρικής Μπατσόκ Τελεμάρκετινγκ Α.Ε., σε νέες περιπέτειες ανάθεσης και εργολαβίας. Έλα και εσύ στο μεγάλο πάρτυ εμπλουτισμού στοιχείων. Αγόρασε και εσύ με τα ομόλογά σου ένα ανανεωμένο database με τα στοιχεία όλων των Ελλήνων.

Τον ΑΜΚΑ τον θυμάστε;

Ε, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα (πρωτεύουσα!) τον αγνοούν επιδεικτικά. Ακόμα και αν δεν τον αγνοούσαν όμως, δε θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, γιατί δεν είναι συνδεδεμένα στο ακρυπτογράφητο δίκτυο του ΙΚΑ μέσω των σχετικών κόμβων. Οι κόμβοι βέβαια είναι εκεί και αναβοσβήνουν τρισευτυχισμένοι τα ports τους μέρα-νύχτα.

Τα ΚΕΠ τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ;

Μιλάνε μεταξύ τους με ακρυπτογράφητο σύστημα εποχής Windowz XP service pack 1, που τρέχει πάνω σε Windowz υπολογιστές με εργολαβική ΟΕΜ εγκατάσταση και κλειδιά του τύπου "kep", "kep-akadimias", "kep123456", "kep-kai-derno" (όχι, δεν κάνω πλάκα...). Όλα τα routers τρέχουν με τα default κλειδιά των κατασκευαστών.

Έχετε βγάλει καινούργιο διαβατήριο;

Τα μεγάλα χοιρινοτσακάλια που εργάζονται στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων της γΕΛ.ΑΣ. τυπώνουν στους πολίτες μια κόλλα χαρτί με τα στοιχεία, για να υπογράψουν. Πάνω στη σελίδα φαίνεται καθαρά το url της ακρυπτογράφητης βάσης δεδομένων και ο συνδυασμός αριθμών και γραμμάτων που προτίμησε ο εργολάβος. Αν χαθεί το διαβατήριο και τυπωθεί καινούργιο, αλλάζει μεν ο αριθμός διαβατηρίου αλλά μένει ίδιο το url.

Νομίζετε ότι η "Κάρτα του Πολίτη" θα διαβάζεται μόνο από τη γΕΛ.ΑΣ.;

Με περίπου 150 ευρώ κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά της Ευρώπης το σχετικό φορητό μηχάνημα απλής ανάγνωσης κρατικών καρτών της Ε.Ε.. Με περίπου 600 κυκλοφορεί το μηχάνημα που μπορεί να κάνει και εγγραφές/διαγραφές/αλλαγές - αν δεν έχει κρατηθεί από τις αρχές το chechsum των εγγραφών, η κάρτα θα δουλεύει σα να μην άλλαξε τίποτα.

http://www.express.gr/news/finance/357512oz_20100928357512.php3

Τώρα αν μπορεί να υποκλαπούν τα στοιχεία της έξυπνης κάρτας σε συνδιασμό με αυτά της κάρτας του πολίτη θα έχει ενδιαφέρον

Ετσι το 2015 μπορεί να με λένε Χο Τσι Λι, να φαίνεται πως έχω υπεξαιρέσει 200 χιλ. δολάρια από επενδυτικό κεφάλαιο γνωστής τράπεζας της Ταιβαν με τα οποία χρηματοδοτούσα το ένοπλο τμήμα γνωστής βορειοιρλανδέζικης οργάνωσης με μέλος της οποίας ευρέθηκα  στη νήσο Γαύδο να πίνω μπύρες στη καφετέρια Χ όπου έπινε καφέ κατά την ίδια περίοδο γνωστός χασισέμπορος. Εξετάζεται η σχέση γνωστού δερματολόγου με τη πλαστική χειρουργική που μου έγινε για να μη μοιάζω με Κινέζο ....


Δεδομένου οτι η ταυτότητα μας χρησιμοποιειται για την είσοδο σε άλλες χωρες η αναγραφη του ΑΦΜ ειναι παράνομη.ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥειναι στάνταρ διεθνως.Καποιοι μας περάσαν για ηλιθιους ,η μαλλον ηλίθιοι ειναι αυτοι που σκεφτήκαμ τέτοιου ειδους ταυτότητα.

από / 01/10/2010 3:02 μμ.


Μια μπάλα με αλυσίδα θα μπορούσε να αποθηκεύσει πολύ περισσότερα δεδομένα. Σαν εξωτερικός δίσκος ένα πράμα. Θα ενισχυθεί και η Χαλυβουργική.

από αντιετεροκαθοριζόμενος 01/10/2010 9:09 μμ.


Καλό το παράδειγμα με τη σιδερένια μπάλα-εξωτερικό δίσκο που ενισχύει την εγχώρια μπακαλική χάλυβα. Βέβαια το βάρος είναι απογορευτικό για σύρσιμο της μπάλας από παιδιά και ηλικιωμένους, αλλά αυτό θα μπορούσε να ξεπεραστεί με τον παράλληλο εφοδιασμό, των ισόβια εν δυνάμει ενόχων, με ροζ φωσφοριζέ καροτσάκια, όπου θα βάζουν την μπάλα τους. Ταιριάζει και με την οπτική του homo-consumer είναι το χρωματάκι χαριτομένο και ενισχύεται, η ΕΛΒΟ, οι Βιομηχανίες Χημικών και πάει λέγοντας. Εξυπνη ανάπτυξη...

-----------------------------------------------------------------------------------------

Απ'ότι κατάλαβα μιλάνε για 2 κάρτες

1) μια κάρτα για συναλλαγές με σκοπό να μειώσουν την ρευστότητα των καταναλωτών, πράγμα που αυξάνει τη ρευστότητα των τραπεζών, χωρίς να συνυπολογίσεις τα κέρδη της τράπεζας από τη προμήθεια συναλλαγής. Μιλάμε για τρελά υπερκέρδη των τραπεζων. Πρώτα σε τρελαίνουν να μαζεύεις αποδείξεις και να γεμίζεις εξελάκια (λες και δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις) και τώρα έρχονται οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι να σου πουνε, πως επειδή καταλαβαίνουμε πως δε τη παλεύεις άλλο με τις αποδείξεις δλδ με το χειρόγραφο αλληλορουφιάνεμα σου φέρνω τη λύση. Καλοί άνθρωποι δε λέω. Ασε που θα πατάξουν και το μαύρο χρήμα, που πάντα ήθελαν να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν για να μη τους πουνε ρατσιστές.

 Και

2)η κάρτα του πολίτη, σε ρόλο μικρού υπερυπουργείου στη τσέπη σας. Είναι δημόσιας τάξης, οικονομικών, υγείας, παιδείας (αν ενσωματωθεί και η κάρτα φοιτητικής απόδοσης που έρχεται κι αυτή οσονούπω), απασχόλησης...

Πρόοδος καλό το τυράκι, για τη φάκα όμως κανείς δε μιλάει.

Και το πρόβλημα είναι ότι πολύ λίγους τους απασχολεί το θέμα ή ακόμα κι αυτοί που μιλάνε για φακέλωμα κάνουν πρώτα κάποια διευκρινιστική εισαγωγή πως δεν έχουν σχέση με παπαδαριά κι άλλους οπισθοδρομικούς. Καλή η διευκρίνηση αλλά γιατί έχω την εντύπωση πως πάλι θα βγουν στους δρόμους οι ίδιοι γραφικοί που θα κουνάνε λάβαρα και σημαίες ξενερώνοντάς μας όλους, με αποτέλεσμα να περάσουν τα πάντα επειδή θα ετεροκαθοριστούμε ;

από έχει και συνέχεια 03/10/2010 12:12 πμ.


Ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα εκδίδονται τέτοιες κάρτες παρακολούθησης και για τους μαθητές γυμνασίου-λυκείου. Δε ντρέπονται οι χουντικοί αληταράδες, προκειμένου να δώσουν λεφτά στους εργολάβους θέλουν να φακελώσουν και τα πιτσιρίκια. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσω στα παιδιά μου τέτοιες κάρτες, όποιο και αν είναι το κόστος ή το αδίκημα.

από @ 03/10/2010 2:44 μμ.


Θα πρέπει να προβληματιστούμε με το γεγονός ότι απέναντι στο "παπαδαριό" και τους "γραφικούς" είχαμε ακριβώς την ίδια στάση που έχει ο υπόλοιπος κόσμος απέναντί μας... και πως τελικά ήταν χρόνια μπροστά σε αυτά που λέγανε ακόμα και από εμάς (δεν μιλώ φυσικά για την ηθική τους ή τις ιδέες τους αλλά για θέματα που έχουν να κάνουν με παγκόσμια διακυβέρνηση, φακέλωμα, ιδιωτικό απόρρητο κτλ.). Όσο γραφική και να ήταν η γλώσσα τους τελικά αυτοί είχαν δίκιο και όχι εμείς που τους κοροϊδεύαμε...

από αλλά μη το πεις πουθενά αυτό 03/10/2010 4:26 μμ.


Κοίτα, στο ζήτημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχουν την πατέντα, πρώτοι αυτοί το είπαν.

Οσο αναφορά το ζήτημα του ηλεκτρονικού φακελώματος και παρακολούθησης εγώ τουλάχιστον πρώτα τα άκουσα στον α\α χώρο και μετά έκαναν την εμφάνισή τους τα "παπαδαριά" ή στην καλύτερη περίπτωση να εμφανίστηκε μια τέτοιου είδους κριτική στον καπιταλισμό στον α/α χώρο συγχρόνως με τους διάφορους ζηλωτές. Η αριστερά ξύπνησε με μεγάλη διαφορά χρονικής φάσης.

Αυτό που πρέπει όμως να έχεις υπόψη σου ότι οι ζηλωτές έχουν σαν σημείο αναφορά τους δόγματα και αξιώματα αναπόδεικτα ακολουθώντας το γράμμα του α ή του δείνα προφήτη. Τους βγαίνει μια ιστορική κατάσταση την οποία θα έχουν μεγάλη δυσκολία να την αναλύσουν αν δεν χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία των "άθεων". Ο λόγος κατά τη γνώμη μου είναι ότι είναι φορείς μιας παράδοσης από την οποία έχουν αποκοπεί και μόνο τύποις είναι χριστιανοί. Διατηρούν και φυλάσουν κείμενα που απευθύνονται σε χριστιανούς που ζούσαν πριν από 19 αιώνες. Κάτσε καλά δλδ.

Επομένως δεν τίθετε κάποιο θέμα ανταγωνισμού του στυλ "εγώ το πρόβλεψα πρώτος και έτσι"

Αυτά είναι κουταμάρες. Στο διαταύτα, το πάνε για φασισμό και είναι φασίστες οι κρατούντες, τι κάνουμε;

από ψυχολογικές επιχειρήσεις 03/10/2010 5:07 μμ.


Μέσα από το γραφικό λόγο, τις τερατολογίες και τις γελοίες εκφράσεις, το παπαδαριό βοηθάει ενεργητικά το κράτος να παρουσιάσει ως γραφική συνολικά κάθε διαφωνία με τέτοια μέτρα παρακολούθησης.

EIC

από / 24/10/2010 3:30 πμ.


en.wikipedia.org/wiki/Electronic_identity_card

από και οι άγγλοι δεν είναι παπαδόπληκτοι 11/11/2010 10:26 μμ.


Το πείραμα είναι πανευρωπαικό. Δεν πέρασε στην Αγγλία

www.no2id.net

Αρχισε και στην Ελλάδα να κινείται το θέμα...

id-ont.blogspot.com/

 

από ακολουθώντας τα φράγκα 08/12/2010 2:12 πμ.


Ποιές εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να αναλάβουν το έργο;

από -> 03/01/2011 2:05 πμ.


proxclone.com/reader_cloner.html

Το ετοιμάζουν στα μουλωχτά οι μπατσόκοι;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License