Απεργια σημερα στη ΦΑΓΕ μετα απο 23 απολυσεις

απο το ριζοσπαστη,σε αλλη εφημεριδα ουτε καν ασχοληθηκαν

Απεργούν σήμερα ενάντια στις απολύσεις

Στον αγώνα «ρίχνονται» οι εργάτες της «ΦΑΓΕ», ενάντια στις απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου. Μετά τη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε χτες το βράδυ και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Η εργοδοσία, μόλις την περασμένη βδομάδα απέλυσε επιπλέον 23 εργαζόμενους (από την παραγωγή και την αποθήκη) φτάνοντας συνολικά τις 106 απολύσεις από τον προηγούμενο Νοέμβρη, κάνοντας λόγο για «μείωση προσωπικού», δείχνοντας ποιος πληρώνει τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι, μετά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση, απαιτούν - μετά από πρόταση του ταξικού τους σωματείου - να σταματήσουν οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να υπογραφεί ικανοποιητική επιχειρησιακή σύμβαση. Επίσης, σήμερα, έχουν ορίσει νέα Γενική Συνέλευση για τις παραπέρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Να σημειωθεί πως η «ΦΑΓΕ» είναι μια απ' τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου, με επενδύσεις σε χώρες τις ΕΕ, σε ΗΠΑ ακόμη και Ιαπωνία. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η συγκέντρωση στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, όπως φάνηκε και με την πρόσφατη εξαγορά της «ΜΕΒΓΑΛ» από τη «VIVARTIA».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License