Η ανατιναξη της ΕΣΠΟ και το ΚΚΕ

Σας θυμιζει αραγε τιποτα η σταση αυτη του ΚΚΕ και η λασπολογια αγωνιστων;

Οι κομμουνιστές με προκηρύξεις τον Σεπτέμβριο αλλά και στις 5 Οκτωβρίου 1942 καταγγέλλουν την ανατίναξη του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν η φιλογερμανική οργάνωση «Ε.Σ.Π.Ο» από την οργάνωση «Π.Ε.Α.Ν» (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζόμενων Νέων). Αναφέρονται τα εξής :

«Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία» «Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήση του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού»«Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια, που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα»!

Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»

Επιπλέον πληροφοριακό δελτίο της 1ης Ιανουαρίου 1943 προς τα στελέχη της ΟΚΝΕ (Κομμουνιστική νεολαία Ελλάδας) γράφει :

«ΠΕΑΝ ΚΑΙ ΓΚΕΣΤΑΠΟ»

«Πριν ένα μήνα πιάστηκαν δήθεν οι αρχηγοί και τα στελέχη της ΠΕΑΝ. Λέγανε πως τους είχανε πιάσει τα τυπογραφεία, εκρηκτικά μηχανήματα, αποθήκες πυρομαχικών και σαν υπαίτιους για την ανατίναξη της ΕΣΠΟ. Ύστερα λέγανε πως οι κατηγορίες ενάντιά τους ήτανε τόσο βαριές που οπωσδήποτε θα τους τουφεκίζανε. Ο Περρίκος, ένας από τους συλληφθέντες, επισκέφθηκε με άδεια τους δικούς του. Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτός και η κλίκα του πρόκειται να βγουν τελείως ελεύθεροι. Αυτά δείχνουν τις σχέσεις ΠΕΑΝ και ΓΚΕΣΤΑΠΟ και τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις τους».

Και ενώ αυτά γράφει το παραπάνω δελτίο του ΚΚΕ μετά από λίγες μέρες, την 4η Φεβρουαρίου 1943 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελείται ο Κώστας Περρίκος αφήνοντας πίσω του τρία παιδιά και η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου φονεύεται.

Αυτή λοιπόν η ενέργεια σύμφωνα με τους κομμουνιστές είχε ΑΣΚΟΠΑ ΘΥΜΑΤΑ (30 περίπου μέλη της ΕΣΠΟ και 50 περίπου Γερμανούς αξιωματικούς).

Ενώ οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη.

από άλλος ιστοριοδιφης 29/09/2010 7:52 πμ.


Το ΚΚΕ στα 1942 δεν είχε καταλήξει για τις μορφές αντίδρασης στην τριπλή Κατοχή.Είχε προηγηθεί η σφαγή στη Δράμα στα 1941 ενάντια των Βουλγάρων όπου είχε σφαγεί το Μακεδονικό Γραφείο του ΚΚΕ και τα μέλη,καθώς και ο λαός της Δράμας
h**p://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%94%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82
Με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να κρατάει επιφυλακτική στάση για τέτοιες δυναμικές ενέργειες.
Από την ανατίναξη της ΕΣΠΟ και ύστερα,τα στελέχη της ΠΕΑΝ που συμμετείχαν στο σαμποτάζ πιάστηκαν απο τις δυνάμεις κατοχής,αλλά η ΠΕΑΝ παρέμεινε και μεταλλάχθηκε σε πιο δεξιά(μέχρι παρεξήγησης) οργάνωση.
Γνωστός ΠΕΑΝιτης ήταν ο Κίτσος Μαλτέζος που εκτελέστηκε από το φοιτητικό της Ο.Π.Λ.Α
Οπώς γράφει και ο Ιος
h**p://www.iospress.gr/ios2003/ios20030330b.htm
"«Κίτσος Μαλτέζος. Ο αγαπημένος των Θεών»
Εξιδανικευτική βιογραφία ενός φοιτητή της δεκαετίας του '40, που πέρασε από τη μεταξική ΕΟΝ στη σπουδάζουσα της ΟΚΝΕ και από κει σε ένοπλες οργανώσεις που συνεργάζονταν με το δοσιλογικό μηχανισμό κατά του ΕΑΜ, για να εκτελεστεί από την ΟΠΛΑ στις αρχές του 1944."


Αυτό που αποκρύπτουν οι φασίστες στο Διαδίκτυο στη προπαγάνδα τους και πολλές φορές άθελα αναπαράγεται είναι οτι ουσιαστικά είναι διαφορετικές οργανώσεις η ΠΕΑΝ του 1942 και η ΠΕΑΝ του 1944,ενώ αντίθετα στην φασιστική προπαγάνδα οι ημερομηνίες  ανακατεύονται σαν όλα να είναι γραμμικά.


Τα θύματα στην ενέργεια της ΠΕΑΝ ήταν πολύ λιγότερα από οτι γράφτηκε τότε,και δεν υπήρχανε Γερμανοί.Αυτό φυσικά και δεν μειώνει αυτή την ενέργεια.
Η επιστράτευση της στρατολογίας των Γερμανών σταμάτησε κυριως από τα μαζικά συλλαλητήρια του ΕΑΜ.

--
Η άποψη μου είναι οτι η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ είχε λανθασμένη στάση στην αποκύρηξη(και μόνο)της ενέργειας της ΠΕΑΝ.Απο εκεί και πέρα,μέχρι τα όσα ανιστόρητα γράφονται υπάρχει μεγάλη απόσταση.

από ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΗΣ 29/09/2010 1:18 μμ.


ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΣΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΛΛΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΗΝΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΟΙ ΠΕΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΛΑΙΚΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙΔΗς ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟ ΟΠΛΑ...

από κοκκινομαυρος χμερ 30/09/2010 1:31 μμ.


Μερικές παρατηρήσεις

-Ο Κίτσος Μαλτέζος δεν ήταν ΠΕΑΝίτης αλλά ανηκε στην εθνικιστική οργάνωση ΡΑΝ(Ρωμυλία,Αυλών ,Νήσοι) του στρατηγού Βεντήρη που η στάση της στην κατοχή ήταν παρεξιγίσημη.

-Η Πεαν ήταν κεντρογενείς οργάνωση με αρχηγό των εκτελεσθέντα  από τους Ναζι Περρίκο ο οποίος ήταν Βενιζελικός αξιωματικός που είχε διωχθεί από την  δικτατορία της τετάρτης Αυγούστου. Η ΠΕΑΝ Πολέμησε με σαμποτάζ τους γερμανούς στην Αθήνα και κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε από εκτελέσεις και δολοφονίες μελών της από τα στρατεύματα κατοχής.Μέλη της υπήρξαν ο Αναστάσιος Πεπονής,Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης και ο Βασίλης Φίλιας

από πεπονοσπορος 30/09/2010 9:50 μμ.


υπαρχει καποια περιπτωση οπου το ΚΚΕ επικροτησε ενεργεια δεξιας η, εστω, κεντρογενους οργανωσης; Η ολες οι πατριωτικες ενεργειες που δεν ειχε τον ελεγχο ηταν εξ'ορισμου "προβοκατορικες";  

από πεπονοσπορος 30/09/2010 9:54 μμ.


το ΚΚΕ δεν κρατησε "επιφυλακτικη σταση" οπως λεει ο "αλλος ιστοριοδιφης" απο πανω. Λοιδωρησε τα μελη της ΠΕΑΝ χωρις κανενα στοιχειο. Τα ιδια μελη που εκτελεστηκαν μετα απο λιγες μερες.

Αλλο το "κρατησε επιφυλακτικη σταση" αλλο το "ειναι συνεργατες και δωσιλογοι". Για να μην μας περνατε και μαλακες δηλαδη.

από αλλος ιστοριοδιφης 01/10/2010 10:08 πμ.


Για τον Μαλτέζο τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα,θα το ξανακοιτάξω αν και νομίζω οτι δε κάνω λάθος.Πάντως ήταν σφοδρός αντικκες με οτι συνεπάγεται. Το ΕΑΜ επεδίωξε σταθερά τη συνεργασία με άλλες αντιστασιακές οργανώσεις.Αντίθετα οι άλλες οργανώσεις(π.χ ΕΔΕΣ)ήταν κύρια αντιΚΚΕ και μετά εθνικοαπελευθερωτικές. Προς "πεπονόσπορο".Η προκύρηξη της ΚΟΑ δεν λέει πουθενά για δωσίλογους όπως συκοφαντείς.Απο εκεί και πέρα,τα μέλη της ΠΕΑΝ πιάστηκαν και η ΠΕΑΝ μεταλλάχθηκε σε αντιΚΚΕ μόρφωμα. Ας μας πεις όμως αγαπητέ κύριε κήνσορα τι λέγανε οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις για το ΚΚΕ μετά την εξέγερση της Δράμας,ή ακόμη πιο μετά που κατηγορούσαν το ΕΑΜ οτι θα "έκανε τις γυναίκες πουτάνες" και θα καταργούσε την οικογένεια και τη θρησκεία. Φτάσατε σε σημείο να υποστηρίζετε ΦΑΣΙΣΤΕΣ από το αντιΚΚΕ μένος σας.(Αν δεν είστε δεξιοι που τρολευέτε).

από αλλος ιστοριοδιφης 01/10/2010 3:17 μμ.


Ο Μαλτέζος ήταν στην "ΡΑΝ",αλλά όλες αυτές οι οργανώσεις(μη μαζικές)στην ουσία αντιεαμικες συνεργάζονταν καθώς και είχανε υπογράψει και στρατιωτικά σύμφωνα π.χ η ΡΑΝ με τη Χ του Γρίβα καθώς και η ΠΕΑΝ συνεργαζόταν άτυπα με την ΡΑΝ.

Αλλά εσύ τα έχεις μπλέξει για τα καλά κι έχεις κάνει το μαύρο άσπρο.
Στα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ υπάρχει αυτή η ενέργεια και καταγράφεται ως εξής:
"22 του Σεπτέμβρη: Μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ (Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζομένων Νέων) ανατιναζουν τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ (Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση)."
Σου δίνω την πηγή μου, είναι τα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ για την περίοδο 40-45, δώσε κι εσύ τη δική σου.

Όσο για τα σαμποτάζ, ήταν τακτική του ΕΛΑΣ και των άλλων οργανώσεων που πολεμούσαν τον κατακτητή και τις οργάνωνε το ΚΚΕ.


από αλλος ιστοριοδιφης 02/10/2010 12:44 μμ.


Δεν σε κατάλαβα.Τι ακριβώς εννοείς;; Είναι γνωστό οτι η ΠΕΑΝ όπως και οι υπόλλοιπες οργανώσεις -αφού πιάστηκε ο αρχικός τους πυρήνας π.χ Περρίκος- λειτούργησαν ως αντιΚΚΕ με ΟΤΙ αυτό συνεπάγεται. Αν θέλεις στοιχεία διάβασε το ίδιο το βιβλίο για τον "Κίτσο Μαλτέζο,ο αγαπημένος των θεών" που περιγράφει πως αναγκαστήκανε οι αστικές οργανώσεις να έχουνε καλή σχέση με τους ταγματασφαλίτες ή με την ειδική ασφάλεια.

για να ασχολούμαι με την κατά παραγγελία από την εξουσία μεθερμηνείας της Ιστορίας (Κούλογλου) ή με την επιβίωση μορφών εξουσίας μέσα σε αντιεξουσιαστικά σχήματα (Φουκώ)ή τέλος να έχω γνώση των πάντων σε όλους τους αιώνες (Θεός). Σου γράφω τι γράφουν τα Επίσημα Κείμενα του ΚΚΕ απ΄όπυ προκύπτει ότι η ΠΕΑΝ ήταν μια επαναστατική οργάνωση που μάχονταν κατά των ξένων φασιστών και των ντόπιων που τους στήριζαν και εξαίρεται αυτό το σαμποτάζ κατά των Εθνικοσοσιαλιστών. Επίσης τον ίδιο χρόνο, το Νοέμβρη τινάζεται η γέφυρα του Γοργοπόταμου από τον ΕΛΑΣ, τον ΕΔΕΣ και του Άγγλους σαμποτέρ. Απο κει καταλαβαίνω ότι υπήρχαν δεξιοί πατριώτες και δεξιοί/φασισταριά συνεργαζόμενοι με τον κατακτητή όπως η ΕΣΠΟ. Τώρα τι έγινε μετά το τέλος του πολέμου, κατά την Αγγλική κατοχή και Εμφύλιο είναι άλλο ζήτημα και χρειάζεται κανείς πολύ περισσότερα στοιχεία απ΄ότι δίνεις καθώς και παραπομπές από ασφαλείς πηγές, δηλαδή πρωτότυπα κείμενα.

από αλλος ιστοριοδιφης 03/10/2010 2:21 μμ.


1)Δεν με ενδιαφέρει τι λέει το ΚΚΕ για τις υπόλλοιπες αντιστασιακές ή "αντιστασιακές" οργανώσεις.Το ΚΚΕ ανάλογα την περίοδο αναβαπτίζει ανάλογα τις οργανώσεις. Το ΚΚΕ είναι πολιτικό κόμμα και όχι ιστορικός όμιλος. 2)Η ΠΕΑΝ -όπως είπα πολλές φορές- ουσιαστικά μεταλάσσεται μετά το χτύπημα της ΕΣΠΟ καθώς συλλαμβάνονται σχεδόν όλα τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης.Απο αντιστασιακή οργάνωση σιγά σιγά γίνεται αντιΚΚΕ οργάνωση.Αλλώστε δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ άλλη πράξη ενάντια των κατακτητών.Τα μέλη της αποκύρηξαν τον μέντορα τους Καννελόπουλο όταν τους πρότεινε να ενταχθούνε στο ΕΑΜ.Παραμείνανε αδρανείς και αντιεαμιτές.

από κοκκινομαυρος χμερ 05/10/2010 5:47 μμ.


Δεν ισχύει  η θεωρία οτι η ΠΕΑΝ έκανε μόνο το σαμποτάζ στην ΕΣΠΟ και μετά άλλαξε προσανατολισμό .Αν ψάξει κανείς βρίσκει οτι  η ΠΕΑΝ πολέμησε μέχρι τέλος τους ναζι .Αναφέρω ενδεικτικά:

-30-8-1942 η Πεαν στην Ελευσινα με βόμβα κατέστρεψε αποθήκη ελαστικών των ναζι,καθώς και ενα αεροπλάνο JU 87

-Στις 10 Απριλίου του 1944 ρίψη χειροβομβίδων από την ΠΕΑΝ και καταστροφή μέρους αποθήκης πυρομαχικών των ναζι στο Κουτσικάρι

-8 Ιουλίου 1944 στον Σκαραμάγκα καταστροφη με δυναμίτιδα 9 βαγονιών με πυρομαχικά .

Aυτα τα λίγα αποδεικνύουν οτι η ΠΕΑΝ πολεμούσε τον κατακτητή μέχρι τέλους .

Υπήρχαν πράγματι οργανώσεις ύποπτες που παρίσταναν τις αντιστασιακές αλλά η ΠΕΑΝ ήταν πραγματικά αντιστασιακή

από αλλος ιστοριοδιφης 06/10/2010 10:38 πμ.


Ψάχνοντας την Ιστορία της ΠΕΑΝ,βρίσκεσαι μπροστά σε ανακατωμένες ιστορίες.Σε γενικές γραμμές όσα μέλη της ΠΕΑΝ ήθελαν να πάνε να πολεμήσουν,πηγαίνανε στις γραμμές του ΕΔΕΣ. Από εκεί και πέρα,μέσα στην ΠΕΑΝ ήταν ο γιός του Σπηλιωτόπουλου(αρχηγός αστυνομικών δυνάμεων Αττικής,και αρχηγός της ΡΑΝ). Θα μου επιτρέψεις να έχω επιφυλάξεις για τα 2-3 σαμποτάζ που έγραψες. Ψάχτο καλύτερα.

από περίεργος 27/04/2017 11:48 πμ.


Το πρώτο που σημειώνω είναι οτι ο Σπηλιωτόπουλος ήταν ο πρώτος στρατιωτικός διοικητής της Αθήνας μετά την απελευθέρωση.Αυτό που είναι περίεργο είναι οτι το ΕΑΜ το δέχτηκε ενώ ο ΕΔΕΣ διαφώνησε και τον χαρακτήρισε δωσίλογο!

Το δεύτερο είναι οτι ο Κίτσος Μαλτέζος όταν εκτελέστηκε ανήκε πια Στην Οργάνωση Χ (η ΡΑΝ αυτοδιαλύθηκε εντος χ) άρα ήταν ανοιχτά δωσίλογος.

Απόδειξη είναι αυτό   http://ethnikiantistasix.blogspot.gr/2016/05/blog-post_24.html

Οι χίτες κ σήμερα τιμούν τον Μαλτέζο σαν δικό τους

από αρα αντι-συγχρονο κκε 27/04/2017 1:01 μμ.


1. η συζητητηση περι πεαν ειναι ασχετη με το ποστ που ανοιξε το θεμα

2. το ιστορικο δεδομενο ειναι οτι ΚΛΑΣΣΙΚΑ το κκε αποκυρηξε μια ενεργεια καθαρα αντιστασιακη

και αυτο εγινε τον γεναρη του 43

το τι εγινε μετα ειναι αλλο θεμα

3. οπως σωστα λεει ενας , το κκε ειναι κομμα οχι ιστορικος επιστημονας. και αυτο ισχυει για ολα τα κομματα.

4. λενε για το πως εξελιχθηκε η πεαν. ε και το κκε ειδαμε πως εξελιχθηκε

από el quinto regimiento 27/04/2017 1:50 μμ.


ο Μαλτέζος εκτελέστηκε οντως απο την ΟΠΛΑ και εκ των υστέρων σήμερα εμφανίζεται απο πολλούς ως κεντρώος πατριώτης, αυτονομος και...ακηδεμόνευτος... που διαφώνηκε με το ΚΚΕ και γι αυτο τάχαμου εκτελέστηκε. Το ενδιαφέρον ομως ειναι ποιος ειναι υπεύθυνος για την στοχοποίησή του και την εκτέλεσή του.

Καποιος που μπήκε μετά στο Ματαρόα, μπάρκαρε για Ιταλία και μετά έγινε ...τρανος... στοχαστής στα ένδοξα Παρίσια, κόβοντας δεσμους με το ΚΚΕ και την ΟΠΛΑ Αθήνας, της οποίας ήταν ΣΤΕΛΕΧΟΣ.

Ειναι μακαρίτης σήμερα.

Quiz. Ποιος ειναι;

Θα απαντήσω αργότερα. Περίεργε τη ξέρεις την ιστορία;

από el quinto regimiento 27/04/2017 3:43 μμ.


 

 

 

Κώστας Αξελός

 

ενώ εχει γράψει και πει του κόσμου τις αθλιότητες για το επαναστατικο ΚΚΕ

του οποίου κάποτε ήταν περήφανο μέλος και το οποίο τον έστειλε

για σπουδές στη Γαλλία μέσω του Ματαρόα,

ποτέ δεν τόλμησε να πει κάτι για την εκτέλεση Μαλτέζου. Γιατι απλούστατα

αυτος ήταν ο "ηθικός αυτουργός". Αυτος εκανε την επιλογή ως στέλεχος.

ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

 

υγ: στη διαδρομή προς Ιταλία με το Ματαρόα κατέβασε μια καρέκλα στη φαλάκρα

του Καστοριάδη. Αν ο Καστοριάδης ήταν οπως λένε και καλά οι απατεώνες

στο στόχαστρο της ΟΠΛΑ, ο Αξελός θα τον ειχε καθαρίσει. Δεν θα του χαριζόταν,

οπως δεν χαρίστηκε στο Μαλτέζο.

 

από περιεργος 27/04/2017 5:01 μμ.


Νομίζω λες τον Αδωνι Κύρου τον γιο του Αχιλλέα μην μπερδευόμαστε.Πάντως στην συζήτηση που γίνεται πρέπει να έχουμε υπ όψη       

-Οτι μιλάμε για εποχή πολέμου όπότε η εκτέλεση ενός πρωην εαμίτη που ενταχθηκε σε μια ύποπτη οργάνωση είναι δικαιολογημένη αφού ήξερε προσωπα  κ πράγματα που μπορούσε να καταδώσει.

-μεχρι την απόβαση στη Σικελία κάποιες αστικές οργανώσεις είχαν όντως αντιστασιακή δράση.Αυτο το ευνοούσαν κ οι Εγγλέζοι που έπαιζε να κάνουν εδώ απόβαση κ ήθελαν προγεφύρωμα.Επειτα από την επιτυχία της απόβασης οι Εγγλέζοι κ οι αστικές οργανώσεις κάνουν πια αντιεαμικό αγώνα άλλοτε με προκάλυψη κ άλλοτε χύμα.Τότε λοιπόν πυκνώνουν οι ύποπτες επαφές ακόμα κ αστικών αντιστασιακών οργανώσεων .Επαφές που μάλλον ευνοεί κ η κυβέρνηση του καιρου.

 

-Δεν κάνει να φανατιζόμαστε ποδοσφαιρικά με εκείνη την περίοδο κυρίως γιατί πολλοί από τους συντελεστές της κάνουν επικές κ ακατανόητες κωλοτούμπες , αποτέλεσμα για μένα προσωπικων φιλοδοξιών, κακής πληροφόρησης κ τραγικών διλλημάτων.Δεν θα ήθελα να αναφέρω πρόσωπα γιατί θα γίνει σεντόνι η παρέμβασή μου

από @αγανακτισμένος με την πάρτη σου 27/04/2017 9:36 μμ.


παλι οτι ναναι λες χωρις να εχεις κανει καν ερευνα οπως σε κάθε ποστ...'οτι θυμασαι και εχεις αποστηθήσει απο την γραμμη σου...

δες τι σου λεει ο αλλος απο κατω...μεχρι και στην πιο απλη συζητηση βλακεια πεταγεσαι και λες και μετα παλι θα τα μαζευεις...Θαρρεις και ηταν μονο ενας Κομμουνιστης "διανοούμενος" στο Ματαρόα...βρήκες ευκαιρία όμως να κράξεις κάποιον αντισταλινικό (χωρίς να συμφωνώ μαζί του όπως και με οποιονδήποτε...διανοούμενο. Αυτοί είναι φετίχ των σταλινικών)

από @ 28/04/2017 1:01 μμ.


Σε άλλες συζητήσεις αποκαλούσε τον Καστοριαδη φαλακρό σκουλήκι...δεν υπάρχει περιθώριο διαλεκτικής αντιπαράθεσης με ένα φανατισμένο σταλινικό.


[δεν ειναι αυτη η πηγη μου] αφήνει υπονοούμενα για διερευνητέους ρόλους. Μιλάω για το ποιος έλαβε την αποφαση της εκτέλεσης. Οχι ποιος την διηύθηνε και υλοποίησε ως το τέλος. O Aξελος ήταν στέλεχος της ΟΠΛΑ.

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License