Επιχειρηματίες και ΕΛ.ΑΣ. σε κοινές επιχειρήσεις στο κυνήγι των χρηστών και των μεταναστών

Οι επιχειρηματίες βάζουν την επικοινωνία - Η ΕΛ.ΑΣ. τι άλλο...τους τραμπούκους!

Χτες Πέμπτη σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συναντήθηκαν διάφοροι μαγαζάτορες, γκαλερίστες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και θεατρικοί επιχειρηματίες με το ΓΑΔΑρχη Μπαλάκο, τον ταξίαρχο Λουκά και τον αστυνομικό διευθυντή Δροσάκη (πρώην Α.Τ. Εξαρχείων...) και συμφώνησαν να γίνουν εκτεταμένες επιχειρήσεις "σκούπα" από την ΕΛ.ΑΣ. σε Μεταξουργείο, Κεραμεικό, Πατησίων, Κολωνό και Ομόνοια. Στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν συνολικά 1,500 μπάτσοι.

 Οι επιχειρηματίες συμφώνησαν να προσφέρουν πλήρη και καταιγιστική καθημερινή επικοινωνιακή κάλυψη μέσω εφημερίδων, τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, free press και να φροντίσουν ώστε τα ΜΜΕ να είναι συντονισμένα στο ίδιο στυλ, δηλαδή ότι επιτέλους "θα καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τα μυάσματα" και "θα ανασάνει η αγορά".

Οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων θα οδηγηθούν σε προσωρινούς χώρους κράτησης μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου 2011, ώστε να "λειτουργήσει η χριστουγεννιάτικη αγορά".

Μάλιστα οι επιχειρηματίες πρότειναν στους μπάτσους να καλύψουν από την τσέπη τους τα έξοδα κράτησης των ανθρώπων, αν δεν έχει λεφτά το ίδιο το κράτος να το κάνει.

από @ 01/10/2010 11:05 μμ.


Φίλε μου δώστε καμια εξτρα πληροφορία. Πως λεγόταν η συνάντηση, που έγινε, ποιοι φορείς συμμετείχαν (όχι μεμονωμένα άτομα); Ανέβασε κανά πρόγραμμα, αν ήταν δημοσιευμένη.

Το ζήτημα του κέντρου της Αθήνας αναδυκνύεται κεντρικής σημασίας για το υπουργείο... για πολλούς λόγους. Άλλο αν απο δω το πιάνουν, από κει το πιάνουν, όλο τους ξεφεύγει . Μάλλον το όλο προτζεκτ εφάπτεται της πολιτικής του ΜΠΑΣΟΚ για "Αθήνα Καθαρή" (όπως δήλωσε το Υπουργείο: "το κέντρο να θυμίζει μέρες Ολυμπιακών"... αυτό το έχουν καταφέρει ήδη) και του αναπλαστικού προγράμματος "Αθήνα 2014".
Δες κι εδώ

Αρχεία:


Μία τουλάχιστον κωλοφυλλάδα αυτό το σαββατοκύριακο έχει στο πρωτοσέλιδό της την ενθουσιώδη κραυγή "Στήνουν 20 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών - ξεκινά γιγαντιαία επιχείρηση σκούπα".

από . 02/10/2010 2:49 πμ.


Το ξενοδοχείο ήταν το Imperial, στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετείχαν διάφοροι "επώνυμοι", όπως η Γαλάνη για παράδειγμα. Ακούστηκαν κουβέντες εφάμιλλες με αυτές που λέει ο Καρατζαφύρερ και ο Μιχαλολιάκος - δηλαδή οι επιχειρηματίες ζήτησαν να τους δωθούν άδειες οπλοφορίας, να αξιοποιηθούν τα ξερονήσια, να ανοίξουν τα παλιά στρατόπεδα και να γίνουν φυλακές, να φυλακίζονται οι μετανάστες κατευθείαν σε έρημα νησιά στο Αιγαίο με το που τους εντοπίζει το Λιμενικό. Και άλλα τέτοια, πολύ ποιοτικά και πολιτισμένα.

Η διαφορά του Μπατσόκ από τη Νέα Τρομοκρατία είναι ότι μπορεί να εμπλουτίζει την αιματηρή δράση των ταγμάτων της ΕΛ.ΑΣ. και επικοινωνιακά, με μαϊντανούς που ξαμολιούνται στα ΜΜΕ και υποστηρίζουν προπαγανδιστικά το έργο της συμμορίας. Κάθε φελλός που απέκτησε "όνομα" χάρη στο Μπατσόκ, το ανταποδίδει όταν του ζητηθεί. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

Όσο για τους μπάτσους που πήραν μέρος, αρκεί να αναφερθεί ότι ο Μπαλάκος πριν γίνει αρχιμαφιόζος στη ΓΑΔΑ ήταν προϊστάμενος του τμήματος όπλων στην ασφάλεια και ο Δροσάκης ήταν μέχρι και το Μάρτιο του 2010 διοικητής στο τμήμα των Εξαρχείων. Δε μιλάμε δηλαδή για τίποτα επαρχιώτες τροχαίους κακομοιρόμπατσους...

από ? 02/10/2010 12:41 μμ.


http://www.kmprotypigeitonia.org/index.php?p=news&id=meetingwithpolice

Μπορείτε να ψάξετε ποιοί είναι αυτοί οι τύποι και ποιός ο σκοπός τους για την περιοχή...
Λέξη κλειδί ΚΜ Πρότυπη γειτονιά...

από ? 02/10/2010 1:19 μμ.


Μερικά από τα λεγόμενα των αγανακτισμένων κατοίκων...
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=208886

Αχ βρε (σύγχρονη) τέχνη με ποιόν πας χέρι χέρι;;;;;

από υποψιασμένος μικροϊδιοκτήτης 02/10/2010 4:59 μμ.


Εκκενώσεις κτηρίων και "επενδύσεις "στο κέντρο

Η φυλλάδα της Καθημερινής πριν περίπου ένα χρόνο μιλούσε για ακίνητα αναξιοποίητα του δημοσίου. Δηλαδή να δώσει σχεδόν τσάμπα το δημόσιο στους επιχειρηματίες μέσω μακροπρόθεσμων leasing. Αφού πρώτα αναλάβει τα έξοδα επισκευής χωρίς να βάλουν σχεδόν δεκάρα οι "ενοικιαστές"(το βαπτίζουν επιχειρηματικά κίνητρα). Αυτά πάνω-κάτω έλεγε η φυλλάδα του Αλαφούζου.

Περίπου την ίδια εποχή (συμπωματικά για όποιον πιστεύει στις συμπτώσεις) έγινε η εκκένωση του παλιού εφετείου. Σε αυτό "βοήθησαν" τα φασιστο-ασπόνδυλα μεταμφιεσμένα ως "κάτοικοι". Αναμενόμενο μετά τις εκκενώσεις κτηρίων να γεμίσουν οι πλατείες με φτωχούς Αφγανούς - Σουδανούς. 

 

 

Σχεδιασμός;

 

Όμως αφού δεν υπάρχουν ξενώνες για να καλύψουν τον αριθμό των μεταναστών δεν θα επιδεινωθεί η κατάσταση για τους κατοίκους των γύρω πλατειών; Δεν θα προχωρήσουν εν καιρώ σε ρατσιστικές συμπεριφορές; Οι εκκενώσεις παλιών εγκαταλελειμμένων κτηρίων από τους μετανάστες θεωρούνται τυχαίες;

 

Δεν νομίζω ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί του κράτους σχεδιάζονται από αφελείς ούτε από τόσο ηλίθιους. Ειδικά σε εποχές κρίσης όπου προσπαθούν διαιρέσουν την κοινωνία. 'Ώστε ο ένας να έρχεται σε σύγκρουση με τον δίπλα του, ο αγρότης με τον φορτηγατζή, ο εργαζόμενος στο δημόσιο με τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό. Το κλασσικό «Διαίρει και βασίλευε» για να την βγάζουν "καθαρή" το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπούν τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια.

 

 

Το μεροκάματο να βγαίνει ..

Το μεροκάματο του μπράβου(εμφανίζεται και ως "κάτοικος" ) είναι καλό αποκούμπι  για φασίστες στις "δύσκολες" εποχές που διανύουμε. Κάτι τέτοιο ζήτησε live ο Μιχαλολιάκος(να δίνει ο κάθε αθηναίος από 3 ευρώ και να αναλάβουν εταιρίες σεκιούριτυ ή και  η χρυσή αυγή το διώξιμο των μεταναστών) στην εκπομπή του Χατζηνικολάου πρόσωπο με πρόσωπο. Ακόμα και ο νεοδημοκράτης Χατζηνικολάου αηδίασε με τα λεγόμενα και το προκλητικό ύφος του Μιχαλολιάκου.

 

 Το project "εγκληματικότητα".

Είναι κοινό μυστικό πως τράπεζες μαζί με κατοίκους και μεγαλοεπιχειρηματίες αγοράζουν μέσω μεσιτών σπίτια - μαγαζιά του κέντρου σε εξευτελιστική τιμή από τους ιδιοκτήτες. Σκοπός είναι η συνένωση των ακινήτων, των μικρών ιδιόκτητων περιουσιών σε μεγάλες. Στην Ελλάδα υπάρχει διαδεδομένη πολύ μικρή περιουσία σε πολλά χέρια. Και μάλιστα ειδικά στο περιοχές που θεωρούνται "φιλέτα", οι παλαιάς νοοτροπίας κάτοικοι δύσκολα πουλούν όσο-όσο. Πως θα πειστούν να πουλήσουν "όσο-όσο";

 Το project λέγεται "εγκληματικότητα". Δηλαδή έμμεσος εκφοβισμός των μικρο-ιδιοκτητών. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία θεάτρου; Πόσοι από τους κατοίκους δεν έχουν παραπονεθεί για όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή τους αλλά οι του ΠΡΟ.ΠΟ φαίνεται να "κωφεύουν". Εκεί που δεν κωφεύουν είναι στο κυνήγι των συνδικαλιστών, των διαδηλωτών, των αριστερών και των αναρχικών. Εκεί ο μηχανισμός φαίνεται να "παράγει έργο ".

Να λοιπόν που η εγκληματικότητα χρησιμοποιείται στα "κτηματομεσιτικά". Μόλις τα αγοράσουν (οι κατάλληλοι) τότε θα αρχίσουν οι "σκούπες". Και θα ανέβει η αξία του ακινήτου. Τελείως συμπωματικά για όποιον πιστεύει στις συμπτώσεις..

υ.γ.

α)Το παραδικαστικό Νο2 με Λεοντσάκους ( πρώην ερωτοδικείο) - Γιοσάκηδες δεν φαίνεται να είναι και τόσο άσχετο.

β)Κατώτερη των περιστάσεων η  απλά καταγγελτική συμπεριφορά της αριστεράς του ΣΥΡΡΙΖΑ και η "δεν μας νοιάζει  δεν μας αφορά" του ΚΚΕ για τα έργα  και τις ημέρες των ρατσιστών. Τι να κάνει η καταγγελία ή η αδιαφορία αν δεν παρεμβαίνετε στον ντόπιο πληθυσμό που ζουν γύρω από τις πλατείες;  Μήπως πιστεύετε και οι δύο σας πως το "αβγό του φιδιού" είναι ακίνδυνο;


Τη συνάντηση την οργάνωσε ο Τσάκονας, επενδυτής real estate που λυμαίνεται την περιοχή και θέλει σώνει και καλά να την κάνει γκέτο για τους φραγκάτους φίλους του. Δημιούργησε την ΜΚΟ "ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά" μετά από διάφορες άλλες προσπάθειες με εκδηλώσεις σύγχρονης τέχνης (remapKM) που δεν του βγήκαν.
Δείτε τι ακριβώς κάνει ο τύπος στο παρακάτω ντοκουμέντο της Τράπεζας Κύπρου
CENTRAL BANK OF CYPRUS

REGISTER
PRIVATE INTERNATIONAL COLLECTIVE INVESTMENT SCHEMES (ICIS)


II. International Variable Capital Companies

15. KM REAL ESTATE INVESTMENT FUND LTD
Date of Recognition by the Central Bank of Cyprus: 21/3/08
Number of Recognition: ICIS 50/42500
Number of Registration: HE 219963
Date of Registration: 22/1/2008
Registered Address: Kolokotroni & Chrysorogiatissis, P.C. 3040 Limassol.

Objective of the scheme
The fund assembles and develops properties in the Athens district, with a view to selling or lease them in ways that maximise returns to investors.

DIRECTORS OF ICIS
Name: Mr Iason Tsakonas
Nationality: Greek
Date of Appointment: 22/1/2008
Name: Mr Anastasios Leventis
Nationality: Greek
Date of Appointment: 22/1/2008

CUSTODIAN
Name: Hellenic Bank Public Co Ltd
Address: Nicosia Cyprus

INVESTMENT ADVISOR:
Name: Oliavos Real Estate Investment Advisors Ltd
Address: Cyprus

INVESTMENT MANAGER:
The Fund is managed by its two Directors above

EXTERNAL AUDITORS
Name: Clerides Charalambides & Associates Ltd
Address: Limassol

ADMINISTRATORS:
Name: Ergoserve Consulting Ltd
Address: Limassol

OTHER DETAILS
Accounting reference date 31/12
Duration of fund 7 years
Currency denomination euro
Minimum initial investment euro 200.000

Μιλάμε για νέου τύπου μπίζνες, από έναν ανεκδιήγητο τύπο που έβγαλε φράγκα στο Αρζεμπαιστάν στην περίοδο του εμφύλιου, εξαγόρασε ολόκληρη περιοχή στην Αντίπαρο και τη γέμισε με βίλες για το διεθνές τζετ σετ (βλ. Τομ Χανκσ, Μαντόνα, κ.α.) και τώρα θέλει να κάνει κουμάντο στο πως θα γίνει το Μεταξουργείο.
Η πλέμπα του χαλάει τα σχέδια και θέλει πάσει θυσία να την ξεφορτωθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να γεμίσει η περιοχή μπάτσους και κάθε λογής ρουφιάνους.
Το χαιλίκι δεν ανέχεται τη μιζέρια των πρεζάκηδων και των μεταναστών και πρέπει να τους "σκουπίσει" για να πηγαίνουν τα φρόκαλα στις γκαλερί και τα θέατρα να συγκινούνται με την υψηλή τέχνη.
Βρε ουστ!

από gagarinos 02/10/2010 6:28 μμ.


Το παρακάτω ντοκουμέντο είναι η προσφορά γνωστής γερμανικής εταιρείας διαδικτυακού μάρκετινγκ σε αίτημα του Τσάκονα για την κατασκευή ιστοσελίδας σχετικά με την περιοχή του Μεταξουργείου.
Πρόκειται για μια συντομευμένη εκδοχή ολόκληρου του εγγράφου. Παραλείπω τις αυστηρά τεχνικές λεπτομέρειες. Παρά το "σεντόνι", αξίζει τον κόπο να διαβαστεί. Αποκαλύπτει πολλά για τα σχέδια του τύπου και την αντίληψη του για την κοινότητα και τη γειτονιά.

To: Oliaros SA
Iasson Tsakonas
Via E-Mail

Cost and benefit offer for the implementation of a commercial-web-site

Dear Mr. Tsakonas,
as discussed via e-mail, we have created a cost offer for creating a web page for the km project.
We hope our offer meets your requirements. We assure you a smooth and timely execution of work. If you have questions or comments, we are happy to assist you.
Best regards,
Christian Daum
Loom Concept Ltd. [http://www.loomconcept.de/]

objective target – The commercial website which shall be developed for the project KeraMeta has two main objectives:
To optimally project and implement the goals of the marketing policy to the web and develop a leading "web 2.0" reference in it’s branch.
From these main objectives the following “sub”-goals derive:
- Convey passion for the vision.
- Provide a platform for the new and emerging real estates.
- The website shall emotionalize
- The attributes which should be associated with "KeraMeta" are as described in 1.6. of the global concept: urban, contemporary, modern, innovative, vivid, mind open etc..
…………………………………………………………………………………..
- Supply information about the offer KeraMeta provides to the visitors of the website and ideally also to convince.
- Visitors should be able to inquire for information about available or planned objects.
- The way of living in KeraMeta today and how it could be like in future shall be described.
……………………………………………………………………………………
design – The design of the website has as main task to strengthen the transfer of the above mentioned associations and it should also smoothly integrate into the entire outward presentation and communication. It is based on the guiding principle “Space for free development”. Moreover, it needs to be consistent to the real situation in KeraMeta and shall transport it into the medium internet.
As the area KeraMeta has not only one face, but consists of many facets, the design does not only follow one guiding principle, but it needs to regard a various number, which are nearly equal to each other. The situation of KeraMeta is summarized by us to the metaphor of the broken pieces / fragment. In today’s KM the numerous aspects of the culture are usually only tangible as fragments of an ever-changing, early civilization in a charming district full of character.
The fragments are facets and exciting aspects – broken pieces, which we want to put together in a new way. The vision finally takes shape in the form of a progressive architecture, offering living space to sustainable forms of life.
On the first level the temporal aspect divides KeraMeta visually into three columns on the website. (History/Present/Future). Just as the social aspect must be in accordance with the commercial plans, which are put to market on the website, the temporal aspect needs to do the same.
The historical level with the impressive history of KeraMeta shall fascinate the observer.
……………………………………………………………………………………
The presences must emotionalize - The here and now shall be displayed in an absolutely real manner. An open space shall be created so that the user is free to develop his own thoughts and feelings about KeraMeta.
The Future describes the vision of a future KeraMeta. In this part KeraMeta will be visualized with the new architectural plans. It is important that the viewer gets a feeling for the organic change the new district will experience.
……………………………………………………………………………………
The map navigation is the exact map of KeraMeta. The map shows depending on the state either 3D visualization of the planned real estate or provides a container for various images / videos or slideshows („km now“).
The navigation concept has the aim to pick the information seeker / visitor at that stage of his search / visit at which the seeker / visitor most likely that is.
Who offers what to whom? This question must, especially for new customers, be answered within a short time after entering the site.
……………………………………………………………………………………
Reach the goal by a click - The focus of the entire project is, inter alia, on the commercial aspect of real estate sales. Here it is essential that the user quickly finds to the desired destination. By clicking on an object on the MAP takes the user immediately in the detail area of the selected property and may be informed here in detail. So the user does not net to click through several menuitems.
In addition, the user must quickly be provided with small preview images or videos and text excerpts to be able to get a quick first impression. We have solved this by stylish onMouseOver functions (). If the mouse pointer is moved over an object on the map a preview window is displayed.
The Usability has a very similar challenge as the design by the need to achieve two opposing goals. Information seekers as well as the emotional visitors must feel at home on the site. Thus, animations, movements and similar flash elements are needed to arouse attention. But they should never be the main thing arousing attention: “design follows function”. For this reason, the movements must run quickly and easily, but still high-quality.
Recurring users should not be bored or annoyed by animations between content areas, which they perhaps at first regarded as a very successful condescension.

search functions – The search functions of the internet page of KeraMeta are particularly important. We have adopted a special kind of search that allows the user easily to set up his preferences. With a few clicks, the found objects are shown immediatly on the Map View. The amount of results found is visualized.
There is also a full-text search. It scans all contents in the whole internet site. For example you can enter the name of an architect and imideatly get informations about him and on what projects he has worked on.
……………………………………………………………………………………

optional extras – The following optional extras can be added to the website to be developed or integrated into the side are.

image-Film – The image film will be presented to the viewer a sense of how the various elements in KeraMeta interact.

iphone version - Especially the creative target group is one of the main target group of the Iphone strategy. A special version focused on that spezial mobile phone will simplify the access to this project and can be used as a powerful marketing tool.

mobile version - The Internet on mobile devices is improving steadily. The coverage in many urban centers is already fully given. The speed of data transmission is nearly increased to dsl speed. The processors (cpu) of the mobile devices will soon be at the same level of the of workstations. A special version for mobile browsers, and an optimization of the resolution will surely expand the user circle.
……………………………………………………………………………………
360° view of KM #1 - This kind of view, most users are already familiar to from various websites. These are very informative to users, because it is the first time they get a real impression of KeraMeta. We recommend look for a central position in KeraMeta to install a special camera. This camera can, depending on the needs, produce a new 360° photo every 30 seconds. The observer always sees the latest photos. New views can be created at runtime. Each user can decide on his own whether to observe KeraMeta at day or night.
Typical functions:
1. left / right swirl
2. top / down swirl
3. zoom in – zoom out
4. save screenshot
http://www.think-quicktime.com/de/quicktime/panorama/flashvr/index.php

360° view of KM #2 – The difference to the previous version is that here it is not a high-end foto camera in use that produces an image and uploads it to the web server, but it is a high-end video camera. The camera loads permanently a constant stream to the Internet. While an unlimited number of users can watch to this stream one user may login to control video camera. For the control term, the user has 60 seconds left till the term ends. If multiple users registers to control the camera, there is a queue that will be processed.
Typical functions of this interface are:
1. left / right swirl
2. top / down swirl
3. zoom in – zoom out
4. day mode – night mode
5. full screen mode – regular mode
6. save screenshot
http://www.bigskyresort.com/photos-videos/Webcam.asp

viral marketing – Viral marketing is the systematic use of marketing at communicating places, such as blogs and forums. The goal is to optimize the marketing in a way that it is constantly but controlled widespreading itself.
Benefits of viral marketing:
- systematic reach of target groups
- epidemicly spread your advertising message
- Effective stimulation of customers to buy products and give buying advices to friends.
- Minimal cost for maximum effect

community marketing for more flexibility – Community marketing is aimed at the optimum potential of Internet communities. It presents itself as a highly flexible marketing tool, and offers new opportunities for direct customer acquisition.
Benefits of community marketing:
- Optimized Marketing by positioning close to the customer
- Effective use of customer dialogues, such as blogs and forums
- Full utilization of user profiles
- Emergence of viral marketing
……………………………………………………………………………………
Relevance and Numbers - Over 80% of Internet users regularly use Internet search engines. 90% of users look up to the first 30 links of the search result and the top 10 rankings have a very high relevance. 75% of users of search engines have an intent to purchase.
Take advantage of this potential - The Internet is increasingly important for businesses to reach customers. For companies distribute their products and services directly over the Internet, a high ranking in the search engines is extremly important. At the same time increases the relevance of a placement within the first places of the search engine rankings.

Objective measures of search engine marketing - The search engine marketing has the goal, to place websites with relevant search terms (keywords) on the results pages of search engines to higher levels. The measures of search engine marketing includes search engine optimization and search engine advertising.

Search Engine Optimization - Professional Search Engine Optimization by serious search engine optimizer - with natural top rankings for success on the Internet.

Search Engine Optimization with goals - The successful search engine optimization has the goal to push websites with relevant search terms (keywords) on the results pages of search. Do not disappear in the Especially in the popular topics and the relevant high ranking is a natural interest in the first places in the search engines. The big competition in the fiercely competitive markets, limited budgets or weak market awareness for companies to create a challenging situation.

Search advertising - Professional Search Engine Advertising: immediately in the top positions of search engines Advertising in search engines - We analyze your Adwords campaign, check the quality of the campaigns and their keywords and show you an overview. Search engine advertising is a growing priority for companies.
With the increasing numbers of participants exceed the costs for good placement of advertisements in the search engines. For this reason it is becoming increasingly important for companies, to optimize the advertising campaigns on a reasonable cost-based manner.

Analyses – We analyze for you your Adwords campaign, check the quality of the campaign and their keywords and show you an overview of possible opportunities for optimization.

Optimization - The optimization aims to improve the quality and performance of the keyword advertising. Thus you reach with the same budget more Internet users or you can reduce your budget and achieve the same number of clicks. Likewise, by optimizing the campaign the cost can be decreased without modifing the positioning on a search results page.The optimization is achieved by modifying the settings of the campaigns: keywords, ad text, ad groups and landing pages.
……………………………………………………………………………………

We hope that our offer meets your expectations. We would be happy to implement the project described above with you. For acceptation, we ask you to sign this offer and mail or fax it to Loom Concept Ltd.

31.03.2009, Loom Concept Ltd.από το θέμα βρωμάει πολύ άσχημα 02/10/2010 6:49 μμ.


Υπάρχουν δελτία τύπου δημοσιευμένα πριν τη συνάντηση;

Είχαν μοιράσει τίποτε φυλλάδια στην περιοχή, καλώντας στη συνάντηση με τους αρχιπροστάτες της πρέζας;

Ή πρόκειται για ένα προσυμφωνημένο ραντεβού των παραγόντων με την ΕΛ.ΑΣ., για το οποίο έγινε και μια τυπική ανακοίνωση για ξεκάρφωμα, σε ένα site που μέχρι σήμερα δεν το ήξερε κανένας εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους;

Στο Μεταξουργείο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αγορά γης από τους ενδιαφερόμενους "επενδυτές". Όποιος ρίξει μια ματιά στο site του Τσάκωνα θα δει ότι έχει γίνει λεπτομερέστατη χαρτογράφηση της περιοχής. Ποιά οικόπεδα είναι αδόμητα, ποιά ακίνητα είναι σε κακή κατάσταση ποιά εγκαταλελειμένα, όλα στο site είναι καταχωρημένα. Όπως διαπιστώνει μάλιστα κανείς , οι τρεις αυτές κατηγορίες καταλαμβάνουν και πολύ μεγάλο μέρος της περιοχής, ότι πρέπει δηλαδή για "real estate development". Βεβαίως η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ακινήτων έχει ήδη περάσει στα χέρια των "επενδυτών" και τώρα ήρθε η ώρα της "ανάπτυξης". Για όσους ενδεχομένους δεν γνωρίζουν το καλοκαίρι ήρθε να προστεθεί και η συνέργεια του κράτους στα σχέδιο των "επενδυτών". Δεκάδες ακίνητα στην περιοχή του Μεταξουργείου χαρακτηρίσθηκαν διατηρητέα έτσι ώστε να προετοιμασθεί κατάλληλα η "ανάπλαση".

Ενδεχόμενες αντιδράσεις είναι πλέον εξαιρετικά καθυστηρημένες και εντελώς αμφίβολες καθώς η υπάρχουσα κατάσταση της υποβάθμισης εμφανίζει τις προτάσεις "ανάπλασης" τύπου Τσάκωνα σαν μονόδρομο.  Το παιχνίδι στο Μεταξουργείο είναι ήδη χαμένο.

ΥΓ2 Επειδή το έργο "υποβάθμιση - ανάπλαση"  που παίχτηκε πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία  στο γκάζι και είναι στην φάση της ολοκλήρωσης και στο Μεταξουργείο αφορά και άλλες κεντρικές γειτονιές της Αθήνας, καλό είναι να έχουμε το νου μας για το μέλλον. Αναφέρομαι κυρίως στα Εξάρχεια καθώς αυτή είναι η περιοχή, ενόψι και της κατασκευής σταθμού του μετρό, που όπως φαίνεται έχει μπει στα σχέδια των "επενδυτών" για υποβάθμιση-απομάκρυνση των τωρινών κατοίκων-αγορές ακινήτων από τους ίδιους και ανάπλαση.

ΥΓ2 Καλό είναι επίσης να μην συγχέουμε  καταστάσεις όπως αυτές του Αγ. Παντελεήμονα που  πίσω από την αντιμεταναστευτική ρητορία κρυβονται οργανωμένα κυκλώματα προστασίας-πρεζεμπορίου-σωματεμπορίας με παιχνίδια real estate. Δεν είναι το real estate η δικαιολογία "δια πάσα νόσον και μαλακία".

από gagarinos 02/10/2010 8:23 μμ.


Πέρα από την παρακάτω ανακοίνωση στο site (http://www.kmprotypigeitonia.org/index.php?p=news&id=meetingwithpolice)

"Παρ 24, Σεπ 2010 Κοινωνική συνοχή & ασφάλεια

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους κατοίκους και εργαζομένους στην περιοχή Κεραμεικού - Μεταξουργείου και του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με σκοπό τον διάλογο για τα προβλήματα της περιοχής ΚΜ και την επίλυσή τους. Η συζήτηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα New York του Classical Imperial Hotel στην Πλατεία Καραϊσκάκη που ευγενικά μας παραχωρεί η διοίκηση του ξενοδοχείου.

Σας περιμένουμε όλους!

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Αυτή τη φορά όλοι μαζί!

Μία πρωτοβουλία της ΚΜ ΠΡΟΤΥΠΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ"

δεν γνωρίζω να έγινε άλλου είδους ενημέρωση.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί από όσους συμμετείχαν, όπως η καμχή, έχουν αγοράσει ακίνητα από τον Τσάκονα που τους πουλούσε μεγαλόπνοα σχέδια για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά την πάτησαν και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους.

Να πω ακόμα ότι το ξενοδοχείο όπου έγινε η συνάντηση είναι ιδιοκτησίας της Δασκαλαντωνάκη, στενής φίλης του Τσάκονα και σπόνσορας του Τσαγκαρουσιάνου και άλλων "εναλλακτικών" επιχειρηματιών από το χώρο της τέχνης.

Και λίγα για την ιστορία:

Το άτομο αυτό (ο Τσάκονας) έσκασε στην περιοχή πριν από 5 χρόνια και προσέγγισε διάφορους γκαλερίστες προσπαθώντας να φτιάξει μια συμμαχία για την αναβάθμιση της περιοχής.

Είχε παραθέσει κλειστό δείπνο στο εστιατόριο Βαρούλκο στην Πειραιώς όπου και παρουσίασε το σχέδιο του στους καλεσμένους και τους πρότεινε να επενδύσουν στην περιοχή για να μετατραπεί σε μια cool γειτονιά με γκαλερί και λοφτς .

Οι πιο πονηρεμένοι δεν τσίμπησαν. Μόνο η γνωστή γκαλερίστρια Καμχή και οι breeder τσίμπησαν και επένδυσαν στην αγορά ακινήτου από τον μάγκα αυτόν και τώρα κλαίνε τα λεφτά τους.

Συνεργάστηκαν μαζί του και διάφορα άλλα ψώνια της σύγχρονης τέχνης, όπως οι τύποι που διοργάνωσαν την μπιενάλε της Αθήνας και μεγαλοσυλλέκτες όπως ο Δάκης Ιωάννου (J&P Άβαξ, Ιντερκοντινένταλ, κλπ) και κάτι κακομοίρηδες καλλιτένες και κιουρέιτορ που βρήκαν ιδανική την περιοχή για να οργανώνουν διάφορες εκθέσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Όταν αυτό το σενάριο δεν τσούλησε, ο έξυπνος επενδυτής συνεργάστηκε με αρχιτέκτονες και πανεπιστημιακόυς και διοργάνωσε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για μια φοιτητική εστία.

Η σκληρή πραγματικότητα της κρίσης, αλλά και ο Δεκέμβρης τους χάλασαν τα σχέδια και τώρα το έριξαν σε συνεργασίες με τον Κακλαμα΄νη και τους μπάτσους μπας και καταφέρουν να ελέγξουν την περιοχή γιατί οι επενδύσεις δεν μπορούν να μένουν ανεκμετάλλευτες.

Να πω επίσης ότι το άτομο έχει τα γραφεία της εταιρίας του στην περιοχή αλλά μένει στα ΒΠ.

Οι παλιοί κάτοικοι έχουν φρικάρει μαζί του και δεν συμμερίζονται καθόλου τα σχέδιά του. γι' αυτό και δεν συμμετέχουν σε τίποτα από αυτά που διοργανώνει, όπως κάτι καρναβάλια της πλακας,

Η υπόθεση βρωμάει πολύ.

από gagarinos 02/10/2010 8:51 μμ.


@ γείτονας
Τίποτα δεν έχει τελειώσει στην περιοχή. Μπορεί κα΄ποιοι επενδυτές να έχουν αγοράσει γη και ακίνητα αλλά δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν.
Η επένδυση της ΓΕΝΚΑ με τα λοφτς στην πλατεία Αυδή πήγε άπατη. Δεν μπορούν να πουλήσουν και αναγκάστηκαν να κάνουν προσφορές αλλά και πάλι νάδα... Τα ίδια και ο Τσάκονας που πασχίζει με κάθε τρόπο να αναβααθμίσει την περιοχή μπας και σώσει τις επενδύσεις του.
Το θέμα με τον κεραμεικό και το Μεταξουργείο έχει να κάνει πιο συνολικά με όλο το "πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας" που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να το λύσουν με μπάτσους και "σκούπες" και μένει ανοιχτό.
Το ζήτημα είναι ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και δεν υπάρχουν αντιδράσεις.

(προς ΣΟ: ρε παιδιά γιατί κόβεται κάποια σχόλια; επειδή αναφέρουν ονόματα και πληροφορίες από μέσα; Αφήστε τα να μάθουν όλοι τι παίζεται εκεί για να μη μπορεί ο κάθε επενδυτής να πουλάει εναλαλκτικές μπίζνες)

από gagarinos 02/10/2010 9:04 μμ.


Να πως το παίζουν και στα μμε σαν δήθεν κίνηση κατοίκων και εργαζόμενων στην περιοχή
Μεταξουργείο, μια περιοχή που αναδίδει
αίσθηση παρακμής

Του Γιωργου Λιαλιου

Το ραντεβού μας έχει δοθεί στη γωνία των οδών Ιάσονος και Κεραμεικού στο Μεταξουργείο. Τα δέκα λεπτά της αναμονής αρκούν για να κάνουν ακόμη και τον πιο ψύχραιμο άνθρωπο να νιώσει άβολα. Από τη μια πλευρά του πεζόδρομου της Ιάσονος, τοξικομανείς.

Δύο καθισμένοι στα σκαλάκια ενός μικρού νεοκλασικού να βοηθούν έναν τρίτο να «χτυπήσει» την ένεση. Κάποιοι άλλοι πεσμένοι στο πεζοδρόμιο και στα παγκάκια, σε άθλια κατάσταση. Στην απέναντι πλευρά του πεζόδρομου, οίκοι ανοχής με τη χαρακτηριστική αναμμένη λάμπα στην είσοδο. Μπροστά από έναν από αυτούς, μια ομάδα εποχούμενων νεαρών αστυνομικών τρώει τυρόπιτες και αστειεύεται.

Η κ. Αλεξία Μυλωνά, από τον τοπική οργάνωση πολιτών «Κεραμεικός - Μεταξουργείο, Πρότυπη Γειτονιά», φθάνει με ελαφρά καθυστέρηση στο ραντεβού της. «Επίτηδες δώσαμε ραντεβού σε αυτό το σημείο;», την ρωτάω. «Οι τοξικομανείς εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, ύστερα από την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Ομόνοια», απαντάει. «Τους έδιωξαν από εκεί και κατέβηκαν προς τα εμάς».

Μια βαριά δυσοσμία

Κατηφορίζουμε την οδό Κεραμεικού αναζητώντας ένα καφενείο. Προσπερνάμε βιαστικά μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία, από την οποία αναδίδεται βαριά δυσοσμία. «Οι πυρκαγιές σε παλιά σπίτια είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Ερχονται άνθρωποι από τον δήμο ή οι ιδιοκτήτες, τα σφραγίζουν με λαμαρίνες και την επόμενη ημέρα έρχονται κάποιοι και τα ανοίγουν... με οξυγονοκόλληση! Φαντάζομαι ότι είναι αυτοί που τους εξυπηρετεί να παραμένει η «πελατεία» στην περιοχή», εξηγεί η κ. Μυλωνά. Ολόκληρη η περιοχή αναδίδει μιαν αίσθηση παρακμής, σαν κάτι φοβερό να έχει συμβεί και να ζούμε την «επόμενη ημέρα»...

Στο μικρό καφενείο θα μας συναντήσει ο Ιάσονας Τσάκωνας, μέλος και αυτός της «Πρότυπης Γειτονιάς». Η συζήτηση ξεκινάει από την πραγματικότητα της περιοχής. «Εχουμε την αίσθηση ότι ζούμε... μέσα σ’ ένα κενό. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς τα αστυνομικά μέτρα, αλλά και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, αφορούν τις γύρω περιοχές, αλλά όχι το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό. Εδώ, τα πράγματα έχουν απλώς αφεθεί στην τύχη τους. Τις προάλλες, πήρε φωτιά μια κινέζικη αποθήκη με αναπτήρες στην Κολοκυνθού, κόντεψε να καεί το κτίριο. Ούτε άδειες είχαν ούτε πυρασφάλεια ούτε τίποτα», εξηγεί ο κ. Τσάκωνας.

Οχι απλοί καταγγέλλοντες

Η ιδιαιτερότητα της «Κ-Μ Πρότυπης Γειτονιάς», της ομάδας που ίδρυσαν πριν από δύο χρόνια κάτοικοι και εργαζόμενοι στην περιοχή, είναι ότι δεν παρέμειναν απλοί καταγγέλλοντες (όπως πολλές από τις κινήσεις πολιτών), αλλά επιχειρούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Κατ’ αρχάς, έκαναν μια χαρτογράφηση της περιοχής που περιβάλλεται από τις οδούς Πειραιώς, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Δεληγιώργη και την Ιερά Οδό. Στα 400 στρέμματα που καλύπτει βρίσκονται 202 εγκαταλελειμμένα κτίρια, 300 ερείπια ή μισογκρεμισμένα κτίρια, 132 διατηρητέα και 160 αδόμητα οικόπεδα (που καλύπτουν περίπου 93,3 στρ., δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο της περιοχής!). Ωστόσο, οι πλατείες περιορίζονται σε 6,5 στρέμματα. Στην περιοχή καταμετρήθηκαν μεταξύ άλλων 61 κινέζικα καταστήματα, 161 αποθήκες και 31 οίκοι ανοχής.

Αλλες ενέργειες

Εκτός από την καταγραφή της εικόνας της περιοχής τους, τα μέλη της «Κ-Μ Πρότυπης Γειτονιάς» προχώρησαν και σε άλλες ενέργειες. Με τη βοήθεια γνωστών αρχιτεκτονικών γραφείων, κατέθεσαν στον Δήμο Αθηναίων προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των οδών Κεραμεικού και Σαλαμίνος, έκαναν ενημέρωση για την ανακύκλωση, συμμετέχουν, κινούνται στη γειτονιά, αναζητούν τρόπους να παρέμβουν. «Εμείς είμαστε εδώ, έτοιμοι να βοηθήσουμε», λέει ο κ. Τσάκωνας. «Αρκεί κάποιος να κοιτάξει προς το μέρος μας».

Αναβάθμιση δύο κεντρικών οδών

Με τη βοήθεια γνωστών αρχιτεκτονικών γραφείων, η πρωτοβουλία πολιτών «Κ-Μ Πρότυπη Γειτονιά» κατέθεσε στον Δήμο Αθηναίων μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση δύο κεντρικών οδών της περιοχής, της Κεραμεικού και της Σαλαμίνος (βλ. «Κ» 8.8.10). Στόχος είναι οι δύο δρόμοι να αναδειχθούν σε άξονες πολιτισμού: η μεν οδός Κεραμεικού να συνδέει το Εθνικό Θέατρο με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μέσω της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης, η δε οδός Σαλαμίνος, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος μέσω του Δημοσίου Σήματος. Για τη σύνδεση της Κεραμεικού με το Εθνικό Θέατρο εντάσσονται και μικρά τμήματα των οδών Μενάνδρου και Ζήνωνος. Οι προτάσεις προέκυψαν από το «εργαστήριο αρχιτεκτονικής» της ομάδας. Την πρόταση για την οδό Κεραμεικού σχεδίασε το γραφείο Antonas Office, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Αριστείδη Αντονά και της οδού Σαλαμίνος το γραφείο doxiadis+, υπό τον αρχιτέκτονα Θωμά Δοξιάδη.

Η πρόταση είναι χαμηλού κόστους, καθώς δεν προβλέπει μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις, αλλά στην πραγματικότητα την αύξηση του δημόσιου χώρου μέσω της επέκτασης των πεζοδρομίων και την κατασκευή ποδηλατόδρομου, που ευνοείται από το ανάγλυφο της περιοχής.


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/10/2010_417236

από real estate big brother! 03/10/2010 12:08 πμ.


Το αγγλικό κείμενο παραπάνω αναφέρεται εκτός των άλλων και σε σύστημα καμερών 360 μοιρών, που θα καταγράφουν εικόνες και θα τις μεταδίδουν μέσω διαδικτύου, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν οι υποψήφιοι αγοραστές να βλέπουν την περιοχή.

από . 03/10/2010 2:32 πμ.


ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά › Όραμα

Σε αυτό το τοπίο κάτοικοι & επαγγελματίες προσπαθούν να σχεδιάσουν και να διαμορφώσουν τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά, Μέγας Αλέξανδρος, ∆ημόσιο Σήμα, ReMap, διάφορες κινήσεις πολιτών αλλά και επιχειρήσεις όπως η OLIAROS και η ΓΕΚ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, με διαφορετικό τρόπο η κάθε μία, θέατρα όπως το Μεταξουργείο, το Από Μηχανής Θέατρο κ.α. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που σέβονται το χαρακτήρα κατοικίας της περιοχής, άλλοτε από κοινού άλλοτε μη, εργάζονται για το κοινό όραμα .

Η ιδιωτική πρωτοβουλία τόσο σε επενδυτικό όσο και σε μη κερδοσκοπικό επίπεδο είναι παρούσα, ενεργή, παραγωγική και πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες τις πολιτείας για τον κοινό σκοπό της δημιουργίας στο ΚΜ μίας πρότυπης γειτονιάς.

Ποιά είναι όλα αυτά τα λαμόγια;

από fuck real estate 03/10/2010 9:53 μμ.


Το ζήτημα είναι ότι στο Μεταξουργείο και στον Κεραμεικό, αλλά και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν δεκάδες άδεια κτίσματα που ρημάζουν παρατημένα περιμένοντας να "αναβαθμιστεί" η περιοχή για να αξιοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη στέγης. Μόλις προχθές είχαμε το περιστατικό με άστεγους που σφάχτηκαν για ένα παγκάκι. Οι άστεγοι αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια και αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης όσο μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σπρώχνονται στη φτώχεια και την ανέχεια από τις κυρίαρχες τάξεις και την καπιταλιστική κρίση.
Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια οργανωμένη κίνηση καταλήψεων στέγης;


από fuck real estate 03/10/2010 10:18 μμ.


Να πως θέλει ο τύπος αυτός να βάλει στο κόλπο και την εξουσία. Εκτός από τους μπάτσους ζητάει την παρέμβαση και του δήμου για να πάνε καλά οι δουλειές...

Γειτονιά real estate και συνοικία των... κερδών
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πρόθυμη να ακούσει τα αιτήματα των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση περιοχών γύρω από το κέντρο της Αθήνας εμφανίζεται η εξουσία. Επενδυτές ακινήτων και επαγγελματίες της διασκέδασης σε Κεραμεικό, Μεταξουργείο και Πλάκα αντιστοίχως επιλέγουν να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους μέσα από «συλλογικούς φορείς» που προσφάτως παρουσίασαν τις απόψεις τους, με εισήγηση του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Α. Ανδρεόπουλου.

Την εγκατάλειψη (φωτ. από τον Κεραμεικό) έρχονται να εκμεταλλευθούν οι επενδυτές με σχέδια που βρίσκουν «ευήκοον ους» στην εξουσία Την εγκατάλειψη (φωτ. από τον Κεραμεικό) έρχονται να εκμεταλλευθούν οι επενδυτές με σχέδια που βρίσκουν «ευήκοον ους» στην εξουσία Με αφετηρία την Πλάκα στη δεκαετία του '80 ξεκίνησε η «ανακατάληψη» περιοχών του κέντρου που είχαν προηγουμένως εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους και τη νομιμότητα. Αυτό που από τους πολιτικούς ονομάστηκε «ανάπλαση» οδήγησε και οδηγεί σε διαδικασίες που επιστημονικά αποκαλούνται «εξευγενισμός» (gentrification) και στη γλώσσα της αγοράς «ευκαιρία». Στο τέλος της ημέρας, όλα εξαρτώνται από τις κατευθύνσεις που θέτει (εάν θέτει) η πολιτική εξουσία. Για παράδειγμα, οι αυστηροί κανόνες που έθεσε η πολιτεία στην Πλάκα και οδήγησαν στο κλείσιμο δεκάδων νυκτερινών κέντρων εν μια νυκτί, συνοδεύτηκε μεταξύ άλλων από αγορές ακινήτων που κηρύχθηκαν διατηρητέα. Αντίστοιχες κινήσεις δεν έγιναν, για παράδειγμα, στου Ψυρρή και το Γκάζι. Αποτέλεσμα, εκεί να κυριαρχήσουν οι κανόνες της αγοράς και οι παλαιοί κάτοικοι που είχαν απομείνει να απομακρύνονται αδυνατώντας να ζήσουν ανάμεσα στα παράνομα διασκεδαστήρια.

Στην περιοχή που ορίζεται σήμερα μέσα στο τρίγωνο Πειραιώς - Ιερά Οδός - Ομόνοια δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει κάποια τάση. Μετανάστες (34% στην απογραφή του 2001) και Ελληνες χαμηλοεισοδηματίες κατοικούν σε παλιές πολυκατοικίες, νέοι που ψάχνονται έρχονται να μείνουν σε χώρους που διατίθενται με φθηνό αντίτιμο, νεοκλασικά ανακαινίζονται από τα πιο δυνατά βαλάντια, οίκοι ανοχής συνεχίζουν να ανθούν πιο κοντά στην Ομόνοια, καλλιτεχνικά στέκια ανοίγουν το ένα μετά το άλλο σε διάφορα σημεία υπό την απειλή των κάθε μορφής παράνομων στοιχείων που φθάνουν έως εδώ με αφετηρία το ιστορικό κέντρο. Το καινούργιο δεδομένο ήταν η έλευση ενός επενδυτή ακινήτων, του Ιάσωνα Τσάκωνα, που μέσω της εταιρείας του «Ωλίαρος» εμφανίστηκε, απέκτησε και ανέλαβε τη διαχείριση δεκάδων ακινήτων και δήλωσε την παρουσία του με πολλούς τρόπους (εκθέσεις ReMap, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κτήριο φοιτητικών κατοικιών, θέατρο κ.λπ.).

Ο Ιάσων Τσάκωνας που σπούδασε στις ΗΠΑ, εργάστηκε για χρόνια στο Αζερμπαϊτζάν και έγινε γνωστός για αγοραπωλησίες ακινήτων στην Αντίπαρο, αποφάσισε γύρω στο 2006 να επικεντρωθεί στην προαναφερόμενη περιοχή την οποία περιγράφει ως Κεραμεικο-Μεταξουργείο. Δέχτηκε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έδιωξε από κτήρια μετανάστες που είχαν βρει εκεί προσωρινή στέγη, έδωσε μεγάλη έμφαση στις καλλιτεχνικές δράσεις και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, προώθησε επιμελώς τις δημόσιες σχέσεις του. Τελικώς, κατάφερε στις 27 Ιουλίου 2010 να προβάλει εκτενώς μέσω μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά), και εμφανιζόμενος ο ίδιος ως κάτοικος, απόψεις περί του τι δέον γενέσθαι ενώπιον σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου. (...)

«Η προεκλογική περίοδος είναι μια καλή εποχή...»

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Πολιτική κάνουμε εμείς. Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, πρέπει να σας κατεβάσουμε»...

Η έκρηξη έφτασε λίγο πριν από το τέλος της ωριαίας παρουσίασης που έκαναν πέντε εκπρόσωποι της εταιρείας «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά» διά στόματος του αναπληρωτή δημάρχου Χρ. Ακριτίδη, όταν κατάλαβε ότι ο ομιλών Ι. Τσάκωνας «δεν περιοριζόταν σε αυτά που τον αφορούν». Ο δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης δεν ήταν παρών στην παρουσίαση, αν και ο ίδιος είχε εισηγηθεί να ακουστούν οι προτάσεις της «ΚΜ» για παρεμβάσεις στις οδούς Σαλαμίνος (ανάπλαση πεζοδρόμου) και Κεραμεικού (μετατροπή σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με ποδηλατόδρομο).

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Ακριτίδη να μιλά για «ομάδα κατοίκων» και ένα «πρωτόλειο πρότασης» που πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Λίγο πριν από την «έκρηξη», ο Ιάσων Τσάκωνας, που έπαιζε και ρόλο συντονιστή των ομιλητών, ζητούσε από το δημοτικό συμβούλιο να εφαρμόσει όσο γίνεται πιο γρήγορα την πρόταση επειδή «όπως ξέρουμε όλοι, η προεκλογική περίοδος είναι μια καλή εποχή να εφαρμόζονται έργα και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να τονίσουμε».

Το παράδοξο είναι ότι ο κ. Τσάκωνας δεν συνόδευε καν την επείγουσα πρόταση με κάποιο προϋπολογισμό. Ατύπως μας ανέφερε όταν τον ρωτήσαμε στον διάδρομο ότι το κόστος θα είναι περίπου 1 εκατ. ευρώ και όχι παραπάνω, διότι θα χρησιμοποιηθούν υλικά-περισσεύματα από τις αποθήκες του δήμου... Οταν τον ρωτήσαμε αν η πρόταση απηχεί τις απόψεις όλων των κατοίκων της περιοχής, περιλαμβανομένων των μεταναστών, μας είπε αορίστως ότι έγιναν διάφορες συναντήσεις.

Ερωτήματα

Στην αρχή της συζήτησης ο σύμβουλος Κ. Καψής (παράταξη Σκανδαλίδη) έθεσε αλλεπάλληλα ερωτήματα για το ποιοι είναι οι κάτοικοι και επαγγελματίες που φέρνουν τις προτάσεις και ποιες οι στοχεύσεις τους. Αργότερα, η σύμβουλος Ελένη Πορτάλιου (Ανοιχτή Πόλη), αφού τόνισε ότι υπάρχουν πολλές μελέτες για την περιοχή που δεν έφτασαν ποτέ έως το δημοτικό συμβούλιο και μίλησε για τον «εξευγενισμό περιοχών» («φεύγουν οι φτωχοί, οι χρήσεις που είναι βρώμικες, έρχονται οι πλούσιοι»), προειδοποίησε: «Υπάρχει κίνδυνος να έχουν αγοραστεί διάφορα οικόπεδα και σπίτια, ίσως κοψοτιμής ίσως όχι, και να αναμένουν αυτά την οικονομική τους αναβάθμιση, μέσα από χειρονομίες που μας φαίνονται πολύ συμπαθείς, πολύ καλές». Αντί άλλης απάντησης, η πλειοψηφία του συμβουλίου απεφάνθη απλώς στο τέλος ότι «καμία απόφαση δεν θα παρθεί»...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=192064

"...Το μέλλον –προς το παρόν– κερδίζει τις εντυπώσεις: όλοι μιλούν για τον Ιάσονα Τσάκωνα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αστικής ανάπτυξης Oliaros, η οποία έχει αγοράσει ή νοικιάσει δεκάδες κτίρια στο Μεταξουργείο αλλά και στον Κεραμεικό και σκοπεύει να τα αξιοποιήσει επιστρατεύοντας νέους αρχιτέκτονες..."

athinorama .gr/daylife/articles/default.aspx?artid=9339

από πρότυπο μπουκέτο στα μούτρα 07/10/2010 3:28 πμ.


Παρατηρείστε ότι, όπως και η Χρυσή Αυγή, έτσι και οι επιχειρηματίες προσπαθούν να παρουσιαστούν ως απλοί κάτοικοι και πολίτες:

"...H ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά, μία πρωτοβουλία πολιτών που βρίσκεται σε διάλογο και συντονισμό με κατοίκους, επιχειρηματίες και συλλογικότητες στο ΚΜ, διεκδικεί την ανατροπή των σημερινών συνθηκών και συμβάλλει με τις προσπάθειες της στο στόχο της πολιτείας για επανακατοίκηση του κέντρου της Αθήνας..."


estatereview .gr/present/news/121/article/143888/Article.aspx

Μην πιάνετε στο βρωμοστόμα σας τη λέξη "συλλογικότητες" ρε αληταράδες!

από κάποιος κάτοικος 07/10/2010 4:05 μμ.


"...Τμήματα της περιοχής ΚΜ στεγάζουν πλέον νόμιμους και παράνομους μετανάστες, Κινέζους χονδρεμπόρους, εκδιδόμενους –στο δρόμο ή σε οίκους ανοχής, ενώ στα εγκατελειμένα –και πιθανώς επικίνδυνα– κτίρια, βρίσκουν καταφύγιο τοξικομανείς και άστεγοι. Άλλα τμήματα της περιοχής ΚΜ κατοικούνται από ένα συνονθύλευμα εθνικών κοινοτήτων..."

(πηγή: remapkm.com)

"τμήματα της περιοχής ΚΜ", αυτή η εμμονή με το "ΚΜ" πια, ούτε φαντάροι του πυροβολικού να ήταν...

"Νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες", λες και οι κωλομεσίτες έχουν το δικαίωμα να φοράνε ταμπελάκια σε ανθρώπους. Δε μας έλειπε η Frontex...

"Συνονθύλευμα εθνικών κοινοτήτων", ως κατακλείδα σε παράγραφο που σύμφωνα με τους μεσίτες καταγράφει τα δεινά της περιοχής. Ενώ στα Βόρεια Προάστια ευτυχώς για το Έθνος και την Πατρίδα και την Οικογένεια κατοικούν μόνο Έλληνες. Και τι Έλληνες...

post image
Βγάζουν και δελτίο ασφάλειας! Και μετά λέμε για το Μιχαλολιάκο που ζήταγε από το δελτίο του Alter την ίδρυση ένοπλης δημοτικής αστυνομίας...

Εικόνες:


"...Ειδικά για  το θέμα της ασφάλειας που απασχολεί τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους στην περιοχή, η ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά σε δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όσον αφορά στις διαρρήξεις, κλοπές, το παράνομο εμπόριο «αγαθών» και παροχή «υπηρεσιών» και ζήτησε δίκυκλες και πεζές περιπολίες στην περιοχή, επεμβάσεις σε ακίνητα – στέγες παραβατικής δραστηριότητας, ενώ ενημερώθηκε για την δραστηριότητα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών συμφώνησαν πως απαιτείται συντονισμός πολλών συναρμόδιων φορέων για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και πως και οι δύο θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση..."

capital .gr/News.asp?id=1020648

Δηλαδή εκτός από τη συνάντηση στο ξενοδοχείο, που περιγράφεται παραπάνω, συναντήθηκαν άλλες δύο φορές με τους μπάτσους, μία στην Κατεχάκη και μία στη ΓΑΔΑ, χωρίς τη συμμετοχή άλλων. Ούτε διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο υπουργείο ΠροΠο να ήταν...

από g* 08/10/2010 11:18 πμ.


Ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε γίνει παλιότερα και με την ευκαιρία του RemapKM και της Biennial της Αθήνας :
http://futura-blog.blogspot.com/2007/09/remap-km.html

από Αθηναίος 09/10/2010 3:18 μμ.


Άρθρο από την Καθημερινή της 7/10/10 ( http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_09/10/2010_1292799 )

Διαβάζοντάς το, πείθομαι όλο και πιο πολύ ότι το σχέδιο εκμετάλλευσης του κέντρου μάλλον είναι εχορχηστρωμένο...

Ο μεγαλορουφιάνος Παπαχελάς αρθογραφεί υπέρ της "συνεργασίας πολιτών, επιχειρήσεων, δήμου και κεντρικού κράτους" (όπου "πολίτες" βλέπε Χρυσή Αυγή και "κεντρικό κράτος" ΕΛ.ΑΣ.). Λέει επίσης "Οι συμπολίτες μας που ζουν στο Κέντρο και έχουν την ατυχία να μένουν ακόμη στις γειτονιές, όπου πολλοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε". Δλδ όσοι άτυχοι δεν πουλήσατε ακόμα τα σπίτια σας, πουλήστε και φύγετε."Η Αστυνομία από την πλευρά της δίνει μάχες παντού, αλλά νιώθει πια και εκείνη στο πετσί της τι θα πει χρεοκοπία του ελληνικού κράτους." Δλδ δεν προφταίνουν να δέρνουν αλλά τελειώνουν και τα χημικά.


Tου Αλεξη Παπαχελα

Η Ελλάδα θα περάσει μια περίοδο όπου θα φλερτάρει επικίνδυνα με το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε αυτό που οι αγγλοσάξωνες αποκαλούν «ξοφλημένο κράτος», «failed state». Ηδη βλέπουμε τέτοια σημάδια στον ορίζοντα, τα οποία βαραίνουν μια ήδη ζοφερή ατμόσφαιρα. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας προκαλεί μελαγχολία αυτές τις μέρες: κλειστά και εγκαταλελειμμένα μαγαζιά, γκράφιτι παντού, καμένα κτίρια από διάφορες διαδηλώσεις, βρώμα, αδέσποτα σκυλιά, ζητιάνοι που γίνονται όλο και πιο επιθετικοί σε κάθε φανάρι. Και βεβαίως ένας δήμαρχος που είναι εξαιρετικός στο να πείθει πως οτιδήποτε είναι στραβό σε αυτή την πόλη... δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Οι συμπολίτες μας που ζουν στο Κέντρο και έχουν την ατυχία να μένουν ακόμη στις γειτονιές, όπου πολλοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, διηγούνται πάλι ιστορίες που θυμίζουν τα περίφημα γκανγκς του Λος Αντζελες. Συμμορίες λαθρομεταναστών, οι οποίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα πεζοδρόμια, έχουν αλώσει μεγάλα κομμάτια του Κέντρου. Είναι προφανές πως στο μακρινό Πακιστάν ή τη Σομαλία έμαθαν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου δεν κοστίζει τίποτα να παραβιάζεις τον νόμο και σκέφθηκαν ότι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Και αυτό που ουσιαστικά έχουν κάνει είναι να τραβήξουν λίγο... στα άκρα την ελληνική παράδοση της ανομίας.

Η Αστυνομία από την πλευρά της δίνει μάχες παντού, αλλά νιώθει πια και εκείνη στο πετσί της τι θα πει χρεοκοπία του ελληνικού κράτους. Οι αστυνομικοί όχι μόνο είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται αισθητά, αλλά τώρα έχουν εβδομάδες να πληρωθούν τα νυχτερινά τους. Ας μην συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πια η ΕΛ.ΑΣ. στην εξασφάλιση του στοιχειώδους εξοπλισμού... Και όλα αυτά σε μια περίοδο που όλοι περιμένουν ότι τον χειμώνα θα έχουμε μεγάλη αναταραχή και βεβαίως αύξηση της εγκληματικότητος.

Το ελληνικό κράτος είναι όμως χρεοκοπημένο και έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, αν δε επιχειρήσετε να τηλεφωνήσετε στον δήμο στο 1514, είναι βέβαιο ότι δεν θα το σηκώσει ποτέ κανείς. Κάποιος πρέπει να καλύψει το κενό, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν την πρωτεύουσα να σταθεί στα πόδια της. Δεν θα είναι η πρώτη μεγαλούπολη που περνάει μια τέτοια κρίση, έχουν προηγηθεί σε διαφορετικές εποχές το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Κωνσταντινούπολη. Εκεί μπορούμε να βρούμε παραδείγματα για το πώς με τη συνεργασία πολιτών, επιχειρήσεων, δήμου και κεντρικού κράτους βρέθηκαν λύσεις. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά πράγματα, από την «υιοθέτηση» του χώρου έξω από ένα άδειο μαγαζί από τη γειτονιά, έτσι ώστε να μην μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης και αισθητικής προσβολής. Ας ψάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα να εμπλακεί στην ανάπτυξη του Κέντρου, όχι απαραίτητα με επιδοτήσεις αλλά με φορολογικά και άλλα κίνητρα. Μπορούμε να ξανασκεφθούμε το αν πρέπει τελικά όλες οι κρατικές υπηρεσίες να απομακρύνονται από το Κέντρο, μετατρέποντάς το σε άδειο κουφάρι σε βασικά του σημεία. Αν αφήσουμε την κατάρρευση να συνεχισθεί, η Αθήνα θα γίνει μια πολύ απωθητική και άσχημη πόλη σε παρακμή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ο μεν κ. Κακλαμάνης έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία, ο δε κ. Καμίνης δεν μας έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι περιστοιχίζεται από σοβαρούς ειδικούς. Κρίμα γιατί οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πόλη είναι απελπισμένοι και αναζητούν παθιασμένα ιδέες και ηγεσία με όραμα και αποφασιστικότητα.


Ομως οι επισημάνσεις δεν ενδιαφέρουν τον πολίτη που βλέπει τη ζωή του να χειροτερεύει... 

Στην Αθήνα καθρεφτίζεται όλη η κρίση που διέρχεται η χώρα. Στις γειτονιές, στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουµε να υπάρχει µια επέκταση της οργανωµένης εγκληµατικότητας – πορνεία, εµπόριο ναρκωτικών, παρεµπόριο. ∆εν είναι κάτι που προέκυψε... χθες. Οφείλεται στο ότι δεν παίρνονται αποφάσεις και συνεχώς τα προβλήµατα µπαίνουν κάτω από το χαλί. Οµως οι υποβαθµισµένες γειτονιές µπορούν να ζωντανέψουν. Τόσο υποβαθµισµένα ήταν κάποτε το Πορτοµπέλο και τα Ντόκλαντς. Οι τιµές πέφτουν στο κέντρο. Υπάρχει χώρος για ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ευφυέστερος δήµος και επενδυτές που θα ρισκάρουν. Εγώ, πάντως, θα επένδυα στην Αθήνα.

 

πηγή: tovima.gr/politics/article/?aid=436879&h1=true

Εντελώς "συμπτωματικά", οι μεσίτες και οι επενδυτές είναι ακριβώς τα ίδια άτομα που έχουν στον έλεγχό τους την πορνεία, το ναρκεμπόριο κ.τ.λ.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License