Φωτογραφίες και λέξεις από τη συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες -πλ. Αττικής

Σήμερα ξεβρώμισε για λίγο η πλατεία Αττικής από φασίστες, μισάνθρωπους και ακροδεξιά αποβράσματα. Αύριο όμως;

post image

Περίπου 1.000 άνθρωποι, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό/ελευθεριακό χώρο, μετανάστριες και μετανάστες (κυρίως από το Αφγανιστάν) γέμισαν την Παρασκευή το απόγευμα την πλατεία Αττικής και της έδωσαν ξανά το πρόσωπο που θα έπρεπε να έχει όλες τις μέρες.

Μια πλατεία που τις τελευταίες βδομάδες τα φασιστικά αποβράσματα κλωτσούσαν, έβριζαν, προπηλάκιζαν και μαχαίρωναν άντρες, γυναίκες και παιδιά μετανάστες, με τη συνδρομή των μπάτσων και κάτω από τα απαθή βλέμματα των περίοικων.

Στήθηκε μικροφωνική, διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης σε διάφορες γλώσσες και στη συνέχεια όλος ο κόσμος, ντόπιοι και μετανάστες, πορεύτηκαν μέσω των οδών Αδμήτου και Μιχαήλ Βόδα στο σταθμό του Αγ. Νικολάου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν παντού περιμετρικά της συγκέντρωσης και της πορείας, απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο θρασύδειλα ανθρωποειδή είναι. Απομόνωσαν μια ομάδα νεαρών, κυρίως, Αφγανών που επέστρεφαν από την πορεία και τους ξυλοκόπησαν άγρια. Θα λάβουν την απάντηση που τους πρέπει, και αυτοί και οι συνεργάτες τους.

Τις προηγούμενες μέρες, στις λαϊκές αγορές και τις πλατείες ολόκληρης της περιοχής, που κατακλύζονται από μετανάστες και μετανάστριες (Βικτώρια, Κυψέλη, Άγιο Νικόλαο, Άγιο Παντελεήμονα, Αμερικής), μοιράστηκαν περίπου 6.000 ξενόγλωσσα κείμενα (αγγλικά, γαλλικά, αλβανικά, ουρντού, αραβικά, φαρσί) και 4.000 ελληνικά. Μοιράστηκαν βλέμματα, αλληλεγγύη, συντροφικότητα, συγκίνηση, ελπίδα, αξιοπρέπεια. Μοιράστηκε μια ανάσα ελευθερίας. Μένουν ακόμη πολλά... 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License