Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Για τις σχεδιαζόμενες διώξεις των μαθητικών καταλήψεων

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο διευθυντής του 14ου λυκείου Περιστερίου κλήθηκε να δώσει τα ονόματα των μαθητών που “πρωτοστατούν” στην κατάληψη στο αστυνομικό τμήμα.

Κάτω τα χέρια από το μαθητικό κίνημα

Καταγγελία της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για τις σχεδιαζόμενες  διώξεις των μαθητικών καταλήψεων

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο διευθυντής του 14ου λυκείου Περιστερίου κλήθηκε να δώσει τα ονόματα των μαθητών που “πρωτοστατούν” στην κατάληψη στο αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα  περιπολικά επισκέπτονται το σχολείο και απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε συλλήψεις μαθητών!!! Αυτό το περιστατικό είναι κομμάτι από ένα  μπαράζ περιπολιών εκφοβισμού των μαθητικών καταλήψεων από την αστυνομία σε γειτονιές της Αττικής (Ίλιον, Καματερό) καθώς και την ενεργοποίηση του νόμου του 2002 σύμφωνα με τον οποίο οι αστυνομικές διευθύνσεις των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων ζητούν από τους διευθυντές των σχολείων στοιχεία των μαθητών που κάνουν κατάληψη καθώς και των γονιών τους. Πρόκειται για μια ακραία αντιδημοκρατική διάταξη που παρεμβαίνει ανοιχτά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των μαθητών.

Το γεγονός αυτό προκαλεί οργή αλλά όχι έκπληξη. Η αυταρχικότητα και η αντιδημοκρατικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά κάθε όριο . Το υπουργείο Παιδείας επιλέγει τις δυνάμεις καταστολής για να διαχειριστούν τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης.  Από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τις εξαγγελίες της Άννας  Διαμαντοπούλου, διαφαίνεται ότι η εκπαιδευτική πολιτική στην εποχή του Μνημονίου και του  Καλλικράτη σημαίνει διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενίσχυση των ταξικών φραγμών και ουσιαστικός αποκλεισμός για τα φτωχότερα στρώματα, παράδοση του σχολείου και του πανεπιστημίου στις επιχειρήσεις και επίθεση στο κίνημα της νεολαίας και στους εκπαιδευτικούς.

 

Η αντεργατική χούντα ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ που βυθίζει στην κοινωνική άβυσσο τις λαϊκές οικογένειες είναι γνωστή σε όλους.  Οι εκφραστές της αστικής πολιτικής έχουν καταλάβει ότι ο κοινωνικός μεσαίωνας που διαμορφώνουν θα βρει απέναντι του κοινωνικές αντιστάσεις και γι’ αυτό επιλέγουν την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν

Εμείς σαν Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα είμαστε μαζί με κάθε αγωνιζόμενο μαθητή και νέο. Η εποχή όμως επιβάλλει την αλληλεγγύη και τον αγώνα, όχι το φόβο. Είναι στιγμή για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Η κινητοποίηση του κινήματος στην εκπαίδευση είναι σημαντική για ολόκληρη την κοινωνία. Καμία ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Μαζί με τους γονείς και τους πολίτες που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, όπως στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αττικής, όπου το πρόβλημα της στέγασης των σχολείων είναι σημαντικό. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και αναζητούν μια ανατρεπτική προοπτική.

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License