Χειρότερα και από Χούντα - εισαγγελείς και ρουφιάνοι για τ σπάσιμο των καταλήψεων σχολείων

Σε καταδότες και χαφιέδες μετατρέπει καθηγητές και διευθυντές η κυβέρνηση του ΔΝΤ,για να σπάσει τις καταλήψεις

 Σε μεθόδους, που θα ζήλευε και ο Πινοσέτ,προσφεύγει το ΠΑΣΟΚ για να διαλύσει τις καταλήψεις των σχολείων .Διευθυντές  και καθηγητές καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για να "καρφώσουν"καταληψίες μαθητές.Τα παρακάτω είναι από την ιστοσελίδα alfavita.gr

 "Το έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών

            Αναλυτικότερα, στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με θέμα "ενδεχόμενη κατάληψη Σχολείου" που κοινοποιείται μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων ζητείται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να πράξουν τα εξής: "Να αναφέρουν εγγράφως προς το Γραφείο Εκπαίδευσης" ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη την ίδια ημέρα που εκδηλώνεται αυτή. "Να ενημερώσουν εγγράφως το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ότι το Σχολείο τελεί υπό κατάληψη. Να ενημερώσουν τους γονείς των καταληψιών-μαθητών, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Σχολείου, ότι η ευθύνη για ό,τι συμβεί επιβαρύνει αυτούς, δεδομένου ότι οι μαθητές είναι ανήλικοι". Τέλος, δίνεται η εντολή, "την ίδια ημέρα ει δυνατόν να καλέσετε τους γονείς όλων των μαθητών σε σχολικό συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις".

            Βάσει παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας η αστυνομία ρωτά διευθυντές αν υπάρχει κατάληψη στο σχολείο τους, αν έχουν γίνει καταστροφές κλπ., αν χρειάζεται παρέμβασή της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών, ενώ ζητούνται και ονόματα μαθητών που πρωτοστάτησαν. Το έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας στη ΓΑΔΑ στις 8 Οκτώβρη αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Παρακαλούμε να διενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση για κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη, προς εξακρίβωση των αδικημάτων των άρθρων 330, 360, 334 παρ. 3, 381 παρ.1, 382 ΠΚ κ.ά. Προς τούτο, λάβετε καταθέσεις, ιδίως των Διευθυντών των σχολείων και μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ακολούθως δε να μας υποβάλετε τις σχετικές σχηματισθείσες δικογραφίες, ενώ σε κάθε περίπτωση, που συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία».

Τα περιστατικά είναι καθημερινά.

ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

            Μετά την εγκύκλιο του 5ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής προς τους διευθυντές σχολείων, η οποία τους ζητεί να ενημερώνουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση κατάληψης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέστειλε εντολή προς τη ΓΑΔΑ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Λάβετε καταθέσεις, να μας υποβάλετε τις σχετικές σχηματισθείσες δικογραφίες, σε κάθε περίπτωση που συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία». Ακούγεται σαν από άλλη εποχή. Τότε που στα ελληνικά σχολεία ήταν υποχρεωτικά η ποδιά, ο εκκλησιασμός και το κούρεμα με την ψιλή.

            Μόλις χθες, διδακτικό προσωπικό από το Γενικό Λύκειο Μαραθώνα (και άλλων σχολείων) εξετάστηκε σε αστυνομικό τμήμα. «Δώστε μου ονόματα παιδιών!», έλεγαν οι αστυνομικοί στους καθηγητές, αφού πρώτα ορκίζονταν και έθεταν «τη δεξιά αυτών επί του Ιερού Ευαγγελίου». Γραμματέας δίπλα σημείωνε τις απαντήσεις τους. «Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα εκ των παιδιών βρίσκονται στο σχολείο, ονόματα των οποίων αρνούμαι να καταθέσω». Σε άλλα σημεία της κατάθεσης: «Υπήρχε προβληματισμός στη σχολική κοινότητα. Δεν έχει επανδρωθεί πλήρως το σχολείο. Δεν έχουν χορηγηθεί όλα τα διδακτικά βιβλία. Προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Δεν είχαν αποτέλεσμα. Σήμερα οι μαθητές συγκάλεσαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, ώστε οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν στα αιτήματά τους. Τα παιδιά είναι ήσυχα, κόσμια, δεν προβαίνουν σε φθορές».

            Μετά τις καταθέσεις, οι καθηγητές είπαν πως «δεν επεμβαίνουν πουθενά οι εισαγγελείς και τώρα πάνε να τα βάλουν με τα παιδιά». Αλλοι: «Πήγα σχολείο με χούντα. Στο Πολυτεχνείο ήμουν μέσα. Αυτά τα πράγματα σήμερα είναι εντελώς παράλογα. Θα επιβάλει η Αστυνομία να γίνονται τα μαθήματα; Θα περνάνε τα παιδιά από αυτόφωρη διαδικασία;», αναρωτιούνται.

πηγη

www. alfavita.gr 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License