Διώκονται Μαθητές που συμμετήχαν στην Κατάληψη του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονικης

Το Κράτος έχοντας τις εκλογές εν όψει προσπαθεί να διατηρήση μια εικόνα οτι "ελένχει την κατάσταση" και μέσω εκφοβισμού των μαθητών/γονέων προσπαθεί να κόψει κάθε αντίδραση και κινητοποίηση και να εξασφαλίσει το αύριο του με τις ψήφους ύσηχων και υποταγμένων πολιτών.

Την Τρίτη 5/10/2010 εγινε ψηφοφορία των μαθητών του Μ.Σ.Θ. (Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης) έπειτα από πρόταση που ανακοινώθηκε απο την οργανωτική επιτροπή  της κατάληψης σε συνέλευση ολων των μαθητων, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ηταν υπέρ  της κατάληψης. Ακολούθησε κατάληψη του σχολείου  που διηρκεισε απο τις 6/10 εως τις 8/10.
Κύρια Αιτήμτα των μαθητών ήταν:
1. Η Άμεση αναπλήρωση των κενών ωρών(μουσικών μαθημάτων)
2. Η διεκδίκηση του πιστοποιητικού των 6 ετών επιπλεον μουσικών μαθημάτων (εξού και το καθημερινό 9ωρο)
3. Η δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων και μουσικών βιβλίων
4. Η έναρξη της σύτισης των μαθητών (που μεχρι σήμερα δεν εχει αρχίσει)
5. Η αναδόμηση του προαυλίου που κυριολεκτικά μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο
Έπειτα απο συζητήσεις με τον δημαρχο και τον αντινομάρχη με αποτέλεσμα υποσχέσεων ικανοποίησης των αιτημάτων, η  κατάληψη διαλύθηκε απο τους μαθητές στις 8/10/2010 και το κτήριο παραδόθηκε χωρίς καμία ζημιά και πιο καθαρό (εσωτερικά και εξωτερικά) απο οτι ηταν πριν την κατάληψη. Ο Δευθηντής, όπως είναι υποχρεωμένος απο τον ξεχασμένο νόμο που υσχίει απο το 2009 πηγε και κατέθεσε στο Α.Τ. ότι το σχολείο τελεί υπο κατάληψη. Την επόμενη μέρα συνταξιδοτήθηκε.
   Στις 16/10 κληθηκ απο την αστυνομία και στην κατάθεσή του έδωσε τα ονόματα ορισμένων  καταληψιών μαθητών (1ον τα οποία δεν ήταν υποχρεωμένος να τα δώσει και 2ον δεν έπρεπε  να τα δώσει διο΄τι είναι προσωπικά δεδομένα).
Έπειτα απο αυτό, η Αστυνομία ειδοποίησε τηλεφωνικά  για κατάθεση τα παιδιά που ανέφερε ο πρώην Διευθηντής (η οποία πράξη είναι εκτός διαδικασίας, διότι έπρεπε να σταλεί γράμμα σε κάθε σπίτι) ο Σύλλογος Γονέων και η  Πανελληνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων προχώρησε σε  καταγγελία:
                                       
ΑΝΟΙΚΤΗ    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ


     Θορυβημένη η κυβέρνηση από την πετυχημένη κινητοποίηση της Πέμπτης 14/10/2010 , αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας, επιστράτευσε την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να τρομοκρατήσει τα παιδία μας.
     Καταγγέλουμε την αστυνομική διευθυνση Θεσσαλονίκης και την εισαγγελέα, που ανέλαβαν αυτό το απαράδεκτο έργο,που δεν τιμά το λειτούργημά τους.
     Καταγγέλουμε τον πρώην διευθηντή του μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που, αντί να υποστηριξει τους μαθητές, ως όφειλε,  ανέλαβε έργο καταδότη
και έδωσε ονόματα καταληψιών μαθητών, το Σάββατο 16/10/2010, παρ'όλο που εδώ και μία εβδομάδα έχει συνταξιοδοτηθεί.
     Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την εισαγγελέα και στην απαίτηση  η δίωξη των παιδιών , η Εισαγγελέας απάντησε με το κλείσιμο του τηλεφώνου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις

από ... 11/03/2012 5:54 μμ.


Μετά από ενάμιση περίπου χρονο μετα την κληση των μαθητων σε καταθεση. Η υπόθεση όχι μόνο δεν μπήκε στο αρχείο, αλλά οι ίδιοι μαθητές δέχτηκαν κλητήριο θέσπισμα που τους καλεί να παρουσιαστούν οι ίδιοι προσωπικά στο ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στις 29 μαρτίου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License