Να μην περάσει η πολιτική τρομοκράτησης των μαθητών

Τηλ. – Φαξ: 2104124810 Πειραιάς, 13/10/2010 Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς Αρ. Πρωτ: 447 e-mail : elmepeir@yahoo.gr

Από την προηγούμενη εβδομάδα, αστυνομία «επισκέφτηκε» διευθυντές κατειλημμένων σχολείων του Πειραιά (Δραπετσώνα, Πέραμα κ.α.) με στόχο να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με «προβλήματα που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί» από τις καταλήψεις και να… διευκρινίσει αν οι διευθυντές «επιθυμούν την παρέμβαση αστυνομικής δύναμης». Η ενέργεια αυτή έγινε μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα έρχονται και από άλλα μέρη της Αττικής αλλά και όλης της χώρας αντίστοιχα μηνύματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τις απανωτες δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις, για αναπληρώσεις ωρών τα Σάββατα και βέβαια για «ευθύνες των εκπαιδευτικών» (το γνωστό κερασάκι της κυβέρνησης).

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι η νεολαία αργά η γρήγορα θα βρει τους τρόπους να αντισταθεί με τον καλύτερο τρόπο στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζει.

-Να σταματήσουν οι εισαγγελικές – αστυνομικές παρεμβάσεις στα σχολεία.

-Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

-Να σταματήσουν άμεσα τα μαθητοδικεία για κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών.

- Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να διασφαλίσουν τη δημοκρατική εκπαιδευτική λειτουργία και να αρνηθούν κάθε παρουσία αστυνομίας.

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License