Αλληλεγγύη στους αγώνες των Μαθητών από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου

.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ

 

   Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου Ενάντια στα Αντιλαικά Μέτρα εκφράζει τη συμπαράστασή της στους μαθητές του Ωραιοκά-

στρου, οι οποίοι, παράλληλα με πολλούς συμμαθητές τους πανελλαδικά αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.

  

   ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

-Έχουν δίκιο, γιατί παρόλες τις διακηρυξεις -βιτρίνας για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και το ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ, η νέα χρονιά ξεκίνησε με πολλά 30άρια τμήματα, ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, βιβλία Αγγλι-

κών πληρωμένα απ’ τους μαθητές, την ενισχυτική διδασκαλία κομμένη,

με τεράστια προβλήματα σε κτιριακή υποδομή και αναγκαίους χώρους (γυμναστήρια, εργαστήρια, αίθουσες υπολογιστών…).

-Έχουν δίκιο, γιατί ενώ «πρεσσάρονται» όλο και πιο πολύ απ’την παιδική τους ηλικία- χαρακτηριστικό είναι ότι απ’ την Α΄Δημοτικού έχουν πλέον καθημερινά εφτάωρα-  όλο και περισσότερο το «βραβείο» τους είναι η μελλοντική εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία, η μετατροπή τους σε σύγχρονους δούλους στην υπηρεσία μιας χούφτας πλουτοκρατών. Αλήθεια, γιατί δε μιλάμε πλέον για τη γενιά των 700 ευρώ; Μήπως γιατί οι πραγματικές αμοιβές των νέων εργαζομένων κατρακύλησαν στα 300 ή 400 ευρώ το μήνα;

-Έχουν δίκιο, γιατί απέναντι σε όλα αυτά έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται. Οι παρεμβάσεις αστυνομίας και εισαγγελέων με στόχο τον εκφοβισμό μαθητών και γονέων δεν μπορούν να αλλάξουν το βασικό. Ότι δηλαδή ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Και οι δίκαιοι αγώνες δεν καταστελονται.Οσο και να το θελουν κακοιοι.

  -Έχουν δίκιο ακομα γιατί η συμμετοχή τους σε αγώνες είναι ένα μεγάλο σχολείο όπου ο καθένας μαθαίνει να συζητά, να συμμετέχει, να συνεργάζεται, να σκέφτεται, να ζει με το κεφάλι ψηλά. Κάτι που κανένα βιβλίο δεν μπορεί από μόνο του να το προσφέρει.

   Εμείς σαν γονείς, σαν μεγαλύτερα αδέρφια, σαν γείτονες, νιώθουμε περήφανοι  για τους νέους μας. Θα σταθούμε στο πλάι τους, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Γαλλία (και αλλού), όπου χιλιάδες μαθητές κατεβαίνουν στους δρόμους μαζί  με εκατομμύρια εργαζομένων για να διεκδικήσουν το παρόν και το μέλλον τους, είναι μονόδρομος για τα λαικά στρώματα παντού.

 

-ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

-ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

 

                                          Ωραιόκαστρο 21/10/2010

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ

ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License