Άγριο ξύλο στην Λάρνακα με φασίστες

από επικοινωνία που είχα με συντρόφους που βρίσκονταν στα επεισόδια έπεσε άγριο ξύλο

από επικοινωνία που είχα με συντρόφους που βρίσκονταν στα επεισόδια έπεσε άγριο ξύλο, οι φασίστες κάλεσαν ενισχύσεις από τις γύρω περιοχές και ήταν πολυάριθμοι και έγινε χαμός, συνελήφθηκαν τουλάχιστον 7 άτομα που συμμετείχαν στην διοργάνωση από την πλευρά του ΚΙΣΑ, φασίστες από όσο κατάλαβα δεν έχουν συλληφθεί και με κάθε επιφύλαξη αναφέρω και πληροφορία για τουλάχιστον 2 άτομα που έφεραν τραύματα από μαχαίρι

αναγράφω μέρος της είδησης από καθεστωτικό κανάλι
το ΚΕΑ (κίνημα ελληνικής αντίστασης) αποτελείται από φασιστοειδή

"Το  φεστιβάλ υποστήριξης  των μεταναστών που διαργάνωσε ο ΚΙΣΑ  και η  ταυτόχρονη πορεία διαμαρτυρίας  από το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εναντίον των μεταναστών έφερε την έκρηξη, όταν μέλη του ΚΙΣΑ έκλεισαν τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η πορεία διαμαρτυρίας του ΚΕΑ. Η φραστική επίθεση από τις δύο πλευρές  δεν άργησε να έρθει.  Ισχυρή αστυνομική δύναμη δημιούργησε αλυσίδα για να αποτρέψει την  συμπλοκή. Ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο  από την παρουσία  του Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία στην εκδήλωση του ΠΑΚ. Τα μέλη του ΠΑΚ  άρχισαν να πετούν ξύλα, καθώς δεν μπορούσαν  να σπάσουν το τοίχος των αστυνομικών
Τα επεισόδια είναι πολύ σοβαρά,  τα μέλη του ΠΑΚ έχουν  μπει στο χώρο  της  εκδήλωσης του ΚΙΣΑ και άρχισαν να  πετούν καρέκλες και πέτρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας αστυνομικού."

ολόκληρη η είδηση εδώ

από ... 06/11/2010 12:25 μμ.


αναδημοσίευση από Πλανόδιο στέκι δρόμου:

Πρώτη ενημέρωση από το φεστιβάλ Rainbow όπου έγιναν επεισόδια χτες το βράδυ.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε γύρω στις 18.00, παρουσία περίπου 200 ατόμων. Η εξέδρα είχε στηθεί δίπλα από τον παραλιακό δρόμο. Γύρω στις 20.00 ξεκίνησε διασχίζει τον παραλιακό η πορεία των εθνικιστών ( «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης», «Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα» (ΠΑΚ) και «Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου»).

Όλος σχεδόν σχεδόν ο κόσμος του φεστιβάλ μπήκε στο δρόμο για να ανακόψει την πορεία των εθνικιστών φωνάζοντας συνθήματα όπως "όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί" και "έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι". Οι δυο πορείες ήρθαν κοντά, υπήρξαν μικροσυμπλοκές και ανταλλαγή αντικειμένων. Σε μια στιγμή κάποιοι από τους νεαρούς εθνικιστές-φασίστες έτρεξαν απειλητικά από τα πλάγια προς το μέρος του φεστιβάλ όπου βρίσκονταν αρκετά παιδιά και γυναίκες. Αμέσως ο κόσμος του φεστιβάλ έτρεξε να τους ανακόψει με καρέκλες, πέτρες και ξύλα. Οι νεαροί έτρεξαν πίσω 200 μέτρα για να σωθούν.

Στη συνέχεια τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά, υπήρχε συχνή ανταλλαγή αντικειμένων και οι αστυνομικοί-μπάτσοι έσπρωχναν σταδιακά τον κόσμο του φεστιβάλ προς τα πίσω για να δώσουν χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Υπήρξαν μερικές μικροσυγκρούσεις μεταξύ του κόσμου του φεστιβάλ και των εθνικιστών, αλλά και των αστυνομικών. Κάπου εκεί έγιναν και μερικές συλλήψεις από τον κόσμο του φεστιβάλ (ακούγεται ότι έγιναν τελικά 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και μερικοί τραυματίες).

Μετα απο αρκετή ώρα οι μπάτσοι παραμέρισαν με τη βία τον κόσμο του φεστιβάλ κάνοντας χώρο στην εθνικιστική πορεία να περάσει. Οι μόνοι που πέρασαν όμως ήταν καμιά 20α άτομα και οι σημαιοφόροι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν απέναντι από το φεστιβάλ (στην άλλη μεριά του δρόμου). Ο σκοπός τους ήταν προφανές, ήθελαν να ξαναχτυπήσουν τον κόσμο του φεστιβάλ. Υπήρξε ξανά ρίξη μικροαντικειμένων αλλά για αρκετή ώρα υπήρξε σχετική ηρεμία ώσπου οι φασίστες (οι οποίοι πλήθαιναν συνέχεια αφού ήρθαν μαζικά ελαμίτες και διάφοροι άλλοι φασίστες από άλλες πόλεις) αποφάσισαν να κάνουν ξανά επίθεση. Έτρεξαν απο το πλάι, ρίχνοντας φωτοβολίδες και πέτρες προς τον κόσμο του φεστιβάλ που προσπάθησε να προστατευθεί πίσω απο την αστυνομία, η οποία αν και αρχικά προστάτευσε απο την ρίξη αντικειμένων στη συνέχεια επιτέθηκε και αυτή σε κόσμο του φεστιβάλ και προέβη ξανά σε συλλήψεις.

Στη συνέχεια επικράτησε πανικός, αφού ακούστηκαν ασθενοφόρα και μαθέυτηκε ότι ένας Τουρκοκύπριος μαχαιρώθηκε από τους φασίστες (σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου). Επίσης ένας Παλαιστίνιος (;) μετανάστης χτυπήθηκε σοβαρά από 30 περίπου φασίστες αλλά χάθηκε μετά πιθανότατα γιατί δεν είχε χαρτιά και δεν θα μπορούσε να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του. Ο κόσμος που είχε μείνει κατάφερε να φύγει τελικά με συνοδεία αστυνομικών αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή για προφανείς λόγους.

Ο Τύπος κάνει λόγο για πάνω απο 10 τραυματισμούς, όλοι απο την πλευρά του κόσμου του φεστιβάλ. Όλες οι συλλήψεις (6-7) έγιναν επίσης από τον κόσμο του φεστιβάλ. Η αστυνομία έκανε συνεχώς πλάτες στους εθνικιστές-φασίστες και η απόδειξη είναι τα στοιχεία αυτά. Τραβήχτηκαν επίσης πολλά βίντεο που θα φανερώσουν το τι πραγματικά έγινε.

Η φασιστική επίθεση και η αστυνομική συγκάλυψη είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που πρέπει να προβληματίσουν ολόκληρη την κοινωνία. Αναμένεται και επιβάλλεται αντίδραση.
http://steki-dromou.blogspot.com/

και η άποψη των φασιστών του ΚΕΑ, για να μην μπαίνει κανείς στον κόπο να τους δίνει επισκεψιμότητα:
"Ολοκληρώθηκε σήμερα, ώρα 10, η διαδήλωση του ΚΕΑ εναντίον της λαθρομετανάστευσης και του εποικισμού. Συνδιοργανωτές της διαδήλωσης ήταν το ΠΑΚ και η Κίνηση για τη Σωτηρία της Κύπρου. Σημαντική ήταν και  η παρουσία του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος τήρησε παλληκαρίσια στάση,  κόντρα στον ξεδιάντροπο καθωσπρεπισμό του πολιτικού  κατεστημένου. Τον συγχαίρουμε!

Απέναντί μας στάθηκαν τα σκυλιά της ΚΙΣΑ με Τούρκους και άλλους μουσουλμάνους, που απέστειλε η Τουρκιά για να εποικίσει και τις ελεύθερες περιοχές. Προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία. Η αστυνομία, η οποία έλαβε εντολές από την κυβέρνηση, για πολλή ώρα συγκρατούσε τον όγκο της πορείας, η οποία πορεία επεδίωκε να ποδοπατήσει τους αντιδιαδηλωτές και να προχωρήσει στον προορισμό της. Οι αλλοδαποί και οι εξωνημένοι της ΚΙΣΑ υπό την προστασία της αστυνομίας προπηλάκιζαν τον κόσμο της διαδήλωσης.

Ή νεολαία της Λάρνακας συμπαρατάχθηκε στην πορεία μας και αντιμετώπισε μαζι μας, με Ελληνική αξιοπρέπεια, τους προπηλακισμούς .

Σε κάποια στιγμή  Μέλη μας διείσδυσαν στις γραμμές της ΚΙΣΑ, διέλυσαν τη σύναξή τους και η πορεία συνέχισε και κατέληξε στην εκκλησία Αγίου Λαζάρου όπου μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑ και η διαδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. 

Στη συνέχεια η νεολαία της Λάρνακας πήρε αυθόρμητα τη σκυτάλη, στάθηκε απέναντι στους επίβουλούς της και απαίτησε να διαλύσουν τη φιέστα τους. Ορισμένοι αλλοδαποί προσπάθησαν να κτυπήσουν ύπουλα μεμονωμένους Έλληνες νεαρούς αλλά αντιμετωπίσθησαν ανάλογα, συνελήφθησαν,  παρεδόθησαν στην Αστυνομία και ετέθησαν υπό κράτηση.

Σημειώνουμε ότι στην πορεία συμμετείχαν  άνθρωποι από διάφορους  πολιτικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, οι οποίοι θέλησαν να διαδηλώσουν εναντίον του εποικισμού της πατρώας γης.

Μεταφέρουμε προς τους συναγωνιστές μας και στους Συνέλληνες μας το μήνυμα ότι η σπίθα άναψε σήμερα στη Λάρνακα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για μια Κύπρο Ελληνική και Ελεύθερη."


από καλαμαρας 06/11/2010 6:53 μμ.


Στη λάρνακα οι μετανάστες δεν χτυπιούνται μόνο από μπάτσους και φασίστες. Αυτό το καλοκαίρι η ΝΟΜΙΜΗ εταιρείαsecurity ΤΕΑΜ Α του φανιερου, μεγαλομαφιοζου που πουλά προστασία σε ΟΛΑ τα μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα της πόλης, στα καμπαρέ-πορνεία (ίσως ο μεγαλύτερος σωματέμπορος στο νησί) καθώς επίσης και σε ΟΛΑ τα δημόσια σχολειά, στο λιμάνι, και σε κάποιους χώρους του αεροδρόμιου, μοίραζε φυλλάδια που καλούσαν το κόσμο να εναντιωθεί στους μετανάστες καλλιεργώντας ένα πρωτόγονο ρατσισμό.

Τα πράγματα στο νησί είναι τελείως αλλοπρόσαλλα και πραγματικά επικίνδυνα για μειονότητες, μετανάστες και πολιτικοποιημένους ανθρώπους.

Τα τραγικά έπονται…


Από "Φάλιες":

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε την πολιτικά απαράδεκτη στάση του κράτους και της αστυνομίας να επιτρέψει στην εθνικιστική-ρατσιστική πορεία να πλησιάσει τον χώρο του αντιρατσιστικού φεστιβάλ Rainbow, η οποία συνιστά, αν όχι σκόπιμη προσπάθεια επιβολής μιας λογικής χωροχρονικής συνύπαρξης ρατσιστών και αντι-ρατσιστών, τότε σίγουρα μνημειώδη βλακεία και ανευθυνότητα. Ο αρχηγός της αστυνομίας και ο πολιτικός του προϊστάμενος θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην κοινωνία για αυτή τους την πράξη ή οποία υπέθαλψε την συμπλοκή και οδήγησε σε τραυματισμούς και στο μαχαίρωμα τουλάχιστον δυο ατόμων από επιτιθέμενους ρατσιστές.

Το βασικό πολιτικό αποτέλεσμα είναι ότι η εθνικιστική-ρατσιστική πρόκληση δεν πέρασε τελικά! Οι εθνικιστές βρήκαν απέναντι τους καθώς πλησίασαν προς τον χώρο του φεστιβάλ Κύπριους και ξένους αντι-ρατσιστές ενωμένους που όρθωσαν το ανάστημα τους και απάντησαν ότι “δε θα περάσει ο φασισμός”.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο η παρουσία του Κουλία όπως και δημοτικού σύμβουλου του ΔΗΣΥ στην εθνικιστική διαδήλωση “κατά των μεταναστών και της Ισλαμοποίησης” και μάλιστα ως επικεφαλής συνιστά σαφέστατη απόπειρα από μερίδα του απορριπτικού πυρήνα αλλά και της δεξιάς να νομιμοποιηθεί εκ νέου η ρατσιστική άκρα δεξιά, η βία της και ως πρακτική και ως απειλή (-να θυμίσουμε την ανακοίνωση των εθνο-φυλετιστών της “Ελληνικής Αντίστασης” όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται μετά την απόφαση για διοργάνωση αντιρατσιστικού φεστιβάλ στην Λάρνακα από πλευράς ΚΙΣΑ. “Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν”.)

Οι εθνικιστές δεν μπορούν πλέον να αυτο-διαχωρίζονται σε “πατριώτες αντι-κατοχικούς” και “εθνο-φυλετιστές, εθνικοσοσιαλιστές”. Ψες παρέλασαν μαζί, έβρισαν μαζί και χτύπησαν μαζί (υπάρχει μάλιστα μαρτυρία και για βίαιη επίθεση του ηγέτη του ΠΑΚ σε μετανάστες στον χώρο της εξέδρας του φεστιβάλ). Πρόκειται για το πολιτικό ξεγύμνωμα του απορριπτικού πυρήνα από κάθε επίφαση πολιτικής ορθότητας ή πολιτικής σοβαρότητας. Πρόκειται για τραμπουκισμό μιας εκδήλωσης παρουσία του Δήμαρχου Λάρνακας και της Αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο (σημειώνουμε ότι οι επιτιθέμενοι ρατσιστές απέκοψαν και το ρεύμα της εκδήλωσης Rainbow) Το “τούρτζιοι, προδότες” που φώναζαν σε εμάς (ε/κ, τ/κ και μετανάστες) ήταν αυτό που ένωνε την ρατσιστική παράταξη από τον Κουλία εως το ΕΛΑΜ.

Τέλος αξίζει να μας ανησυχήσει η παραστρατιωτικού τύπου οργάνωση του σκληρού πυρήνα των νεο-φασιστών του ΕΛΑΜ που ήρθε να καθαρίσει μετά. Προφανώς το ΕΛΑΜ αν και όχι επίσημα μέσα στους διοργανωτές, βρισκόταν σε επιφυλακή, κατέβασε αρκετό κόσμο οπλισμένο με μαχαίρια, φωτοβολίδες, πέτρες κλπ και επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό 2 φορές και να χτυπήσει τους εναπομείναντες αντι-ρατσιστές καθώς μαζεύαμε τα υλικά για να αποχωρήσουμε.

Φάλιες, ελευθεριακό δίκτυο (λινκ)

///

Κι ένα σχόλιο: φαίνεται πως οι κύπριοι σύντροφοι δυστυχώς αρνούνται να κοιτάξουν την πραγματικότητα και να κάνουν συνεπή αυτοκριτική, μιας και πριν λίγες μέρες, το ίδιο μπλογκ αλλά και άλλα, είχαν βγάλει ανακοίνωση με τίτλο: Την Παρασκευή 5/11, 18.00 στις φοινικούδες ξανασταματούμε τους φασίστες στον δρόμο! (λινκ). Είναι λίγο αντιφατικό απ' την μια να πηγαίνεις σε μια δράση αριστερών του Κράτους (ΚΙΣΑ με στήριξη του Κυπριακού υπουργείου παιδείας και του Οργανισμού νεολαίας Κύπρους (βλ. αφίσα) για να "σταματήσεις τους φασίστες στο δρόμο", κι αφού βλέπεις ότι χάνεις την μάχη, αντί να βλέπεις τί στραβό έχει αυτή η τακτική, να κατηγορείς ...την αστυνομία που δεν σε προστάτευσε απ' την επαφή με τους ακροδεξιούς... αν και τελικά στο τέλος αναγνωρίζεις ότι ...η αστυνομία προστάτευε τους εναπομείναντες αντιρατσιστές (σημ: κι όχι οι σύντροφοί τους, οι διοργανωτές) απ' τις επιθέσεις των φασιστών του ελαμ. Είναι καλύτερο κι εντιμότερο και μακροπρόθεσμα πιο αποτελεσματικό μια συνεπής και σκληρή αυτοκριτική, με ό,τι συνέπειες κι αν έχει, παρά να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, παίρνοντας συντρόφους στον λαιμό μας για κολαούζους μιας κρατικά επιδοτούμενης αριστερής μκο. Ελπίζω να μην κοπεί...

από αναφεντος 07/11/2010 5:23 μμ.


νομιζω οτι η θεση του "καλαμαρι" εχει μια αφαιρετικη ταση για τα δεδομενα -τοσο της τοπικης κοινωνιας οσο και για τις εξελικτικες διαδικασεις του χωρου στην κυπρο..

αν δουμε τα πραγματα σαν μια διαχρονικη θεση, τοτε θα μπορουσε καποιος να πει οντως "τι να περιμενεις απο το κρατος;.."
στην πραγματικοτητα ομως ειχαμε μια αναβαθμιση της αντιπαραθεσης την οποια η αφαιρετικη αντιμετωπιση δυσκολευεται, νομιζω, να κατανοησει..
η κισα λογικα προσπαθει να βοηθησει τους μεταναστες και το υπουργειο εσωτερικων με ενα σχετικα ιδεολογο [ηθικο] αριστερο/ακελικο επικεφαλης, προσπαθει επισης να βοηθησει..αναποφευκτα αυτοι οι δυο [κισα και κρατος στα πλαισια της ε.ε.] εχουν περιορισμους αλλα και πεδιο νομιμοποιησης της στηριξης των μεταναστων - και στην θετικη εκδοχη της συγκυριας τωρα στηριζουν...δεν ειναι αναγκη να εχουμε τον σαρκοζυ για να νοιωθουμε οτι εχουμε δικαιο..υπαρχουν πλαισια στα οποια κινουνται ρευστες αντιμετωπισεις για τηνμεταναστευση και αναποφευκτα [σαν επαναστατες] πρεπει να μπορουμε να βλεπουμε αυτες τις διαφοροποιησεις...

 αυτο που εγινε στην λαρνακα ηταν ενα βημα παρα περα...η αυθορμητη [και οχι της κισα] αποφαση να μπλοκαριστει η πορεια των νεοφασιστων [οι οποιοι σε αυτην την εκδοχη κατεβηκαν χωρις τους εξοφθλαμους φασιστες του ελαμ-χρυσης αυγης [στην ελληνικη εκδοχη] και με βουλευτη σε μια προσπαθεια νομιμοποιησης του ρατσισμου σαν απλα "αιτημα"  για την λαθρομεταναστευση] ειχε σαν αποτελεσμα την απονομιμοποιηση μιας διαδικασιας αποδοχης του ρατσισμου...

η συγκρουση αποκαλυψε  ενδιαφεροντα στοιχεια ...
την ταση για συγκρουσιακη αντιπαραθεση του χωρου..το οτι στο τελος οι φασιστες κινητοποιηθηκαν και κατεβασαν [στο τελος] 300 ατομα ενω οι αντιφασιστες [που ηταν περισσοτεροι αρχικα] εφευγαν στο τελος της εκδηλωσης ειχε να κανει και με την τοπικη οργανωση της αντιπαραθεσης - ποσοι τοπικοι χωροι-ομαδες ηταν εμπλεκομενοι με δεδομενο οτι η κινηση για αντιδιαδηλωση/φεστιβαλ εγινε σαν παγκυπρια εκδηλωση εναντια στην νεοφασιστικη πορεια..
 η ουσια [στο πλαισιο της αντιπαραθεσης] ηταν οτι οι φασιστες μπλοκαριστηκαν στον δρομο..οτι εβγαλαν τον νεοφασισμο τους περιπατο [απονομιμοποιωντας την ολη τελετουργια], και οτι μια μεριδα του κυπριακου χωρου επαιξε με το "δεν θα περασετε"..
και αν το υπουργειο εσωτερικων ειχε μια [απομακρη η κοντινη αναλογως επιλογων] συμπαθεια για το αντιρατσιστικο φεστιβαλ [στο οποιο συμμετειχε και εκπροσωπος της ε.ε] η αστυνομια σαφως ειχε μια σαφη αντιπαθεια για την σταση "δεν θα περασετε" την οποια εκφρασε με την ανακοινωση της...

οποτε η αντιπαραθεση αλλα και η σημασια της αντιπαραθεσης αξιζει να ειδωθει και στα τοπικα πλαισια [απονομιμοποιησης της ρατσιστικης προσπαθειας να εμφανιστει το θεμα σαν καθωσπρεπικο "πολιτικο ζητημα"] αλλα και σαν μερος μιας εξελιξης των πρακτικων του κυπριακου χωρου..

από ... 07/11/2010 8:06 μμ.


για να μην παραπληροφορείτε: οι φασίστες "εμποδίστηκαν" απ' την αστυνομία, κι όχι απ'΄τους επιχορηγούμενους "αντιρατσιστές" και τους αντιεξουσιαστές που σύρθηκαν σ' αυτό το φιάσκο. Προηγουμένως άλωσαν κανονικά τον χώρο του φεστιβάλ, ενώ οι διοργανωτές την κοπάνησαν μ' ελαφρά πίσω απ' τις αστυνομικές γραμμές, αφήνοντας πίσω μεταναστόπουλα, γυναίκες, τουρκοκύπριους κλπ.

Αν θεωρείτε ότι τέτοια σκηνικά "απονομιμοποιούν" τον φασισμό, εγώ βλέπω ότι απλά "νομιμοποιούν" τον αντιφασισμό ως μαγαζάκι του κράτους υπό την προστασία της αστυνομίας, και τονώνουν το γόητρο των γελοίων κύπριων φασιστών. Παρεπιμπτόντως, προς τους κύπριους φασίστες: Δε σας θέλουμε ρε στην ελλάδα, πάρτε το χαμπάρι.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που ούτε ένα μέσο/μπλογκ/ομάδα απ' τον κυπριακό χώρο δε βγήκε να μιλήσει για τα πράγματα ώς έχουν, κι όλοι κρύβονται πίσω απ' το δάχτυλό τους.

από Μάριος 07/11/2010 10:16 μμ.


ναι στήθηκε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ στην παραλία  εκεί από όπου  θα περνούσε η πορεία των φασιστών, από το ΚΙΣΑ, μια ΜΚΟ (η οποία έχει όλα τα μειονεκτήματα των ΜΚΟ αλλά ως η μόνη του είδους στην Κύπρο έχει βοηθήσει χιλιάδες μετανάστες).
Δεν θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια τους επειδή είχε ρίσκο;
Οι οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ήταν παρούσες και δεν θα απολογηθούμε σε κανένα . Σταματήσαμε τους φασίστες από το να παρελάσουν ανενόχλητοι στον παραλιακό δρόμο της πόλης . Εκθέσαμε τους πολιτικούς βουλευτές και άλλους παράγοντες που πήραν μέρος.στην πορεία τους
Με τη την αντιφασιστική δράση μας  τα τελευταία χρόνια ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους .Ακόμα και σε εντελώς εχθρικό περιβάλλον όπως αυτό της Λάρνακας όπου τον έλεγχο τον έχει η Μαφία και όπου δεν υπάρχει καμιά οργάνωση - ομάδα του χώρου.
Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανένα .     

από Αυτοεξόριστη Κύπρια 07/11/2010 11:28 μμ.


http://www.youtube.com/watch?v=BlXk4ogvrY4

από ... 08/11/2010 μεσάνυχτα


απλά επισημάνθηκε ότι μια ειλικρινής αυτοκριτική είναι προτιμότερη από το (αυτο)παραμύθιασμα, που συνεχίζεις.

από Αναρχοπράσινο Μέτωπο 08/11/2010 1:28 πμ.


στο σχόλιο του καλαμαρά θα συμφωνήσω
δεν ξέρω αν πρέπει να μπαίνουμε καν στον κόπο να κριτικάρουμε την στάση της αστυνομίας, η οποία έχει κακοποιήσει κατά καιρός μετανάστες και προβαίνει σε επιχειρήσεις "σκούπας" και ας μην ξεχνάμε έχει συγκρουστεί στο παρελθόν και με την κισα και με τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο
όταν εναντιώνεσαι σε ένα σύστημα δεν ζητάς προστασία από το ίδιο το σύστημα όταν δεν σου βγαίνει η φάση

στο σχόλιο του ανάφεντος "η αυθορμητη [και οχι της κισα] αποφαση να μπλοκαριστει η πορεια των νεοφασιστων"
να ξεκαθαρίσουμε κάτι, από την στιγμή που η κισα επέλεξε την συγκεκριμένη τοποθεσία και ώρα για να κάνει την εκδήλωση λειτούργησε έμμεσα ως υποκινητής της δράσης κατά των φασίστων
κακώς χρησιμοποιήθηκε το φεστιβάλ, στο οποίο υπήρχαν υπήρχαν παιδιά, γυναίκες και απλός αμέτοχος κόσμος, ως "όχημα" ματαίωσης της πορείας των φασίστων (μπορεί να μην το παραδέχονται οι ίδιοι αλλά το πράγμα μιλάει από μόνο του)
αν θες να ματαιώσεις μια πορεία κάνεις αντιπορεία, με οργάνωση και συνείδηση των κινδύνων, αλλιώς δεν πας απέναντι σε φασίστες που καίγονται να δημιουργήσουν θέμα και μετά ψάχνεις να βρεις γιατί η κατάσταση ξέφυγε από τα πλαίσια μιας απλής αντιπαράθεσης...
οι συντρόφοι του αναρχικού και αντιεξουσιατικού χώρου που ήταν παρόντες γνώριζαν το ρίσκο και έκαναν την συνειδητή επιλογή τους

άσπρο-μαύρο
γράφτηκαν κάποια πράγματα αλλά όχι στον βαθμό και με την αυτοκριτική που θα έπρεπε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έγινε αυτοκριτική, τουλάχιστον από τον αναρχικό χώρο έγινε σκληρή αυτοκριτική και ειπώθηκαν πάρα πολλά
οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές που υπήρχαν στον χώρο δεν τον εγκατέλειψαν και έμειναν μέχρι τέλους κι ας ήταν λίγοι
σε αυτό που γράφεις "Αν θεωρείτε ότι τέτοια σκηνικά "απονομιμοποιούν" τον φασισμό, εγώ βλέπω ότι απλά "νομιμοποιούν" τον αντιφασισμό ως μαγαζάκι του κράτους υπό την προστασία της αστυνομίας, και τονώνουν το γόητρο των γελοίων κύπριων φασιστών." δεν έχεις άδικο 

προς Μάριο
δεν χρειάζεται να απολογηθείτε σε κανένα γιατί τόσο εσείς όσο και οι αναρχικοί μείνατε εκεί και παλέψατε σε ένα όντως πολύ εχθρικό περιβάλλον, για το άλλο θέμα που υπάρχει αντίθετη άποψη έγραψα στην αρχή

προς όλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου
αν και γνωρίζω ότι η εκ των υστέρων κριτική γίνεται εκ του ασφαλούς, τονίζω ότι δεν γίνεται κακόπιστα ούτε για να κατηγορήσουμε την κισα ή τις ομάδες που συμμετείχαν, ή τους συντρόφους και γενικότερα τα άτομα που παρεβρέθηκαν στο φεστιβάλ, απλά καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωράμε χωρίς να τα επαναλαμβάνουμε


αλλα ισως να ειναι και χρησιμος καθρεφτης....

..για να αντιληφθω το συγκριτικο επιχειρημα..
αμα στην πορεια για το πολυτεχνειο [την ετησια] η σε αλλες εκδηλωσεις που συμμετεχουν διαφοροι, ο ελληνικος χωρος εμπλεκεται σε συγκρουση, τοτε εγινε κακη επιλογη;...
αν ενοχλει [οσους δεν εχουν συγκριτικο μετρο] η κισα στην κυπρο, γιατι δεν ενοχλουν οργανωσεις στην ελλαδα που ειναι και καθεστωτικες [κομματα, συντεχνιες] κλπ που συμμετεχουν σε πορειες στις οποιες κατεβαινει και ο χωρος;

την πορεια την μπλοκαρε η ομαδα που σταθηκε στο δρομο και οχι η αστυνομια...

υπηρχαν 2 επιλογες..
να μεινει το φεστιβαλ και να περασει η πορεια των φασιστων..
να μπλοκαριστει η πορεια με μια αντιπαραθεση..
αν το επιχειρημα ειναι οτι επρεπε να ακολουθηθει η πρωτη επιλογη, οκ..να συζητηθει..
αλλα θα ηταν η επιλογη της παραλληλης εναλλακτικης φωνης...ισως ας πουμε πιο μετριοπαθους....και σιγουρα οποιος την επιλεγει δεν κρινει μετα και την στρατιτικη λογικη των εφεδρειων που υπηρχαν η ωρα 11 την νυχτα στην λαρνακα..
αντιθετα η αντιπαραθεση εθεσε [ξανα] στον δημοσιο λογο] το θεμα του ρατσισμου σαν βιας εναντιον ατομων/ομαδων...

το οτι εμειναν λιγοι στο τελος μπορει να εχει να καμει με τον γεωγραφικο χωρο, μπορει με την οργανωση/αυθορμητο..κλπ..
αλλα η αντιπαραθεση εγινε..
αν το θεμα ειναι να μετρησουμε το θεμα στρατιωτικα, τοτε να δουμε τις περιοχες που ελεγχουμε και που ελεγχουν..
αλλα εδω το ζητημα ηταν πολιτικο για την ευρυτερη κοινωνια..

οποτε οι νουθεσιες για το πως αντιδρα ενας χωρος θα ηταν καλα να γινονται κατανοωντας το πλαισιο..
και ..
η συγκριση δεν βλαφτει...

από Αναρχοπράσινο Μέτωπο 08/11/2010 8:42 πμ.


κάτοικος Λάρνακας με πληροφόρησε ότι τόσο ο τουρκοκύπριος που μαχαιρώθηκε όσο και ο μετανάστης που δεν είχε χαρτιά και ξυλοκοπήθηκε άγρια από 25-30 περίπου άτομα, δεν βρίσκονταν στην παραλιακή (λεωφόρος Αθηνών) όπου γινόταν το φεστιβάλ και συνέβηκαν τα επεισόδια αλλά στην Ζήνωνος Κιτιέως (είναι η πρώτη παράλληλη λεωφόρος μετά την λεωφόρο Αθηνών)

από RaGe 08/11/2010 8:34 μμ.


νομιζω οτι δεν καταλαβατε οτι νεαροι μεταναστες και μη εμποδισαν τους φασιστες στο πρωτο τους ντου με τισ καρεκλες! ναι μετα βοηθησαν και οι μπατσοι επρεπε να γινουν συλληψεις και απο τους φασιστες, εριξαν 3 φωτοβολιδες με πιστολι! μαχαιρωσαν! στο τελος, αν δεν ηταν οι μπατσοι απο την αλλοι θα τρογαμε ξυλο, γιατι ναι εγιναν λαθοι 1. το οτι χρησιμοποιηθηκε το φεστιβαλ με παιδια κτλ 2. εφυγε κοσμος ακομα και απο τους νεαρους μεταναστες που ηταν μαχητικοι 3. που ηταν οι συντροφοι μας?! ημασταν μονο 10 ενω μπορουσαμε να ημασταν πολλαπλασιοι, μονο απο τον α-α χωρο 4. αφου κανεις οδοφραγμα σε φασιστες πρεπει να εισαι ετοιμος για συγκρουσεις και να μην περιμενεις απο την αστυνομια να σε σωσει ή τουλαχιστον να παιρνεις μετρα για την αυτοπροστασια σου και αλλα τα οποια ευχομαι να μην επαναληφθουν, θα επαναληφθουν αρκη να μαθουμε απ αυτα και να γινουμε πιο δυνατοι θα δοθει απαντηση τελικα με πορεια το Σαββατο, περιμενω να ειναι μεγαλων διαστασεων και ελπιζω να ειναι μια καλη αρχη

em

από autonomous 09/11/2010 3:44 πμ.


Kala oxi kai 4. Apo A/A imastan kamia 15ria atoma

από test 09/11/2010 3:48 πμ.


Syllipseis apo merias fasistwn den eginan. Afou einai mazi tous i mafia tis polis pou elegxei kata kapio tropo kai tin astynomia tous.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License