Συνευλευση μαθητων Αρτας

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕ ΤΟ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕ ΤΟ
          Στην σύγχρονη κοινωνία η οποία μαστίζεται από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και όπου τα δικαιώματά μας καταπατώνται, ως μαθητές και ως νεολαία αυτού του κόσμου έχουμε την υποχρέωση να αντισταθούμε στην αδικία, την εκμετάλλευση,  την ανισότητα και τον ανταγωνισμό. Βιώνοντας την καταπίεση και την «τρομοκρατία» της δημόσιας(ιδιωτικής) εκπαίδευσης, αποφασίσαμε, να ιδρύσουμε ένα μαθητικό σχήμα με το όνομα ‘’ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ’’.
         Μέσα  από συνελεύσεις και συζητήσεις έχουμε σαν στόχο:       
1.    Την συσπείρωση και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος
2.    Την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και αυτών που μας ανήκουν
3.    Την δημόσια δωρεάν παιδεία
4.    Την μόρφωση, την κριτική ικανότητα και την πολιτική συνειδητοποίηση των μαθητών
5.    Σχολεία τα οποία θα προάγουν την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθητοποίηση(θέματα συνανθρώπων και περιβάλλοντος) και τον προβληματισμό για ότι συμβαίνει
6.    Σχολεία που τα πάντα θα αποφασίζονται μέσα από συνελεύσεις όλων των μαθητών(και όχι μόνο των 15-μελών συμβουλίων)
7.    Σχολεία που δεν θα προάγουν τον ρατσισμό, τον καταναγκασμό και την «αυθεντία» του δασκάλου
8.    Σχολεία στα οποία οι καθηγητές θα έχουν μόνιμη εργασία με σίγουρο μισθό
9.    Σχολεία στα οποία δεν θα υπάρχουν διακρίσεις(καλός-κακός μαθητής, χριστιανός-αλλόθρησκος, έλληνας-ξένος)
10.    Αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και δημιουργία ολιγομελών τμημάτων
        Είμαστε μαθητές, ανεξάρτητοι από κόμματα και κομματικές ταμπέλες, ανεξάρτητοι από ιδεολογικές ταυτότητες, διεκδικούμε ότι μας ανήκει και προσπαθούν να μας το κλέψουν, διεκδικούμε το μέλλον μας και μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Βασιζόμαστε στην αντι-ιεραρχική δομή, την ελευθερία της γνώμης(ο καθένας μπορεί να πει ελεύθερα την γνώμη του και αυτό που πιστεύει), και την άμεση δημοκρατία. Μέσα από συνελεύσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κατά διαστήματα, το κάθε άτομο έχοντας αναλάβει τις ευθύνες του ως πολίτης και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, εκφράζει την άποψή του ελεύθερα. Στην προσπάθεια μας μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, έχοντας ως πρώτο λόγο το συλλογικό καλό.
                              
     ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ
                             ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License