ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ RADIO-REVOLT ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΘΑΛΨΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ RADIO-REVOLTΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ RADIO-REVOLT ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου γύρω στις 11 το βράδυ, και ενώ στο βαγόνι-studio του ελεύθερου, αναρχικού ραδιοσταθμού Radio-Revolt 88,7FMστην Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνταν ραδιοφωνική εκπομπή κατά τα συνηθισμένα, ομάδα 20-25 παρακρατικών - φασιστοειδών πραγματοποίησε επίθεση, την τρίτη τον τελευταίο χρόνο. Μέσα στο βαγόνι βρίσκονταν 5 άτομα. Οπλισμένοι με πτυσσόμενα γκλόπ, σφυριά, ξύλα και μαχαίρια, οι φασίστες εκτόξευσαν 3 βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του βαγονιού. Κατά τα πρότυπα της επίθεσής τους στο τζαμί της πλατειάς Αττικής, προσπάθησαν να κλείσουν την πόρτα προκειμένου να κάψουν τους παρευρισκόμενους ζωντανούς.

Η αντίδραση των μελών του Radio-Revolt ήταν άμεση: απεγκλωβίστηκαν και βγήκαν έξω απαντώντας στην επίθεση, καταφέρνοντας να τους απωθήσουν κυνηγώντας τους μέχρι τις μηχανές τους. Ωστόσο η φωτιά είχε ήδη βγει εκτός ελέγχου και ενώ η συντονισμένη προσπάθεια όλων όσων κατέφτασαν περιόρισε τις ζημιές στο βαγόνι, καταστράφηκε εντελώς το εσωτερικό του.

Το αξιοσημείωτο είναι η προφανής γνώση που είχε η ΕΛ.ΑΣ. για την επερχόμενη επίθεση, αφού είχε αυξήσει υπέρμετρα τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Πανεπιστήμιο, έφτασε στις πύλες αμέσως μετά το περιστατικό και κυρίως άφησε τις μηχανές των φασιστών να περάσουν μέσα από τις τάξεις της. Στη συνέχεια εμπόδισε την πυροσβεστική να εισέλθει προκειμένου να καεί ολοσχερώς το βαγόνι. Μάλιστα είχε προμελετήσει τις κινήσεις της οπότε και επικαλέστηκε ότι η πυροσβεστική δεν μπορεί να μπει χωρίς την συνοδεία της εντός του ασύλου για υποτιθέμενους λόγους ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούσε τα μέλη του Radio-Revolt να διαλέξουν μεταξύ ενός καμένου βαγονιού και μιας κατάλυσης του ασύλου!

Χέρι-χέρι και ο νέος πρύτανης του Α.Π.Θ., Γιάννης Μυλόπουλος έπαιξε το επικοινωνιακό κομμάτι της όλης επιχείρησης. Αρχικά έκοψε το νερό στον χώρο πέριξ του βαγονιού προκειμένου να εμποδίσει την πυρόσβεση. Αντίθετα, αγνόησε τις εκκλήσεις να κοπεί το ρεύμα προκειμένου να μην υπάρξουν περιστατικά ηλεκτροπληξίας. Στην συνέχεια επιβεβαίωσε τους μύθους των media που ανέλαβαν να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη, μιλώντας για συγκρούσεις συμμοριών που οδήγησαν στον εμπρησμό. Αμέσως μετά φρόντισαν να εξαφανίσουν το γεγονός από την επικαιρότητα. Γύρισαν έντεχνα δηλαδή το ζήτημα από την ανάδυση ενός επιχειρησιακά αναβαθμιζόμενου φασιστικού παρακράτους στην στηλίτευση του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου. Αυτήν ακριβώς την ψευδή εκδοχή των γεγονότων ανέλαβε να επιβεβαιώσει ο Μυλόπουλος, καθιστώντας τα media αξιόπιστα, με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό και εφημερίδα. Παράλληλα κατηγορούσε τα μέσα αυτά για διαστρέβλωση των δηλώσεων τους, κατά τις συνομιλίες του με άτομα του Radio-Revolt, επιβεβαιώνοντας, πέρα από το ότι είναι απατεώνας, το ότι γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά.

Η ιδεολογικοποίηση και η στρατιωτικοποίηση της ακροδεξιάς είναι τα φαινόμενα μιας περιόδου ταξικής όξυνσης που διανύουμε. Την Τρίτη 9 Νοέμβρη επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. συμπεριλαμβάνονται ως παραστρατιωτικά σκέλη οι φασίστες, προκειμένου να χτυπηθούν προκαλυμμένα τα ακηδεμόνευτα κοινωνικά εγχειρήματα. Τα media αναλαμβάνουν να θολώσουν την αλήθεια με το εμφυλιακό κατασκεύασμα των συμμοριών. Οι πρυτάνεις, άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την θέση τους μέσα στον έντονο κοινωνικό απόηχο των πανεπιστημιακών χώρων, καθιστούν τα media ως αξιόπιστα μέσα πληροφόρησης με τις δηλώσεις του. Δεν θα ήταν λοιπόν άστοχο να πούμε πως:

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΘΑΛΨΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ RADIO-REVOLT

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να συγχαρούμε τους συντρόφους μας από το Radio-Revolt για την οργάνωση και την ετοιμότητά τους: μέσα σε 20 λεπτά μετά τον εμπρησμό εξέπεμψαν εκ νέου τόσο από FM όσο και από το διαδίκτυο, αποκαρδιώνοντας τα τάγματα εφόδου και τους ομαδάρχες τους.


ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ RADIO-REVOLT, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/11 ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


[Ενημερωση απο το Radio Revolt -->]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License