Τέρμα τα ψέματα ...

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την ημέρα που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χούντας, είναι καιρός να θυμηθούμε την ένταση, το πάθος και την πίστη στον αγώνα των συντρόφων στη Νομική, το Πολυτεχνείο και τα κελιά του ΕΑΤ-ΕΣΑ

post image

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την ημέρα που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χούντας, είναι καιρός να θυμηθούμε την ένταση, το πάθος και την πίστη στον αγώνα των συντρόφων στη Νομική, το Πολυτεχνείο και τα κελιά του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Ο στόχος όμως δεν πρέπει να είναι απλά να θυμηθούμε και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής. Ο στόχος είναι να καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ η εξέγερση ήταν τότε ο μόνος δρόμος για οποιονδήποτε άνθρωπο ήθελε να είναι εκείνος και οι γύρω του ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Το ερώτημα ίσως ακούγεται απλοϊκό, γιατί τότε ο εχθρός ήταν ορατός και διακριτός: η Χούντα των Συνταγματαρχών δεν άφηνε περιθώρια σύγχυσης σχετικά με την πηγή της ανελευθερίας και της βίας. Επομένως ο λαός αγωνίστηκε κατά της Χούντας, κατά όσων του φίμωναν την σκέψη και το στόμα του.

Και πολλοί, όλο και πιο πολλοί από μας πιστεύουμε πως, όπως αγωνιστήκαμε τότε, έτσι πρέπει ν’ αγωνιστούμε και τώρα.
Δεν πρέπει να παραπλανώμαστε σύντροφοι από το σαθρό επιχείρημα ότι τώρα «…έχουμε Δημοκρατία». Ναι μεν η έννοια της Χούντας είναι συνυφασμένη με οποιοδήποτε ανελεύθερο στρατοκρατούμενο καθεστώς, όμως πλέον υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί και διακριτικοί τρόποι στη διάθεση των φασιστών και των παντός είδους λογοκριτών.

Η σύγχρονη Χούντα δεν ενδύεται την «κλασική» της εμφάνιση και μ’αυτόν τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει υπόγεια και αθόρυβα. Κρύβεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ και την ανελέητη προπαγάνδα τους, στον πυρήνα των δήθεν δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων που ανέχονται, υποθάλπουν και στηρίζουν φασίστες και παρακρατικούς, κρύβεται σε οποιαδήποτε διαδικασία ψηφιοποίησης προσωπικών μας δεδομένων, μέσα στους μικροαστούς και στο μένος τους κατά των μεταναστών και των προσφύγων, στο αποβλακωτικό και μονολιθικό εκπαιδευτικό σύστημα, στην εμπορευματοποιημένη τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον μύθο του «στελέχους».

Και μαζί με όλα τα παραπάνω ανεχόμαστε την απανταχού εξαθλίωση των λαών και τη φασιστική κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ, εν ολίγοις, λοιπόν, ανεχόμαστε ν’ αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για το μέλλον μας –ΩΣ ΠΟΤΕ;  

Δεν αρκούν πια τα μηνύματα, είναι καιρός να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και ότι Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.  

ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License