Φωτογραφίες 17-11-2010 - Ηράκλειο

heraklio

Ενημέρωση για την πορεία της 17 Νοέμβρη 2010 στo Ηράκλειο Κρήτης
Η πορεια είχε καλεστεί στην πλατεία ελευθεριας ξεκίνησε κατά τις 7:30 μ.μ. με συμμετοχή περίπου 1500 ατόμων ,απο φορείς,φοιτητικόυς συλλόγους, αριστερους,μεταναστες,μαθητες και μπλοκ αναρχικών αντεξουσι αστών ( περίπου 500 άτομα ). Λίγο πριν ξεκίνησει η πορεία και ενώ έβγαζαν λόγο διαφοροι φορεις στη μικροφωνική  ,εκπρόσωπος της πασπ με την σειρά του πήγε να μιλήσει και γιουχαρίστηκε απο το πλήθος των συγκέντρωμένων με αυγά,μπουκάλια και νερά δημιουργήθηκε ένταση και  εγινε μια μικροσυμπλοκή με τους πασόκους  ,ως αποτέλεσμα να μην ακουστεί τελικά ο σοσιαλιστικός τους λόγος!Η πορεία διέσχισε την κλασική διαδρομή  Δικαιοσύνης- καλοκαιρινου  -αγιου μηνα,  πλατεία Κορνάρου και κατέληξε ξανά στην πλατεία Ελευθερίας όπου και διαλύθηκε.


Κατά την διάρκεια της πορείας ,σπάστηκαν 2-3 κάμερες τραπεζών και το τζάμι της  πόρτας των γραφείων του λάος,μοιράζονταν κείμενα και γράφτηκαν αρκετα συνθήματα.Η παρουσία των μπάτσων παρόλου οτι ειχαν κατεβασει αρκετες δυνάμεις καταστολής ,ηταν διακριτική και ακολουθούσε παράληλα την πορεια απο τα στενά της πόλης χωρίς ποτέ να πλησιάσει το α/α μπλόγκ  που ήταν στη μέση της πορείας .


Στο τέλος και ενώ το α/α μπλοκ έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας ,εμφανίστηκαν 2 διμοιρίες μπάτσων παρατεταγμένες απέναντι απο την πλατεία προκαλώντας τον κόσμο,αμέσως σχηματίστηκε μια μεγάλη αλυσιδα με κρανη και σημαιες απο τον κόσμο του α/α μπλοκ στο μηκος της πλατείας και φωνάζονταν συνθήματα για να φυγουν οι μπάτσοι ,το σκηνικό διήρκησε για λίγο και ανάγκασαν τους τελευταίους να διαλυθούν μερικά μέτρα πριν την πλατεία  χωρίς να γινει σύγκρουση.Επίσης μετά  την διαλυση του πλήθους  περιπου 10 μπατσοι της ΔΙΑΣ  έκαναν επιδειξη δύναμης  περνωντας  με τις μηχανες απο το πεζοδρόμιο αντιθετα του δρόμου προκαλώντας  τους διαδηλωτες οι οποιοι με την σειρά τους κινήθηκαν επιθετικά ,τους γιουχάρισαν και αρχισαν να φωνάζουν αντιμπατσικά συνθήματα και οι μπάτσοι έφυγαν.


Candia Alternativa

από . 18/11/2010 3:37 μμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License