Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους!

Ας τελειώνουμε με τα αστεία. Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν πράγματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, η μετακίνηση των ανθρώπων, που δεν μπορούν να μετριούνται με όρους δημοσίου χρέους ούτε με τους δείκτες του χρηματιστηρίου. Τότε, με ποιο δικαίωμα μετατρέπονται σε αντικείμενο αγοραπωλησίας ώστε μερικοί να τα κατέχουν και οι υπόλοιποι να πρέπει να τα αγοράζουμε εφόσον και αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα;

post image

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (ΜΜΜ). ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

 

1.    Η μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι

α. εμπόρευμα

β. αναγκαίο κακό

γ. κοινωνικό αγαθό

      

2.    Τα ΜΜΜ πρέπει να είναι

α. κερδοφόρα

β. ανεκτά

γ. σύμφωνα με τις ανάγκες μας

      

3.    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

α. είναι δημόσιοι υπάλληλοι          

β. κάνουν και αυτοί μια δουλειά όπως όλοι         

γ. είναι εργαζόμενοι σε σκληρές συνθήκες και έχουν κοινά συμφέροντα με τους επιβάτες

      

4.    Τα ΜΜΜ πρέπει να μεταφέρουν

α. όσους πληρώνουν το αντίτιμο   

β. όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλιώς

γ. όλους μας

      

5.    Το κόστος των ΜΜΜ πρέπει να επιβαρύνει

α. προφανώς τους επιβάτες

β. δυστυχώς τους επιβάτες  

γ. το κράτος και τις επιχειρήσεις

      

6.    Το εισιτήριο πρέπει 

α. να ρυθμίζεται από την «αγορά»

β. να είναι φθηνό

γ. να μην υπάρχει

      

7.    Το εισιτήριο

α. το επιδεικνύω αμέσως σε κάθε έλεγχο

β. το έχω πάντα μαζί μου    

γ. μου το δίνουν κι εγώ το δίνω στον επόμενο

      

8.    Επιβάτης χωρίς εισιτήριο είναι

α. αναρχικός

β. παράνομος

γ. σωστόοοος!

      

9.    Η ανταλλαγή εισιτηρίων είναι

α. επιζήμια

β. ντροπή!

γ. πράξη αλληλεγγύης

      

10.  Η δουλειά του ελεγκτή είναι

α. αυτονόητη

β. απαραίτητη

γ. απαράδεκτη

      

11.  Η ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ και ο ανταγωνισμός

α. είναι υγιείς διαδικασίες που θα μειώσουν τις τιμές

β. ελπίζω να μειώσουν τις τιμές

γ. θα μειώσουν τις τιμές όσο μείωσαν και τη βενζίνη τα τελευταία 20 χρόνια

      

12.  Η «εξυγίανση» των ΜΜΜ σημαίνει ότι

α. δεν θα πληρώνουμε τα χρέη τους

β. θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες 

γ. πολλοί από εμάς θα αποκλειστούν από το δικαίωμα στη μετακίνηση         

 

 

Απαντήσεις: Αν έχετε περισσότερα...

α.  Είστε από τους τυχερούς που τα λεφτά τούς περισσεύουν και πιστεύετε ότι όλα είναι εμπόρευμα. Προφανώς μετακινείστε με τα ΜΜΜ γιατί σας αρέσει η ορθοστασία και ο συνωστισμός.

β.  Βλέπετε τα στραβά αλλά όχι και τη λύση. Πιστεύετε ότι γεννηθήκατε με υποχρεώσεις και θα πεθάνετε χωρίς δικαιώματα. Μπορεί να είστε διαρκώς όρθιοι στο λεωφορείο αλλά μία θέση σας περιμένει στον παράδεισο.

γ.  Είστε σε καλό δρόμο και δεν είστε μόνος. Πιστεύετε σε μια κοινωνία ελεύθερων κοινών αγαθών για την οποία όλοι πρέπει διαρκώς να αγωνιζόμαστε.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

Ας τελειώνουμε με τα αστεία. Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν πράγματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, η μετακίνηση των ανθρώπων, που δεν μπορούν να μετριούνται με όρους δημοσίου χρέους ούτε με τους δείκτες του χρηματιστηρίου. Τότε, με ποιο δικαίωμα μετατρέπονται σε αντικείμενο αγοραπωλησίας ώστε μερικοί να τα κατέχουν και οι υπόλοιποι να πρέπει να τα αγοράζουμε εφόσον και αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα;

Η λογική του κέρδους είναι αυτή που μετατρέπει τα αναγκαία μέσα για τη ζωή μας σε εμπορεύματα. Η λογική του κέρδους είναι η αφετηρία γι’ αυτό που ονομάζουν «αναδιάρθρωση» και «εξυγίανση» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι συγκοινωνίες δεν είναι «κόστος». Κόστος είναι η μόλυνση, η αλόγιστη κατανάλωση πετρελαίου και βενζίνης, το κυκλοφοριακό χάος που προκαλείται από την έλλειψη ενός ικανοποιητικού δικτύου δωρεάν Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και η λατρεία του αυτοκινήτου ως τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Αν τώρα δεινοπαθούμε σε ουρές στις στάσεις και ασφυκτιούμε μέσα σε «παραγεμισμένα» λεωφορεία, μας περιμένουν τα χειρότερα. Ας δούμε τι συνέβη σε χώρες όπου ήδη έχει γίνει η ανάλογη «εξυγίανση». Πήγε περίπατο η συχνότητα των δρομολογίων, όπως περίπατο πήγε και η σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών. Απογειώθηκε επίσης η τιμή του εισιτήριου όπως απογειώθηκε και η συχνότητα των δυστυχημάτων λόγω της κακής συντήρησης των οχημάτων, αλλά και των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας, που φέρνουν στο τιμόνι έναν εργαζόμενο για πάνω από 10 ώρες.

Τα κανάλια και οι φωτεινοί παντογνώστες τους αποκρύπτουν προκλητικά  ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και ιδιαίτερη πίεση. Προσπαθούν να μας φέρουν, ως επιβατικό κοινό, σε αντιπαράθεση μαζί τους. Η χειροτέρευση όμως των όρων εργασίας και η εντατικοποίησή της, εκτός ότι μας αφορά σαν εργαζόμενους, θα έχει άμεσες συνέπειες στην ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών.

Παραμερίζοντας τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν με τον αγώνα τους να νικήσουν μονάχα στο βαθμό που θα ξεφύγουν από τα μερικά αιτήματα και θα συνδεθούν με τον φυσικό τους σύμμαχο, δηλαδή με εμάς τους επιβάτες. Να βάλουν δηλαδή στο επίκεντρο του αγώνα τους τις συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό. Οι συγκοινωνίες δεν είναι εμπόρευμα, η λειτουργία τους δεν μπορεί να γίνεται με κριτήρια κερδοφορίας, μπορεί να γίνεται μόνο με τα κριτήρια του κοινωνικού έργου που προσφέρουν.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ!

 

Αυτόνομο Στέκι

Ζωοδόχου Πηγής 97 & Ισαύρων, autonomo_steki@yahoo.gr

Εικόνες:

από Αυτόνομο Στέκι 19/11/2010 10:41 μμ.


post image
η δευτερη σελίδα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License