15/12 Για μια πραγματική Γενική Απεργία

Ή ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ή ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Τα τριτοβάθμια σωματεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Οι εργατοπατέρες κηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα με συμβολική σημασία, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις καρέκλες τους, την ίδια στιγμή που προδίδουν τους εργαζόμενους που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, υπογράφοντας ταπεινωτικές συμβάσεις με την εργοδοσία.

 

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα δεχόμαστε τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 100 χρόνων, βλέποντας τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος να καταρρέουν μία προς μία, με στόχο να γυρίσουμε ξανά σε συνθήκες κάτεργου.

 

Η απειλή της ανεργίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και μας σπρώχνει να κάνουμε συνέχεια πίσω. Θέλουν να λέμε κι «ευχαριστώ» όσοι κι όσες έχουμε ακόμα δουλειά.

 

Όλοι κι όλες σκεφτόμαστε πως αν κάνουμε απεργία θα χάσουμε από έναν μισθό, που τον έχουμε ανάγκη, ως και την ίδια τη δουλειά μας. Απ΄την άλλη, τέτοιες που είναι οι απεργίες –μια μέρα τώρα, μια μέρα μετά από δυο μήνες, χωρίς διάρκεια και ένταση-δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε.

 

Είναι όμως πραγματικά έτσι;

 

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ;

 

Πραγματικά γενική απεργία σημαίνει τη μέρα εκείνη να παραλύσει η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια και τα εργαστήρια, να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, να λείψουν οι εργάτες της γης από τα χωράφια, να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες, να σταματήσουν οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές, να βγούμε όλοι και όλες στους δρόμους να διαδηλώσουμε.

 

 

 

 

Αν γίνει μια πραγματική ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, έστω και για μια μέρα, θα γίνει φανερό αυτό που είναι αυτονόητο αλλά προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε: ότι δηλαδή όλοι εμείς οι εργαζόμενοι –μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι- είμαστε τα πάντα. Αφεντικά και κράτος είναι ανύπαρκτα χωρίς εμάς. Ό,τι έχει πραγματικό οικονομικό αντίκρισμα στην κοινωνία παράγεται από μας και μόνο από μας. Μόνο οι αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας λαμβάνονται χωρίς εμάς.

 

Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί έχουμε τεράστια δύναμη. Και αν τη δύναμή μας δεν τη σέβονται, ας τους κάνουμε να τη φοβούνται.

 

Όσο για το δικό μας φόβο, αυτόν θα τον νικήσουμε όλοι και όλες μαζί με τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη, έτσι που κανένα αφεντικό δε θα τολμήσει να απολύσει ξανά εργαζόμενο ή εργαζόμενη που απεργεί.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΝΤΟΥ

 

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης  (ΕΣΕ)

http://www.esethessalonikis.gr/

 

 

 αν συμφωνείς με το περιεχόμενο του κειμένου και θες, φωτοτύπησέ το  και μοίρασέ το στους συναδέλφους σου, στη γειτονιά σου, στη σχολή σου .....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License