Αϊτή: Τους 1.500 ξεπέρασαν οι νεκροί της χολέρας

apo aristeri efimerida

Αϊτή: Τους 1.500 ξεπέρασαν οι νεκροί της χολέρας
 

  Η επιδημία χολέρας που ξέσπασε στην Αϊτή στα μέσα Οκτωβρίου έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.523 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. Ο απολογισμός αυτός, ο οποίος στηρίζεται στα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί έως τις 22 Νοεμβρίου, καταγράφει 108 επιπλέον θανάτους από τον προηγούμενο, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 20 Νοεμβρίου, όταν οι νεκροί ανέρχονταν σε 1.415. Ο αριθμός αυτών που έχουν εισαχθεί συνολικά στο νοσοκομείο ανήλθε σε 27.933 από τότε που ξέσπασε η επιδημία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. Στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί των πληγέντων από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 140.

  Εξάλλους νέες διαδηλώσεις σημειώθηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς, μετά από μια σύντομη περίοδο "ηρεμίας" και ενώ απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα εναντίον της απερχόμενης κυβέρνησης του προέδρου Ρενέ Πρεβάλ και έσχισαν αφίσες του υποψηφίου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστίν. Οι διαδηλωτές καταφέρθηκαν επίσης εναντίον της Αποστολής του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση της Αϊτής (MINUSTAH), την οποία πολλοί κατηγορούν για την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα και συνεχίζει να προσβάλλει χιλιάδες. Διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα όχημα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες εξ αυτών.

  Οι ψηφοφόροι στην Αϊτή καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν Κοινοβούλιο και τον επόμενο πρόεδρο στη χώρα, η οποία ακόμα πασχίζει να ανανήψει από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, ο οποίος στοίχισε έως και 300.000 νεκρούς.

  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

  Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

  Creative Commons License

  Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License