Ανακοίνωση Συνηγόρου για χτεσινές συλλήψεις

*

Αυτό  που μετά βεβαιότητος έχει μέχρι στιγμής εξαρθρωθεί είναι τα δικονομικά δικαιώματα των κρατουμένων και η δυνατότητα επικοινωνίας τους με συγγενείς και συνηγόρους. Η απόλυτη απαγόρευση άσκησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων καθώς συμπληρώνονται σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους καθώς και η άρνηση επιβεβαίωσης των ονομάτων των συλληφθέντων αγγίζει τα όρια της αρπαγής. Η περιφρόνηση συμπληρώνεται με τη συνήθη μέθοδο των επιλεκτικών διαρροών και της επικοινωνιακής χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Και αν αυτά συμβαίνουν με την κάλυψη της εισαγγελίας επιβεβαιώνεται η σύμπτωση των μηχανισμών καταστολής όχι στην προστασία, αλλά στην κατάλυση της έννομης και συνταγματικής τάξης.

Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση διετίας από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ενώ ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις το ένοχο κράτος έχει προφανή ανάγκη να εξιλεωθεί, να εμφανίσει επιτυχίες και ιδίως να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό που ετοιμάζει για την αυριανή επέτειο.

Καμμία ανοχή !  Καμμία πολιτική και επικοινωνιακή σκοπιμότητα πάνω από δικαιώματα και ελευθερίες !

Αθήνα, 5/12/2010 ώρα 12.00΄

Κώστας Παπαδάκης

Συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των φερομένων ως συλληφθέντων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License