Μορφές κρατικής βίας και τρομοκρατίας

..Χημικά πολλά χημικά-ξύλο- χειροβομβίδες-συλλήψεις- διώξεις- συνεπικουρούμενοι από όλα τα παρακρατικά στοιχεία γλείφτες του κράτους υπηρέτες των αφεντικών σκλάβοι των πλουσίων και κάθε καρυδιάς… το κακό συναπάντημα....

Μορφές κρατικής βίας και τρομοκρατίας

 

Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι φανερή η κατασταλτική βία, η «νόμιμη» άσκηση βίας, όπως δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη μεριά του κράτους.

 

Αποσκοπεί με τα σύγχρονα δεδομένα στη διαχείριση εξεγερμένου πλήθους ,ενός πλήθους πολιτών που τελεί έστω και στιγμιαία σε κατάσταση ανυπακοής και αναρχίας.

Είναι αυτό το κοινωνικό κομμάτι πολιτών, που ο Αριστοτέλης στα πολιτικά το αναφέρει ως πρόβλημα, είναι αυτό το πλήθος πολιτών που συνειδητά δεν επιθυμεί να άρχει και να άρχεται.

Έτσι λοιπόν το κράτος οργανώνει σύγχρονους μηχανισμούς καταστολής όταν αυτό το πλήθος πολιτών ενώνεται και δυναμικά και δημόσια κάνει αισθητή την παρουσία του.

 

Χημικά πολλά χημικά-ξύλο- χειροβομβίδες-συλλήψεις- διώξεις- συνεπικουρούμενοι από όλα τα παρακρατικά στοιχεία γλείφτες του κράτους υπηρέτες των αφεντικών σκλάβοι των πλουσίων και κάθε καρυδιάς… το κακό συναπάντημα.

 

Είναι τα ίδια παρακρατικά στοιχεία που το Δεκέμβρη του 44 ήταν στα σώματα ασφαλείας, στη χωροφυλακή, ήταν χύτες, ήταν συνεργάτες των Γερμανών και των Άγγλων και οι απόγονοί τους πυροβολούσαν τα παιδιά του Δεκέμβρη του 2008 από τις ταράτσες, πυροβολούσαν λεωφορεία και τραίνα στα τυφλά, μαχαιρώνουν μετανάστες, συνεργάζονται με τους κρατικούς ασφαλίτες, ως χαφιέδες και είναι πάντα μέσα σε κάθε προβοκάτσια.

Είναι τα ίδια παρακρατικά στοιχεία που νομότυπα εισχώρησαν στα σώματα καταστολής, πού βρήκαν πολιτική στέγη σε όλα τα κόμματα.

Αυτό το «νόμιμο» κακό συναπάντημα παράγει την κρατική βία και καταστολή στην Ελλάδα.

Οι άλλες μορφές κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι τόσο αισθητές και κατά συνέπεια δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από τους περισσότερους.

 

-Είναι η οικονομική τρομοκρατία του κράτους ,αυτή που καταδικάζει ανθρώπους να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και όλη τους τη ζωή να είναι χρεωμένοι να μην μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους και σε τελική ανάλυση να τους αναγκάζει να σκύβουν το κεφάλι να εξαρτώνται από τις τράπεζες και από τα συναλλακτικά μέσα που έχουν αναδειχθεί ως παγκόσμια πολύτιμα αναγωγικά αγαθά.

 

-Είναι η ψυχική και μεταθανάτια τρομοκρατία που ασκείται από τον πυλώνα του κράτους  της κρατούσας εκκλησίας. Θα καούν στην κόλαση αυτοί που δεν κάνουν το «καλό» και το καλό το ορίζω εγώ ως εκκλησία εγώ που είμαι η μήτρα της μοναρχίας , του φασισμού, της  ακροδεξιάς.

 

-Είναι η πολιτισμική βία και τρομοκρατία που ύπουλα αναδεικνύει ως πολιτισμό και καταναλώνει οικονομικούς και κοινωνικούς πόρους , κάθε μπούρδα που εξυμνεί τις «αξίες» της άρχουσας αστικής τάξης και αποβλακώνει το λαό.

 

-Είναι η επικοινωνιακή βία και τρομοκρατία που επιβάλλεται από τα ΜΜΕ με την συνεχή παρουσία ανθρωπιδίων και μισανθρώπων τύπου Α.Γεωργιάδη τύπου Καρατζαφύρερ τύπου Ψωμιάδη και κάθε κατευθυνόμενης είδησης από τα κέντρα εκπομπής προς τον κόσμο.

 

-Είναι η αισθητική βία και τρομοκρατία που ασκείται από τα ίδια συμφέροντα και χαρακτηρίζεται ως μοντέλο ανάπτυξης οργανώνοντας πόλεις εκτρώματα.

 

-Είναι η πολιτική βία και τρομοκρατία που αποκλείει άλλα κοινωνικά μοντέλα οργάνωσης πέρα από αυτά που έχουν επιλεγεί και εξυπηρετούν τους σκοπούς που όλοι γνωρίζουμε, είναι η πολιτική βία του φόβου και της ανασφάλειας.

 

-Είναι η οικολογική και περιβαλλοντική κρατική βία και τρομοκρατία που ασκείται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας παρέας.

 

- Είναι η φορολογική τρομοκρατία , είναι η Δικαιαδική τρομοκρατία,… είναι και πολλές άλλες μορφές κρατικής βίας και τρομοκρατίας που δεν περιγράφονται εδώ.

 

- Και όταν όλες οι κρατικές μορφές βίας και τρομοκρατίας δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον επιθυμητό βαθμό τότε χρησιμοποιείται η βαριά εφεδρεία της κρατικής βίας και τρομοκρατίας , η Μιλιταριστική Βία των όπλων.

Και έτσι η χώρα και οι πολίτες μπαίνουν στο γύψο ή χαρακτηρίζονται ως ασθενείς  και αυτοί είναι οι ειδικοί που θα χορηγήσουν τα φάρμακα της ίασης.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στους ελεύθερους πολίτες αυτής της χώρας που κατέβηκαν στους δρόμους κόντρα στη βία του φόβου και της αστυνομοκρατίας στις 06-Δεκέμβρη και αναφέρομαι στους μαθητές και στους φοιτητές.

Προσωπικά δεν ανέχομαι την πολιτική θέση ότι στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 δεν υπήρχαν πολιτικές θέσεις και διεκδικήσεις όπως κάποιοι έχουν συνηθίσει να προβάλλονται ως διαγγέλματα από κεντρικά γραφεία και αναφέρομαι σε αυτούς που βιαστικά υπέγραψαν τη συμφωνία της Βάρκιζας σε έναν άλλο Δεκέμβρη το 44.

 

Ας γράψουμε εδώ τα μανιφέστα του δικού μας Δεκέμβρη όπως αποτυπώθηκαν στους τοίχους της Αθήνας αυτά που κάποιοι γρήγορα και πρώτα από όλα φρόντισαν να σβήσουν.

 

Βάρκιζα τέλος

Καμία ανοχή

Εξέγερση

Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο

Κάψατε τα δάση και τώρα φυλάτε το δέντρο μαλάκες

Φωτιά στις τράπεζες

Θα φωτίσω την πόλη να μην κοιμάσαι

Όχι άλλα δακρυγόνα κλαίμε και μόνοι μας.

Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη

.................................................

 

ΥΓ.1 Την  απέραντη θλίψη και οργή που αισθάνθηκα στις 06-12-2010 την ανέδειξε περισσότερο η απουσία συνομήλικών μου της γενιάς μου 45-50, αυτοί που σήμερα κατηγορούνται από τους νέους που είναι στο δρόμο, ότι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας, της γενιάς που σταμάτησε να αγωνίζεται και κατανάλωνε εφήμερα. Οι ελάχιστοι που παραβρέθηκαν στην απογευματινή πορεία κυρίως ήταν φωτορεπόρτερ εργαζόμενοι σε διάφορα ΜΜΕ.

 

ΥΓ2. Παρόλο που εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά που γίνεται από τους κόκκινους αντιρεπόρτερ θεωρώ ιδιαίτερα μειωτική την αναφορά στα «playstation» για τους νέους και τα μαθήματα αγωνιστικότητας προς τα πού θα κατευθύνουν τις πέτρες, για το σοβαρό τραυματισμό του 50άχρονου στο κεφάλι από μάρμαρο.

Και βέβαια οι νεαροί είναι πιθανόν να πέταξαν την πέτρα αφού μόνο αυτοί υπήρχαν στη διαδήλωση κυρίως ηλικίες από 14-24 οι άλλοι τραβάγαν τις συμπλοκές των νεαρών με τους βάτσους.

Το θάρρος αυτών των παιδιών ήταν απερίγραπτο αφού μόνοι τους χωρίς εμπειρία χωρίς προετοιμασία «χωρίς μάχιμους» δήλωσαν την ελεύθερη  παρουσία στην πόλη και υπερασπίστηκαν εντελώς άοπλοι το δικαίωμα στη ζωή.

 

ΥΓ3. Με όλο το σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, Προς τη ΣΟ παρακαλώ να κατέβει από το κεντρικό, η ανάρτηση που αναφέρεται στα «playstation» ενοχοποιεί και μειώνει αυτή τη γενιά που είναι η πιο θαρραλέα των τελευταίων δεκαετιών.


Δεν είναι καθόλου μειωτική η αναφορά των κ/α. Παρουσιάζει ένα πραγματικό πρόβλημα (τις "παράπλευρες απώλειες") στις πραγματικές του διαστάσεις.

Δεν είναι νουθεσία προς τους νέους το να ζητάς να μην ξαναέχουμε μαρφίν, είναι πολιτική επιλογή του χώρου, της αριστεράς και των α/α, και ορθώς προπαγανδίζεται ΚΑΙ προς τους νέους.

Οι πιτσιρικάδες θα πρέπει να προσέχουν το διπλανό τους και τους περαστικούς όπως κάνουμε όλοι μας.
Από κει και πέρα, τα όσα λες είναι σωστά και ορθώς επαινείς την ωραία ετούτη νεολαία.

από ο πριν 08/12/2010 1:05 μμ.


Δεν διαφωνώ με την ουσία της παραίνεσης. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι παράπλευρες απώλειες και ειδικά σε ανθρώπινες ζωές.

Αυτό που είναι κατακριτέο είναι το ύφος της παραίνεσης και εν τέλει η ενοχοποίηση της συμμετοχής των «μικρών».

Ας σκεφτούμε και αυτούς που συνελήφθησαν και τις προεκτάσεις όταν εμείς δείχνουμε κάτι που δεν είμαστε 100% της 100% σίγουροι για το τι συνέβη.

Το απόγευμα στα προπύλαια προετοιμάστηκε μια σφαγή που όμοια δεν είχαμε δεί μέχρι τώρα απέναντι σε παιδιά εντελώς άοπλα με μόνο εφόδιο το θάρρος.

Ας σχολιαστεί η ουσία και ας αλλάξει ο τρόπος της παρουσίασης.

Και μην ξεχνάμε ότι μια κάμερα στο χέρι και μια δημοσιογραφική ταυτότητα σου δίνει πρόσβαση παρατήρησης δεν σε κάνει όμως και κριτή των πάντων και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.

...επιμένω να φύγει το playstation ως τίτλος και ας μείνει το περιεχόμενο με το οποίο δεν διαφωνώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License