Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών: Διαρκής αγώνας για Παιδεία-Εργασία-Δημοκρατία

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ / ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ / 15% του κρατικού προϋπολογισμού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμπληρώνονται 2 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη 2008 στα Εξάρχεια. Η δολοφονία πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα αγανάκτησης σε όλη την Ελλάδα με αιτία την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την άγρια επίθεση στην εργασία, την παιδεία, την υγεία και που βιώναν πρώτα και κύρια οι νέοι. Οι κατηγορούμενοι Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνεργός του Βασίλης Σαραλιώτης, κάτω από τη πίεση του κινήματος, καταδικάστηκαν με ποινή ισόβιας κάθειρξης ο πρώτος και ποινή δεκαετούς κάθειρξης ο δεύτερος.

2 χρόνια μετά και ύστερα από την άνοδο στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ τα μέτρα έγιναν ακόμα σκληρότερα καθ’ υπαγόρευσιν της Τρόικας: ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ. Ειδικότερα:
«Διαχείριση και έλεγχος δημοσίων δαπανών» με χτύπημα στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» αλλά στη πράξη περαιτέρω μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, την ώρα που οι άδικοι έμμεσοι φόροι εκτοξεύθηκαν στους υψηλότερους στην Ευρώπη.
«Μείωση ελλείμματος δημόσιων οργανισμών», χτύπημα δηλαδή των ΔΕΚΟ. Ήδη ανακοίνωσαν ότι μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2011 θα παρουσιάσουν κέρδη 800 εκατ. Ευρώ.
«Μεταρρύθμιση δημόσιου τομέα» δηλαδή, μέσω του Καλλικράτη, μετατάξεις-απολύσεις, άγριες μετακυλήσεις εξόδων στο λαό, περικοπές κοινωνικών προγραμμάτων.
«Αντιμετώπιση σπατάλης στο χώρο της Υγείας» με εσωτερικούς ελεγκτές στα νοσοκομεία, αυξήσεις νοσηλίων, κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Εργασιακές σχέσεις: Τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ακόμα και κόντρα στο Σύνταγμα.
Απελευθέρωση επαγγελμάτων, ξεπούλημα αεροδρομίων και λιμανιών στο ξένο κεφάλαιο, λεφτά στις τράπεζες και κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε για ακόμη περισσότερα «μέτρα διάσωσης».
Την ίδια στιγμή με την βοήθεια του κρατικού μηχανισμού, εντείνεται η φασιστικοποίηση, με τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν ανελέητα κάθε απεργία, κάθε διαδήλωση, κάθε μαζική διαμαρτυρία και έχοντας δίπλα τους (όπου δε μπορούν να επέμβουν) τους «αγανακτισμένους πολίτες» της Χρυσής Αυγής που έχουν επιβάλει σήμερα το δικό τους δίκαιο στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας.

Είναι η ίδια φασιστική βία που άφησε νεκρό το νεαρό Αλέξανδρο πριν δύο χρόνια. Μόνο που σήμερα είναι σκληρότερη. Είναι η ίδια οικονομική εξαθλίωση και αδικία, τα ίδια αδιέξοδα που οδήγησαν την ελληνική νεολαία στην εξέγερση πριν δύο χρόνια. Μόνο που σήμερα είναι μεγαλύτερα...

 «Απάντηση θα πάρουν ενότητα κι αγώνα
για νά ‘βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί»
Αλέξανδρος Παναγούλης

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να πλημμυρίσουν ξανά τους δρόμους της Ελλάδας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010, στα συλλαλητήρια και την 3ωρη  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11 πμ-2 μμ και 2-5 μμ) που καλεί η ΟΛΜΕ και άλλοι φορείς.
Να δώσουμε βροντερή και ενιαία (δημόσιος-ιδιωτικός τομέας) απάντηση συμμετέχοντας στην γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 15 του Δεκέμβρη.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

15% του κρατικού προϋπολογισμού ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License