Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη

...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Ως Queertrans έχουμε επίγνωση ότι είμαστε μια ολιγομελής ομάδα που απευθύνεται και έχει αναφορά σε λίγο (σχετικά) κόσμο και που δεν έχουμε την δυνατότητα, αυτή τη στιγμή, να έχουμε μια διακριτή παρουσία σε κάποια απεργιακή κινητοποίηση.
Παρόλα αυτά θεωρήσαμε ότι το να καλέσουμε στην γενική απεργία έχει μια σημασία, έστω και συμβολική.
Αυτό γιατί όσες-οι συμμετέχουμε στο lgbt και το queer κίνημα πολύ συχνά κατηγορούμαστε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για τα στενώς εννοούμενα «δικά μας» θέματα, κατηγορία που είναι ανακριβής, ισοπεδωτική και άδικη για πολλές-ους από εμάς.

Ως Queertrans η γενικότερη τοποθέτηση μας, είναι καθαρά υπέρ της άρσης κάθε μορφής καταπίεσης και ιεραρχίας μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ταξικής καταπίεσης, της φτώχιας, της οικονομικής εξαθλίωσης.

Και πέρα όμως από την γενικότερη μας αυτή τοποθέτηση, πιο ειδικά, θεωρούμε ότι η καταπίεση μας ως τρανς και queer άτομα αλληλοδιαπλέκεται και ενισχύεται από την καταπίεση μας ως άλλα κοινωνικά υποκείμενα, όταν υπάρχει: ως γυναίκες, ως «ξένοι-ες», ως «φτωχοί-ες». Και φυσικά αλληδιαπλέκεται και με την ταξική καταπίεση γενικότερα.

Αντιλαμβανόμαστε, λόγου χάρη, ότι η οικονομική μας κατάσταση και ανεξαρτησία σήμερα είναι άμεσα συνυφασμένη με το κατά πόσο μπορούμε να είμαστε ανοικτές-οι κοινωνικά (“out”) ως τρανς ή ως queer άνθρωποι.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης το αυτονόητο ότι εάν αύριο δεν θα έχουμε να φάμε, θα είναι αδύνατον να βρεθεί τρόπος να κάνουμε επεμβάσεις στο σώμα που για πολλές –ους από εμάς είναι απολύτως απαραίτητες.  

Αντιλαμβανόμαστε ότι εάν αύριο δεν έχουμε να φάμε η καταφυγή στην πορνεία και την περιθωριοποίηση θα φαντάζει «μονόδρομος» για ακόμα περισσότερο τρανς κόσμο.

Για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους καλούμε όλους-ες τους-τις τρανς και queer ανθρώπους να συμμετάσχουν κριτικά στην γενική απεργία και τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί για τις 15 Δεκέμβρη. Να συμμετάσχουν είτε όντας “out”, αν πιστεύουν ότι τους παίρνει, είτε και χωρίς να είναι “out” το οποίο καθόλου δεν θα μειώσει την αξία της συμμετοχής τους.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟ ΔΝΤ, Η ΤΡΟΙΚΑ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Υ.Γ. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε το πόσο ξεπουλημένη θεωρούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ. Όμως η αντίδραση σε αυτή τη πολιτική πρέπει να εκφραστεί, έστω και μέσα από απεργίες που καλούνται από την ΓΣΕΕ.

από queertrans 10/12/2010 9:22 μμ.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License