ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12 στις 11 π.μ. Αρχ.Μουσείο

Κυβέρνηση - Τρόικα μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση Προϋπολογισμός προγραμματισμένης χρεοκοπίας των εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

15/12 στις 11 π.μ. Αρχ.Μουσείο

Κυβέρνηση - Τρόικα μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την απόγνωση

Προϋπολογισμός προγραμματισμένης χρεοκοπίας των εργαζομένωνΜαζική εξόντωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των νέων. Μόνο έτσι μπορούν να περιγραφούν τα νέα βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση με το «Μνημόνιο 3» και τον προϋπολογισμό:

 • Η αύξηση του ΦΠΑ στα πιο βασικά είδη (τρόφιμα, εισιτήρια, ηλεκτρικό κλπ.), αλλά και των φόρων φυσικών προσώπων, σημαίνει νέο κύμα φτώχειας για τα νοικοκυριά, που παλεύουν να επιβιώσουν με αιματηρές περικοπές. Την ίδια στιγμή, μειώνει τη φορολογία του κεφαλαίου από 24% σε 20% (-330 εκ. ευρώ).

 • Όλη η υποδομή της χώρας έχει υποθηκευτεί στους δανειστές-τοκογλύφους. Ξεπουλιέται ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, λιμάνια, ακίνητα του δημοσίου κλπ.). Παρατείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης στους ιδιώτες των δρόμων και αεροδρομίων (ΕΓΝΑΤΙΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κλπ.).

 • Ταφόπλακα σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση και κάθε κοινωνική υπηρεσία. Οι ήδη πενιχρές δαπάνες μειώνονται κάθετα: για τα νοσοκομεία κατά 1 δισ. ευρώ και συνολικά για την υγεία κατά 2,1 δισ., για την ασφάλιση και περίθαλψη κατά 200 εκ. Αυτές οι οδυνηρές περικοπές, που καταστρέφουν τη δημόσια υγεία, θα προέλθουν από μείωση της λίστας συνταγογραφήσεων και εξετάσεων, τη χορήγηση αντιγράφων φαρμάκων αντί για γνήσια, για όλους τους πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».

Αυτοί που είχαν υποσχεθεί αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, τις μείωσαν μέσα σ’ ένα χρόνο στο 2,75%! Περικόπτουν σε σχέση με πέρσι κατά 20% (1,25 δισ. ευρώ) τον προϋπολογισμό της Παιδείας.

Η μείωση κατά 800 εκ. των δαπανών για τις ΔΕΚΟ -πέρα από το «μαχαίρι» 20%-40% στους μισθούς των εργαζομένων- τις οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση, με άνοδο των τιμολογίων και χειροτέρευση των υπηρεσιών.

Στην εκπαίδευση, μαζί με τη μείωση των δαπανών, ο νόμος Διαμαντοπούλου φέρνει άμεσα δίδακτρα και κλείσιμο/συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ και σχολείων. Η εγκατάλειψη των σχολείων παίρνει δραματικές διαστάσεις (δε δίνονται χρήματα για φως, νερό, θέρμανση κλπ.).

Μ’ αυτή την πολιτική, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων είναι προδιαγραμμένη. Γι’ αυτό ετοιμάζουν νέα αντι-ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», με την κατάργηση/πετσόκομμα των επικουρικών, βαρέων, ανθυγιεινών και αναπηρικών συντάξεων. Και ακόμη μετά το 2015 καμία σύνταξη να μην είναι πάνω από 700 ευρώ και τα όρια συνταξιοδότησης να ανέβουν στο 67ο ή 68ο έτος!

 • Νέες μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Το λεγόμενο «νέο μισθολόγιο» θα μειώσει ακόμη παραπέρα τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (1-1,5 μισθό σε ετήσια βάση). Τα οικογενειακά επιδόματα, όπως και των ανέργων -ελάχιστη κατάκτηση για την φροντίδα των παιδιών των εργαζομένων και την επιβίωση όσων χάνουν την δουλειά τους- θα δίνονται με… εισοδηματικά κριτήρια!

 • Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και σύντομα η κατάργηση (και επίσημα) του κατώτατου μισθού, η υπονόμευση της διαιτησίας, αφαιρούν και το τελευταίο δίχτυ προστασίας των μισθών, που απειλούνται με ελεύθερη πτώση. Η «γενιά των 700 ευρώ» δίνει τη θέση της στη γενιά των 400 και 300 ευρώ! Το παραμύθι ότι οι μειώσεις γίνονται για να σωθούν θέσεις εργασίας, ξετινάζεται από την έκρηξη των λουκέτων, των απολύσεων, των ανέργων (πάνω 1 εκατομμύριο).

Οι στόχοι του προϋπολογισμού σημαίνουν νέα αφαίμαξη σχεδόν 15 δις από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δηλαδή ένα ακόμα «Μνημόνιο». Αυτό αποδεικνύει και την χρεοκοπία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Τα απανωτά μέτρα χειροτερεύουν την ύφεση, γελοιοποιώντας κάθε διακηρυγμένο στόχο για αύξηση των εσόδων. Όπως καταγράφεται και στον προϋπολογισμό, το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται διαρκώς. Μόνο ένας είναι ο στόχος τους: να ξεπληρώσουν τα αφεντικά τους, τους δανειστές-τοκογλύφους, πάνω στα πτώματά μας.

Δεν θα είναι το 2011 «η χειρότερη χρονιά». Όσο αυτές οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που υπηρετούν παραμένουν στην εξουσία, θα είμαστε κάτω από ένα «Μνημόνιο Διαρκείας» και η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς. Η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού είναι θέμα χρόνου, όπως κι αν την ονομάσουν («ελεγχόμενη», «αναδιάρθρωση» κλπ.). Μετά την Ιρλανδία, ακολουθούν σύντομα κι άλλες χώρες Πορτογαλία, Ισπανία κα.), ενώ τα βάρβαρα «μνημόνια» κάθε είδους εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη, δείχνοντας την βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Κύμα απολύσεων φέρνει η μαύρη προπαγάνδα για Δημόσιο-ΔΕΚΟ


Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ΔΕΚΟ -και μαζί τους όλη την κοινωνία- επειδή έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Να μην περάσει η προπαγάνδα τους. Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Κάθε αντεργατικό χτύπημα σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, μεγαλώνει την ανεργία και την ανασφάλεια, τραβάει τους μισθούς και τα δικαιώματα όλων μας στον πάτο.

Θα «τσιμπήσουμε» στα καλοπληρωμένα φερέφωνα των ΜΜΕ, στους πολιτικούς που μαζί με επιχειρηματίες-φίλους τους και διοικήσεις που διορίζουν, ξεκοκάλισαν το δημόσιο χρήμα με μίζες και προμήθειες; Στόχος τους είναι η αύξηση των τιμολογίων, η ιδιωτικοποίηση προς όφελός του μεγάλου κεφαλαίου, η απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συμβασιούχων και «μονίμων» - και όχι βέβαια να ανακουφίσουν τα «υπόγεια» του ιδιωτικού τομέα!

Δεν τα φάγαμε μαζί ! - ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΣΥΡΦΕΤΟΠριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Γ. Παπανδρέου και η κλίκα του διαβεβαίωνε ότι δεν έρχονται νέα μέτρα. Ο λαός όχι μόνο απέρριψε μαζικά τον εκβιασμό του «με στηρίζετε ή πάμε σ’ εκλογές» αλλά τον μαύρισε κυριολεκτικά και του αφαίρεσε κάθε νομιμοποίηση. Το ΠΑΣΟΚ έχασε πάνω από 1 εκ. ψήφους. Ο Παπανδρέου όμως ανακάλυψε ότι το μήνυμα των εκλογών είναι να συνεχίσει τη… «σωτηρία της χώρας», εξαπολύοντας νέο κύμα βάρβαρων μέτρων!

Θα ανεχτούμε αυτή την κυβέρνηση δοσίλογων, αυτό τον αχυράνθρωπο της Τρόικας, που οι εφημερίδες του διεθνούς κεφαλαίου αποκαλούν κυνικά «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»; Τα φασιστοειδή τύπου Πάγκαλου και την ακήρυχτη δικτατορία των ΜΜΕ να μας ταπεινώνουν λέγοντας κυνικά «μαζί τα φάγαμε»;

Ό,τι κι αν ψηφίζουν στη Βουλή τους. Όσα ΜΑΤ, δακρυγόνα και τρομονόμους κι αν επιστρατεύσουν εναντίον μας. Μία μόνο μπορεί να είναι η απάντησή μας: ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - Ανταρσία και Ανυπακοή! Δικός μας νόμος είναι η σωτηρία των εργαζομένων και της κοινωνίας!

Η τεράστια απεργία μας στις 5 Μάη, οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη, στη Γαλλία, την Βρετανία κα. δείχνουν τον δρόμο. Η μαζική ψήφος προς τ’ αριστερά αλλά και η αποχή, το άκυρο και το λευκό στις πρόσφατες δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, δείχνουν την έκταση και το βάθος της αποδοκιμασίας του επίσημου πολιτικού σκηνικού, τη δυσαρέσκεια και οργή, αλλά και τη διάθεση για αγώνα ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης.

Η τεράστια απεργία μας στις 5 Μάη, οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη, στη Γαλλία, την Β το βάθος της αποδοκιμασίας του επίσημου πολιτικού σκηνικού, τη δυσαρέσκεια και οργή, τη διάθεση για αγώνα ανατροπής της σημερινής άθλιας κατάστασης.Χρειαζόμαστε έναν μαζικό ξεσηκωμό, μια εξέγερση όλων των «από κάτω» για να τους διώξουμε. Να την οργανώσουμε παντού, συμμετέχοντας μαζικά σε γενικές συνελεύσεις και επιτροπές, παίρνοντας τα σωματεία μας από τα παράλυτα, προδοτικά χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, από τους διάφορους Παναγόπουλους-δεκανίκια της κυβέρνησης και του συστήματος.

Να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση και κάθε επίδοξο συνεχιστή της. Μόνο έτσι θα κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή, με ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας για να βγούμε από την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζικά διαφορετική οικονομία και κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ


 • Διαγραφή του Χρέους – Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!

 • Εθνικοποίηση των τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων και ΔΕΚΟ χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο

 • Απαγόρευση των Απολύσεων. Κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους, με 35ωρο-5νθήμερο-7ωρο.

 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εργατικός Έλεγχος και Μείωση στις Τιμές.

 • Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις. Στόχος μας 1.400 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός για όλους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβασης.

 • Αύξηση των δαπανών για δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

www.okde.grergatikipali@okde.grΑρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License