Κείμενο για την απεργία στις 15/12

Κείμενο για την απεργία στις 15/12

Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα υποστούμε την ήττα

 

Παρά την μαζική απαξίωση των επαϊόντων και των πολιτικών που εκδηλώθηκε στις εκλογές, το κατεστημένο σφυρίζει αδιάφορα και εξαπολύει νέο κύμα μέτρων ενάντια στην κοινωνία, προτάσσοντας ολοένα και πιο επιτακτικά την ανάγκη να θυσιαστούμε όλοι στον βωμό της εθνικής σωτηρίας. Είναι πια πασιφανές ότι δημιουργούν στρατιές ανέργων και υποτιμημένων εργατών, που θα κινούν την καπιταλιστική μηχανή χωρίς κόστος, δικαιώματα και απαιτήσεις. Όμως η μεταμόρφωση της κοινωνίας σε μία μάζα υπάκουων και ευέλικτων εργαζόμενων δεν είναι εύκολη υπόθεση, και έτσι το κράτος επιστρατεύει σ’ αυτό του το έργο μια πληθώρα εργαλείων, και την συσσωρευμένη πανουργία των τελευταίων ετών.

 

Αρχικά χρησιμοποιείται επικοινωνιακά η πίεση του ΔΝΤ και της ΕΕ, που λειτουργούν και ως μηχανισμός αποπομπής των ντόπιων ευθυνών και αποπροσανατολισμού της κοινωνικής οργής στα αυλάκια του εθνικισμού, αποκρύπτοντας πως εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο μοιράζονται κοινά συμφέροντα. Ύστερα, η καταστολή και η βία του παρακράτους, μέθοδοι συνυφασμένες με την ίδια την επιβίωση του συστήματος, προσφάτως εφαρμοσμένες σε μετανάστες, πορείες των φοιτητικών συλλόγων, αλλά ακόμα και πορείες των ΑμΕΑ. Ακολουθούν έπειτα η τρομοκρατία στα σχολεία, με μαζικές αποβολές και επισκέψεις εισαγγελέων, ο εκφοβισμός στους χώρους εργασίας με απειλές απόλυσης ή μείωσης μισθού, με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και την δημιουργία ενός ολόκληρου στρώματος ανέργων προς όφελος της πλήρους διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Προστίθενται επίσης η αναδιάρθρωση των κοινωνικών αγαθών όπως η υγεία και η μεταφορά, αλλά και η σταδιακή επιβολή στρατιωτικού νόμου, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις  6-12. Και η λίστα συνεχίζεται…

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΤΕΙ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΡΟΧΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ

 

Μέσα σε όλα αυτά προκύπτει όμως το ερώτημα: Και εμείς τι να κάνουμε;

Ας κάνουμε την αρχή, μετατρέποντας την οργή μας σε συνείδηση και αναζητώντας διεξόδους αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα. Να πολεμήσουμε για αξιοπρέπεια, για ζωή, για ανατροπή, για ελευθερία!

Είναι πια καιρός να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που κρατάμε στα χέρια μας, και να την χρησιμοποιήσουμε, προτού αρχίσουν οι υποσιτισμένοι και οι άστεγοι να στοιβάζονται σωροί στα πεζοδρόμια. Χωρίς πολιτικούς αντιπροσώπους, χωρίς διαμεσολαβητές και εργατοπατέρες, χωρίς ειδήμονες και αυθεντίες, ας  χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα, την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την συνέλευση,  την απεργία, την σύγκρουση. Έτσι λοιπόν στις 15/12:

 

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

 

Αποδεικνύουμε σε ένα σύστημα που μας θέλει αναλώσιμους πως είμαστε απαραίτητοι, και σε ένα κράτος που μας θέλει αποξενωμένους και ηττοπαθείς πως είμαστε ενωμένοι και διατεθειμένοι να  παλέψουμε για την ζωή που επιθυμούμε. Μπλοκάρουμε την εύρυθμη λειτουργία των δομών παραγωγής κέρδους που έχουν στηθεί πάνω στις πλάτες μας και συνειδητοποιούμε επιτέλους πως το χαμένο αυτό μεροκάματο είναι μηδαμινό μπροστά σε όσα μας κλέβουν, και όσα ακόμα ετοιμάζονται να μας κλέψουν.

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

 

Η κατανάλωση δεν είναι παρά η άλλη όψη της παραγωγής. Για να μποϋκοτάρουμε επιτυχημένα την κυκλοφορία των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών δεν φτάνει να απέχουμε από την εργασία· είναι απαραίτητο να μην βάλουμε κάποιον να δουλέψει για μας, είτε πρόκειται για ντελιβερά είτε για σερβιτόρα. Η απεργία πρέπει να αναδυθεί ως πράξη καθολικής αποχής από το προϊόν και όχι ως εκτονωτικό πανηγύρι, διότι μόνον έτσι είναι πραγματικά επικίνδυνη για το σύστημα που έχουμε απέναντί μας.

 

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

 

Ήρθε πια η ώρα να σπάσουμε τα αποπνικτικά πλαίσια της οικιακής μας απομόνωσης και να βγούμε στον δρόμο, προς αναζήτηση του χαμένοι «εμείς» αυτής της κοινωνίας. Οργανώνουμε τους αγώνες μας συλλογικά και αδιαμεσολάβητα σε χώρους εργασίας, γειτονιές, πανεπιστήμια, και δεν αρκούμαστε σε μια συγκαταβατική, ημερήσια αποχή από την εργασία, την οποία θα εκμεταλλευτούμε για να κοιμηθούμε λίγες ώρες παραπάνω. Αν δεν μιλήσουμε τώρα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα μετά. Παρόλο που δεν γουστάρουμε καθόλου τους χαρτογιακάδες-επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι υπογράφουν μυστικές συμφωνίες και ξεπουλούν τους εργαζομένους πίσω από τις πλάτες τους,  θα κατέβουμε στο δρόμο στήνοντας το δικό μας οδόφραγμα στον οδοστρωτήρα που θέλουν να περάσουν πάνω από τις ζωές μας. Θα ενώσουμε την φωνή μας με τις κραυγές μιας διαδήλωσης και θα αποτινάξουμε τον ατομικό μας φόβο μέσα στους συλλογικούς δρόμους της διεκδίκησης και του αγώνα.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ, 10.30 μ.μ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ, 11.00 μ.μ

 

 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

blog: syneleysikatoikwnvkp.squat.gr    e-mail: tapitourgeio@gmail.com  

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License