Εγκληματική Οργάνωση "ΓΣΕΕ"

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ

Μιας και για μεθαύριο έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία από τη ΓΣΕΕ, ας προσθέσουμε ένα λιθαράκι αντιπληροφόρησης για τους πραγματικούς στόχους των ξεφτιλισμένων (στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας πια) εργατοπατέρων. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, πρώτα κάτι: Επειδή οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και γενικότερα ο καθεστωτικός συνδικαλισμός βρίσκονται τελευταία στο στόχαστρο από τα ΜΜΕ (βλ. π.χ. εκπομπή Μάκη στο Alter στις 6/12) με στόχο τη συλλήβδην απαξίωση της πολιτικής ενασχόλησης με τα κοινά και το πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα που το κεφάλαιο περνάει σε συνεργασία με τρόικα, κυβέρνηση κι ολόκληρο τον καθεστωτικό οχετό, το κείμενο αυτό ξεμπροστιάζει τον καθεστωτικό συνδικαλισμό ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: Για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους ότι μέσα από τις καθεστωτικές οδούς δεν υπάρχει σωτηρία. Για να δώσει επιχειρήματα σε σωματεία βάσης, εργατικές ομάδες, μελλοντικές και υπάρχουσες εργατικές συνελεύσεις, συμβούλια, ανέργους και εξεγερμένους. Για να στηρίξει τη στροφή του κόσμου προς την αυτοοργάνωση και να αναδείξει τα τέρατα που γεννάει η λογική της ανάθεσης (και ειδικότερα στο εργατικό «κίνημα»). Όλοι στο δρόμο στις 15 Δεκέμβρη και κάθε μέρα μετά από αυτήν χωρίς να περιμένουμε τίποτα από τα παρακάτω κατακάθια.

 

Ας αρχίσουμε από κάτι που οι «απλοί κάτοικοι των υπερβορείων προαστίων» γνωρίζουν καλά: Τέσσερις άνθρωποι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για τη χάραξη της πασοκικής πολιτικής γύρω από το μνημόνιο και κυρίως για τον τρόπο που θα την ταΐσουν στην κοινωνία. Τα αυτοκίνητά τους παρκάρουν στο Καστρί όταν ο ΓΑΠ δε λείπει σε... ταξίδι. Ο ένας είναι ο ΓΑΠ, οι άλλοι είναι οι Παμπούκης, Ραγκούσης και Παναγόπουλος. Ο Παναγόπουλος μένει και δίπλα πια, στην υπερτεράστια βίλα με περιφραγμένο οικόπεδο, στην Πολιτεία. Έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την υποτίμηση του εργατικού δυναμικού, αλλά και να χειραγωγήσει όσο μπορεί τις κοινωνικές εντάσεις, λόγω μνημονίου.

 

Η πρόσφατη αποσύνθεση της ΓΣΕΕ μετά τις συνεννοήσεις του Παναγόπουλου με τα αφεντικά για τις επιχειρησιακές συμβάσεις άφησε μόνη της την ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. Δεξιοί και αριστεροί συνοδοιπόροι του Παναγόπουλου συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη ΓΣΕΕ και τα παρακλάδια της (ΙΝΕ, ΚΕΚ, ΚΑΝΕΠ, εργατικά κέντρα), αλλά το παίζουν σκληροί, αγνοί και αντιμνημονιακοί για χάρη των ΜΜΕ και για να ψαρώνουν τους εργαζόμενους-πελάτες τους. Την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί συρρικνώνονται, τα σκουλήκια αυτά (όλων των αποχρώσεων) πληρώνονται πλουσιοπάροχα για να καταστέλλουν τους εργατικούς αγώνες.

 

Για να υπολογίσουμε το ξύλο που θέλουν, θα χρησιμοποιήσουμε για μέτρο τα χρηματικά ποσά που τρώνε... Τα χρήματα αυτά (για όποιον δε γνωρίζει) είναι κρατήσεις από τους μισθούς όλων μας και δίνονται στη ΓΣΕΕ από τον ΟΕΚ (Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) και το ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση).

 

Το μεγάλο φαγοπότι των συνδικαλιστών γίνεται κυρίως μέσα από τη λεγόμενη «δια βίου μάθηση», τη «συνδικαλιστική επιμόρφωση», ειδικότερα δε από τα Κέντρα Επιστημονικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) τα οποία υπάγονται στο ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας). Το ΙΝΕ παίρνει από το ΛΑΕΚ περίπου 9 εκ. ευρώ το χρόνο. Πρόεδρός του είναι ο Παναγόπουλος, αλλά αντιπρόεδροι και μέλη υπάρχουν από όλες τις παρατάξεις (και το ΠΑΜΕ!!). Όλοι στο Δ.Σ. του ΙΝΕ κόβουν ένα μισθούλη γύρω στα 4 χιλιάρικα το μήνα[i]. Τα τελευταία χρόνια τα έξοδα έχουν υπερδιογκωθεί επειδή η ΓΣΕΕ έχει προσλάβει στα ΚΕΚ διάφορα πολύχρωμα βύσματα και ασκεί μέσω των ΚΕΚ μια πελατειακή πολιτική ανά την Ελλάδα, αντί να ασχολείται έστω και τυπικά με τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Ας πούμε λοιπόν ότι τα τελευταία 10 χρόνια το ΙΝΕ πήρε περίπου 90 εκ. ευρώ. Από αυτά, σε μισθούς και έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των διπλότριπλων μισθών επιτήδειων και του 15ου μισθού που δικαιούνται οι εκεί προστάτες μας) έφυγαν 5μισι εκ. ευρώ περίπου. Άρα οι εργατοπατέρες θα είχαν αποθεματικό στο ΙΝΕ περίπου 35 εκ. ευρώ από τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ αν υπολογίσουμε και τα έσοδα από ευρωπαϊκά προγράμματα κι απ’ τα ΚΕΚ, θα έπρεπε να προσθέσουμε κι άλλα 20 περίπου εκ. σε αυτό το αποθεματικό (συν 13 εκ. ευρώ υπάρχοντος αποθεματικού το 2000).

 

Όμως, γαμώτο, αυτά τα τουλάχιστον 68 εκ. ευρώ χάθηκαν στο δρόμο και στους υπαλλήλους του ΙΝΕ ανακοινώθηκε ότι βγαίνει δε βγαίνει το δώρο τους για τα Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα, το ΚΕΚ (που υποτίθεται ότι υπόκειται στο ΙΝΕ) ανακοίνωσε τα νέα του προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το γνωστό ευρωπαϊκό πακέτο του ΕΣΠΑ, απ’ όπου θα πάρει 30 εκ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια. (σημ. τα ίδια λεφτά δίνει η ΕΕ και στον ΣΕΒ, αφού το 2% του ΕΣΠΑ προορίζεται για τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή η κοινωνική ειρήνη χρηματοδοτείται.)[ii]

 

Τι θα κάνει το ΚΕΚ τα λεφτά; Συμβάσεις έργου με επιστήμονες, μεταπτυχιακούς και λοιπούς ημέτερους που για 5 χρόνια θα πληρώνονται για να γράφουν νεοφιλελεύθερες παπαριές για την απασχολησιμότητα, την ευελιξία, την κοινωνική σύνθεση της φτώχειας και τις πασοκοαφεντικίστικες νέες πολιτικές απασχόλησης. 30 εκ. ευρώ πρόγραμμα, 5 χρόνια έρευνες και ούτε μία δεν προβλέπεται να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα διαβίωσης της εργατικής τάξης, δηλαδή τις εργασιακές σχέσεις και την ασφάλιση... [iii]

 

Δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε με το ασφαλιστικό ασχολήθηκε η αναλογιστική μελέτη του ΙΝΕ, που μετά από έρευνα 2 χρόνων και ανάλυση 2,5 εκ. καρτελών ασφαλισμένων, κατέληξε στο ασφαλές τεχνοκρατικό συμπέρασμα ότι από το 2015 δε θα υπάρχουν λεφτά για φάρμακα για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Παρά το ότι η έρευνα ήταν η επιστημονικότερη που έχει γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ο Παναγόπουλος διέταξε να μη δει το φως της δημοσιότητας και απαγόρευσε την αποστολή της μέχρι και στη βουλή, ώστε να μπορεί να περάσει το ΠΑΣΟΚ το ασφαλιστικό νομοσχέδιό του με λογικές μαθητευόμενου μάγου.[iv] Με διαταγή του ΓΑΠ η ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα θάφτηκε. Όσο ο Παναγόπουλος έκρυβε την έρευνα, καλούσε και σε απεργία στις 29/6/2010 διαμαρτυρόμενος δήθεν για το ασφαλιστικό. (Αυτό θυμίζει λίγο και τη θαμμένη έρευνα του ΙΝΕ για τις εργολαβίες καθαρισμού, ενώ η Κ. Κούνεβα χαροπάλευε στον Ευαγγελισμό και ο Παναγόπουλος ανακάλυπτε το θέμα με μια βδομάδα καθυστέρηση -έτρωγε κουραμπιέδες το Δεκέμβρη του ’08).

 

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν. Τα μοιράζουν οι εργατοπατέρες για να ποδηγετούν τις καθεστωτικές τους δομές. 70 εκ. ευρώ λείπουν από τα ταμεία και δεν τα πήρε μόνο ο Παναγόπουλος ή ο Πολυζωγόπουλος πριν απ’ αυτόν. Ας δούμε κάποιους συνδαιτημόνες του συνδικαλιστικού φαγοποτιού, ανεξαρτήτως χρώματος:

Ο πασόκος Φρατζέσκος Φατούρος είναι διευθύνων σύμβουλος του ΙΝΕ. Είναι συνταξιούχος από ΔΕΚΟ, παίρνει κάνα διχίλιαρο σύνταξη, αλλά και μισθό 4.500 ευρώ απ’ το ΙΝΕ, ήταν και το είναι δεξί χέρι του Πολυζωγόπουλου (ο οποίος διορίζει μέσω της ΟΚΕ τους συνδικαλιστές σε Δ.Σ. δημόσιων οργανισμών). Πόσα πήρε; (πέρα από τα νόμιμα 100 χιλιάρικα το χρόνο που βγάζει;)

 

Ο πασόκος Βασίλης Παπαδόγαμβρος που ως «τομεάρχης ανθρώπινου δυναμικού» στο ΚΕΚ λύνει και δένει για το ποιος θα «ερευνήσει» τι και πόσα θα πάρει για να εξυμνεί το νεοφιλελευθερισμό. Ως σωστός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής έχει επιφορτιστεί (μαζί με το Φατούρο) με το μαγείρεμα των νέων επιχειρησιακών συμβάσεων του υπαλληλικού προσωπικού της ΓΣΕΕ, με μείωση μισθών, μπλοκάκια, outsourcing, εργολαβίες κλπ. Χωρίς τις μιζούλες και τα τυχερά παίρνει 4 χιλιάρικα το μήνα.

 

Ο μπαμπαστρούμφ Κώστας Πουπάκης της ΔΑΚΕ εξελέγη ευρωβουλευτής και φοβηθήκαμε ότι θα τον χάσουμε. Παρά την ταρατατζούμ αποχώρηση της ΔΑΚΕ από τη ΓΣΕΕ, την παρουσία του στις Βρυξέλλες κλπ, με λεφτά της ΓΣΕΕ νοικιάζει γραφείο στο Πεδίο του Άρεως. Επίσης, αντί στο siteτου ΙΝΕ (εμείς το πληρώνουμε κι αυτό) να βλέπουμε κάτι χρήσιμο για την εργατική τάξη, βλέπουμε βίντεο με τις εντυπώσεις του από την ευρωβουλή.[v]

 

Οι αριστεροί δε δημιουργούν πολλά θέματα για να μη χάσουν τα μικροπρονόμιά τους (σε σχέση με τα πακέτα που παίρνουν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ). Έτσι ο Ποντικός του ΠΑΜΕ και ο Γαβρίλης της ΑΠ, αρκούνται στο διορισμό κάποιων δικών τους, σε μικροπαραχωρήσεις, κάνα εταιρικό αυτοκίνητο με leasing κλπ.

Αλλά επειδή ο Γιάνναρος ο Παναγόπουλος δε θέλει να δυσαρεστεί τους φίλους του, φροντίζει για όλους[vi]. Έτσι με τα λεφτά μας η ΓΣΕΕ χρηματοδοτεί τον κολλητό του, πασόκο οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη και το μεταπτυχιακό του ως επιστημονικούς συνεργάτες.[vii] Τρία χρόνια χρηματοδότηση, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ και το αποτέλεσμα για την εργατική τάξη ήταν μια γελοία έκθεση για τη φτώχεια... Όλες αυτές τις μπούρδες που ερευνούν τα βύσματα καλείται να τις δημοσιοποιήσει και να τις προβάλει (επ’ αμοιβή 205.000 το χρόνο) εταιρία φιλοπασόκων δέξιων, που κέρδισε το «διαγωνισμό» που προκήρυξε το ΙΝΕ-Παναγόπουλου.[viii]

 

Ένας ακόμη εξαίρετος συνδικαλιστής του ιδιωτικού τομέα (επαγγελματικά είναι εργολάβος) είναι ο αριστεροσυνασπισμένος Στέφανος Λαιμός. Παίρνει 4,5 χιλ. ευρώ μισθό από το ΙΝΕ και έχει αναλάβει την εργολαβία της κτιριακής συντήρησης και ανακαίνισης του εργοδότη του (των κτιρίων της ΓΣΕΕ δηλαδή)...

Που να περισσέψουν έτσι λεφτά για τους υπαλλήλους;

 

Πάλι καλά που βρίσκουν λεφτά για να πληρώνουν εργολαβίες για την αφισοκόλληση των απεργιών και τον καθαρισμό των γραφείων. Άραγε τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων που χρησιμοποιεί η ΓΣΕΕ;[ix]

 

Ποιος μπορεί να υποστηρίζει ακόμα ότι η εργατική τάξη μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την καθεστωτική δομή που ονομάζεται ΓΣΕΕ; Μόνο όσοι/ες είναι μαλάκες!

 

Υ.Γ. Ο εισαγγελέας δεν έχει καλέσει ακόμα για ανάκριση βάσει τρομονόμου τους προέδρους της ΓΣΕΕ, παρότι έχουν καταχραστεί από το 1994 πάνω από 250.000.000 ευρώ. (βλ. Το Παρόν 31/5/2009) Φαίνεται πως ακόμα δεν μπορεί να αποφασίσει σε ποια εγκληματική οργάνωση ανήκουν. Στο ΠΑΣΟΚ; Στην ΠΑΣΚΕ; Στη ΓΣΕΕ; Παρά τα ευρήματα και τις δεκάδες γιάφκες διακίνησης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παραμένουν ασύλληπτοι...

 

Το οργανόγραμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης παρουσιάζεται (που αλλού; Αν και δεν το υπογράφει ο βλάκας ο Λαμπρόπουλος) στο Κυριακάτικο Βήμα της

15/11/2009 στις σελίδες 24 και 26...


[i]Όλο το Δ.Σ. βρίσκεται στο www.inegsee.gr.

[ii] Πιο αναλυτικά παρουσιάζεται αυτό το ζήτημα στο άρθρο του Πετρόπουλου στην Αυγή, 28/10/2010, με τίτλο Το Μνημόνιο περιθωριοποιεί και το ΙΝΕ, στο www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=577545

[iii]Βλ. Αυγή 26/5/2009. Το Παρόν 31/5/2009 λέει για 25 εκ. Όποιος ήθελε να φάει από αυτό το πακέτο έπρεπε να καταθέσει αίτηση εντός μιας βδομάδας (δηλ. βύσματα) ως τις 3/11/2010. Βλ. www.inegsee.gr (έχει και τις θεματικές εκεί).

[iv] Όποιος ξύνεται το πρωί θα θυμάται τον TV σταρ της πρωινής ζώνης Ρωμανιά να πηγαίνει στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 την άνοιξη του 2010 και να απειλεί ότι θα τη δημοσιοποιήσει. Που όμως...

[v] Το εκπληκτικό βίντεο βρίσκεται κι αυτό στο www.inegsee.gr. Άλλος Δακίτης που τρώει με χρυσά κουτάλια είναι και ο Αχιλλέας Μυλωνόπουλος της ΟΤΟΕ, που τον βρίζουν κι οι συνάδελφοί του. Βλ. Το Παρόν 2/8/2009.

[vi] Φροντίζει και για το θινκ τανκ του ΠΑΣΟΚ, όπως το Ν. Μουζέλη του LSE, που τον έκανε πρόεδρο του ΚΑΝΕΠ, όταν δημοσιοποιήθηκε ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΚΑΝΕΠ έδωσε μίζα 170.000 ευρώ (Βλ. Παρόν 25/11/2007). Ο Μουζέλης δήλωσε κατά τα Δεκεμβριανά ότι μοναδική λύση ήταν η εισβολή της ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια (βλ. Ελευθεροτυπία 13/12/08).

[vii]Βλ. Ριζοσπάστη, Αυριανή 21/2/2008.

[viii] Είναι η «Φ.Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΕΛΛΟΣ – Ε. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ Ο.Ε. (STRATEGO)», κι αυτό στο http://www.inegsee.gr/sitefiles/diagonismoi/anadoxos.pdf

[ix] Απ’ ότι λέει η Αυγή (13/2/2009) η εταιρία «Τεχνική Πάρνηθας» του Νικ. Κρημνιανιώτη που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του ιστορικού κτιρίου της ΓΣΕΕ, δεν σέβεται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ενοικιαζόμενων καθαριστριών της ΓΣΕΕ!!!

 

Όσες πληροφορίες δεν στηρίζονται με υποσημείωση προέρχονται από το κινηματικό wikileaks.

από Κ.Ε.Κ. 12/12/2010 11:43 μμ.


παιδιά γίνεται όργιο. Έκανα αίτηση κάποτε και δούλεψα ως γραμματειακή υποσήριξη σε σεμινάρια κάποιου κ.ε.κ. Γύρω στα 4 ευρώ την ώρα έπαιρνα κι ενώ οι αποδοχές μου ήταν γελοίες ,π.χ. 150 ευρώ για 15ήμερη απασχόληση σύμβασης έργου,οι  πληρωμές γίνονταν 3 ή 4 μήνες μετά (κι όλα αυτά προ υποτιθέμενης κρίσης,εν έτει 2008) την ίδια στιγμή που στα γραφεία γινόταν καθημερινά κατασπατάληση χρήματος.. Πρόεδροι σωματείων και συλλόγων και στελέχη Κ.Ε.Κ. και Ι.Ν.Ε. - Ι.Μ.Ε. πρέπει να έβγαλαν χιλιάδες ευρώ από τα προγράμματα αυτά. Φανταστείτε οτι αναγκαζόμουν να τρέχω δύο και τρία και τέσσερα τμήματα ταυτόχρονα ,αλλά πληρωνόμουν μόνο για το ένα ενώ τα υπόλοιπα δεδουλευμένα μου πήγαιναν, προφανώς, σε κάποιες τσέπες δια πλαγίων οδών. Δεν γνώριζα φυσικά τίποτα από όλα αυτά πριν πάω, το είχα δεί απλώς ως ένα νορμάλ "μεροκάματο" αλλά μόλις κατάλαβα τι συμβαίνει και αφού είχα έντονη λεκτική αντιπαράθεση με έναν εκ των προέδρων (ξερνάω) , είπα στους προισταμένους μου όσα είχα να τους πώ, κατέβασα τα γαμοσταυρίδια μου και την έκανα. Δεν φαντάζεται ο κόσμος το μέγεθος της διαπλοκής σε έναν χώρο που όταν τον πρωτοπροσεγγίζεις μοιάζει αρκετά "αθώος" ,αφού παρουσιάζεται σαν κάτι μη κερδοσκοπικό και ακαδημαικό. Και φυσικά, μπορώ να μιλώ ώρες για τη συμπεριφορά και την κομπιναδόρικη νοοτροπία όλων ανεξαιρέτως των προέδρων συλλόγων και σωματείων που μεσολαβούν για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων και θεωρούνται, βεβαίως βεβαίως, μαχόμενοι συνδικαλιστές (εδώ γελάνε)

INE

από O Vaptistis 14/12/2010 4:16 μμ.


Sxetika me to INE o Nonos dialegei na pei mia istoria me kathikia, lamoyia kai aftous pou ta pernoun. Me polles plirofories sostes kai arketes fantastikes, odeigeitai se afto pou kanei o "Makis": sto telos den xereis an kataggeletai i dioikisi enos thesmou i o idios o thesmos, an to kinitro einai i yperaspisi aftou tou thesmou i i symmetoxi sti syghordia gia tin katargisi tou.

1) I igesia tis GSEE eixe panta provlima me to INE. O Protopapas den katalavaine ti einai erevna, o Polizogopoulos ithele na efxaristei ton GAP kai o Panagopoulos den thelei na sygkroustei me tin kyvernisi tou PASOK. Osoi parakolouthoume ti douleia tou INE gnorizoume oti i teleftaia etisia ekthesi gia tin oikonomia kai tin apasxolisi, i opoia kataggelei to Mnimonio kai tis dramatikes epiptoseis tou gia ton kosmo tis ergasias, den egine dekti - opos kai oi proigoumenes - me enthousiasmo apo tin PASKE kai ti DAKE. Einai pasignosto oti oi synergates tou INE milane sta kanalia, grafoun se efimerides, pigainoun se synedria kai ekdiloseis somation i topikon organoseon, ypostirizontas theseis pou xtypane tin kyvernitiki politiki. Einai episis gnosto oti syndikalistes protovathmion, ergazomenoi kai syntaxiouhoi episkeptontai synehos tin Ioulianou gia na zitisoun ypostirixi, voithia kai symvoules.

2) Den hreiazetai na efevrei kaneis misthous ton melon tou dioikitikou symbouliou gia na vrei "pou pigan ta lefta". ;Opos ehei idi graftei ston typo i dioikisi kai oi synergates tis diaheiristikan ta programmata katartisis, ta hrimata tis dia viou mathisis, i to apothematiko, me skopo na exasfalisoun tin yparxi tis syndikalistikis grafiokratias ana tin Ellada, epitrepontas se syndikalistikes parataxeis kai igesies na synexisoun na yfistantai horis na ypostirizoun apotelesmatika tous ergazomenous, horis na doulevoun gia tin anasyntaxi ton protovathmion organoseon, diatirontas ti steni tous synergasia me tis kommatikes igesies. Prokeitai gai pagiomenes katastaseis, pou diamorfothikan me tin anohi olon ton parataxeon, i opoies omos den tha antimetopistoun apotelesmatika me tin kataggelia atomon, alla me tin endynamosi tou taxikou syndikalistikou kinimatos kai tin epivoli tis diafaneias apo tous idious tous ergazomenous.

3) O Nonos emfanizei to INE os mia istoria i opoia ehei teliosei, kathos ehei vythistei sti diafthora kai tin ypotagi stis epiloges tis GSEE. I plirofories omos den lene kati tetio. To epistimoniko prosopiko tou INE synehizei na ergazetai gia to asfalistiko, tis ergasiakes sheseis, tin apasxolisi kai tin anadianomi tou eisodimatos gia tin prostasia ton ergazomenon kai ton anergon. Episis stis simerines synthikes oxinsis tis krisis tou kapitalismou kai ton thesmon pou ton ypiretoun, oi dynameis kai ta atoma pou epidiokoun tin oristiki apodynamosi tou INE den mporoun efkola na prohorisoun stin ylopoiisi ton shedion tous. Giati me afto to keimeno tous prosferetai heira voithias?

 

O Vaptistis

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License