15 Δεκέμβρη: μια ακόμη μέρα στο δρόμο…

από το blog της κατάληψης σινιάλο http://sinialo.espiv.net

15 Δεκέμβρη. Ακόμη μια ημέρα “ορόσημο” των κοινωνικών αντιστάσεων μέσα στην τρέχουσα συγκυρία. Δεκάδες μικρότερες μοριακές αντιστάσεις σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους θα αποπειραθούν μια «κεφαλαιοποίηση» τους σε κεντρικό επίπεδο.  Μια ακόμη απεργία καλεσμένη από τις εξωνημένες και αργυρώνητες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που πολύ θα ήθελε να εκτονώσει τη λαϊκή δυσφορία μέσα σε ψευτοεπαναστατικές ασκήσεις και άσφαιρες ρητορείες, τελικά υπόκειται σε πολύ επικίνδυνα ενδεχόμενα: τη διάχυση δεκάδων χιλιάδων ανένταχτων ανθρώπων οριζόντια στα μπλοκ της καλεσμένης διαδήλωσης και την ιδιότυπη συγκρότηση μιας ακηδεμόνευτης μεταβλητής που θα διεμβολίσει τις θεσπισμένες συμπεριφορές.

Τον τελευταίο μήνα έχει οξυνθεί η κοινωνική και ταξική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, έχουν πυκνώσει τα μέτωπα κοινωνικής τριβής με τις επιταγές του «μνημονίου», έχει αρχίσει να συγκροτείται μια δυνατή  παρουσία στο δρόμο που επιμένει παρά τα δακρυγόνα και τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής.

15 Δεκέμβρη. Χωρίς να επενδύουμε σε ημερομηνίες και ορόσημα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε για μια ακόμη φορά την «κεφαλαιοποίηση» των αντιστάσεων, να υπερασπιστούμε το δρόμο και τη γενικευμένη κοινωνική ανυπακοή, να δυναμώσουμε την ακηδεμόνευτη μεταβλητή, να συντρίψουμε μια θλιβερή Δημοκρατία στον πιο σκληρό της πυρήνα: του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη, στη διαδήλωση, στο δρόμο, για την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την καθολική ρήξη με την Εξουσία.


από το blog της κατάληψης σινιάλο
http://sinialo.espiv.net

Σύντροφοι από Αιγάλεω μπράβο που καλείτε για τις 15 Δεκέμβρη και σωστά όσα γράφετε αλλά ο όρος κεφαλοποίηση με ή χωρίς εισαγωγικά καλό είναι να μην χρησιμοποιείται. Είναι δικιά τους λέξη όχι δικιά μας. Συντροφικα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License