Η ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ή ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΑΝΤΟΥ!

Ή ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ή ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

 

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα δεχόμαστε τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 100 χρόνων, βλέποντας τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος να καταρρέουν μία προς μία, με στόχο να γυρίσουμε ξανά σε συνθήκες κάτεργου. Η απειλή της ανεργίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και μας σπρώχνει να κάνουμε συνέχεια πίσω. Θέλουν να λέμε κι «ευχαριστώ» όσοι κι όσες έχουμε ακόμα δουλειά.

Οι εργατοπατέρες από την άλλη,  κηρύσσουν απεργίες-πυροτεχνήματα με συμβολική σημασία, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τις καρέκλες τους, την ίδια στιγμή που προδίδουν τους εργαζόμενους που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, υπογράφοντας ταπεινωτικές συμβάσεις με την εργοδοσία.

Οι κάθε είδους πολιτικοί καθοδηγητές και αυτόκλητοι  σωτήρες των εργαζομένων μπορεί να μοιάζουν σαν εργαζόμενοι και να προσπαθούν να μιλούν στη γλωσσά των  εργαζόμενων , αλλά ουσιαστικά δεν είναι μέρος του κόσμου της εργασίας, γιατί το εργατικό κίνημα δεν είναι πολιτικό σχέδιο. 

Το εργατικό κίνημα είναι ανάγκη και προέρχεται από τη συνειδητοποίηση, ότι εμείς οι εργαζόμενοι –μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι ή άνεργοι- είμαστε τα πάντα. Αφεντικά και κράτος είναι ανύπαρκτα χωρίς εμάς. Ό,τι έχει πραγματικό οικονομικό αντίκρισμα στην κοινωνία παράγεται από μας και μόνο από μας. Μόνο οι αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας λαμβάνονται χωρίς εμάς.

Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί έχουμε τεράστια δύναμη. Και αν τη δύναμή μας δεν τη σέβονται, ας τους κάνουμε να τη φοβούνται. Όσο για το δικό μας φόβο, αυτόν θα τον νικήσουμε όλοι και όλες μαζί με τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη.

Οι αγώνες μας δε σταματούν τη μέρα της  γενικής  απεργίας.

Συνεχίζονται κάθε μέρα σε κάθε χώρο δουλείας, σε κάθε γειτονιά, παντού!

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης  (ΕΣΕ)

http://www.esethessalonikis.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License