ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

 

5 ΜΑΪΟΥ 2010- 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

7μήνες μετά από την τελευταία απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Τόσο ευαίσθητα αποδεικνύονται τα κοινωνικά αντανακλαστικά της κύριας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας.

Αντίθετα, όλοι εμείς, αμήχανοι ίσως, μπερδεμένοι μερικοί, βουτηγμένοι στην κατάθλιψη κάποιοι, αντιλαμβανόμαστε την σκληρή καθημερινότητα, την οριακή μάχη της επιβίωσης μέρα με τη μέρα σ’ αυτό το διάστημα που αυτοί ξεπουλούν τη ζωή μας.

Στην οικονομική κρίση δεν είμαστε μόνοι. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι απέναντι σε μια γενικευμένη διεθνή οικονομική επίθεση που στόχο έχει να σπρώξει όλους μας ( Ουγγαρία, Αργεντινή, Ελλάδα, Ιρλανδία) στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, κανένας ξεπουλημένος συνδικαλισμός, ούτε κράτη και κυβερνήσεις-βιτρίνες θα μας διασφαλίσουν.

Λοιπόν τι συμβαίνει; Γιατί εκείνοι που έπρεπε να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και να φροντίζουν για τα συμφέροντά τους αδρανούν και ουσιαστικά είναι εξαφανισμένοι; Η απάντηση είναι απλή και ο καθένας μας τη γνωρίζει, αλλά δεν την κοινωνεί και δεν τη φωνάζει, ίσως επειδή τον βολεύει η απραξία και τον εγκλωβίζει η αμηχανία της ιδιώτευσης.

Ο συνδικαλισμός, όπως τον βιώνουμε εμείς έχει γίνει ένας πυλώνας συνδιαχείρισης και τελικά στήριξης ως γρανάζι του συστήματος. Εξ’ άλλου όλοι γνωρίζουμε ιστορικά πως αρκετά στελέχη των συνδικαλιστικών παρατάξεων μεταπηδούν στην κεντρική πολιτική σκηνή, μεταφέροντας την όποια δράση τους ως βιογραφικό για την ανέλιξη της πολιτικής τους καριέρας. Δηλαδή, η συνδικαλιστική τους προοπτική εστιάζεται στην διαιώνιση ενός συστήματος που βολεύει και αυτούς και τα αφεντικά τους. Δε θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Εμείς προτείνουμε συνδικαλιστικές δράσεις ανατροπών και αλλαγών ενός μοντέλου που μας έφερε σε απόγνωση και στα όρια της φυσικής εξόντωσης cc(ναι!! Εν έτει 2010) ακόμα κι από πείνα.

Αν σας φαίνεται ουτοπική και ανεφάρμοστη μία ανατροπή των παρόντων δομών του τρόπου παραγωγής που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και όχι τον άνθρωπο, τότε στραφείτε γύρω σας και παρατηρείστε πού μας οδήγησε η κυνική συμπεριφορά των συγκεκριμένων καθεστωτικών δομών.

Εμείς λέμε, κουβεντιάστε με τους συναδέλφους στη δουλειά, με τους μαθητές στο σχολείο, με τους συμφοιτητές στα πανεπιστήμια, με τους γείτονες στη γειτονιά. Βρείτε μόνοι σας τον τρόπο να διαχειριστείτε τα προβλήματα της καθημερινότητας και συνδιαμορφώστε για τη ζωή σας.

Μην περιμένετε από αντιπροσώπους που όπως συνεχώς αποδεικνύεται μόνο την υποταγή σας επιδιώκουν, λύσεις, θαύματα και τελικά ψίχουλα…

Με αυτοδιαχείριση για αυτοδιεύθυνση, για να επανακτήσουμε τον αυτοσεβασμό μας και εν τέλει την αξιοπρέπειά μας.

Αφού μας έχουν χεσμένους, ας τους ξεχέσουμε και εμείς!

 

ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

dytikessynoikies.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License