Αίσχος παραπληροφόρησης από αστικά ΜΜΕ για κερατέα

το "παινίδι" περνά σε άλλο επίπεδο... ακολουθεί δημοσίευμα από τα ΝΕΑ και σε σκανάρισμα κατάπτυστο άρθρο από την παναγιωταρέα. Να σημειωθεί ότι: η φωτογράφος από τα ΝΕΑ, νεαρά κορασίδα με τζιβες, φουστανάκι και all-σταράκια καθώς και παλαιστινιακό, άνετα πέρναγε για κοριτσάκι των εαακ ή του χώρου. Η δε σπιούνα του άλτερ, ξανθό μοικάνι και παλαιστινιακό, παντελόνι σωλήνας και αρβύλες απ'έξω. Τι να πω... Παγματικά οργανωμένο σχέδιο για να ανακατεύονται μ'εμάς και να σπιουνεύουν τα μαγειρεμένα ψέμματά τους.

post image

Βγήκαν τουφέκια για τα σκουπίδια Μαίνεται η µάχη στην Κερατέα

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010


Τα µάτια τους ήταν κόκκινα απ’ τα δακρυγόνα. Αλλά οι νεαροί µε τα κασκόλ είχαν τσιτώσει απ’ την αδρεναλίνη. Δεν ήταν στο περιθώριο ενός µατς, αλλά στο διάλειµµα µιας µάχης ενάντια στην κατασκευή µίας «χωµατερής».

«Θα επιστρέψουµε», είπαν. Και έδωσαν ραντεβού ξανά, το βράδυ, στη λεωφόρο Λαυρίου, στο σηµείο όπου τις τρεις τελευταίες µέρεςµαίνεται η µάχη για τα σκουπίδια – µάχη πραγµατική, στην οποία κάποιοι θερµόαιµοι επιστράτευσαν ακόµα και κυνηγετικές καραµπίνες εναντίον αστυνοµικών!

Βρίσκονταν και χτες εκεί. Κοντά στοένα χιλιόµετροέξω από την πόλη της Κερατέας,στο αποκλεισµένο οδόστρωµακαι στα γύρωχωράφια. Κάποιος χτυπούσ εέναταµπούρλο, µαθητές λυκείουπερίµεναν ταεφόδια γιανα χιµήξουν σταΜΑΤ και οι µεγαλύτεροι προσπαθούν να ηρεµήσουν τα πνεύµατα και να αποτρέψουντα επεισόδια. Ηταν περίπου 400άνθρωποι. Κάτοικοι του Λαυρίου, του Μαρκόπουλου και της Κερατέας που διαµαρτύρονταν και χτες για τη δηµιουργία χώρου υγειονοµικής ταφής υπολειµµάτων στην περιοχή Οβριόκαστρο.

Υστερα από ένα τεταµένο Σαββατοκύριακο, µε µολότοφ, συµπλοκές και πετροπόλεµο, οι συγκρούσεις συνεχίστηκανκαι χτες.∆ύο κλούβες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, προέβησαν σε πέντε συλλήψεις και έκαναν χρήσηχηµικών ακόµη και εναντίον πολιτών που είχαν βρεθεί εκεί για να παρακολουθήσουν τα δρώµενα. Αγροτικά αυτοκίνητα κουβαλούσαν κάσες µε µολότοφ µε τις οποίες τροφοδοτούσαν µια οµάδα τριάντα νεαρών. Η ανταλλαγή µολότοφ και δακρυγόνων συνεχίστηκε γιαλίγα λεπτά και µέσα στο σκοτάδι, καθώς έσβησαν τα φώτα στον δρόµο για να διαλυθεί το πλήθος. Οι επιθέσεις εκδηλώνονταν κατά κύµατα. Στα διαλείµµατα κάποιοι από τους νέους αντάλλασσαν ιστορίες καταδίωξης και οι µεγαλύτεροι παραδέχονταν ότι ήταν ανήµποροι να τους ελέγξουν. Χθες το βράδυ φαινόταν πως είχε εκτονωθεί η κατάσταση. Τοπρωί όµως η προϊσταµένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου, στα οποία δέχτηκε επίθεση συνάδελφός της ενώ τραυµατίστηκε και ένας δηµοσιογράφος.

Η περιοχή
Το περασµένο Σάββατο υπότη συνοδεία αστυνοµικών δυνάµεων εγκαταστάθηκε εργολάβος στο Οβριόκαστρο προκειµένου να αρχίσουν οι εργασίες. Χτες αποφασίστηκεη αναστολή τους για δύο µέρες µέχρινα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά µέτραπου ζήτησεο ∆ήµος Κερατέας.

Η δηµιουργία χώρου υγειονοµικής ταφής θα υποβαθµίσει την περιοχή και θα καταστρέψει τον φυσικό και αρχαιολογικό της πλούτο, σύµφωνα µε τους κατοίκους. Ωστόσο εδώ και δεκαετίες λειτουργεί στα όρια του δήµου ανεξέλεγκτη χωµατερή στην οποία πραγµατοποιούνται και καύσεις απορριµµάτων. Ο περιφερειάρχης Αττικής,Ηλίας Λιακόπουλος, λέει στα «ΝΕΑ» ότι όπως συνέβη και στο Γραµµατικό, οι εργασίες θα πραγµατοποιηθούν υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων και θασταµατήσουν για όσο χρειαστεί εφόσον βρεθούν αρχαία. Ακόµη, η Θεοδότα Νάντσου, συντονίστρια πολιτικήςτης WWF, λέει ότι η περιοχή δεν είναι προστατευόµενη. «Είναι χειρότερονα έχεις µια ανεξέλεγκτη χωµατερή. Είναι ένα µέρος που δεν φυλάσσεται και δεν ξέρεις πού φεύγουν τα στραγγίσµατα, ενώ από την καύση εκλύονται µεγάλες ποσότητες διοξινών. Η λειτουργία ενός χώρου υγειονοµικής ταφής υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ονόµος είναι προτιµότερη», τονίζει.

Ενας από τους φόβους των κατοίκων είναι ότι στον ΧΥΤΥ που θα κατασκευαστεί θα καταλήγουν τα σκουπίδια και των Αθηνών.Ωστόσο οπρόεδρος του ΕΣ∆ΚΝΑ, ΝίκοςΧιωτάκης, ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συµβεί. «Οι ΧΥΤΑ του Γραµµατικού και της Κερατέας θα καλύπτουν τις ανάγκες της ΝοτιοανατολικήςΑττικής, όχι της Αθήνας. Εφόσον κλείσει ο ΧΑ∆Ατης Κερατέας και µέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο Οβριόκαστρο θα µπορεί ο δήµος να φέρνει στη Φυλή τα απορρίµµατά του», λέει.


Εφτασαν έως την Κοµισιόν για να αποτρέψουν τη δηµιουργία ΧΥΤΑ
ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Νικολέττα Μουτούση

ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ έθεταν οι κάτοικοι και ο ∆ήµος Κερατέας ενάντια στη δηµιουργία ΧΥΤΑ. Μετά τη νοµοθετική ρύθµιση του 2003, που όριζε την περιοχή ως µία από αυτές που θα φιλοξενήσουν χώρους απόθεσης απορριµµάτων, ενεργοποιήθηκαν από φορείς της Κερατέας όλα τα ένδικα µέσα. Σε καµιά ωστόσο δικαστική διαµάχη δεν δικαιώθηκαν.

Τα επιχειρήµατα ήταν πως πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και εντός του αρχαιολογικού χώρου της Λαυρεωτικής, ενώ αµφισβητούσαν και τα στοιχεία που είχαν χρησιµοποιηθεί στη µελέτη περιβαλλοντικών όρων.

Στην πορεία των χρόνων υλοποιήθηκε µάλιστα και ανεξάρτητη µελέτη για τη διαχείριση των απορριµµάτων της Ελλάδας, όπου ως λύση για τα σκουπίδια της Ανατολικής Αττικής προκρινόταν η µεταφορά τους σε µεγάλο σταθµό που θα λειτουργούσε στη Βοιωτία.

Οι αρχικές προσφυγές κατατέθηκαν στο Συµβούλιο της Επικρατείας το 2004. Η πρώτη ήταν από την πλευρά του δήµου, µε την οποία ζητούσε ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων, και στη δεύτερη προσέφυγαν προσωπικά ο δήµαρχος, κάποιοι δηµοτικοί σύµβουλοι και κάτοικοι της Κερατέας. Και οι δύο αποφάσεις, που εκδόθηκαν το 2007, ήταν απορριπτικές.

Την ίδια χρονιά – το 2007 – γίνεται αίτηση ακύρωσης της σύµβασης µε τον εργολάβο, που είχε αναδειχθεί έπειτα από διαγωνισµό, προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. ∆εν έγινε όµως ούτε αυτή δεκτή. Ακολούθησε νέα τακτική από πλευράς Κερατέας, όταν το 2008 καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών µέτρων στο Μονοµελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Φυλής (ΕΣ∆ΚΝΑ), διεκδικώντας να γίνουν ορισµένοι δήµοι της Ανατολικής Αττικής µέλη του.

Σηµειώνεται ότι ο ΕΣ∆ΚΝΑ έχει τη δυνατότητα µε απόφαση του διοικητικού του συµβουλίου να επιλέγει τους δήµους - µέλη και ειδικά στην περίπτωση αυτών της Ανατολικής Αττικής είχαν εκφραστεί σφοδρές αντιδράσεις. Ο λόγος ήταν πως εδώ και δεκαετίες η ∆υτική Αττική έχει επιβαρυνθεί µε την κάλυψη των αναγκών απόθεσης των σκουπιδιών όλου του Λεκανοπεδίου, όταν κανείς δεν ήθελε ΧΥΤΑ στην περιοχή του. Το Πρωτοδικείο εξάλλου έκρινε πως ορθώς ο ΕΣ∆ΚΝΑ δεν δεχόταν απορρίµµατα από τους δήµους αυτούς.

Το θέµα έφτασε µέχρικαι την Κοµισιόν, ότανύστερα απόεισήγησητου∆ήµου Κερατέας ένα από τα ευρωπαϊκά δίκτυα δήµων σε επιστολή του απηύθυνε έκκληση για επανεξέταση της χορήγησης κοινοτικών πόρων για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Το τελευταίο εµπόδιο που έβαλαν ήταν προς την περιφέρεια Αττικής, ζητώντας να υπάρξει γνωµοδότηση από τις αρµόδιες υπηρεσίες για το κατά πόσο ο χώρος του ΧΥΤΑ βρίσκεται σε αρχαιολογική περιοχή. Η αξιολόγηση έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων µετά και την επίσκεψη δύο αρχαιολόγων στον χώρο. Οταν όµως δόθηκε το πράσινο φως για να προχωρήσουν τα έργα, ο ∆ήµος και οι κάτοικοι Κερατέας ζήτησαν να περάσει η σχετική απόφαση και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο.

Στα σχέδια των φορέων της περιοχής ήταν και η κατάθεση νέας προσφυγής στο ΣΤΕ. Οπως επισηµαίνεται, αυτή θα στηριχθεί σε νέες, εµπεριστατωµένες και περισσότερο τεκµηριωµένες µελέτες από τις προηγούµενες και εκτός από την ακαταλληλότητα του χώρου προτάσσεται η µη αναγκαιότητά του καθώς και το γεγονός ότι είναι «ατελέσφορο». Ενα από τα πρόσφατα επιχειρήµατα από πλευράς Κερατέας είναι εξάλλου πως πρόκειται για κατασκευή ΧΥΤΑ, δηλαδή χώρου ταφής απορριµµάτων, και όχι ΧΥΤΥ, χώρου ταφής υπολειµµάτων, όπως επιτάσσουν και τα κοινοτικά δεδοµένα. Ο αντίλογος είναι πως στις προβλέψεις για τους ΧΥΤΑ περιλαµβάνονται πλέον και µέτρα ώστε σταδιακά να µετατραπούν σε ΧΥΤΥ.

Εικόνες:

από μεσογείτης 14/12/2010 6:31 μμ.


Ονομάζεται Νάντια Αλεξίου. Είναι αυτή που έμπαινε στα ΦΕΡΟΜΕΝΑ ως γιαφκες σπιτια του επαναστατικού αγώνα και περιέγραφε τα πάντα ως μέρος διεθνους δακτυλίου τρομοκρατίας, από όργανα γυμναστικής μέχρι ακαδημαϊκα βιβλία, μέχρι και αναλύσεις - έντυπα του χώρου. Κακώς δεν έφαγε της χρονιάς της. Επιφυλασσόμαστε βεβαίως.

από Νάντια Αλεξίου 14/12/2010 6:43 μμ.


post image
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=889158
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=742758
(Τα κρατικά φερέφωνα έπιασαν δουλειά!!!!
από red-black 8:37μμ, Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007
Oι συγκεντρωμενοι αλληλεγγυοι για τους 27 συλληφθεντες ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ σε διμοιρια των ΜΑΤ που ηταν στα δικαστηρια για αποφυγη επεισοδιων!!!
Η αστυνομικοι τους αντιμετωπισαν ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΒΙΑ !!!!
Οι νεαροι ωστοσο συνεχισαν να τους επιτιθενται, εβαλαν φωτιες σε καδους και επιυεθηκαν και σε μια τραπεζα!!!


Αυτα μετεδωσε ΤΩΡΑ η ρεπορτερ του ΑΛΤΕΡ

ΝΑΝΤΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥΣκουλικια δημοσιογραφοι θα σας λιωσουμε!!!)

Εικόνες:

από αλανταλας 14/12/2010 11:41 μμ.


Να σημειωθεί ότι: η φωτογράφος από τα ΝΕΑ, νεαρά κορασίδα με τζιβες, φουστανάκι και all-σταράκια καθώς και παλαιστινιακό, άνετα πέρναγε για κοριτσάκι των εαακ ή του χώρου. Η δε σπιούνα του άλτερ, ξανθό μοικάνι και παλαιστινιακό, παντελόνι σωλήνας και αρβύλες απ'έξω. Τι να πω... Παγματικά οργανωμένο σχέδιο για να ανακατεύονται μ'εμάς και να σπιουνεύουν τα μαγειρεμένα ψέμματά τους.

Δεν είναι ούτε οργανωμένο σχέδιο, είναι η καταστολή η ίδια. Τα ΜΜΕ είναι ένα απο τα βασικότερα μέσα που έχουν.

Δε διαφωνώ με τον λόγο που παραθέττεις το άρθρο, αλλά όλο αυτό το lιfestyle του αριστερού-αναρχικού χώρου καταντά βλακεία, ισχύει δηλαδή για άλλη μια φορά πως όποιος έχει ένα παλαιστινιακό μαντήλι ή  κάνα σκουλαρίκι στη μύτη ή μαζί με αρβύλες, ή αν έχει ράστα/μοικάνα κλπ είναι του χώρου.
Κάποτε την πάτησα, είχε πορεία την ώρα που τελείωνα τη δουλειά και είπα να πάω. Επειδή φόραγα πουκάμισο ο μισός κόσμος με κοίταγε παράξενα !; Ευτυχώς βρήκα κάτι φιλαράκια και (έγινε η πιστοποίηση) παραλίγο δηλαδή να μου την πέσουν κάποιοι επειδή το ντήσιμο μου δεν περιλάμβανε star-ακι ή μαύρο μπλουζάκι.
Το facecontrol δυστυχώς δεν γίνεται μόνο στα γλοιώδη κλαμπακια αλλά και στις πορείες...

από η παρατηρηση σου 15/12/2010 3:49 πμ.


αλλα δεν ειναι ο λογος το λαιφσταιλ που παρεθεσα το αρθρο. Ετσι κι αλλιως στ μπλοκα οι περισσοτεροι ειναι με παραλλαγες (ρουχα δουλειας στα χωραφια) γκλιτσες, παρκες και κυνηγετικα ρουχα, τραγιασκες και μπαστουνια.  Απλα συνιστω προσοχη σε αυτους που ανακατευονται και προσπαθουν να δημιουργησουν εντυπωση "συναφιου" ψαχνοντας  χωρο να χυσουν το δηλητηριο τους.
Εννοειται πως τα ρασα δεν κανουν τον παπα - προσοχη στους λυκους με προβια ομως.
συντροφικα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License