Μοίρασμα κειμένων ζωγράφου για την απεργια 15 δεκέμβρη

...

μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο στη γειτονιά του Ζωγράφου εν όψη της αυριανής πορείας.p { margin-bottom: 0.08in; }

Από το κέντρο στις γειτονιές και απο τις γειτονιές στο κέντρο
Το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης είναι τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. και βρίσκεται στο ύψος της 5ης στάσης Ιλισίων.


Σπουδάζουμε ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης και θεωρούμε πως το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι ένας θεσμός αποκομμένος, αλλά να εντάσσεται και να επικοινωνεί με την τοπική κοινωνία. Επιδιώκουμε να είναι ένας χώρος κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών που θα παρεμβαίνουν και θα δημιουργούν νέες ιδέες και προοπτικές που θα ενσωματώνονται στο κοινωνικό πεδίο και όχι απλά να είναι εργοστάσιο παραγωγής γνώσης που εκπαιδεύει ανθρώπους-μηχανές.


Έτσι λοιπόν πιστεύουμε πως ο κοινός μας χώρος μάς επιτρέπει να κοινωνικοποιηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε απο κοινού και συμπληρωματικά, αίροντας τους διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων, που έχουν αναπτυχθεί στο σύγχρονο αστικό χώρο με συνέπειες που όλοι βιώνουμε.Οι διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται στο επίπεδο της γειτονιάς, η αδιαμεσολάβητη γνώση των συγκεκριμένων προβλημάτων που επηρεάζουν τη καθημερινότητα των κατοίκων, δημιουργούν το άμεσο κίνητρο να δεσμευτούμε σε μια προσπάθεια για να βελτιώσουμε τους όρους που ζούμε.


Η προστασία της Βίλας Ζωγράφου, του δάσους Ιλισίων και των πλατειών της περιοχής αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα στα οποία η τοπική κοινωνία έχει παρέμβει σε αποφάσεις που την αφορούν και έχουν ληφθεί ερήμην της.Εκτός όμως από τις δράσεις που σχετίζονται με άμεσα πιεστικά προβλήματα, οι δεσμοί μας σφυρηλατούνται και μέσα από δημιουργικές και θετικές δράσεις. Συλλογικές κουζίνες, χαριστικά παζάρια, μαθήματα σε παιδιά, τακτικές συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτιστικές εκδηλώσεις και συζητήσεις για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα που οργανώνονται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.


Η συλλογική πολιτική δράση δεν είναι μια έννοια εντοπισμένη μόνο στο κέντρο της πόλης με τις μαζικές διεκδικήσεις, αλλά μπορεί και οφείλει να διαχέεται και στις συνοικίες. Αντίστροφα, η συνοικία δεν είναι ένα κλειστό σύστημα αλλά αλληλεπιδρά με την υπόλοιπη κοινωνία και μπορεί να λειτουργεί υποστηρικτικά για τις ευρύτερες κοινωνικές επιδιώξεις.
Από το κέντρο στις γειτονιές και απο τις γειτονιές στο κέντρο η παρουσία μας στην απεργία της 15 Δεκέμβρη μοιάζει αναγκαία ειδικά στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία, όπου αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα του παρελθόντος.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-15 ΔΕΚΕΜΒΡΗΠρωτοβουλία μελλοντικών ανέργων φοιτητών Μιθε


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License