χανιά-ενημέρωση από την πορεία της 15ης Δεκ

πορεία

η συγκέντρωση ήταν κανονισμένη για τις 11.00, από νωρίς αρκετός κόσμος. Στην αρχή οι κλασικές ομιλίες των συνδικαλιστών, κάτι ψιλα συνθήματα από αριστερούς, οι οποίοι στο τέλος των ομιλιών, κάθονται κοντά στο μικρόφωνο για να ακούγονται.

η πορεία ξεκινά κατά τις 12 και, συνολικά περίπου 1300-1500 άτομα. Αξιοσημείωτο είναι ένα μπλοκ μεταναστών (70-80 άτομα). Είχαν γίνει κινήσεις (από φόρουμ μεταναστών) για προσπάθεια να απεργήσουν και μετανάστες, που απ' ότι φαίνεται έγινε. Επίσης μπλοκ είχε κατεβάσει και η ανοιχτή συνέλευση από χωριά βορειοδυτικής κρήτη, ο σύλλογος φοιτητών, το σεκ, το στέκι μεταναστών κ.ά.Γενικά η πορεία ήταν μια κηδεία, με πολύ κόσμο μεν, χωρίς όμως καθόλου παλμό.

Το α/α μπλοκ είχε περίπου 130 άτομα, με ισχυρή περιφρούρηση με κράνη και παλούκια. Γράφτηκαν πολλά συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια, υπήρχε έντονος παλμός και δυναμική. Επιλεκτικά στις εισόδους κάποιων πολυκαταστημάτων, πετάχθηκαν αμπούλες βρώμας μαζί με τρικάκια που έγραφαν "σαμποτάζ στην κατανάλωση και στην παραγωγή" και "τέρμα τα ψώνια, τέρμα η κατανάλωση, απεργία". Επίσης γράφτηκαν συνθήματα σε τζαμαρίες ανοιχτών μαγαζιών κινητής τηλεφωνίας και αλλού, όπου υπήρξαν και κάποιοι διαπληκτισμοί με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, οι οποίοι όμως αντιμετωπίστηκαν με κράξιμο από πολύ κόσμο.

η πορεία μετά τον κύκλο αγορά-1866-αγορά συνέχισε προς δικαστήρια. Στην αγορά οι συνδικαλιστές αποχωρούν και τρώνε κανα-δύο πορτοκάλια. Όταν η πορεία φτάνει στα δικαστήρια σπάζεται η τζαμαρία της εμπορικής τράπεζας, η κάμερα και το ατμ. Επιστρέφοντας προς την αγορά σπάζεται το ατμ και η κάμερα της τράπεζας μιλένιουμ.

Οι μπάτσοι δεν ακολουθήσουν την πορεία, πέρα από λίγους ασφαλίτες σε μηχανές που ήταν στα δύο τετράγωνα

αργότερα θα ανεβούν και φωτογραφίες

από Κουκουβαουνας 15/12/2010 8:04 μμ.


post image
Μεχρι να ανεβασεις εσυ ανεβαζω εγω καποιες.

Εικόνες:

από Κουκουβαουνας 15/12/2010 8:09 μμ.


post image
.........

Εικόνες:

από Κουκουβαουνας 15/12/2010 8:26 μμ.


post image
"Καταναλωνω, αρα υπαρχω;"

Εικόνες:

από Κουκουβαουνας 15/12/2010 8:28 μμ.


post image
τα λεει ολα

Εικόνες:

από Κουκουβαουνας 15/12/2010 8:30 μμ.


post image
..

Εικόνες:

από alkhs 15/12/2010 10:31 μμ.


Η πορεία και παλμό είχε και συνθήματα. ΄Και το βασικότερο οι ΓΣΕΕ έφαγαν τόση αποδοκιμασία από τους φοιτητές του Πολυτεχνειου που δεν τόλμησαν καν να μιλήσουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License