Ανταπόκριση από την παρουσία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ.Παρασκευής στις 15/12

Τα παρακάτω αποτελούν μια προσωπική ανταπόκριση από τις 15/12

post image

Το κείμενο και η κοινή αφίσα για τη πορεία της γενικής απεργίας :http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=26389

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1235449


Η συνέλευση είχε καλέσει  προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Ιωάννη στις 10πμ  Από εκεί ξεκίνησε πορεία με συνθήματα και μοιράσματα κειμένων στον κύριο εμπορικό δρόμο της Αγ.Ιωάννου, περίπου 40-50  ανθρώπων -μαθητών,φοιτητών,άνεργων και απεργών – και μέσω της Μεσογείων κατευθύνθηκε στο μετρό για να κατέβει στην απεργιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Μαζίκά (και χωρίς εισιτήριο φυσικά) συνέχισε τα συνθήματα μέσα στους σταθμούς του μετρό και τα μοιράσματα κειμένων στα βαγόνια. Σε κλίμα αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους του μετρό σύντροφοι μπήκαν στο μπροστινό βαγόνι του συρμού και ζήτησαν από τον οδηγό να διαβαστεί η προκύρηξη της συνέλευσης για την απεργία. Το κέιμενο διαβάστηκε, αλλά δυστυχώς δεν ακούστηκε ποτέ(!). Θέλουμε να πιστεύουμε πως έγινε κάποιο τεχνικό λάθος γι αυτό και ότι δεν υπήρξε δόλος..

Στην Πατησίων το μπλόκ της συνέλευσης συναντήθηκε με τις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιών  (Βύρωνας-Καισαριανή-Παγκράτι, Κυψέλη-Πατήσια, Αγ.Δημήτριος) , τα σωματεία βάσης και τα άλλα αυτοοργανωμένα μπλόκ. Από τη Σταδίου οι δυνάμεις των ΜΑΤ ακολουθούσαν προκλητικά τα μπλόκ αλλά δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν και να  ανακόψουν τη μαζική διαδήλωση προς τη Βουλή. Μόλις τα μπλόκ των συνελεύσεων έφτασαν στο πεζοδρόμιο της βουλής παρατάσσοντας τα πανό τους, οι εντολές των σωμάτων καταστολής έγιναν ξεκάθαρες και αφορούσαν προφανώς την εκκένωση  του χώρου μπροστά στο κυνοβούλιο και την αποτροπή παραμονής εκεί διαδηλωτών. Στο σημείο αυτό, και ενώ η πορεία είχε ήδη διασπαστεί, το μπλοκ της Αγ.Παρασκευής κράτησε όσο μπόρεσε αλλά διαλύθηκε όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης με χημικά και ξύλο. Σύντροφισσες και σύντροφοι της συνέλευσης αντιστάθηκαν και χτυπήθηκαν στην προσπάθεια να διαφυλλάξουν το πανό και τη συνοχή του μπλόκ. Μάλιστα, σύντροφος  ξυλοκοπήθηκε, ποδοπατήθηκε και ψεκάστηκε στο πρόσωπο από τα ΜΑΤ.. Παρόλαυτά ο κόσμος της συνέλευσης συνέχισε δυναμικά και παρέμεινε στο δρόμο μέχρι το τέλος της  μαζικής απεργιακής διαδήλωσης.  

Η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αγ.παρασκευής  αποτέλει ακόμα μια εστία αγώνα για την αντίσταση, την  αλληλεγγύη και την ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στον πόλεμο που έχει κυρηχτεί στην κοινωνία,  καθώς και ένα ακόμα πεδίο τοπικής δράσης και αυτοοργάνωσης της ζωής μας.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Λαική συνέλευση σε κάθε γειτονιά . Συνεχίζουμε...

anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License