Αυτοοργανωμένη πολιτιστική - πολιτική παρέμβαση στην πλ. Βικτωρίας

Αυτοοργανωμένη πολιτιτιστική - πολιτική παρέμβαση στην πλ. Βικτωρίας

Σήμερα, Σάββατο, 18/12, θα γίνει στην πλ. Βικτωρίας παρέμβαση - εκδήλωση με μικροφωνική, graffity, κουκλοθέατρο και θεατρικά δρώμενα, από τις 12.00 μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ. από τη συνάντηση για την αυτοοργανωμένη έκφραση και δημιουργία και συντρόφους - ισσες

Η αφίσα εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1239332

 


ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ

 

 Ζούμε και δρούμε μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο διαιρέσεις ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεζόμενους, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους με την τέχνη στην κυρίαρχη μορφή της να αποτελεί έναν ακόμα πυλώνα στήριξης αυτών των διαχωρισμών. Σαν άτομα και συλλογικότητες που ασχολούνται με το θέατρο, την μουσική, το σχέδιο, αρνούμαστε τη θαλπωρή μιας «ουδέτερης» γωνιάς για να ξεδιπλώσουμε την ανάγκη μας για έκφραση και δημιουργία. Η επιλογή να εκφραστούμε και να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένα, μακριά από διαμεσολαβητές, εμπόρους και «ειδικούς»,  είναι ένα ακόμα μέσο αναμέτρησης με τις «αξίες» που στηρίζουν τον κόσμο της Εξουσίας.

   Μια από τις όψεις αυτού του κόσμου είναι και η προσπάθεια για την κατοχή κάθε σπιθαμής δημόσιου χώρου μέσα στην μητρόπολη. Με μοναδικό γνώμονα το κέρδος και τον κοινωνικό έλεγχο, στο όνομα της «ανάπλασης» και της «ανάπτυξης», ελεύθεροι χώροι τσιμεντοποιούνται και περιφράσσονται, καφετέριες και τραπεζοκαθίσματα γεμίζουν ασφυκτικά πεζόδρομους και πλατείες, ενώ οι στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές περίπολοι συμπληρώνουν την αισθητική της κατανάλωσης και της κοινωνικής αποξένωσης.

Σε μια εποχή όπου ο καπιταλισμός δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο του, αλλά και σε μια εποχή όπου η έκφραση της συλλογικής δύναμης εργαζόμενων, άνεργων και νεολαίων έχει συντρίψει σε καίριες στιγμές την εικόνα του παθητικού δέκτη, η προσπάθεια αποστείρωσης των δημόσιων χώρων  έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει την «απειλή» της συνάντησης μεταξύ των ανθρώπων, ντόπιων και μεταναστών.

Δεν είναι όμως τα ρατσιστικά πογκρόμ της αστυνομίας, η διάδοση της ρητορικής του φόβου μέσα από τα ΜΜΕ, τα φασιστικά παραληρήματα μίσους για τους πρόσφυγες και μετανάστες, ή η αστυνομικά ελεγχόμενη χαύνωση του νεαρού πληθυσμού της πόλης μέσα από τα ναρκωτικά, που θα καθορίσουν την χρήση των δημόσιων χώρων. Αλλά η δυνατότητά των ανθρώπων να ορθώνουν αντιστάσεις και  να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Δεν συναινούμε και δεν θα επιτρέψουμε την εξάπλωση νοσηρών φαινομένων ρατσιστικού μίσους, όπως οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στις πλατείες του Αγ. Παντελεήμονα και της Αττικής, που γίνονται με την πλήρη κάλυψη και συνοδοιπορία της αστυνομίας.

Σήμερα είναι μια ακόμα μέρα όπου ξεπερνάμε στην πράξη τα όρια μια κανονικότητας που μας θέλει άπραγους και άφωνους μπροστά στην προσπάθεια διαχωρισμού των δημόσιων χώρων από την κοινωνική τους διάσταση και χρήση.

 Ξεφεύγουμε από την αστική κουλτούρα του εντυπωσιασμού και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν τα υπαίθρια θεσμικά καλλιτεχνικά “events” της πόλης, παίζουμε θέατρο και κουκλοθέατρο, αφήνουμε πολύχρωμα ίχνη με τη μορφή graffity, δημιουργούμε αυτοοργανωμένα, ισότιμα και συλλογικά αποτυπώνοντας τον ελεύθερο κόσμο που ονειρευόμαστε.

Συνεισφέρουμε στην προάσπιση της ελεύθερης συνάντησης όλων -ντόπιων και μεταναστών, εργατών και νεολαίων-  στους δημόσιους χώρους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς φόβο και καχυποψία.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,

ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!

 

Συνάντηση για την αυτοοργανωμένη έκφραση και δημιουργία


post image

Ο τρόπος που δημιουργούμε αποτυπώνει τον κόσμο που ονειρευόμαστε
Αυτοργανωμένα. ισότιμα, συλλογικά

Εικόνες:

από Α 18/12/2010 10:05 μμ.


post image
ένας επίχρυσος αστερίας που ταχει εντελώς χαμένα...

Εικόνες:

από Α 18/12/2010 10:12 μμ.


post image

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΗ Η ΓΗ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License