Η Κίνα απαγόρεψε τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε όλα τα μέσα.

Η χούντα της Κίνας σε νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά, ο εχθρός είναι...η γλώσσα!

Το καθεστώς της Κίνας απαγόρεψε επίσημα τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν γραπτό λόγο.

Εφημερίδες, εκδόσεις και ιστοσελίδες είναι πλέον υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν μόνο την κινέζικη γλώσσα. Δε μπορούν να γράψουν ούτε λέξη στα αγγλικά, για παράδειγμα, χωρίς να είναι υπόλογοι οι διαχειριστές/υπεύθυνοι από το νόμο, έναντι των αρχών.

Η απόφαση δικαιολογήθηκε ως "αναγκαία για να διατηρηθεί η καθαρότητα της κινέζικης γλώσσας και να εμποδιστεί η διαφθορά της κοινωνίας".

Όποιος θέλει να δημοσιεύσει κάποιο κείμενο σε ξένη γλώσσα, είναι πλέον υποχρεωμένος να παραθέτει μια δημόσια εξήγηση, στα κινέζικα, που να περιγράφει για ποιό λόγο έκανε τη δημοσίευση.

Οι αρχές διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλλουν αυστηρότατες κυρώσεις σε όποιον γουστάρουν, ακόμα και αν έχει αιτιολογήσει τη δημοσίευση.

από χοντρος 21/12/2010 9:49 μμ.


Χοντρο μου φαινεται

από oh yeah 26/12/2010 6:36 μμ.


Η απόφαση πρώτ'απ'όλα αφορά εφημερίδες και μέσα που γράφουν στα κινέζικα κι όχι -φυσικά- τον αγγλόφωνο τύπο. Και αφορά ουσιαστικά τα ακρωνύμια κλπ αγγλικά σπαράγματα. Τα ακρωνύμια στα εγγλέζικα δεν είναι κατανοητά απ'τον κινέζικο πληθυσμό.Ούτε καν τα γράμματα δεν ξέρουν να διαβάσουν. Και προκύπτουν chinglish απείρου κάλλους (πως είναι τα γκρίκλις; βάλτε και τα ...ιδεογράμματα μέσα).
Επίσης αποφάσισαν να μεταφράσουν ακατανόητους τεχνικούς και επιστημονικούς όρους με τρόπο που θα καταλαβαίνει ο κόσμος για τι πρόκειται.
Και καλά κάνουν δηλαδή...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License